Rusia INTERZICE reclamele la AVORT

27-11-2013 1 minut Sublinieri

maxresdefault

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat ieri legea care interzice reclamele la avort, informează Reuters. Organizațiile pro-avort afirmă că măsura va restrânge „drepturile reproductive” ale femeilor (termen din „limba de lemn” a secularismului, sub care este camuflat, de obicei, avortul).

Putin a făcut din oprirea declinului demografic al țării o prioritate și a adoptat o atitudine pronunțat conservatoare în noul său mandat, susținând ceea ce el numește „valorile tradiționale” și luând ca reper moral Biserica Ortodoxă.

Recent, Putin și-a atras criticile Occidentului pentru o lege de protejare a copiilor în fața propagandei homosexuale, lege despre care activiștii homofili afirmă că discriminează homosexualii.

Legea de interzicere a reclamelor la clinicile de avort „nu este începutul restricționării drepturilor (reproductive) ale femeii, ci mai degrabă continuarea unui proces început în 2011”, spune activista pentru „drepturile femeilor” Olgerta Kharitonova, citată de Reuters.

Kharitonova se referă la înăsprirea legislației avortului, care îl interzice după săptămâna a 12-a de sarcină și impune o perioadă de 48 de ore de așteptare.  Înainte de această reformă, avortul era permis până în luna a 6-a de sarcină.

URSS a fost prima țară din lume care a legalizat avortul „la cerere”, în 1922. Acesta era văzut de conducerea leninistă ca un pas esențial spre desființarea familiei țărănești tradiționale, principala opreliște în calea victoriei revoluției bolșevice.

Reînvierea tradițiilor religioase după colapsul URSS din 1991 a redus semnificativ rata avortului în Rusia, care rămâne însă una din cele mai mari din lume și este cea mai mare din Europa. În Rusia, avortul este încă folosit pe scară largă ca metodă de „control al nașterilor”.

Guvernul finanțează actualmente campanii publicitare de încurajare a natalității și oferă stipendii speciale familiilor cu mulți copii.

O altă propunere recentă ce se va dezbate în parlamentul de la Moscova ar urma să interzică folosirea fondurilor de sănătate publice pentru avorturi.


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Rusia

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Rusia INTERZICE reclamele la AVORT

  1. Am vazut de curand la televizor (History sau asa ceva) un documetar despre Vladimir Putin, cum a ajuns el la putere etc. Dar surprinzatoare a fost o imagine cu Boris Eltin intr-o sedinta de guvern. Documentarul spunea ceva despre starea lui Eltin, dar iata ce am vazut eu si toti cei care au privit documentarul: in dreapta lui Boris Eltin, la sedintele de guvern ale Rusiei statea Patriarhul. Pot sa presupun (si sper) ca si astazi este la fel.

  2. Faptele bune ale dregătorilor Rusiei au importanța pentru întreaga ORTODOXIE în ansamblu, sper.

  3. Pingback: Cum defineste Rusia PROPAGANDA HOMOSEXUALA? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare