AJUTOR PENTRU “INGERII” INGRIJITI LA MANASTIREA MĂRCUŞ. Concert caritabil al grupului psaltic Potirul, pentru orfanii Asociatiei Sfanta Iustina

16-04-2013 1 minut Sublinieri

concert-caritabil-pentru-ingerii-de-la-marcus-18450244

La poalele vestice ale Munţilor Întorsurii, nu departe de Prejmer, în drumul ce duce de la Braşov spre Sfântul Gheorghe, într-un luminiş al pădurii dese, se iţeşte în mângâierea razelor soarelui, o turlă de mănăstire. În acest loc binecuvântat de Dumnezeu se află un aşezământ monahal ortodox: Mănăstirea Mărcuş, cu hramul Duminica Sfinţii Români şi Acoperământul Maicii Domnului. Acest sfânt locaş de maici, aşezat pe o colină deasupra satului Dobârlau, este, precum a spus Părintele Arsenie Boca în timp ce trecea prin acele locuri, “o poiană cu îngeri”.

Prin 1950, Suzana Comşa a ridicat aici, singură, un schit. A fost distrus de comunişti în 1973. Preacuviosul Părinte Arsenie Boca ştia că peste poiana aceasta a fost revărsat har divin, că nu este un loc oarecare. Măi, voi nu aveţi idee ce loc este ăsta! Ăsta e un loc sfânt. Vor cânta îngerii din cer aici, căci e sfinţenie mare…! Suzana, tu vei face mănăstire acolo, dar nu va ţine mult. Nu voi mai fi eu atuncea şi nu vei mai trăi nici tu când cineva, din neamul tău, o va ridica iarăşi, şi va dăinui.”Anii au trecut iar pe acele locuri, în 1991, a început zidirea unei noi mănăstiri. Maica Serafima, nepoata Suzanei Comşa, la nici 23 de ani, era stareţă peste o poiană goală. “Văd o poiană cu îngeri. Văd loc de mănăstire!”, spunea Precuviosul Părinte Arsenie.

Complexul monahal adăposteşte de mai mulţi ani şi un orfelinat, aşezământ al micilor orfane: Asociaţia de Binefacere Sfânta Iustina. Maica Stareţă Serafima şi maicile din obştea de la Mărcuş îngrijesc 30 de fetiţe. Pentru 11 dintre ele, Mănăstirea Mărcuş este acasă, iar maica stareţă – mami. Clinchetele cristaline ale glasurilor fetiţelor care trăiesc aici răsună curat şi luminos în poiană, precum sufletele lor curate, trimiţând ecouri spre desişul pădurii… Maica stareţă le-a luat în plasament de când aveau doar câteva luni, fiind abandonate în spital de cele care le-au dat viaţă. Nu primiseră încă un nume. Aveau pe fişe doar vârsta. Astăzi, fetiţele sunt în clasa a III-a. Maica stareţă le-a schimbat destinul… Au condiţii optime de creştere şi de educaţie după toate principiile psihopedagogice, dar şi duhovniceşti.

Deşi nu îi este uşor să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi, zâmbetul sincer şi bucuria de pe chipul celor 11 fetiţe salvate din impas i-au dat întotdeauna putere maicii stareţe Serafima Comşa să caute soluţii pentru plata facturilor şi a celor necesare traiului zilnic... Dumnezeu i-a trimis ajutor să depăşească greutăţile care i-au ieşit în cale. Pentru a le asigura cele de trebuinţă, în pragul Sărbătorii Sărbătorilor are nevoie de ajutorul nostru.

La 26 aprilie, ora 18:00, în atriumul Bibliotecii Naţionale a României, se va desfăşura un concert de caritate al Grupului Psaltic “Potirul” al Mănăstirii Radu Vodă, în cadrul căruia va fi lansat şi albumul: “Iată, Mirele vine!”.

Beneficiarii concertului sunt copiii de la Orfelinatul Sfânta Iustina, de pe lângă Mănastirea Mărcuş, care, la rândul lor, vor susţine un scurt program.

Donaţii pot fi făcute şi în contul: RO53 RNCB 0124 0096 8218 0001-BCR sucursala Sf. Gheorghe.

142503_marcus


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “AJUTOR PENTRU “INGERII” INGRIJITI LA MANASTIREA MĂRCUŞ. Concert caritabil al grupului psaltic Potirul, pentru orfanii Asociatiei Sfanta Iustina

  1. Pingback: Lucrarea lui Dumnezeu printre ingeri, prin alti “ingeri” jertfitori: MAICUTA SERAFIMA, MAMA ORFANELOR DE LA MĂNĂSTIREA MĂRCUŞ: “Nu există milostenie mai mare decât cea făcută orfanilor. Singuri pe lume, ei sunt adevăraţii copii
  2. Pingback: Lucrarea lui Dumnezeu printre “ingeri”, prin alti “ingeri” jertfitori: MAICUTA SERAFIMA, MAMA ORFANELOR DE LA MĂNĂSTIREA MĂRCUŞ: “Nu există milostenie mai mare decât cea făcută orfanilor. Singuri pe lume, ei sunt adev
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare