De ce insista Papa Francisc in a anunta ca pontificatul sau va fi unul scurt?

15-03-2015 52 secunde Sublinieri

francisc

Într-un interviu, Papa Francisc nu a exclus o renunțare la scaunul pontifical. “Am senzația că pontificatul meu va fi scurt. Patru sau cinci ani. Nu știu. Sau doi ori trei. Au trecut deja doi ani. Am o senzație destul de confuză că Domnul m-a ales pentru o misiune scurtă. Mă gândesc că este o posibilitate”, a spus acesta.

Se împlinesc exact 2 anI de când argentinianul Jorge Bergolio a fost ales la cârma Bisericii Catolice.

Referitor la criticile din interiorul Sfintei Cetăţi care ar viza stilul său spontan şi dorinţa de a face reforma, Papa a mărturisit că nu se simte deloc singur în ceea ce face.

În vârstă de 78 de ani, Francisc ţine legătura cu predecesorul său, Benedict al XVI-lea, primul papă în 7 secole care a renunțat la scaunul pontifical în 2013, invocând starea de sănătate precară.

Ca un amănunt inedit, unul dintre lucrurile pe care actualului suveran pontif i-ar plăcea să le facă ar fi să poată ieși de la Vatican fără să fie recunoscut și să meargă să mănânce o pizza.

Nu e prima oara cand papa face predictii cu privire la durata pontificatului sau – de fapt, chiar si a vietii sale:

De aceasta data, s-a referit doar la “mandat”. Care o fi, insa, explicatia pentru aceste termene avansate de Francisc? Ce se poate intampla in doi sau trei ani, astfel incat sa se retraga din fruntea Vaticanului?


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “De ce insista Papa Francisc in a anunta ca pontificatul sau va fi unul scurt?

  1. Cred ca si el este amanintat cu ceva, cu leagea LGTB de catre acestia.Adica cu pistolul la tampla.

  2. multa diversiune.

  3. Posibil sa aiba un pontificat scurt dar eficient, deoarece vad ca agenda este destul de incarcata: reunificarea cu Biserica Ortodoxa, acceptarea homosexualitatii si a divortului, eliminarea celibatului din randul preotilor. Are loc insa ceea ce au dorit catolicii la inscaunarea noului papa – o schimbare a Bisericii Catolice in sensul apropierii ei fata de oameni. Interesanta mi se pare declaratia prietenului:
    http://www.b1.ro/stiri/externe/papa-francisc-ar-vrea-eliminarea-celibatului-in-randul-preotilor-schimbarile-se-impun-fie-cu-timpul-fie-prin-varsare-de-sange-iar-eu-aleg-pacea-105518.html

  4. Eu cred ca a ajuns la convingerea ca nu se mai poate salva crestinismul, ca institutie.
    Din cate stiu, este categoric impotriva divortului, despre homosexuali are cam aceasi parere cu Mitopolitul Iosif, adica ii considera “frati” si nu se pune problema sa accepte casatoriile intre barbati, deoarece deja s-a lovit de refuzul violent al episcopilor africani.
    In privinta unirii cu Biserica Ortodoxa stim sigur ca este un act imposibil, oricate sfori ar trage Patriarhul Constantinopolului.
    Este deasemeni posibil ca Papa Francisc a ajuns la convingerea ca este mai bine sa se pensioneze ca urmare a epuizarii fizice a sistemului sau de protectie si paza.
    Si-a facut atat de multi dusmani printre cardinalii pe care ii besteleste public, incat este de inteles faptul ca incep sa il lase nervii.

  5. “Tot repetă cât de scurt este timpul, dar nu pentru că este bolnav. El le-a spus apropiaților săi că simte că va avea loc un ‘eveniment’ care îl va mătura, nu un sfârșit natural.”

    Sursa: http://www.evz.ro/de-ce-se-teme-papa-voi-fi-maturat.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare