Actualizat: NOI AMBARCATIUNI CU REFUGIATI INTERCEPTATE PE LITORALUL MARII NEGRE (Video)/ Curtea de Justiție a UE respinge contestarea COTELOR OBLIGATORII de imigranti de catre Ungaria si Slovacia/ ROMÂNIA a crescut nivelul de ALERTA la granite. Creste numarul de refugiati ilegali ce vor sa tranziteze pe la noi

9-09-2017 4 minute Sublinieri


UPDATE

Vasul avea la bord incusiv 23 de copii

Zeci de migranți au ajuns, cu o barcă, pe țărmul Mării Negre, între stațiunile 2 Mai și Vama Veche. Aceștia au fost preluați de Poliția de Frontieră și au fost duși la Mangalia.

ACTUALIZARE. La bordul ambarcațiunii se aflau 97 de persoane.

Pe de altă parte, precizează Poliția de Frontieră, o altă ambarcaţiune, cu aproximativ 120 de persoane la bord, a fost blocată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă pe Marea Neagră, în zona comună de patrulare româno-bulgară, nava şi persoanele de la bord fiind preluate de autorităţile turce.


ACTUALIZARE. Migranții au ajuns la Mangalia. Ei urmează să treacă printr-o procedură de triaj. Vor primi apă și mâncare, apoi vor trece printr-un control medical.

Unul dintre imigranți a încercat să scape de Paza de Coastă și s-a aruncat în mare. El a fost recuperat de forțele de ordine și primește îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

Este a patra ambarcațiune cu migranți interceptată de Paza de Coastă anul acesta.


Mai mulți turiști aflați în concediu au fotografiat și au filmat operațiunea Pazei de Coastă.

Migranții au fost interceptați de Poliția de Frontieră și Paza de Coastă. Ei urmează să fie identificați și supuși unor controale medicale, după care vor fi direcționați spre centre de refugiați din țară.

Poliţia de Frontieră întăreşte graniţele României. Numărul migranţilor care încearcă să intre ilegal în ţara noastră a început să crească în ultima săptămână. De teamă că un nou val de refugiaţi ar putea veni în toamna aceasta, a fost suplimentat personalul care apără frontiera, iar aparatele de supraveghere vor fi folosite la maximum. Refugiaţii, cei mai mulţi din Siria, folosesc România ca rută să ajungă în Europa de Vest.

Curtea de Justiție a UE a respins plângerile Ungariei și Slovaciei pe tema cotelor de refugiați.

Potrivit BBC, Curtea de Justiție a UE  a respins miercuri plângerile formulate de Ungaria și Slovacia pe tema politicii de imigrație a UE. Astfel, menține dreptul autorităților de la Bruxelles de a obliga statele membre să preia solicitanți de azil conform sistemului de cote.

La începutul acestui an, Ungaria și Slovacia au decis să conteste legalitatea planului lansat în septembrie 2015 de Bruxelles pentru a ajuta Grecia și Italia, supuse unei presiuni imense din partea valului mare de refugiați care fug de conflictele din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Ungaria și Slovacia, la fel ca Republica Cehă și România, au votat contra cotelor obligatorii, însă celelalte state membre UE au votat în favoarea acestei lor.

Conform planului, Ungaria avea obligația de a primi, într-o primă fază, 1.300 persoane (peste 2.300 la final) și Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), însă până la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16.

Cancelara Merkel, principala responsabilă pentru deschiderea frontierelor pentru refugiați, nu ostenește să laude virtuțile imigrației.

Realitatea din orașele germane contrazice flagrant cuvintele Angelei Merkel. Site-ul Dreuz publică mai multe imagini în care se observă cum zonele urbane din Germania sunt înțesate cu cuburi din beton armat, care au rolul de a adăposti în spatele lor trăgători, în cazul unor atacuri teroriste.

Sau să împiedice mașini sau camioane conduse de teroriști să suie pe trotuare, pentru a strivi pietonii.

România a trecut la un nivel de securitate mai aspru la frontierele cu Serbia, Bulgaria și în Marea Neagră. Refugiaților musulmani li s-au închis majoritatea căilor de acces spre vestul Europei, România devenind în acest context o nouă poartă de intrare pe continent. Cei mai mulți imigranți clandestini, din Siria, Irak, Pakistan, nu își doresc să rămână în România ci să plece mai departe, prin Ungaria, spre Germania și statele nordice.

Poliția de Frontieră a luat joi o serie de măsuri pentru creșterea siguranței la granițe, lucru care arată că oficialitățile se așteaptă la o creștere a numărului imigranților ilegali care vor încerca să intre în România. Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât deja numărul imigranților ilegali a crescut de 3 ori față de anul trecut.

În special Marea Neagra, și granițele sudice și sud-vestice ale țării (Serbia, Bulgaria) sunt în pericol.

  • intensificarea supravegherii frontierei prin dispozitive eficiente care să acopere zonele de responsabilitate, în special zonele de risc identificate la nivelul sectoarelor poliţiei de frontieră;
  • pentru întărirea dispozitivului de supraveghere al frontierei de stat sunt desfăşurate acţiuni comune cu alte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul General pentru Aviație), în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului. Acţiunile de cooperare inter-instituţională se desfăşoară în diferite zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române situate la graniţa de sud şi sud-vest;
  • folosirea la capacitate maximă a aparaturii de observare pe timp de zi/noapte şi suplimentarea mijloacelor tehnice de mobilitate și supraveghere în vederea creșterii capacității operative la frontieră – echipamente mobile de supraveghere, echipamente portabile pe principiul termoviziunii, autospeciale de supraveghere pe principiul termoviziunii şi mijloace de mobilitate terestră;
  • suplimentarea cu personal din cadrul structurilor operative centrale şi teritoriale, care să acționeze în mod progresiv în zona de frontieră.

Creștere explozivă

În primele 7 luni ale acestui an au încercat să intre ilegal în România un număr total de 1.500 de imigranți clandestini., potrivit Poliției de Frontieră. Ei provin din Irak, Siria, Pakistan, Afganistan, Iran, Turcia, India, Kosovo, Bangladesh şi Palestina. Numărul este de aproape trei ori mai mare decât perioada similară a anului trecut.

Lor li se adaugă cei peste 700 de refugiați pe care România i-a primit în cadrul cotelor obligatorii.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat că România a mai făcut o ofertă pentru relocarea altor 1.942 de refugiaţi. Cota alocată României este de 4.180 de refugiați.

Poliția spune că “România, comparativ cu frontierele altor state UE, nu s-a confruntat cu un aflux masiv de persoane care încearcă să treacă fraudulos graniţa, dar situaţia a fost şi este atent monitorizată”

Tot mai mulţi refugiaţi sunt prinşi în parcurile şi pe străzile din Timişoara. Nu este zi fără ca oamenii legii să nu găsească tranfugi prin oraş. Aceştia vin de obicei din alte oraşe din ţară unde au primit azil, dar cum ei nu vor să rămână în România îşi croiesc drum spre vestul Europei prin Timişoara.

Ultima captură constă în 8 migranţi care din Timişoara au ajuns până la Cenad, unde au fost interceptaţi de poliţitii de frontieră pe fâşia verde, mergând spre Ungaria.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, șapte adulți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani și un minor de 16 ani, toți solicitanți de azil în ţara noastră. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, transmite Poliţia de Frontieră.

Cei 8 sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei şi vor fi duşi la Centrul de Tranzit din Timişoara. De aici ar putea fi trimişi în alte oraşe, pentru că centrul a ajuns la capacitate maximă.


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Actualizat: NOI AMBARCATIUNI CU REFUGIATI INTERCEPTATE PE LITORALUL MARII NEGRE (Video)/ Curtea de Justiție a UE respinge contestarea COTELOR OBLIGATORII de imigranti de catre Ungaria si Slovacia/ ROMÂNIA a crescut nivelul de ALERTA la granite. Creste numarul de refugiati ilegali ce vor sa tranziteze pe la noi

  1. Pingback: Vrabia mălai... delirează? O VRABIE gureșă și "funky" din CO(D)RUL lui SOROS ne amenință cu CEL PUȚIN 350.000 de REFUGIAȚI, dar consideră că ROMÂNIA POATE PRIMIR CHIAR ȘI UN MILION DE IMIGRANȚI, care să fie cazați... în casele r
  2. Pingback: Vrabia mălai... delirează? Codru Vrabie de la FUNKY CITIZENS ne amenință cu CEL PUȚIN 350.000 de REFUGIAȚI, dar consideră că ROMÂNIA POATE PRIMI CHIAR ȘI UN MILION DE IMIGRANȚI, care să fie cazați... în casele românilor plecați în Spania
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare