CORELATIE INTRE FRACTURAREA HIDRAULICA SI CUTREMURE in Ohio, SUA/ Incredibil, dar adevarat: “experti” ONU care recomanda GAZELE DE SIST …pentru combaterea INCALZIRII GLOBALE

15-04-2014 2 minute Sublinieri

fracking-natural-gas-image

Geologii din Statul Ohio au stabilit pentru prima oară o legătură între activitatea seismică în estul statului şi fracturarea hidraulică, confirmând astfel suspiciunile militanţilor ecologişti ale căror cereri de restricţionare a activităţii de foraj au avut succes.

Directorul Departamentului din Ohio pentru Resurse Naturale (ODNR), James Zehringer, a anunţat într-un comunicat că au fost instituite noi condiţii pentru autorizarea forajelor pentru gaze de şist în apropierea zonelor cunoscute cu actrivitate seismică. Noile măsuri vin ca răspuns la cutremurele din zona Poland Township (Mahoning County) care demonstrează o probabilă legătură cu fracturarea hidraulică.

Şeful diviziei de petrol şi gaze din Departamentului de Resurse Naturale al statului Ohio, Rick Simmers, a declarat recent pentru Associated Press că statul a suspendat forajul pentru o perioadă nedeterminată în apropierea localităţii Youngstown, potrivit Les Affaires.

Cinci cutremure slabe s-au înregistrat în zonă în luna martie, iar o anchetă a concluzionat că acestea au avut o posibilă legătură cu activităţile de fracturarea hidraulică folosite pentru a extrage gaze de şist.

Simmers a spus că în Ohio este nevoie de monitorizarea activităţii seismice ca o condiţie pentru emiterea de noi autorizaţii de foraj, vizată fiind în special o zonă cu o lungime de aproximativ 4,8 kilometri cunoscută pentru activitate seismică de 2,0 grade sau mai mult. Forajul va fi întrerupt pentru evaluare, urmând să fie suspendat în cazul în care se constată o legătură de cauzalitate între foraj şi activitatea seismică.

Seismologii au declarat că este vorba despre o primă legătură între activitatea de explorare de gaze de şist în zona Marcellus Shale, care s-ar putea dovedi una dintre zonele cu cele mai bogate resurse de gaze de şist din nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Gazele de sist ar putea fi o solutie pentru a limita efectele incalzirii globale, in cazul in care ar inlocui carbunii, arata un grup interguvernamental de experti ONU privind schimbarile climatice, intr-un raport. Ei atrag atentia ca schimbarea masiva catre surse de energie verde – regenerabila si nepoluanta este esentiala, potrivit The Telegraph.

In raport, grupul interguvernamental arata ca limtarea cresterii temperaturii medii globale cu doar 2 grade Celsius pana in 2100 este inca posibla, trecerea de acest nivel fiind considerata periculoasa. In cazul in care nu se iau masuri, temperaturile globale ar putea creste cu mai mult de 4.8 grade Celsius, nivel considerat periculos.

Expertii ONU avertizeaza ca este necesara o actiune urgenta la nivel global pentru a transforma sistemele de energie, industrie si de transport si pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, care au fost in crestere din ce in ce mai accelerata, in ciuda politicilor care ar fi trebuit sa combata schimbarile climatice.

Lumea trebuie cel putin sa tripleze utilizarea de surse ecologice, cum ar fi ferme solare, eoliene si reactoare nucleare pana in 2050. Raportul evidentiaza rolul gazelor de sist in inlocuirea carbunilor, considerati o sursa mai poluanta de energie.

Ottmar Edenhofer, co-presedinte al grupului de lucru care a elaborat raportul, a declarat ca este destul de clar ca gazele de sist – extrase prin controversatul proces de fracturare hidraulica – pot fi o solutie pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Nota noastra:

Ce este, intr-adevar, destul de clar, e ca trebuie verificate conturile “grupului de lucru” care a recomandat gazele de sist, eventualele contracte de consultanta avute pana acum si eventualele contracte sau chiar job-uri legate de industria respectiva pe viitor. In orice caz, “ecologistul” si anti-incalziristul global Obama a avut si el acelasi “argument”:

Cum ar veni (si trecand peste “detaliul” fraudei majore legate de “pericolul” incalzirii globale), sa reducem emisiile de carbon otravind apele!

Cat priveste corelatia intre cutremure si fracturare hidraulica, totusi, aceasta nu e chiar o noutate: FAPT CONFIRMAT de revista SCIENCE: Exploatarea gazelor de sist provoaca CUTREMURE (studiu)


Categorii

1. DIVERSE, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Gazele de sist, PUNGESTI

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “CORELATIE INTRE FRACTURAREA HIDRAULICA SI CUTREMURE in Ohio, SUA/ Incredibil, dar adevarat: “experti” ONU care recomanda GAZELE DE SIST …pentru combaterea INCALZIRII GLOBALE

  1. Pingback: Precedent (in SUA): o familie castiga milioane dolari despagubiri intr-un PROCES impotriva unei companii ce EXPLOATEAZA GAZE DE SIST - Recomandari
  2. Pingback: Gest incalificabil al sefului NATO: acuza organizatiile ECOLOGISTE anti-gaze de sist ca sunt MANIPULATE de RUSIA - Recomandari
  3. Pingback: Institutul Geologic al Romaniei: Conferinta “Exploatarea gazelor de sist prin FRACTURARE HIDRAULICA – posibile consecinte CATASTROFALE” [VIDEO INTEGRAL] - Recomandari
  4. Pingback: Acord mondial ”FARA PRECEDENT” pe tema SCHIMBARILOR CLIMATICE. Este primul acord cu caracter CONSTRANGATOR si isi propune un MODEL ECONOMIC DE DEZVOLTARE | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: Acord mondial ”FARA PRECEDENT” pe tema ”SCHIMBARILOR CLIMATICE”. Este primul acord cu caracter CONSTRANGATOR. Scurt ISTORIC al DIVERSIUNII ECOLOGISMULUI MONDIAL “APOCALIPTIC”- afacere si instrument de control supranational | Cuvântul
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare