“Smeritul” Papa Francisc zguduie catolicismul: “CINE SUNT EU SA JUDEC PREOTII HOMOSEXUALI? Nu homosexualitatea este problema…”

29-07-2013 1 minut Sublinieri
 • UPDATE cu declaratia integrala a papei

BRAZIL-RELIGION-POPE-WYD-DEPARTURE

Cand intalnesc o persoana gay, trebuie sa fac diferenta intre a fi gay si a fi parte dintr-un lobby [gay]. Daca ei [homosexualii] Il accepta pe Domnul si au bunavointa, cine sunt eu sa-i judec? Nu ar trebui marginalizati. Nu tendinta catre homosexualitate este problema (…) ei sunt fratii nostri. 

Papa Francisc intinde mana homosexualilor, spunand ca nu va judeca preotii dupa orientarea lor sexuala, intr-o conferinta de presa remarcabil de deschisa tinuta dupa revenirea de la prima sa calatorie externa. Francis a spus: “Daca cineva este homosexual si il cauta pe Domnul si are bunavointa, cine sunt eu sa judec”? 

Predecesorul sau, Papa Benedict XVI, a autorizat un document care spunea ca barbatii cu inclinatii inradacinate homosexuale nu ar trebui sa fie preoti. Francis este mult mai conciliant, spunand ca clerul homosexual ar trebui iertat si pacatele lor uitate. 

Remarcile au fost spuse luni in timpul unei calatorii cu avionul din Brazilia spre Vatican.

Nota noastra:

Iezuit, Francisc stie sa arunce exact acele formulari care vor face inconjurul mediei si care ii vor atrage popularitate de “deschis”, “conciliant”, fara ca papa sa riste, totodata, o afirmatie clara care sa-l puna in contradictie cu regulile canonice ale catolicismului, in litera lor. 

Dar afirmatia de mai sus poate fi un indiciu asupra unei posibile schimbari revolutionare in catolicism pe subiectul homosexualitatii. Este in mod vadit subversiva; practic, Papa Francisc face cu ochiul la gay si la pro-gay, asa cum a facut nu demult cu ochiul catre atei sau catre doritorii de schimbare sociala revolutionara.

Totodata, afirmatia papei este perfect contradictorie. El spune ca nu vrea sa judece, judecand. Pai ce inseamna altceva decat a valoriza cautarea lui Dumnezeu si bunavointa decat a judeca? Atunci cand spui ca cineva e de buna credinta, judeci si delimitezi de cei care sunt de rea credinta. Si atunci, daca judeca astfel, de ce se opreste cu judecata, ipocrit, la pacatul homosexualitatii?

Este oare o coincidenta faptul ca foarte recent celebrul Desmond Tutu a inceput o “cruciada” impotriva “homofobiei”? 

...Si sa te tii acum infierari ale BOR pentru “fundamentalismul” sau retrograd comparativ cu luminatii papi si anglicani in mass-media romaneasca.


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Homosexualitate, Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

60 Commentarii la ““Smeritul” Papa Francisc zguduie catolicismul: “CINE SUNT EU SA JUDEC PREOTII HOMOSEXUALI? Nu homosexualitatea este problema…”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Cauza care aduce drept consecință păcatul Sodomei și Gomorei este cea aratată de sfântul Apostol Pavel în epistola către romani și nici o alta. Cele pe care le cautam noi, (mai mult sau mai puțin “științific”), nu fac decât să motiveze, să scuze, să usureze ce nu se poate motiva, scuza și indrepta decât pe o singură cale, -a bisericii drept-maritoare- prin pocăinţă, , spovedanie, canon, duhovnic și ascultare de duhovnic). Iertare.

 2. Ştiinţa (fără Dumnezeu), a înomenit cele mai cumplite păcate, a umanizat spurcăciunea, a desfiinţat rușinea, a întors împotriva firii cele fireşti, a creat din natural, artificialul și virtualul, a înrobit mintea și a dezumanizat inima, a ucis sufletescul și a idolatrizat trupescul, a respins și izgonit lumina spirituală înlocuind-o cu cea materială, refuză puterea și minunile cerești (ale lui Dumnezeu), pentru a-și arată auto-intitulata dumnezeire și minunile “puterii” omeneşti. Prin ea s’a ajuns ca să se socoată binele rău și răul bine, lumina (lui Dumnezeu), întuneric iar întunericul lumină, cele de necinste, cinste, cele de ruşine vrednice de scos la vedere, cuceriri ale civilizației, depăsiri ale conformisului, etc, etc.
  Nu putem sluji la doi domni. Credinţa cu credinţa, știința cu ale ei. Cine le amestecă nu crede sincer (și nu este fidel) nici uneia, este un schizofren ce-și sfâșie sufletul prin incapacitatea de a le înţelege, și de a alege.
  Mulți merg pe aceste două căi (cărări), încurându-se pe ei înşişi și încurând și pe ceilalți, (inclusiv din cler).

 3. Pingback: “Re-evanghelizarea” lumii in catolicism: EPISCOPI SI PREOTI ZBENGHUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA [VIDEO] - Recomandari
 4. Doroteea, despre ce ura este vorba, nu prea inteleg. A ajuns ca o afirmatie care spune ca fapta cutare e pacat, e o dovada de ura?? Ne confruntam cu o situatie grava in cere nu se spune public, mirenilor, binecredinciosilor crestini ca ceea ce se impune e de natura sa-i duca pe fratii nostrii in mare pacat pentru ca-si vor pierde dreapta judecata cand vad ca autoritatile lumesti, ziarele, televiziunile, indeamna la aceasta “uraciune inaintea Domnului” pe noi cei de azi. Tin cu locuitorii “cetatilor spurcate” in loc sa sustina pe cei care nu erau atinsi de acea patima, si sa se teama de judecata pe care Dumnezeu a dat-o acelor cetati …”nelegiuite”!
  Nu vezi ca se vrea stricarea tinerilor de catre niste autoritati care nu stiu cat de grav e ceea ce impun ei.
  De fapt este un pacat sa nu spui ca este o greseala acea patima, inainte de a face un exercitiu psihologic de “intelegere” , a unora ca ei.
  Oare gresesc indreptarele de spovedanie care considera acea fapta ca fiind un pacat?
  Spui ca “vor reactiona la ura”, care ura??? aici e o invatatura care spune ca asa ceva e gresit. Unde e ura???
  Tu cauti sa le iei apararea, sa le sustii MOTIVUL patimei lor, pentru ca ai cunoscut cine stie ce ciudati de felul acesta. Nu inseamna ca trebuie sa accepti asa ceva, lasandu-te inselata de felul in care au ajuns si marimea patimii. Din pacate am cunoscut si eu! Si asta prin natura meseriei cand in fiecare zi intalneam , unii mai ciudati ca altii in felul de a se misca vorbi. De asta vorbesc ca ii cunosc. Sunt niste bolnavi din cauza propriilor lor apucaturi, care te urasc ei pe tine, care urasc pe toata lumea ca nu e degenerata ca ei si ajung sa impuna autoritatilor sa se dea legi in favoarea lor, mergand pana la a te amenda, aresta si baga in puscarie daca spui dreapta invatatura!!! Asta vor ei, sa nu mai traiesti printre oamenii din societate, ci printre cei depravati din inchisoarea celor de drept comun. Acolo vor ei sa ajungi… oare nu aici e adevarata ura impotriva celorlalti.
  Unde vezi toleranta fata de acea greseala si fata de altele in toata invatatura crestina. De fapt nu stiu daca exista acest cuvant, in vreo carte. Acolo e mentionat ca doar renuntarea la pacat si marturisirea lui te iarta si totul e spus fara ura ci “spre stiinta celor care citesc”
  Eminescu zicea “esti nebun de le intelegi” adica daca intelegi acele legi strambe esti ca ei. Oare cei care care cad in sant de beti… oare cum au ajuns asa? Prin greseli repetate, in fiecare zi au baut, apoi si-au batut nevasta si traumatizat psihic copii. Dar asta a avut consecinte, pt ca la un moment dat sistemul nervos cedeaza. Asa s-au imbolnavit si acestia, prin vederea imaginilor imorale, prin lipsa cunoasterii ca este gresit asa ceva. Inteleg cauzele care duc la unele pacate, dar nu iau apararea acelor greseli asa cum nu se ia nici in carti ci se spune ca trebuie spovedanie si renuntarea la pacat, atat. Nu se face o analiza psihologica a motivelor.
  Inteleg deosebirea dintre pacat ca fapta si persoana umana care il face. Trebuie sa nu uram persoana umana, ci fapta.
  Dar aici e o tragedie universala, care se raspandeste la nivel mondial, o victorie a celor care vor ca si diavolul sa-i faca pe cat mai multi sa greseasca, impunandu-le ceva contrar invataturii date de Dumnezeu. E o drama universala Doroteea este inceputul unei perioade apocaliptice in care tinerii pot fi atrasi in aceasta greseala pentru ca toate mijloacele de informare sunt impotriva lor, iar consecinta este DESPARTIREA PENTRU TOTDEAUNA de Cel care le-a dat viata si i-a chemat la bucurie. Partea acelor tineri si nu numai, va fi durerea focului care nu se stinge, de care se ingrozesc si diavolii pentru ca stiu de existenta lui, a parerii de rau vesnice pentru ce au facut.
  CUM SA FII, CAND VEZI CA APROAPELE TAU, FRATII TAI, COPII TAI URMEAZA SA FIE IMPINSI IN ACEL LOC DE CHIN VESNIC, fara ca ei sa inteleaga asta in aceasta lume ci atunci cand va fi prea tarziu, la infricosatoarea judecata cand nu vor primi decat rasplata faptelor si gandurilor inoculate ACUM, in aceste zile. Urmareste titlurile de pe acest site,cum se impune acest lucru in toate tarile vazand dimensiunea acestei grozavii pe care nu stiu cum ar denumi-o sfintii parinti. Sa se hotarasca la nivel de conducere a tarilor ca copii sa fie educati in acest mod sa li se favorizeze aceste patimi, sa se impuna sa nu le mai dai educatie pentru ca poti pierde dreptul de parinte si copii urmeza sa fie crescuti intr-un orfelinat ca in Suedia acestea sunt semne ale “inmultirii faradelegii” Unii din vechime ar striga, aratand consecintele pe termen lung din gandirea si fapta oamenilor.

 5. Nu trebuie sa ne bagam in pielea pacatosului pentru ca multele motive care l-au facut sa o ia pe o cale gresita, ne pot insela si nu au legatura cu modul de viata care l-am ales.
  Crede cineva ca multimea de motive scuteste de gravitatea faptei… daca un barbat a lovit-o pe sotia lui rau dupa care in spital medicii au prognostic rezervat , poate fi motivat de mancarea care nu i-a placut?
  Are legatura motivatia celui care nu cauta adevarul si indeplinirea poruncilor, cu modul de viata al celor care cauta sa faca binele? A te incalci in motivele pentru care unii fac rau, nu este bine. Ce rost ar avea sa inceapa unii sa istoriseasca cum au mers la baut, cum au devenit violenti din cauza irascibilitatii date de viciu, cum au facut si alte fapte gresite si altii sa-i auda… Oare asta nu iti distruge dreapta judecata auzind ispitele care i-au facut sa faca rau? Un om care cauta sa faca bine se fereste de istorii de acesst fel de povestiri despre felul cum se poate ajunge la greseala.

 6. Nu trebuie scuzat prin explicatii asa zis stiintifice viciul. Facand asta dam legitimitate acelei greseli, ii gasim motive si asta poate fi in sine o greseala, e ca si cum ai sustine ca e normal sa faci o fapta daca ai un asa trecut si o asa implicare in a face rau. Trebuie spus ca fapta este rea. Repet daca spui ca sodomitii, care se autodeclara ei insisi asa, sunt ca locuitorii cetatilor distruse prin foc, nu inseamna ca ii urasti pe cei de azi. Si chiar daca eu as fi cel mai mare pacatos tot pot sa repet ce scrie in cartile de invataturi ca o anumita fapta e pacat. Oricine poate citi si spune ce scrie acolo, respectiv ca a minti nu este bine si chiar daca se simt cu musca pe caciula unele persoane, nu inseamna ca cel care a afirmat ii uraste… cam multa demonstratie, mai bine am vedea care era pedeapsa pentru sodomiti in Vechiul Testament, dati niste cautari… si apoi sa ne temem mai degraba de dreapta judecata care poate ne-ar incrimina si pe noi care motivam greseala.

 7. @ Claudia Stan

  Daca papei chiar ii pasa de soarta homosexualilor,si nu de slava lui desarta,ar fi trebuit sa spuna,in duhul credintei voastre,ceva de genul:

  “Cine sunt eu să-i judec pe homosexuali? Actele homosexuale nu pot fi aprobate în nici un caz , dar persoanele trebuie să fie privite cu respect, compasiune şi delicatețe , fiind chemate la curăție şi să realizeze voința lui Dumnezeu în viața lor ”

  Sint curios ce ar mai fi scris ziarele mainstream in cazul acesta !

  Vorbind asa,incet-incet se afunda tot mai mult in nisipurile miscatoare si cu greu va mai iesi de acolo.Adica,purtat pe valurile euforiei gay-ilor si propagandei favorabile mass-media,politicieni si presedinti de stat,cu greu va mai da inapoi si zice:

  Stati putin,ca nu aceasta am lasat sa se inteleaga,homosexualitatea ramine un pacat,care trebuie condamnata,numai omul trebuie sa se vindece prin sacramentele bisericii,chemat la curatie…

  Ce a spus in Argentina cind era ” episcop “,s-ar putea sa nu mai repete astazi,cind este papa.Ramine de vazut.

  Daca si mai rau,declara ca homosexualitatea nu este pacat,intreaga voastra biserica se va prabusi cu rasunet,caci papa este infailibil si in probleme de morala,ori atunci infailibilitatea lui nu mai este ( cum nici nu a putut sa fie ) de la Dumnezeu,ci din tabara opozitiei.

  Cit despre intentii si ginduri ca nu sint pacate,aceasta nu invata Iisus Hristos Dumnezeu si Biserica Lui:

  27. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: “Să nu săvârşeşti adulter”.
  28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.

  sau cum spun sfintii: Cum iti sint gindurile,asa iti va fi si viata!

  De aceea in Biserica se vindeca ( mintuieste ) omul interior al omului ( inima ),si nu fariseul…caci degeaba incerci sa-ti salvezi casa de la inundatie,tot carind apa cu galeata,daca nu inchizi robinetul mai intii.

 8. Pingback: Papa Francisc: BISERICA NU TREBUIE SA INTERVINA “SPIRITUAL” IN VIATA HOMOSEXUALILOR - Recomandari
 9. Pingback: Papa Francisc cere o alta abordare fata de copiii cu “PARINTI” HOMOSEXUALI/ Intalnire “ecumenica” a Papei cu Patriarhul Bartolomeu la IERUSALIM – programata in mai 2014 - Recomandari
 10. Pingback: MARSURI ANTI-AVORT in SUA si FRANTA. Papa Francisc sustine, doar de pe twitter marsurile pro-viata - Recomandari
 11. Pingback: Papa Francisc vrea ca “Biserica” Catolica sa “STUDIEZE” chestiunea “CASATORIILOR HOMOSEXUALE” - Recomandari
 12. Pingback: Copilul unui CUPLU de LESBIENE – “botezat” de “Biserica” Catolica din Argentina si de “nasa” sa, presedinta Cristina Fernandez - Recomandari
 13. Pingback: VATICAN: document oficial care ar cere ca HOMOSEXUALII sa nu mai fie judecati cu “asprime” si sa nu mai sufere din cauza “PREJUDECATILOR” Bisericii - Recomandari
 14. Pingback: “Profetie” surprinzatoare a PAPEI FRANCISC: estimeaza ca mai are doar 2-3 ani de viata si nu exclude DEMISIA - Recomandari
 15. Pingback: VATICANUL isi va LIBERALIZA RADICAL normele fata de HOMOSEXUALI/ Estonia – prima tara din Estul Europei care recunoaste CASATORIILE HOMOSEXUALE - Recomandari
 16. Pingback: Sandro Magister, autor catolic, despre “OPERATIUNEA BERGOGLIO” de RECASTIGARE A POPULARITATII VATICANULUI. Acomodarea PAPEI FRANCISC cu IDEOLOGIILE DOMINANTE si impactul revizuirii temei homosexualitatii asupra raporturilor VATICANULUI cu BISE
 17. Pingback: CONJURATIA REFORMISTILOR. Importanti cardinali si episcopi catolici militeaza pentru UNIUNILE HOMOSEXUALE/ Senator american: CRESTINISMUL, IN CURAND “DISCURS AL URII”?/ Mania listelor negre se extinde la nivel european: ORGANIZATIILE PRO-VIATA
 18. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului si EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: AMORIS LAETITIA SI CUVINTELE LUI HRISTOS. Un comentariu la exortatia PAPEI FRANCISC pe tema FAMILIEI | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: PAPA FRANCISC: BISERICA AR TREBUI SA CEARA IERTARE HOMOSEXUALILOR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare