Cum se “neodihneste misionar” PS IOACHIM BACAUANUL vizitand sate sarace in limuzine de lux spre smintirea poporenilor si a presei (VIDEO)

30-05-2014 3 minute Sublinieri

ioachim

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului a plecat de la o înmormântare huiduit de sute de oameni, sub protecţia poliţiei. Secretarul eparhial Ciprian Ioan Ignat s-a erijat în „bodyguardul” Preasfinţitului şi a agresat cu brutalitate reporterul ziarului „Adevărul”.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, pe numele său de mirean Ilie Giosanu, însoţit de alţi trei clerici de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a „descins”, joi, dintr-un luxos Audi A8 în mijlocul sătenilor din Cernu, comuna băcăuană Poduri.

Motivul oficial a fost acela de a sluji la căpătâiul unei femei de 85 de ani, decedată în urmă cu o zi.

Oamenii susţin că, de fapt, Presfinţitul ar fi dorit să anunţe întrega comunitate că Irinel Andronache, preot la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cernu, de 13 ani, nu mai este duhovnicul localnicilor şi că în lăcaşul religios va urma să slujească un alt preot.

Surpriza a fost una de proporţii deoarece sute de săteni, femei şi bărbaţi, s-au adunat în jurul maşinii luxoase cu geamuri fumurii cu care a venit Preasfinţitul Ioachim şi l-au luat la întrebări în plină stradă. Deranjat de întrebările acuzatoare directe ale sătenilor, referitoare la şpăgile pretinse de la preoţi pentru acordarea de parohii, vicarul arhipiscopiei, Ioachim Băcăuanul, s-a urcat în maşina de lux şi a plecat în mare grabă, escortat de poliţişti.

„Noi nu avem nici ce mânca, suntem nişte oameni săraci. De unde are Ioachim atâţia bani pentru o asemenea maşină? Ia şpăgi! Ne sfidează cu luxul ăsta!, a strigat din mulţime Maria Amariei (68 de ani).

Totul a început în urmă cu aproximativ două luni, când preotul Irinel Andronache, paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, a primit o hârtie de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, prin care era înştiinţat că nu va mai avea voie să slujească.

*

„Nu mi s-a adus la cunoştinţă motivul pentru care trebuie să părăsesc această biserică. Nu există niciun argument pentru decizia înmânată de Arhiepiscopie. Vreau să ştiu şi eu motivul pentru care trebuie să plec, cu ce am deranjat”, a afirmat preotul Irinel Andronache.

Extrem de deranjaţi de opulenţa afişată de mai marii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, sătenii au făcut zid în jurul preotului Andronache şi au iscat o adevărată răscoală.

„De când a venit în satul nostru, nu a ştiut decât să muncească. El a refăcut biserica şi la orice oră aveam nevoie de el, preotul era prezent”, a afirmat Constantin Vataman (76 de ani), un sătean din Cernu.

„Este preotul nostru şi nu va pleca niciodată de aici. Noi nu îl lăsăm să ne părăsească. Nu primim pe nimeni în loc”, a strigat Maria Amariei, o altă săteancă.

„Un om corect! Foarte corect! Nu ne cerea bani, aşa cum am auzit că fac alţi preoţi. Intră cu smerenie şi bun simţ în casele noastre”, a afirmat Anica Creţu (63de ani) din Cernu.

Cezar Teriş, de 64 de ani, nu înţelege de ce trebuie să plece părintele Andronache. „E un preot bun, cu har. Să spună Ioachim unde a greşit! De ce să-l schimbe?”, strigă săteanul în gura mare.

Costel Mareş, protopopul Moineştiului, primul şef ierarhic al preotului destituit, a refuzat să prezinte un punct de vedere referitor la situaţia din Protopopiatul său.

“Neodihnă misionară a Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul”

Într-un comunicat de presă, emis de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, se arată că incidentul de la Cernu este, de fapt o “o neodihnă misionară a Preasfinţitului”.

“Ierarhul a făcut o oprire în parohia Cernu unde, la cererea unei familii de credincioşi, a oficiat o slujbă de pomenire pentru o creştină mutată la cele veşnice. Preasfinţia Sa, cunoscând familia îndoliată, buni creştini, cu situaţie materială modestă, care frecventează adesea mănăstirea Savu – aflată în apropierea parohiei Cernu – a rostit o rugăciune de dezlegare pentru cea adormită întru Domnul. De asemenea, ca şi în alte asemenea situaţii, ierarhul a oferit un ajutor material de înmormântare respectivilor credincioşi”, se arată în comunicat.

Ciprian Ioan Ignat, „popa smardoi” de la dreapta lui Ioachim

*

Vizibil deranjat de prezenţa presei la răscoala îndreptată împotriva şefului său, Secretarul eparhial Ciprian Ioan Ignat (42 de ani) s-a îndreptat hotărât spre reporterul ziarului „Adevărul”, a lovit cu o mână aparatul foto cu care se filma şi cu cealaltă l-a împins cu putere.

La câteva ore după incident, secretarul Ignat a fost contactat de ziariştii de la “Adevărul” pentru a-şi spune punctul de vedere. “V-am spus doar să vă daţi la o parte”, a minimalizat la maxim gestul său neortodox, după care a închis brusc telefonul.

Secretarul eparhial Ignat este diaconul lui Ioachim Băcăuanul şi ocupă funcţie în administraţia Arhipiscopiei Romanului şi Bacăului, deşi se află la a doua căsătorie, lucru interzis printr-o hotărâre a Sfântului Sinod.

În plus, Ciprian Ioan Ignat, împreună cu cea de-a doua soţie, sunt pe lista abonaţilor la banul public, fiind consultanţi ai lucrării „Bacău. Acasă la creştini”, pentru care Primăria Bacău a plătit suma de 80.000 de euro.

Ciprian Ioan Ignat (foto dreapta) a fost acuzat şi în urmă cu un an de către Cristian Călin, student de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, că l-ar fi agresat în incita Arhipiscopiei Romanului şi Bacăului.

Opulenţă pe numele personal

Pe lângă mai multe maşini de lux înmatriculate pe Arhiepiscopie, Presfinţitul deţine pe numele său personal, de Ilie Giosanu, un jeep Dodge, un Volkswagen Transporter şi un Citroen Xantia. Aceasta, cu toate că este călugăr şi este obligat, conform normelor bisericeşti, să accepte sărăcia de bună voie.

 

 

Nota noastra:

Nu se stie – caci nu se comunica – ce se petrece cu preotul respectiv pe care Prea Sfintitul Ioachim a incercat sa-l inlature. Poate motivele sunt intemeiate, insa este de foarte rau augur ca un episcop sa fie tratat astfel de oamenii simpli. Acest lucru arata o ruptura mult prea mare intre episcop si poporul de jos. Si, daca preotul este indepartat de la slujire pe motive canonice, lucrurile sunt cu atat mai grave: un preot care faptuieste neoranduieli a ajuns mai aproape de inima poporului decat un episcop?!

De asemenea, vizitarea unui astfel de sat intr-un bolid de lux este cel putin o nepricepre “misionara”. Nu poti sa te duci pentru a face uz de carja episcopala intr-o astfel de masina dupa ce, probabil, nu ai mai cercetat satul respectiv cu anii sau cu zecile de ani. Ca sa puna cireasa de pe tort, Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului explica incidentul drept o “neodihna misionara”... Poate energicul secretar al Arhiepiscopiei revine cu o scolie pentru a talcui celor multi si prosti sensul acestui concept adanc al ortodoxiei bacauane?


Categorii

1. DIVERSE, PS Ioachim Bacauanul, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “Cum se “neodihneste misionar” PS IOACHIM BACAUANUL vizitand sate sarace in limuzine de lux spre smintirea poporenilor si a presei (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. http://www.epr.ro/sites/default/files/styles/img-stire/public/field/image/2014/06/protopop3.jpg?itok=9IUhFlpX Oare IPS Eftimie Luca a trcut in randul dreptilor?Aceasta stare de spirit in nescultare este cultivata chiar de PS Ioachim prin inlaturatea portretului intaistatatorului eparhiei,prin amenzi da 5000 de lei aplicate preotilor fara proces verbal si constatare a neregulilor pe diverse motive administrativ-gospodaresti.PS Ioachim nu pretuieste preotii si nici crestinii simpli ci mai curand in viziunea sfintiei sale parohiile sunt mici SRL-uri da vandut lumanari si reviste de tip copypaste semnate de consilierii eparhiali(mici trepadusi slugarnici si oportunisti)si de virat bani luna de luna pentru sustinerea episcopiei si diverse fonduri numeroase care nu genereaza nimic concret in opera filantropica nefiind adus la cunostinta finalitatea lor+radiotv Trinitas si Cotidianul Lumina.In afara de faptul ca PS Ioachim nu este gasit niciodata in ziua de audiente,aplica si dojane financiare ori lectii de cinism retinand salariul de la stat din 2012 pana in prezent al unui preot de tara cu oparohie de 120 de familii,care a fost cercetet penal cu binecuvantarea sa in legatura cu datoriile parohiei catre ANAF fiind achitat.Acum nu poate fi atins cu nimic nici pe calea legala a instantelor din Republica Romania nici pe calea sesirarii abuzurilor sale catre superiorii BOR din cauza “ASCULTARII” confundata cu injosire fiintei umane.

  2. Pingback: “Cele sapte pacate ale romanilor” versus PACATELE DE MOARTE ALE MORALISMULUI CORPORATISTO-SECURIST - Recomandari
  3. Pingback: Arhiepiscopia Romanului si Bacaului acuzata ca MUTA DISCIPLINAR preotii INEFICIENTI ECONOMIC. Raspunsul oficial: mutari facute pentru “DINAMIZAREA” vietii administrativ–gospodaresti | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare