REPUBLICA PROCURORILOR si pericolul pierderii increderii in democratie

17-04-2013 6 minute Sublinieri

Dezbatere “La ordinea zilei” cu Radu Tudor – 12.04.2013 – Norica Nicolai si Ioan Mircea Pascu (europarlamentari PNL, respectiv PSD) vorbesc despre posibilele consecinte grave ale compromisurilor politce facute de Victor Ponta cu Traian Basescu, percepute ca o tradare. Cea mai importanta: prabusirea totala a increderii in politica si in clasa politica obisnuita, care poate duce, de fapt, la pierderea increderii in statul democratic

Lista lui Ponta bubuie in interiorul USL. Orice ar spune co-presedintele USL, Crin Antonescu, ca USL nu se rupe, USL e harcea-parcea. E ca intr-o familie in care sotii trag unul „hais” si altul „cea”, si iese un fel de cea-cea-cea! Este ca si cum doua persoane s-au casatorit desi aveau principii si viziuni total diferite, intre timp s-a dovedit a fi o mezalianta, iar sotii convin sa se desparta in fapt, dar sa continue sa convietuiasca sub acelasi acoperis „de dragul copiilor”. Cat timp? E clar ca asta tine-o vreme, dar in final exista si un END. Fara happy.

Din punctul meu de vedere, nici daca facea Traian Basescu lista cu propunerile pentru PICCJ si pentru DNA in propriul sau interes nu ar fi facut-o mai bine ca Victor Ponta! Iata de ce.

Partea I-a

Tiberiu Nitu. Trecut ”glorios” la parchetele din Prahova. Multa lume a rasuflat fericita cand a fost detasat la Bucuresti. Mare revolutionar! Soldat in decembrie 1989, a considerat ca i se datoreaza din partea statului o recompensa de 8.000 de metri patrati pentru ”aportul deosebit” din decembrie 1989 cand s-a aflat sub arme. Si altii erau soldati la acea vreme, daTiberiu Niţu şi Laura Codruţa Kövesir n-au primit nicio recompensa! El da. Nu stiu care sunt meritele fostului adjunct al Laurei Codruta Kovesi, picat cu brio la primul test al selectiei instituite de Mona Pivniceru. Dar poate o avea altele, acoperite! 

Laura Codruta Kovesi nu a stralucit, dar poate fi in continuare un bun executant, fidel vechilor instructiuni. La nivelul Parchetului General, pe timpul ei au fost ingropate dosare de mare greutate precum ALRO, ”Casa din Mihaileanu” cel al terenului lui Casuneanu cu Basescu etc. N-am vazut dosare cu ”baietii destepti” care sa scurt-circuiteze marile jafuri din energie, n-am vazut decat niste amarati de tarani pusi sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor care au folosit Biblia pe post de sperietoare pentru crestinii care au votat la referendum. N-am vazut stenogramele discutiilor Elenei Udrea, caci ele au disparut, desi autorizatile de interceptare fusesera puse in executare. Si n-am vazut nicio solutie data de dosarele Revolutiei chiar daca dintre copertile lor se aud vocile disperate ale mortilor din decembrie 1989 care striga si acum dupa dreptate. Dar Kovesi e vazuta de Ponta, voit sau nu, o profesionista care ar merita un mandat la DNA. Hmmm! Voi vedeti valoarea?

Secretarul-de-stat-Alina-Bica-nu-face-diferenta-intre-IQ-si-AcquisAlina Bica. Da, are sarm si condescendenta, are stele…vorbesc de stelele norocoase din destin, are spate. Ca secretar de stat la MJ i-a protejat pe toti acolitii sistemului din INEC. Nu e deloc un procuror fraier, dar nici nu sclipeste ca sa orbeasca natiunea. Amica buna cu Blejnar. Sorin Blejnar. Fostul sef al ANAF la care suna sa-si protejeze o prietena… Nu va amintiti?

Bogdan Licu. Are cineva felicitari de transmis pentru vreun mare rechizitoriu intocmit de domnia sa? Astept comentarii. Eu tot ce pot sa spun este ca in CSM, cat a fost membru, n-a deranjat pe nimeni. Nici pro, nici contra. A alunecat precum pestele rapitor prin toate apele tulburi si a reusit sa treaca neobservat. Apropos, ce-o fi declarat Licu, ca martor, in dosarul intentat de procurorii DNA fostilor lui colegi Blan si Sampetru? Ponta il vede pe Licu pe functia de prim-adjunct al procurorului general. Daca stau bine sa ma gandesc, ceva abilitati are. Licu e azi la Oficiul National pentru combaterea spalarii banilor, ca reprezentant al PICCJ. A lucrat la DLAF in guvernul Tariceanu. Si cam atat. O fi destul?

Giorgiana Hosu. Dupa ce a finalizat dosarul „Cico”, a ramas in umbra, la PICCJ. Nu a stranit conroverse si si-a vazut de reaba. Acesta poate fi un lucru bun si de apreciat. A lucrat pe tacutelea.

Codrut Olaru. Ultimul, cu voia dumneavoastra. Culmea face ca e cel mai pregatit si cel mai competent dintre toti. Cam ciudat sa-l propui pe Olaru adjunct si pe Licu prim-adjunct al Procurorului General, iar peste ei, pe acest Nitu Tiberiu! Dar, in fine, nu cunosc criteriile dupa care a facut Victor Ponta aceste nominalizari. Cand o sa le cunoastem, mai discutam…

Sa stiti ca circul nu si-a incheiat stagiunea. Sistemul judiciar continua sa fie o ciorba in care gasesti toate ingredientele si foarte mult bors. Si daca se mai joaca mult domnii „bucatari” in ale politicii balacind in ciorba asta tot felul de zarzavaturi, o sa le iasa borsul pe nas! La alegerile viitoare.

Partea a doua

Am ceva de zis si despre domnii judecatori, caci ei sunt puterea judecatoreasca, ei sunt neacsu_dumbrava_hainealainamovibilii, ei ar trebui sa ramana, asadar, cei puternici!Cu amaraciune constat ca onorabilii judecatori, de unde pornisera la lupta pe un armasar care scotea jaratic de nari impotriva dictaturii procurorilor in CSM si a detronarii unor colegi care nu le reprezentau interesele in aceeasi institutie numita marele Consiliu Superior al Magistraturii, au amutit. Iar armasarul s-a transformat brusc intr-o martoaga desalata care, din cand in cand, a mai nechezat catre Consiliu cate o “interpelare” cu intrebari ce au ramas fara raspuns. Sub stindardul pe care scrie ”cainii latra, caravana trece”, conducerea CSM a continuat sa aplice legea “gulerelor albe”, adica nu aude, nu vede si tace ca sa traiasca 1000 de ani in pace.

In opinia mea, judecatorii se comporta acum, dupa ce colegele din sistem, judecatoarele csm_plen_2013de la Tribunalul Bucuresti, au cazut rapuse sub securea ambientalelor DNA, ca si cum ar avea o vinovatie colectiva. Si nu mai au curajul sa dea piept cu dictatura procurorilor. Ghica si Danilet isi vad de-ale lor (caci sunt protejati de procuroarea sefa a CSM-ului), nimeni nu stie daca CSM ii plateste cumva si la ora asta (revocati fiind), legea e calcata in picioare fara ca cineva sa se mai agite, Morar e liber-cugetator la televiziuni, asa ca …Traim intr-o tara de Hallowen judiciar, in care procurorii nu mai au nevoie de masti ca sa bage-n atac de panica pe toata lumea. Au niste fete…de groaza! De fapt, pe asta se bazeaza dictatura: pe inducerea vinovatiei colective, prin orice mijloace. De ce va e frica, domnilor judecatori? Ca doar n-oti fi toti corupti sau santajabili! Chiar vreti sa se darame stalpul parchetelor pe acoperisul instantelor si sa va treziti sub daramaturi?

PS – Si cand ma gandesc…si premierul a fost procuror!

Romania a intrat in zodia procurorilor. Primul-ministru e fost procuror. Ministrul Justitiei, cel nou, e tot fost procuror. In CSM procurorii devin din ce in ce mai puternici. Sefii noilor parchete sunt si ei tot fosti procurori si, tot recent, prin Daniel Morar, procurorii isi stabilesc un cap de pod pana si la Curtea Constitutionala. Sa speram ca acest proces este de bun augur. In mod cert, insa, exista si riscuri. […]

Primul ministru Victor Ponta a fost procuror. Ministrul Justiţiei a fost procuror. Preşedintele CSM este procuror. Şeful DNA este procuror. Procurorul General este procuror. Practic, toate funcţiile de conducere din Justiţie sînt acordate procurorilor! Judecătorii au devenit simpli angajaţi în Justiţie!

Nu ştiu dacă Uniunea Europeană îşi dă seama ce a girat prin exacerbata susţinere în Rapoartele MCV a „formidabilelor” succese ale procurorilor Monica Macovei, Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar. Probabil că nu, deşi mai marii UE ar putea să se uite la propriile lor ţări, unde, constituţional, Justiţia este înfăptuită de judecători. În cele mai multe, de altfel, procurorii, cum este şi normal, nici măcar nu au statutul de magistraţi!

Aprope criminal, aceşti mari dregători ai Uniunii Europene au forţat atît de mult mult lucrurile, încît l-au încurajat pe preşedintele Traian Băsescu s-o izgonească din fruntea Justiţiei pe Mona Pivniceru, singurul judecător care ajunsese să conducă Ministerul Justiţiei!

Sigur că nu am nimic împotriva procurorilor şi le recunosc rolul în înfăptuirea actului de justiţie, însă raţiunea după care ei sînt în toate ţările în subordinea Ministerului Public este cît se poate de clară: ei apără interesul legii, înfăptuind anchetele, adică actele premergătoare cu care se merge în instanţă. Acolo, şi doar acolo, Judecătorul, adică un om care nu este implicat în anchetă, ascultînd AMBELE părţi, împarte dreptatea fără să fi fost implicat în adunarea şi evaluarea probelor! El, judecătorul, protejat de inamovibilitate, în deplină libertate, dă SENTINŢA.

Ani de zile, în comunism, importînd modelul sovietic, procurul dispunea arestarea unei persoane anchetate. Procedeul era cît se poate de hazliu: procurorul aduna probele, apoi, ca şi cînd ar fi devenit altă persoană, cu o perfectă obiectivitate subiectivă (sic!), decidea dacă probele sale sînt corecte. Mai simplu spus, el centra, el da cu capul! Judecătorul devenise subordonat al deciziilor procurorului, neîndrăznind să-i contrazică propunerile, de unde s-au născut şi marile erori judiciare, ca să nu mai vorbim despre procesele politice! Altfel, în orice moment, şi judecătorului i se putea inventa „ceva”, astfel încît procurorul să-i poată emite un mandat de arestare!

Nu întîmplător, de multe ori, de teamă sau din oportunism, chiar şi judecătorul făcea pe dom’ procuror, aşa cum s-a întîmplat şi la caricatura de proces intentat lui Nicolae Ceauşescu! Faptul că Nicolae Ceauşescu a fost executat prin decizia unui astfel de judecător-procuror face parte din acele decizii despre care se spune: ce ai semănat, aia ai cules.

De ce, oare, trebuie acum, după 24 de ani, să repetăm experimente cărora le-au căzut victime sute de mii de români? De ce să ne jucăm cu focul pentru a ne mira apoi că flacăra lui ne-a schimonosit feţele?

Nu e mai simplu să înţelegem că actul de Justiţie înseamnă ca o autoritate să întocmească Rechizitoriul unui dosar, apoi acesta să fie supus cenzurii părţii adverse şi, în final, independent de orice interese, judecătorul să decidă unde este dreptatea?

Poate că domnul Victor Ponta, fost procuror, ar fi trebuit, în calitate de Prim-ministru, să înţeleagă înaintea fostului marinar Traian Băsescu aceste lucruri. Din păcate pentru dumnealui, nu pare să-şi dea nici acum seama de enormitatea situaţiei din România pe care o conduce. Trebuie să recunosc aici că singurul care a simţit fiorul pe şira spinării a fost… tocmai Traian Băsescu, care, după numirile în care s-a aruncat Victor Ponta, a sesizat că a apărut astfel o problemă: că toţi şefii din Justiţie sînt procurori!

Dacă lucrurile rămîn aşa – şi nu văd cum ar mai putea fi schimbate curînd – , din ouăle în care zac monştrii unui astfel de sistem judiciar, peste puţin timp, se vor auzi loviturile ce vor anunţa ieşirea din găoace a „blînzilor” puişori. Care vor creşte mari, mari de tot, pînă ne vor înghiţi!

Adevarul e ca ce poate completa mai bine un regim al coloneilor decat o republica a procurorilor? Asa se perpetueaza structurile puterii in Romania post-comunista, dezvoltand fix acele directii ale statului care sunt responsabile cu partea coercitiva, represiva. Este o tendinta tot mai evidenta, acum pastrata, salvata de insusi procurorul Ponta, cel care venise pe un mandat popular anti-regim autoritarist. Era vorba ca poporul nu mai voia un tartor care sa-i explice (semi)doct si scrasnit ca e prea prost ca sa inteleaga beneficiile deciziilor suicidale pe care trebuie sa i le administreze. La schimb, avem acum unul care ne ironizeaza grosier cand se intampla sa nu fim de acord cu gay-ismele unui pierde vara pe bani sorosieni (iar acum publici) ca Remus Cernea.

Tendinta corespunde intru totul directiei trasate de la Bruxelles, caci tema anti-coruptiei este folosita de centrul european nu doar propagandistic, ci si pentru a inventa institutii de tip cal-troian (gen DNA) in tarile vizate pentru a le controla din interior. A flutura steagul luptei anti-coruptiei este un mijloc, de fapt, prin care justifici transformarea justitiei in procuratura si in care accentul cade de pe prezumtia de nevinovatie pe necesitatea raportarilor de arestari si condamnari pe criterii statistice. Asa cum, in alt domeniu, agitarea temei luptei impotriva terorismului este folosita pentru a dezvolta statul politienesc si serviciile secrete.

Revenind la pericolul reprezentat de dezamagirea fata de democratia institutionala, adica fata de ideea ca societatea se guverneaza cel mai putin rau atunci cand exista un parlament ales, niste lideri politici alesi… Probabil la noi nu exista, acum, fermentul social pentru miscari gen Grillo in Italia – altfel ar fi stat lucrurile daca 3-4 milioane de oameni “activi” s-ar fi aflat in tara, fara perspective, fara locuri de munca. Imputinati prin emigratie si naclaiti cu “divertismentul” obscen al TV-urilor, nu prea mai existam ca popor, la drept vorbind, iar reactiile noastre seamana mai degraba cu tresariri spasmodice, atunci cand se produc. 

Dar, chiar si mamaliga mai explodeaza din cand in cand, atunci cand e uitata pe foc prea mult. Atrageam atentia inca de la primele zile de dupa victoria USL ca reluarea agendei neoliberale a lui Basescu si, iata, si a “structurilor” acestuia nu va face altceva decat sa deschida calea unor miscari anti-sistem, anti-democratice, anti-tot. Un haos social si politic… Si iata ca evolutia din politica mare se grabeste sa ne confirme o parte a analizei. Iar explozia mamaligii nu e neaparat de bine. E cel mai usor de deturnat in directia “care trebuie” o astfel de reactie (vezi exemplul ’89). Pana la urma, o astfel de stare, a dezamagirii fata de democratie, convine de minune “structurilor”. Nici procurorilor, ofiterilor acoperiti si ascultatorilor de telefoane nu le place democratia.

nota razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Justitie, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “REPUBLICA PROCURORILOR si pericolul pierderii increderii in democratie

 1. mai bine sa le zica comisari

 2. Foarte buna nota voastra, dragi razboinici!

  Imi place si Adina Anghelescu cum vorbeste – puncteaza bine!

  Este in NOTA zilelor noastre, spunandu-se lucrurilor ”pe nume”;

  Din mesajul vostru, reiese exact ce se petrece in zilele noastre – cu iz de Ev Mediu, daca nu – de sclavagism curat: se forteaza NOTA determinand strangerea lantului de la picioare pana la intrarea ”in carne” vie, gaura tot data spre interior – de la curea, ori astuparea uneia sau alteia, la unul din pantofi… toate astea, sunt facute/generate IN MOD SPECIAL, pentru a provoca explozia mamaligii si motiv de represalii pentru statul-procuror; asa se exerseaza puterea serviciilor speciale, facandu-si ”mana” pe spinarea si sufletul nostru – motiv ”nobil” pentru a restabilii ”linistea” si ”ordinea” publica!

 3. Pingback: Statul de "drepti" al NOILOR PROCURORI STALINISTI, Directia Nationala a Abuzului si inceputul LICHIDARII LIBERTATII DE EXPRIMARE. "Am ajuns un stat politienesc" (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: “Sa-i speriem de mici!” TEROAREA STATULUI POLITIENESC ASUPRA ELEVILOR DE LA LICEUL “DIMITRIE BOLINTINEANU”. Grave confuzii, manipulari si contradictii intre Parchet si Politie - Recomandari
 5. Pingback: “NORMALIZAREA” ABUZULUI ca modus operandi in “statul procurorilor” sau TERORIZAREA CETATENILOR SIMPLI, “IN FORMA CONTINUATA”, in numele mincinos al “luptei impotriva coruptiei” - Recomandari
 6. Pingback: Romania – republica serviciilor secrete. Gloriosul general de brigada Traian Basescu si “jamesbonjii” care ne conduc. Editoriale de Horatiu Pepine, CTP si Dan Tanasa - Recomandari
 7. Pingback: Dezvoltarea sectorului serviciilor… secrete. RECTIFICARE BUGETARA: bani in plus pentru SRI, SIE, DNA, CSM, TAIERI TOTALE LA EDUCATIE, AGRICULTURA, MUNCA - Recomandari
 8. Pingback: CSM e de acord ca JUDECATORII SI PROCURORII SA FACA PARTE DIN MASONERIE [VIDEO]. Un principiu al masoneriei spune ca “fratii se sprijina neconditionat intre ei”… - Recomandari
 9. Pingback: “Justitia” romaneasca “reformata” – sub teroarea procurorilor si a microfoanelor. CUM AU AJUNS JUDECATORII ANEXELE SANTAJATE ALE PROCURATURII. “INTERCEPTARILE – sport national”. Cum sunt ascultati românii a
 10. Pingback: “Justitia” romaneasca “reformata” – sub teroarea procurorilor si a microfoanelor. CUM AU AJUNS JUDECATORII ANEXELE SANTAJATE ALE PROCURATURII. “INTERCEPTARILE – sport national”. Cum sunt ascultati românii a
 11. Pingback: USL a votat (inca din vara) pentru EXTINDEREA STATULUI POLITIENESC. Serviciile pot intra prin efractie, intercepta si filma inclusiv in SPATIUL INTIM - Recomandari
 12. Pingback: Cazul asasinarii disidentului GHEORGHE URSU: Continuitatea nemuritoare a securismului, inainte si dupa 1989. CRIMINALII LIBERI, JUSTITIA COMPLICE - Recomandari
 13. Pingback: “Justitia” romaneasca “reformata” – sub teroarea procurorilor si a microfoanelor. CUM AU AJUNS JUDECATORII ANEXELE SANTAJATE ALE PROCURATURII. “INTERCEPTARILE – sport national”. Cum sunt ascultati românii a
 14. Pingback: DICTATURA TOT MAI APROAPE? Serviciile secrete isi rotesc cadrele si sunt pe cale sa inchida posturile TV incomode: REALITATEA TV si ANTENA 3, LUATE LA TINTA prin procurorii politici DNA si prin ordonante cu dedicatie emise de guvernul PONTA-GHITA (SRI)
 15. Pingback: NOUA JUSTITIE PENTRU NOUA LUME, noii STAPANI AI TARII si “consolidarea” noului SISTEM AL FRICII. De la “statul de drept” catre “statul (in pozitie) de drepti” trecand prin EXEMPLARITATEA DOSARULUI TRANSFERURILOR - Recom
 16. Pingback: Emisarul american NULAND dezvaluie motivul real al “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” si “INDEPENDENTEI JUSTITIEI” – controlul geopolitic al Europei de Est si Balcanilor. Si despre “ROMANIA INFRICOSATA” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare