PARINTELE PORFIRIE – canonizat de Patriarhia Ecumenica

27-11-2013 32 secunde Sublinieri

Elder Porphyrios

Patriarhia ecumenică

Înștiințare

Sfântul Sinod s-a întrunit sub conducerea Preafericirii Sale în ședință ordinară, astăzi, miercuri, 27 noiembrie, pentru a lua în discuție temele aflate pe ordinea de zi.

Astfel, Sfântul Sinod a hotărât:

a. În urma recomandării Comisiei Canonice, au fost înscriși în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe Ieromonahul Porfirie Kavsokalivitul și Monahul Meletie din Ypséni, Rodos.

b. Retragerea de bună voie de la păstorirea eparhiei sale a Mitropolitului Belgiei, kir Panteleimon, la propunerea Preafericirii Sale, Patriarhului Ecumenic Bartholomeu. În Mitropolia Belgiei, rămasă vacantă, a fost ales cu unanimitate de voturi Episcopul de Sinope, Preasfințitul kir Athenagora.

Din partea Secretariatului Sfântului Sinod,

Constantinopol, 27.11.2013

Cititi si:

IMG_0246


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “PARINTELE PORFIRIE – canonizat de Patriarhia Ecumenica

 1. Ma bucur foarte mult !

 2. Slava Tie Doamne pentru cuviosii Tai!
  Aici, in diaspora, cuvintele sfintiei sale raman referinta pentru noi. Ca pilda de perseverenta, curatie si rabdare, dragostea sa pe toti ne mangaie sufleteste. Cu drag si bucurie din Osaka Japonia tuturor celor ce-l iubim pe parintele si Sfantul nostru Porfirie.

 3. Pingback: CUVIOSUL PARINTE PORFIRIE KAVSOKALIVITUL, noul facator de minuni, “omul universal” -
 4. Slavă Domnului!
  Mare bucurie, acum în prag de sărbători.
  Sfinte Părinte Porfirie, roagă-te pentru noi, acum și-n ceasul morții noastre! Amin.

 5. Ce bucurie!
  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!!! Atâ de mult mi-au bucurat inima şi mi-au întărit credinţa cuvintele acestui Sfânt al lui Hristos!
  Sfinte Părinte Porfirie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să ne mântuiască pe noi şi să pună în inimile conducătorilor noştri spirituali dorinţa de a-i canoniza pe toţi Sfinţii care au vieţuit şi s-au nevoit pentru El în epoca noastră!

 6. Pingback: CUVIOSUL PAISIE AGHIORUL – canonizat in curand? - Recomandari
 7. Pingback: PARINTELE ZAHARIA ZAHAROU – conferinta de la Bucuresti (II), raspunsuri la intrebari (audio + text): BINECUVANTAREA DURERII INIMII si SCOALA LITURGHIEI -
 8. Pingback: SFANTUL CUVIOS MELETIE DE YPSENI, ocrotitor al Insulei Rodos (12 februarie) – INCURAJAREA IN ASUMAREA CONDITIEI DE CRESTIN AL FIECAREI ZILE -
 9. Pingback: IPS Ierotheos Vlachos despre CUVIOSUL SOFRONIE SAHAROV (†11 iulie 1993), cel care ITI TRANSMITEA VIATA SI DUH DE POCAINTA prin simpla sa prezenta si prin binecuvantare: “Era un om care efectiv L-a vazut pe Dumnezeu. A fost un urmas al Sfintilor Pa
 10. Pingback: CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL VA FI CANONIZAT – OFICIAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare