CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL A FOST CANONIZAT – OFICIAL

13-01-2015 58 secunde Sublinieri

Icoana-Sf.-Paisie-Aghioritul.350

UPDATE

Patriarhia Ecumenica a anuntat ca, in sedinta Sfantului Sinod de pe 13 ianuarie, a fost hotarata canonizarea Cuviosului Paisie Aghioritul, relateaza Romfea.gr.

Acest lucru s-a produs sub conducerea Prea Fericirii Sale in cadrul reuniunii ordinare a Sfantului Sinod, astazi 13 ianuarie 2015, in urma unei cercetari amauntite a aspectelor legate de aceasta tema.

Prin urmare, Sfantul Sinod a (a) decis in unanimitate  inscrierea in Sinaxarul Bisericii Ortodoxe Grecesti a calugarului Paisie Aghioritul si (b) propune Preafericirii Sale, Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, in urma votului unanim, numirea unui noi Ierarh, a Arhimandritul Irineu Avramidi care slujeste in Paris, ca Episcop Vicar in Mitropolia Frantei condusa de Prea Sfintia Sa, Mitropolitul Emanuil, cu titlul de Episcop de Riga.

Patriarhia Ecumenica, 13 Ianuarie 2015

Reamintim ca Patriarhia Ecumenica a mai decis, recent, inscrierea in randul sfintilor a Cuviosului Porfirie Kavsokalivitul.

VEZI SI:


Categorii

1. DIVERSE, Parinti greci si athoniti, Sarbatori, comemorari, sfinti, Sfantul Paisie Aghioritul, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL A FOST CANONIZAT – OFICIAL

  1. Sfant este! Sa avem parte de rugaciunile lui!

  2. Minunat este Domnul intru sfintii Sai!

  3. Ma bucur foarte mult de aceasta veste. Intr-adevar merita cu prisosinta sa fie canonizat. M-am folosit foarte mult de vorbele Cuviosului (publicate in cateva volume si la noi, pe care le recomand oricarui crestin). Extrem de intelept, a vorbit pe intelesul tuturor, fiind un adevarat luminator al veacului nostru (post-modern).

  4. https://sfantulmunteathos.wordpress.com/tag/paisie-aghioritul/
    Sfantul PAISIE avea renume de Sfant inca din timpul vietii sale,prin asprimea ascezei,imensa dragoste pt.oameni pana la jertfa.Sute de oameni marturisesc ca au primit binefaceri prin puterea sa facatoare de minuni,le-a fost calauzitor multora,mari si mici,insemnati si neinsemnati,ajutandu-i la sporirea duhovniceasca.
    Prin viata lui sfanta si prin puterea sa facatoare de minuni,a descoperit in ochii oamenilor LUMINA LUI HRISTOS SI PUTEREA LUI Dumnezeu.
    Ii sunt profund recunoscatoare, ma inchin lui si ii multumesc pentru bogatia darurilor pe care ni le-a lasat.
    Sfinte Parinte Paisie roaga-te pentru noi pacatosii!

  5. Si eu ma bucur mult!!

    Pana la urma care va fi ziua Sfantului Parinte Paisie? 12 iulie, nu?

  6. Da, 12 iulie este ziua mutării sale la viața cerească.

  7. Sa ne rugam Sfantului Paisie Aghioritul.

  8. Slava Domnului!
    Minunat este Domnul intru Sfintii Sai!
    Foarte folositoare sunt pentru mine povetele Cuviosului Paisie.
    Si mi-a fost drag Parintele, din prima clipa cand am inceput sa citesc sfaturile dansului, atata “Dragoste si Durere pentru omul de azi”, a avut.
    Tare mult mi-au folosit pana acum cuvintele lasate de dansul.
    Mare calauzitor si luminator pentru corabia vietii noastre pe marea lumii zbuciumate de azi
    Am putea spune ca e prima veste buna pe anul asta.
    Sa ne folosim cat putem de mult de sfaturile sfantului.
    Pentru rugaciunile Sfantului Cuvios Paisie, Doamne miluieste-ne pe noi.

  9. “Cu durere si dragoste, pentru omul contemporan” – prima carte ortodoxa pe care am citit-o, pe care n-am putut-o lasa din mana si pe care n-as putea s-o uit vreodata.

    Sfinte Cuvioase Parinte Paisie, roaga-te Domnului pentru noi!

  10. Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca pentru rugaciunile Sfantului Paisie Aghioritul!

  11. Sfinte Cuvioase Paisie roaga-te si pentru noi!

    E un Sfant care si mie mi-e tare drag. Tot cartea “Cu durere si dragoste pentru omul contemporan” mi l-a facut cunoscut. Bucuria e mare dar eu nu reusesc sa ma bucur deplin. Compar felul in care altii isi cinstesc Sfintii si ma intristez pentru ca nu sunt canonizati si cei din neamul nostru, mucenicii si marturisitorii nostri: Par. Arsenie Boca, Valeriu Gafencu, Mircea Vulcanescu, Par. Ilarion Felea si toooti ceilalti – atat de multi si atat de mari, cu nimic mai prejos unii decat altii. Ar trebui sa ne rugam si noi mai mult si pentru canonizarea lor!

  12. “Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui, minunată a făcut Domnul toată voia întru ei.” – din Psalmul 15

    O canonizare mult așteptată!

    Slavă Tatălui și FIului și Sfântului Duh!

  13. Am fost la mormantul Sfantului Paisie Aghioritul. O veste care ma face foarte fericita.

  14. Vestea aceasta ma bucura asa de mult incat simt nevoia sa-mi exprim si eu aceasta bucurie in pofida anumitor neintelegeri ceva timp in urma…sper sa nu se zica iar ca fac spam ! Cuvintele Sfantului Parinte Paisie, tasnite din Izvorul Cel fara de moarte, au fost apa binecuvantata pentru sufletul meu uscat si l-au odihnit minunat.
    Sfantul Parinte Paisie este unul din cele mai mari daruri pe care ni le-a facut Domnul Dumnezeu in acest veac viclean si pierzator, spre desteptarea din somnul cel de moarte.
    “Mare eşti Doamne şi minunate sunt lucrurile tale şi nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale!”.
    Sfinte Cuvioase Parinte Paisie mijloceste pentru toti care te cunosc si te cheama si le ajuta lor, Amin !

  15. Cuviosul Paisie Aghioritul a fost primul om ale carui carti le-am citit cu ochii in lacrimi. Cuvintele sale sunt vii, pline de esenta, trairea profunda e evidenta pentru oricine, credincios sau nu. Canonizarea sa ma umple de bucurie si de speranta, Slava Domnului!

  16. Deci nu pot sa cred !!!!!!!!!!!! Ma bucur enoooorm de mult fiindca parintele a fost canonziat ! Ce veste !In sfarsit parintele nostru drag este trecut oficial in randul sfintilor !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare