Fratele COSTEL CONDURACHE a trecut la Domnul in aceasta seara…

29-07-2013 2 minute Sublinieri

4.0M DigitalCAM

Acum cateva zile va transmiteam un apel disperat din partea familiei lui Costel:

URGENT: AJUTOR PENTRU FRATELE COSTEL CONDURACHE!

In aceasta seara, in jurul orelor 19, Dumnezeu l-a chemat la sine pe fratele Costel Condurache, curmandu-i chinul cumplit pe care il indura in urma accidentului (sau “accidentului”?!) de masina suferit acum cateva zile.

Cu toate deosebirile noastre de orientari pe anumite subiecte, am apreciat mereu sufletul sau cald, sincer, neobosit si devotat si ne-am bucurat de roadele lucrarilor sale in slujba Sfantului Valeriu Gafencu sau a Parintelui Dionisie de la Colciu.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-i primeasca ostenelile sale pentru Hristos si pentru sfintii inchisorilor!

A murit sufletul pomenirilor martirilor din închisorile comuniste. Un om pe al cărui cuvânt te puteai baza. Un vertical la propriu și la figurat. I-am admirat întotdeauna gândirea limpede și (auto)ironia pe care și-o păstrase și în ultimele zile hărăzite lui de Domnul. A plecat din această vale a plângerii ca un creștin adevărat: spovedit și împărtășit. Îmi pare enorm de rău că nu o să-l mai văd, dar îmi pare bine că o să am acolo sus, la Domnul, încă un prieten care o să pună o vorbă bună pentru mine, pentru noi. Veșnica lui pomenire!

Povestea lui si a accidentului, de pe grupul Ortodoxia, de acum 2 zile:

https://groups.google.com/forum/#!topic/ortodoxia/CnUWud6wTEE

Doamne, ajută!

Costel Condurache, prietenul nostru, a avut de săptămîna trecută un accident foarte grav. Întorcîndu-se, cred, din Sfîntul Munte, în Bulgaria maşina în care era s-a rostogolit de cîteva ori. Costel a fost foarte afectat. În momentul de faţă este paralizat complet, din cauza unei fracturi a coloanei vertebrale imediat sub gît. Îşi mai poate mişca ochii şi maxilarul, şi cam atît. Acum lăcrimează la gîndul că a ajuns povară altora, după ce în ultimii 23 de ani a dus în spinare, de multe ori la propriu, fizic, toate ostenelile şi greutăţile ultimilor mărturisitori ai unei generaţii exterminate în temniţele comuniste.

Costel era prietenul tuturor bătrînilor deţinuţi politici şi era prezent la toate evenimentele organizate de aceştia, fie că erau la Bucureşti, la Aiud, la Tîrgu Ocna, la Turda, la Cluj sau la Timişoara. S-a implicat personal în editarea a zeci de volume de literatură memorialistică şi în apariţia a cîteva reviste, între care Gazeta de Vest, care apărea la Timişoara la începutul anilor 90, iar mai apoi revista Permanenţe, dar şi multe alte publicaţii. Prin eforturile sale personale s-au salvat amintirile şi memoria unei generaţii întregi, în orice formă a fost cu putinţă: scrise, vorbite, înregistrate. Iernile cu troiene îl surprindeau cu rucsacii de cărţi şi reviste în spinare, încercînd să bucure inimile ultimilor bătrîni scăpaţi din temniţele comuniste.

Dacă astăzi se ştie ceva în România despre Sfinţii Închisorilor, i se datorează, în mare parte, şi lui Costel Condurache. Neîncetatele sale osteneli au scăpat de la anonimat şi uitare totală faptele minunate ale jertfei unei întregi generaţii.

Toată disputa născută în jurul Sfîntului Valeriu Gafencu şi în jurul cetăţeniei de onoare oferită lui de primăria oraşului Tîrgu Ocna i se datorează, în cea mai mare parte, lui Costel Condurache, pentru că el a avut această idee şi a supus-o dezbaterii primăriei oraşului, care a aprobat-o în urmă cu cîţiva ani.

Mare parte din înregistrările şi interviurile cu Părintele Dionysie Ignat i se datorează tot lui Costel, care a insistat pe lîngă ucenicii sfîntului de la chilia Sf. Gheorghe – Colciu să nu lase neînregistrată nici o mărturie şi a primit binecuvîntarea bătrînului pustnic. Prin el, oaza de viaţă duhovnicească de la chilia Bătrînului Dionysie a răcorit ani de zile sufletele însetate de sfinţenie ale celor ce nu au putut ajunge în Athos. Deplin ancorat în trăirea creştină şi în prezenţa la toate slujbele Bisericii, Costel Condurache reprezintă pentru mulţi reperul întoarcerii la Hristos ori al întîlnirii cu El. Cu încă 10-20 de tineri rîvnitori şi neobosiţi precum fratele Costel, România întreagă ar fi arătat astăzi complet diferit.

Costel Condurache are un copil de doi ani şi un altul care e pe drum, în pîntecele soţiei sale. Orice ajutor socotiţi că se poate oferi acestei familii greu încercate, în primul rînd în rugăciuni, dar şi în bani, pentru familia sa, ori sugestii pentru refacerea sănătăţii sale, sînt binevenite. […]

Doamne, fie mila Ta cea mare cu fratele nostru!

costel -frontpress


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Fratele COSTEL CONDURACHE a trecut la Domnul in aceasta seara…

 1. Bunul Dumnezeu, sa-i rasplateasca pentru tot binele adus in slujirea Neamului si a Bisericii Sale in zeci de ani !
  Gustand moartea primit a fost in Cer , langa prietenii Adevarati , sa duca mai departe lupta pentru mantuirea Neamului !

  Dumnezeu sa intareasca familia incercata ,si :

  MEMORIA LUI COSTEL SA NU SE STINGA !!!

  pr Iustinian Deac

  Udine Italia

 2. Dumnezeu sa il odihneasca pe acest om frumos.
  Ma intreb daca “accidentul” a fost doar accident.
  Acum vreun an, parca, a mai fost un “accident”, cu o masina cu 4 membrie ai partidului pentru patrie, dintre care parca doi au murit.

 3. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

 4. Doamne ajuta !

  Mi-e sufletul greu, si imi este greu sa cred si sa inteleg ceea ce s-a intamplat…Imi trec prin minte toate momentele frumoase pe care le-am petrecut impreuna cu Costel, discutiile lungi despre istoria mai veche sau mai recenta a tarii in care ne-am nascut si traim, lupta lui si tristetile aparute in urma dezamagirilor produse de unii oameni, care n-au reusit sa-i intelega visele si trairile, in sfarsit…tot ceea ce ne-a apropiat si mi-au oferit onoarea si bucuria de a ma numara printre prietenii lui.
  Ma rog lui Dumnezeu sa-l primeasca la El pe prietenul meu Costel si sa-i ingaduie odihna si bucuria vietii vesnice, asa cum o merita !
  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 5. Domnul să-l odihească cu drepții și să-l bucure cu prietenia sfinților pe care atât de mult i-a iubit!

 6. O inima care batea pentru Sfintii Inchisorilor a trecut la cele vesnice!
  Dumnezeu sa-i aseze sufletul alaturi de cei drepti!
  Dumnezeu sa-l ierte!

 7. Dumnezeu sa-l ierte!

  Mai sint citeva zile si fratele nostru Costel se va intilni cu Valeriu Gafencu.Oare cita bucurie va fi pentru amindoi,searbede si plate ne sint cuvintele.
  Daca nu cumva Domnul nostru l-a si trimis pe Valeriu sa-l intimpine pe Costel la plecarea lui din aceasta lume .

  ( Şi va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi…)

  Da,Dumnezeu sa-i intareasca si pe cei dragi ai lui ramasi,si sa ne ajute si pe noi sa ajutam cum putem.

  Doamne iarta si ajuta!

 8. BUNUL DUMNEZEU SAI IERTE PACATELE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE

 9. Bietul ,Costel! Dumnezeu sa-l odihneasca!Il cunosteam de multi ani,era un om deosebit!Cat de greu imi este sa cred ca nu mai e printre noi!

 10. Dumnezeu sa-l ierte! Si Dumnezeu sa-i ocroteasca familia si copii!
  Am avut bucuria sa il cunosc si stau o singura dat cu el de vorba, in vechiul sediul al Librariei Sophia…
  Mi-a facut o impresie de om serios si de MARE patriot…
  Dumnezeu sa-l odihneasca cu Dreptii si cu Sfintii, in loc luminat, in loc de verdeata, de unde a fugait toata intristarea si suspinul…!
  Amin! Vesnica lui pomenire…!

 11. De la Cezarina Condurache, sotia fratelui nostru raposat:

  Costel va fi adus azi la Biserica Sapientei si va fi privegheat azi si la noapte. Slujba de inmormantare – tot acolo, maine, la 12.
  DUMNEZEU SA-L MANTUIASCA!

 12. Am auzit la biserica de accidentul lui Costel Condurache, dar nu stiam daca il cunosc. Sunt multi oameni pe care ii cunosc cu numele de Costel, iar numele Condurache nu-mi spunea nimic. Nu am inteles atunci cat de grav este accidentat, mai ales ca am auzit in ultimul timp de diverse accidente grave si de apropiati care au descoperit ca au cancer si ca mai au putin de trait. Acum am deschis mailul despre inmormantarea lui Costel Condurache si i-am vazut fotografia. Am ramas stupefiat pana la lacrimi, deoarece era Costel, Costel pe care-l cunosteam putin dar suficient incat sa plang pentru ca l-am pierdut de aici, dar pe care cred ca l-am castigat ca rugator si mai mult ajutator acum in cer langa Hristos Domnul. Costel un om bland, un suflet ales, un suflet intotdeauna cald. Costel un crestin adevarat. O sa-mi lipseasca tare mult Costel!
  Macar daca stiam ca el este Costel, ajungeam si eu la inmormantare. Am aflat prea tarziu ca el este Costel.
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-i randuiasca vesnica pomenire in ceruri impreuna cu sfintii Sai!

 13. Dumnezeu sa-l ierte si cu Sfintii sa-l odihneasca.

  Putem afla unde se pot trimite bani familiei ?
  Din cand in cand, putem trimite cate putin in sprijinul familiei greu incercate. Putin cate putin, de la micul prinos al fiecaruia, ii putem ajuta un pic..

  Dumnezeu, sa ne ierte !

 14. Ii puteţi scrie sotiei lui pe adresa asociatiaprezent@yahoo.com. Dar nu stim daca tocmai in zilele astea va raspunde.

 15. Sa ajutam ,cum putem pe sotia fratelui Costel si pe copiii lui.Sa nu-i uitam(macar atat sa facem pentru cata dragoste ne-a aratat la toti fratele Costel;si cata rabdare a avut cu noi toti!)Draga Costel,roaga-te pentru noi nevrednicii!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare