Crestini supusi exterminarii in Coreea de Nord si in Cipru de Nord (aflat sub ocupatie turca)
- Doxologia:
Creştinii în Coreea de Nord: istoria unei exterminări
Creştinii occidentali sancţionează din ce în ce mai mult genocidul din Coreea de Nord. Evidenţele sunt clare: crimele în masă continuă în Coreea de Nord, susţine Robert Park, de la asociaţia Christian Solidarity Worldwide (Solidaritatea Creştină Internaţională). Comunitatea internaţională nu mai poate rămâne impasibilă.
A violat oare Coreea de Nord legea internaţională de a proteja cetăţenii ei? Răspunsul este fără echivoc: Da.
Desigur, Coreea de Nord a comis multe acte considerate ca „genocid”: execuţii şi crime săvârşite de stat, folosirea sistematică a torturii, înfometarea până la moarte a cetăţenilor ei, folosirea campusurilor morţii, avorturi forţate şi infanticid, tranfer forţat şi sclavia copiilor.
În 2007, Christian Solidarity Worldwide a publicat un raport pe baza cercetărilor şi observaţiilor pe 7 ani, scris de avocaţi internaţionali, care arată clar că este vorba despre „genocid” împotriva grupurilor religioase din Coreea de Nord, în special creştini. Agenţii de observaţie precum „Open Doors” şi „Release International” au plasat Coreea de Nord ca ţara care violează cel mai extensiv orice drept religios al omului. Dar politica Coreei de Nord faţă de populaţia sa religioasă se extinde mult dincolo de „persecuţie”, creştinii fiind de fapt exterminaţi.
Înainte de preşedintele Kim Il-Sung, aproximativ 25-30% dintre populaţia Phenianului erau creştini. Astăzi, orice urmă de creştinism a fost eradicat cu brutalitate. Recunoscând în creştinism un pericol la adresa cultului personalităţii, regimul nord corean a început războiul împotriva propriilor săi cetăţeni.
Sunt mulţi indicatori ai acestui genocid. Pedepse groaznice sunt aplicate refugiaţilor repatriaţi care au avut contacte cu misionari şi biserici din China. Refugiaţii, după ce sunt repatriaţi cu forţa, sunt torturaţi şi interogaţi ce relaţii au avut cu grupurile religioase. Cei care mărturisesc sunt ucişi sau trimişi în campusuri de exterminare împreună cu întreaga familie (inclusiv copiii) până la a treia generaţie. Organizaţia „Open Doors” estimează că între 50 000 şi 70 000 de creştini sunt întemniţaţi în lagăre de concentrare astăzi. Unul dintre lagărele cele mai îngrozitoare este Yodok, acolo unde zeci de mii de oameni mor anual de foame, muncă forţată, tortură şi boli.
Coreea de Nord continuă să brutalizeze femeile şi copiii prin infanticide, avorturi forţate etc. Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului din partea Naţiunilor Unite a declarat că există în Coreea „o continuă violare a drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale ale femeilor, trafic de femei, căsătorii forţate, injecţii care induc naşterea, avorturi motivate etnic, prostituţie forţată, uciderea copiilor repatriaţi şi detenţia copiilor în lagăre de concentrare”.
Avorturile motivate etnic sunt de ordinul sutelor de mii, mai ales că guvernul comunist este obsedat cu puritatea rasială şi cu intenţia de a distruge copiii „metişi”, al căror etnie este neclară.
Conform legii internaţionale „Responsabilitatea de a Proteja”, comunitatea internaţională „are obligaţia să intervină atunci când un stat nu reuşeşte să îşi protejeze populaţia de genocid, crime de război, curăţiri etnice şi crime împotriva umanităţii, prin toate mijloacele necesare”.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: www.persecution.org
Ortodocşii în Ciprul de Nord: genocid şi suferinţă
Ortodocşii greci ciprioţi, care trăiesc în partea de nord a Ciprului, ocupat de Turcia, sunt forţaţi să-şi ascundă credinţa lor, şi sunt adevăraţi eroi ai credinţei epocii noastre, declară Mitropolitul de Tamassos şi Oreini, Înaltpreasfinţitul Isaia, care este în vizită la Moscova în cadrul activităţii comemorative ruso-elenice „De la Naştere la Înviere”.
„Sunt adevăraţi eroi ai epocii noastre. Cunosc pe mulţi dintre ei. Nu pot să spun mai mult căci nu vreau să îi deconspir. Numeroşi sunt cei care se tem pentru viaţa lor şi nu pot vorbi liber despre condiţiile lor de viaţă sub ocupaţie. Nu putem decât să ne rugăm pentru ei” a subliniat mitropolitul. El a comparat viaţa ortodocşilor din Ciprul de Nord cu viaţa neo-martirilor şi mărturisitorilor din Grecia, Asia Mică şi Pont, care au suferit pentru Hristos în timpul puterii otomane.
„Graţie neo-martirilor, am acum posibilitatea de a mărturisi astăzi credinţa mea şi de a vorbi în limba greacă cu compatrioţii mei. Exemplul lor a inspirat curajul majorităţii ciprioţilor şi numai o mică parte a cedat sub presiunea care a durat timp de secole, s-a convertit la religia musulmană şi a adoptat tradiţii turceşti”, a concluzionat Mitropolitul Isaia.
Conform informaţiilor comunicate de Biserica Ortodoxă din Cipru la Conferinţa Internaţională „Libertate confesională: probleme de discriminare şi persecuţie a creştinilor” care a avut loc la Moscova în 30 noiembrie – 1 decembrie 2011, 170 000 de creştini trăiau în nordul Ciprului în 1974, şi constituiau 70% din populaţie. În jur de 20 000 de oameni au rămas după ocupaţia turcă, însă din raţiuni politice a autorităţilor turceşti, numărul creştinilor este de 456. Sute de biserici, mănăstiri şi cimitire au fost distruse sau profanate. Din 520 de edificii ortodoxe, 125 au fost transformate în moschei, altele în depozite, muzee sau restaurante. 25 de biserici au fost distruse complet şi 229 sunt abandonate şi lăsate la mâna hoţilor de materiale de construcţie.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: www.pravoslavie.ru
4 Commentarii la “Crestini supusi exterminarii in Coreea de Nord si in Cipru de Nord (aflat sub ocupatie turca)”