COSMARUL NOII LUMI: Guvernul Marii Britanii legalizeaza MANIPULAREA GENETICA a bebelusilor. Julian Savulescu, sustinatorul INFANTICIDULUI, saluta initiativa, prezentand-o ca “OBLIGATIE MORALA”

29-06-2013 2 minute Sublinieri

PRIMUL COPIL CE SE VA NASTE DIN TREI PARINTI

Human cloning

Guvernul britanic a dat joi unda verde la o dezbatere in Parlament anul viitor despre o tehnica de reproducere asistata in care ADN-ul a trei parinti este folosit pentru a crea un embrion sanatos. Aceasta tehnica inovatoare urmareste sa evite transmiterea de la mama la copil a unor boli genetice grave precum distrofiea musculara, prin inlocuirea ADN-ului de baza cu unul sanatos de la un “al treilea parinte”.

Copilul sanatos va mosteni de la parinti ADN-ul nuclear, iar de la donator ADN-ul mitocondrial. Dezbaterea ar urma sa aiba loc anul viitor in Parlament, deschizand calea pentru ca Marea Britanie sa devina prima tara din lume care propune aceasta terapie. 

“Avem tot dreptul sa cautam cat mai repede posibile tratamente care salveaza vieti”, a declarat Sally Davies, consiler in guvernul britanic pentru probleme de sanatate publica.

Copiii nascuti cu ajutorul acestei tehnici seamana cu ce doi parinti ai lor, deoarece caracteristici umane sunt codificate in ADN-ul din nucleul celulei, nu in ADN-ul mitocondrial. Asadar, vor mosteni de exemplu trasaturile fetei si culoarea ochilor de la parintii lor si nu de la cea dea- treia persoana de la care se foloseste ADN-ul mitocondrial.

Tehnica cunoscuta sub numele “trei parinti” este legala in prezent doar in cercetarile de laborator, dar embrionii nu pot fi folositi ca un tratament.

dna ing

Nota noastra:

Marea Britanie inaugureaza nu doar o lume de cosmar orwellian ci si una asa cum a fost imaginata de Aldous Huxley. In Brava lume noua Huxley isi imaginase un totalitarism in care tehnica reproducerii fusese rupta de dragoste, casatorie si chiar de actul trupesc al impreunarii, fiind strict tehnica de laborator, inginerie genetica

Pe blogul First Things se comenteaza pe aceasta tema astfel:

UK se pregateste sa legalizeze tehnologia reproducerii ce manipuleaza gene. Este inceputul unei revolutii tehnologice ce va avea o influenta transformatoare asupra culturii de zece ori mai mare decat inventia “pastilei” (antinconceptionalelor – n.n.).

Revolutia va incepe ca un imperativ terapeutic menit indepartarii unor probleme medicale cumplite, asa cum cauta si aceasta initiativa. Stim insa din cazul avortului (“sanatatea mamei”) si anticonceptia (“sanatatea reproductiva”) ca ce a inceput ca un imperativ legat de “sanatate” se va transforma rapid intr-un imperativ al stilului de viata. In acest caz rezultatul va fi design-ul bebelusilor pentru bogatii care sunt preocupati sa aiba copiii perfecti.

Stim insa de la Huxley ca ingineria genetica poate fi folosita nu doar de parintii care vor sa aiba copii cu ochi albastri si par blod ci si de conducatorii lumii pentru a crea adevarate caste bazate nu pe origine sociala ci genetic-fabricata care sa asigure dominatia modelului totalitar.  Tema a inspirat si unele filme celebre cum ar fi Gattaca.

Si cine a aplaudat aceasta initiativa? Julian Savulescu, sustinatorul infanticidului, “eticianul” cu idei care l-ar fi facut invidios si pe sinistrul Mengele. Dupa Savulescu, crearea bebelusilor prin tehnologie genetica ar fi chiar o “obligatie morala” pentru a se obtine “copii care sa fie dpdv etic mai buni”, prin corectarea “tulburarilor de personalitate”. 

“Eticianul” mortii sustine ca “scanarea” genetica poate detecta potentiale probleme de personalitate, cum ar fi alcoolismul, predispozitia la violenta, psihopatia, ce ar putea fi corectate, astfel, prin interventia asupra ADN-ului. Savulescu a mai adaugat ca, spre deosebire de nazisti, tipul de eugenie pe care el il recomanda ar fi voluntar si s-ar baza pe alegerea parintilor care vor opta pentru diferitele trasaturi ce vor fi date copiilor. 

Gura pacatosului adevar graieste. Aceasta “revolutie genetica” nu este altceva decat eugenism de cel mai “pur” nazism, singura diferenta fiind data doar de faptul ca aceasta este “vanduta” sub numele ipocrit de stiinta si tehnica medicala, pe baze voluntare. Diferenta dintre un totalitarism orwellian si unul huxleyan este exact aceeasi: primul se bazeaza pe teroare, al doilea pe manipulare si consimtamantul celor condusi. 

Inca o contradictie flagranta a bravei noi lumi si, totodata, o minciuna care dezvaluie realele intentii ale celor ce sustin aceasta tehnica este afirmatia conform careia parintii au tot dreptul sa decida ce trasaturi genetice au copii lor. Bun, adica in tara in care parintii nu au voie sa-si retraga copii de la orele de indoctrinare homosexuala vor avea, in schimb, dreptul sa ii programeze genetic?! 

Nu in ultimul rand, faptul ca aceasta tehnica este sustinuta de Savulescu-promotorul-infanticidului spune cam totul despre faptul ca este izvorata din aceeasi cultura a mortii tot mai omniprezenta astazi…

th


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “COSMARUL NOII LUMI: Guvernul Marii Britanii legalizeaza MANIPULAREA GENETICA a bebelusilor. Julian Savulescu, sustinatorul INFANTICIDULUI, saluta initiativa, prezentand-o ca “OBLIGATIE MORALA”

  1. Era de asteptat, data fiind evolutia geneticii in ultimii ani… 🙁

  2. Bun, adica in tara in care parintii nu au voie sa-si retraga copii de la orele de indoctrinare homosexuala vor avea, in schimb, dreptul sa ii programeze genetic?! … sau sa ii ” planifice ” ( ucida ) …

  3. Parca n-ar fi suficienta nebunia actuala…(societatea actuala e orice, numai sanatoasa nu)

  4. Se pare ca lumea noastra nu si-a atins inca apogeul monstruozitatii… iar stirile devin din ce in ce mai greu de citit

    De la actuala fertilizare in vitro (cand se obtin mai multi embrioni si numai unul sau 2 sunt implantati, ceilalti fiind conservati pt teste diabolice, si apoi distrusi, deci cate suflete umane distruse si pe aceasta cale inainte de a li se da vre-o sansa pe care poate statisticile despre avort nu le iau in calcul…) la si o mai mare nebunie: combinarea a 2 embrioni umani in unul singur si clonarea umana.

  5. O monstruozitate. Nazism la puterea a zecea. Demonism, mai corect spus.

  6. Nu trebuie sa ne miram de asa ceva – este scris ca se va intampla inainte de a doua venire a Mantuitorului. Noi suntem deja maturi si vedem exact catre ce ne indreptam dar va fi tot mai greu sa ne tinem copii curati. Dumnezeu sa ne ajute!

  7. Daca sunt doua celule fecundate, de la una extrage “albusul” de la cealalta “galbenusul”, e vorba de 2 embrioni separati “parents’embryo” si “donor embryo” deci patru parinti a celor doi embrioni, nu trei.

  8. din pacate joaca asta genetica a inceput de multi ani http://www.biopoliticaltimes.org/article.php?id=6837

  9. Interesant. Iata cum omul devine propriul stapan si creator totodata. Al omului perfect de data asta. La toate aceste delicatese orwelliene o singura oranduire pare a se potrivi manusa: meritocratia.

    http://www.youtube.com/watch?v=AgdPwYaRWc0

  10. (Trei parinti spuneti? Atunci ce nevoie vom mai avea de Dumnezeu Cel in Treime slavit?)

  11. Intrebarea voastra:
    “adica in tara in care parintii nu au voie sa-si retraga copii de la orele de indoctrinare homosexuala vor avea, in schimb, dreptul sa ii programeze genetic?!”
    este foarte buna!

    Desi intrebarea e retorica (e de fapt o constatare), din pacate justificarea care ne-ar fi oferita cu generozitate ar fi ca toate acestea se fac in “interesul” copilului! Propaganda homosexuala e in interesul lui, programarea genetica la fel, toate pentru o luma mai buna, pentru noi toti. Doar cei incuiati la minte si ramasi in Evul Mediu nu pricep beneficiile astea (adica “habotnicii”, in general – ca sa citez pe niste unii care habar nu au despre ce vorbesc)

  12. Pingback: Aldous Huxley: REVOLUTIA FINALA sau cum sa-i faci pe oameni SA-SI IUBEASCA ROBIA - Recomandari
  13. Pingback: Brave new world in action: PRIMA COMPANIE CE VA PUTEA “PROGRAMA” GENETIC COPIII - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare