DE LA NAZISM LA MASKISM. O critică franceză a politicii copilului sacrificat pe altarul angoasei iraționale a adulților. „Când o să ne dăm seama oare de OROAREA la care îi supunem? Și o întrebare rămasă fără răspuns: DE CE?”

4-09-2020 7 minute Sublinieri

Sursă foto: https://www.marieclaire.fr/en-pleine-pandemie-faut-il-vraiment-rouvrir-les-ecoles-le-11-mai,1345424.asp

AGORAVOX/ Vincent Verschoore/ 2 sept. 2020

Măștile la școală în vremea asasinilor

Politica copilului sacrificat pe altarul angoasei iraționale a adulților ilustrează într-o măsură care ni se părea de neimaginat acum doar câteva luni, viteza cu care o societate poate cădea în absurdul totalitar.

După izolarea bătrânilor în aziluri și confruntarea lor cu un sfârșit terifiant al vieții, după personalul medical care își numără morții din pricina lipsei de materiale, după ”primele corvezi” supuse minciunilor și inepțiilor guvernamentale, după ce o întreagă  populație a fost decăzută din drepturile sale, infantilizată, încarcerată, prădată, psihopații se iau acum direct de copii.

Sursa: https://zerhubarbeblog.net/2020/05/14/covid-19-letendard-des-psychopathes-en-marche/

Anul acesta în mai, în plină isterie post-izolare, majoritatea regimurilor aplicau măsuri ”anti-ciumă” împotriva copiilor: clase împărțite în două, cuști, curățare maladivă, protocoale debile care vizau ”securizarea” cadrelor didactice, a personalului educator și a părinților, făcându-i pe copii, care nu votează, să poarte toată povara climatului anxiogen irațional ivit din propaganda igienistă aflată în slujba lui Big Pharma.

Ne puteam totuși gândi, cu naivitate, că această fază avea să se termine în vară și că, la începerea anului școlar, cu excepția unui nou val pe care nimeni serios nu-l vedea venind (și care nici acum n-a venit), lucrurile vor (re)intra în ordine și că atacurile împotriva copiilor, conduse în special de Educația Națională, vor înceta. Că o umbră de inteligență sau, poate, chiar un val de remușcări, vor permite un început de an școlar calm. Nicidecum, și aceasta în ciuda unei schimbări de guvern care nu va fi schimbat nimic. Blanquer (ministru al educației – n.n.) e tot acolo, Castex (prim-ministru – n.tr.) este un tehnocrat idiot ca și ceilalți, consiliul științific corupt de conflictul de interese în continuare la butoane, și iată rezultatul: măști impuse tuturor copiilor de la 11 ani în sus, toată ziua, în plus față de măsurile isterice ”obișnuite”.

Mărturii

Ieri, în prima zi de școală, o profesoară de gimnaziu, Christine Lecerf, scria următoarele :

”Azi dimineață i-am primit pe elevii dintr-a VII-a a căror dirigintă sunt anul acesta. Le-am recunoscut fețișoarele, le-am întâlnit privirile și mi-am imaginat zâmbetele lor. Le-am vorbit mult, informații, cărți, orare. Este greu, trebuie să vorbești mai tare, să articulezi exagerat, lipsește aerul, uneori trebuie să ridici vocea ca să ceri liniște, dar mă adaptez. Îmi păstrez zâmbetul, poate ei mi-l ghicesc… Nu fac o dramă… Încerc în orice caz…

Va trebui să-și păstreze masca în timpul recreațiilor, în timpul cluburilor (chiar și la cel de corală… Veridic!!!), nu vor putea mânca cu prietenii lor din alte clase. Unii au lacrimi în ochi. Asta mă doare.

Elevii pun întrebări multe, se fac înțeleși cu greu. Glăscioarele lor nu trec bariera măștii. Nu îndrăznesc să-i pun să repete, e obositor pentru ei, fac eforturi să înțeleg. Cei mai timizi rămân uitați.

Dimineața se sfârșește, începe să le fie cald, unii încearcă să-și îndepărteze masca pentru a respira, îi privesc, nu le spun nimic, și-o reașează docil. Am dreptul să-i sancționez, am datoria s-o fac. Jalnic!

Îmi vine să dau jos porcăria asta care mi se lipește de față dar îmi vine și mai tare să le-o dau jos pe-a lor, nevinovații care nu au cerut nimănui nimic. A fost prima zi de școală. I-am avut două ore. Începând de joi, sunt zile cu 8 ore de cursuri unul după altul.

Când o să ne dăm seama oare de oroarea la care îi supunem? Și o întrebare rămasă fără răspuns: de ce?” 

Sursa: https://www.facebook.com/vincent.verschoore/posts/10221231242023183

În același timp, profesorul și eseistul Jean-Paul Brighelli publica următoarele :

”Începe…

Am intrat în sălița (4×3) în care zumzăie trei fotocopiatoare mari. Un prof de engleză – un amic, sau așa îl credeam – mascat cum trebuie, făcea deja fotocopii, i-am dat bună-ziua, i-am întins mâna – pe care a refuzat s-o strângă. Am rămas ca prostul cu mâna întinsă. O clipă mai târziu, o nouă profă, încă tinerică, a intrat și ea și imbecilul ăsta i-a cerut, fără menajamente, să iasă și să aștepte afară – ceea ce ea a și făcut, mai degrabă stupefiată decât rușinată. Terminasem la rândul meu și am ieșit să vorbesc cu ea.

Era siderată. ”Ăștia-s nebuni”, a spus ea. ”Guvernul a înnebunit un popor întreg. Iar profesorii pe care i-am fi putut crede…” Nu a terminat. Iată unde ne duce politica lui Castex, Véran și a celorlalți manipulatori ai mulțimilor. S-a terminat cu politețea și cu convivialitatea. De-acum înainte, măștile vor măsura cu dispreț alte măști – de la distanță

Nu știu dacă anglicistul în chestiune are părinți în vârstă. Cu siguranță nu îi mai sărută. Ei bine, nu vor muri de Covid, vor muri de tristețe. Și să nu-mi spună mie nimeni că din altruism, ca să-i protejăm pe ”bătrâni” ne dedăm noi la asemenea dezumanizare a relațiilor umane.

O doamnă foarte bătrână, actualmente la un cămin de bătrâni, și care a luat covidul acum trei luni – fără  complicații – a trebuit să treacă pe la spital pentru o problemă la șold. La întoarcere, autoritățile medicale ale căminului au pus-o în carantină, două săptămâni fără să-și vadă copiii. De-aici o să i se tragă moartea. 

A soit vremea asasinilor.”

Sursa: https://www.facebook.com/brighelli/posts/10159261679063094

Ca să lămurim lucrurile: este un fapt recunoscut de-acum chiar și de către organele de propagandă că nu e cine știe ce risc de covid la copii și că sunt puțin infecțioși: https://www.youtube.com/watch?v=VEkcGjfntCg&feature=emb_title

Și totuși, legea împotriva relelor tratamente aplicate minorului există. În Franța a fost creat, în 2004, observatorul național pentru copii aflați în primejdie. Evident, astăzi e doar o formă fără fond. În 2007, legea a fost extinsă pentru a cuprinde nu doar copii maltratați, ci și cei aflați în situații de risc. (În România, este vorba de Art. 197 din Codul Penal; Există și legea 272/2004 – n.n.)

Desigur, nimănui nu-i pasă.

Dezastrul psihologic în curs

Psihologii, oamenii inteligenți apropiați de copii o spun încă de la izolarea la domiciliu: măsurile care vizează să pună pe umerii copiilor greutatea angoaselor igieniste ale adulților și mai ales greutatea ororii tehnocratice și a psihopatiei guvernamentale dezvăluie o latură inumană pe care o credeam dispărută, cel puțin în ținuturile noastre, odată cu regimul nazist.

Deja în aprilie-mai se vorbea de daunele psihologice pe care măsurile de arestare la domiciliu le produceau asupra copiilor. Nu asupra tuturor, evident, unii au mai mult noroc decât alții, dar la modul general, cei mai puțin norocoși au fost cei care au suferit cel mai mult, cei care au avut de suferit în plus și violențele familiale, care nu au avut o grădină, care nu prea au avut acces la echipamentele informatice, care au abandonat cel mai mult.

Masca egalitaristă

De-acum înainte, cu masca cel puțin s-a restabilit un lucru : egalitatea întru infamie. Nicio îndoială că Castex, Blanquer, Macron, poterașii lor și toată gașca de debili mintali care ouă și implementează aceste reguli se bucură în fiecare zi de sentimentul lor de omenie că au restabilit în fine acest prețios principiu. Pentru fraternitate o să vedem mai târziu, iar pentru libertate, mergeți la dicționarul de franceză veche, dacă mai găsiți vreunul.

Dacă ne bazăm pe textul legii precum și pe mărturiile care încep să sosească din interiorul centrelor concentraționare pe care încă le numim școli, colegii sau licee, regimul macronist este vinovat de aplicare de rele tratamente asupra majorității copiilor școlarizați astăzi.

Fără îndoială că pe regim și pe cei care îi sunt obligați, ca de exemplu majoritatea funcționarilor, profesorilor și „curcanilor” (oamenii legii – n.n.) care patrulează prin preajma școlilor în căutare de carne proaspătă de PV (proces verbal – n.n.), îi doare fix în cot. Ca să-l parafrazăm pe Ludovic al XIV-lea, ”Legea suntem Noi” și dacă nu sunteți de acord, Darmanin (ministrul de interne – n.tr.) o să vă trimită hoardele fasciste cu numele de Securitate Sanitară, concept cu acronim îndeosebi pertinent.

Ce-i de făcut când Statul hotărăște să-și maltrateze copiii? Ce-i de făcut când majoritatea părinților dezinformați de propaganda mediatică aflată în slujba oligarhiei prădătoare se resemnează să participe la această operațiune sadică de mare anvergură? Ce-i de făcut, și mai ales cum am ajuns aici?

Manuel Zacklad, profesor titular la Conservatorul național de arte și meserii din Paris, face o paralelă cu faimoasa experiență a lui Milgram. El vorbește despre masca în exterior, dar același principiu se aplică și în cazul măștilor la copii:

”Mască și supunere în fața autorității, Milgram în mărime naturală: azi, 28 august 2020 isteria măștii în exterior a câștigat, constrângând 6 milioane de parizieni la o mascaradă ridicolă și umilitoare. Credem că suntem într-un coșmar, dar nu, e cât se poate de real!

Să ne amintim că nu există nici o dovadă științifică în sprijinul măștii în exterior și că nu există aproape nici o aglomerare documentată la exterior! Să ne amintim că nu mai există nici o creștere a reanimărilor și deceselor în Franța șă că majoritatea așa-ziselor ”cazuri” îi privește pe purtătorii sănătoși în perfectă stare de sănătate… Epidemia (în sensul de număr de persoane bolnave)  s-a oprit în Europa din moment ce persoanele ”contaminate” sunt esențialmente sănătoase.

Pe măsură ce am acceptat încetul cu încetul, fără să protestăm, toate deciziile absurde ale unui consiliu științific și ale unui guvern responsabil de marea criză sanitară a primului val (de exemplu, declarațiile de ieșire din casă demne de Orwell în timpul izolării la domiciliu), am intrat într-un regim de bio-putere pe cât de terifiant, pe atât de ineficient…”

Sursa: https://www.facebook.com/jeandominiquemichel/posts/10158676030272766

Robert Fitzgerald Kennedy Jr la Berlin pe 28 august :

Este într-adevăr incredibil să trăim în această lume kafkiană. Ne găndeam că aceasta se va întâmpla într-o zi pentru că i-am citit pe George Orwell, Aldous Huxley, Kafka pe când eram puști. Dar nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla atât de curând.

Sursa: https://www.facebook.com/vincent.verschoore/posts/10221225509999886

Despre mecanismul totalitar

Într-adevăr, cunoaștem bine mecanismul totalitar care ne copleșește acum. Acesta a fost efectiv descris, analizat, disecat de numeroși autori ai secolului al XX-lea, și trăit de sute de milioane de oameni sub Reich, sub stalinism, maoism, islamism și altele asemenea.

Dar cel puțin pentru generația mea, cea născută în Occident după 20, 30 de ani de la căderea lui Hitler, totul ținea de un fel de lume paralelă. Exista undeva, ”acolo” și nu putea veni ”aici”, căci noi eram imunizați, vaccinați pe viață împotriva totalitarismului. Dar de fapt nu.

Această întreprindere de dominație este astăzi amplificată de supravegherea GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft – n.tr.), de poliția tehnologică, a urmăririi permanente. Ea este astăzi asociată cu amenințările cele mai difuze și anxiogene precum problema climatică, delicvența comunitară, ”cancel-culture”  (”cultura anulării”, umilirea, discreditarea unei persoane presupusă a fi făcut ceva rău, discreditarea lucrărilor acesteia pe rețelele de socializare – n.tr.) și corupția generalizată a elitelor – printre altele.

Ceea ce este îndeosebi înfricoșător în chestiunea asta este faptul că opozițiile politice, mai ales cele care își spun ”progresiste” și chiar ”umaniste”, nu spun de fapt nimic. Ba mai rău, unele militează pentru masca gratuită, altfel spus, pentru a lua publicului un mijloc potențial eficace de rezistență la opresiune: costul economic al dictaturii măștii. Dar ar trebui să fiu chiar așa de surprins când aceiași iau deja apărarea comunitariștilor care își voalează și excizează fetele sau vor războiul tuturor împotriva tuturor? Nicidecum.

Așa cum nazismul s-a născut din prădăciunea nemăsurată a învingătorilor primului război mondial asupra societății germane, ”bio-puterea” citată de Manuel Zackland mai sus s-a născut din supra-încărcarea anxiogenă a timpurilor noastre. O societate fragilizată de comunicarea catastrofistă neîncetată este o pradă ușoară pentru dicatorii potențiali.

De la Nazism la Maskcism

Pe pagina Wikipedia dedicată lui Goebbels citim:

Instaurând o puternică  propagandă nazistă, Goebbels are ca scop să controleze ansamblul populației germane aplecându-se mai ales asupra sectorului cultural și cel al mass-mediei. Reușește să-și atingă obiectivul, căci una din principalele consecințe care reies în timpul acestei perioade este frica, fie în interiorul țării, fie în exteriorul granițelor sale. Indivizii atinși de acest val de propagandă sunt într-o stare de angoasă permanentă.

Sursa: https://fr.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels

Politica copilului sacrificat pe altarul angoasei iraționale al adulților ilustrează într-o măsură care ni se părea de neimaginat acum doar câteva luni, viteza cu care o societate poate cădea în absurdul totalitar. Trebuie nu numai să reacționăm ca să oprim masacrul, dar să încercăm să măsurăm ce anume ne fragilizează într-atât și să facem ceva.

Am putea numi Maskism această cultură emergentă simbolizată de o bucată de țesătură iresponsabilă ecologic, inutilă sanitar, poate doar în mediu închis dacă e folosită cum trebuie (ceea ce nu este cazul mai deloc) dar care, asemeni unui simbol religios sau ideologic, îi reunește pe credincioși și-i stigmatizează pe necredincioși sub ochiul încântat al beneficiarilor situației.

Nota noastră: În Franța s-a impus masca de la școala secundară. Copiii de la clasele primare nu sunt obligați să poarte mască.


Categorii

Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “DE LA NAZISM LA MASKISM. O critică franceză a politicii copilului sacrificat pe altarul angoasei iraționale a adulților. „Când o să ne dăm seama oare de OROAREA la care îi supunem? Și o întrebare rămasă fără răspuns: DE CE?”

 1. Unul dintre aspectele interesante: ar trebui sa incetezelumea cu cerutul de masti gratuite de la guvern pentru ei, pentru copii. Tocmai pentru a protesta mai usor invocind motive economice. Sint familii si cu cite 3-4 copii scolarizati. De unde bani pentru masti?? Daca se vor distribui gratuit, nu mai tine scuza.
  Din pacate, ai nostri de la putere sint si mai psihopati decit francezii. Impun masca inca din ciclul primar. Vin zile din ce in ce mai rele. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne apere si sa ne izbaveasca din miinile acestor ucigasi de oameni si de copii!

 2. A accepta fără îndoieli discursul “autorităților” (vădit compromise de incompetență și corupție, caracatița mafiotă având tentacule și capete transnaționale) este un semn de orbire și de amorțire a spiritului critic prezent în orice om rațional. Dictonul “crede și nu cerceta/contesta” a devenit stindardul sub care propagandiștii minciunii trec la acțiuni violente nu doar în lumea publică/politică, ci și în mediul științific/academic, unde vocile unor eminenți profesori și cercetători sunt acoperite de huiduielile pline de ură bolșevică ale gloatei isterizate și de lozincile unor “vedete” youtuberiste popularizate până la greață, nu doar de comenzile „autorităților”…
  Glasul profetic al Bisericii ne cheamă nu numai la reflecție și luptă interioară cu patimile și cu duhurile răutății care colcăie prin văzduh, ci și la cercetarea atentă a mișcărilor “autorităților” care, printr-o sincronizare la nivel global, încearcă (re)programarea ideologică în masă a oamenilor și încolonarea lor în cea mai vicleană tiranie tehnologico-politico-medicală existentă în istoria lumii, lucru care-i va face pe mulți să uite de Dumnezeu și de mântuire.
  Părintele Adrian Făgețeanu spunea că vor veni vremuri când creștinii (și chiar oamenii care vor să trăiască natural, simplu) vor fi calomniați și acuzați (ca-n vremea prigoanelor din primele secole) că sunt dușmani ai societății și ai regimului, niște fanatici și înapoiați, fundamentaliști și canibali… Iată că încep deja cu acuzele pe temei medical. Dar nu se vor opri aici…

  https://www.cotidianul.ro/politica-si-covid-cine-refuza-masca-este-un-sociopat-manipulator/

 3. @ Parintele Mihail
  Subscriu intru totul.

 4. Așa este, părinte Mihail. Dar câți dintre noi mai avem discernământul (absolut) necesar? Câți ne mai îndreptăm privirile critice către cele esențiale nouă și vieții noastre? Și câți ne mulțumim ca să ne uităm pierduți la tăvălugul de informații și imagini mai mult sau mai puțin diversioniste cu care ne gratulează cei care știu ceea ce este cu adevărat valoare?
  Dacă așa a prezis păr Adrian, atunci așa va fi, deci tb ca să ne pregătim intens pt aceasta, căci de-acum nu se va mai lăsa mult așteptată. Cred că aici singura problemă este, ca să ne aglutinăm puțin, să ne adunăm și solidarizăm într-o anumită măsură. Treabă grea la urmașii geților, după cum evalua părintele.
  În ceea ce privește glasul profetic al Bisericii care cheamă … cercetare ATENTĂ a mișculațiilor autorităților…, apăi bine ar fi, ca onor episcopii noștri din BOR să meargă cu exemplu bun înaintea noastră, așa după cum le șade bine. Dar după cum i-am văzut în ședința de Sinod din iulie a.c, cu toții purtând ”regulamentar” mască și ținând distanța, parcă nu acesta ar fi exemplul ce ni l-ar da Mântuitorul, dacă ar fi, istoric, în mijlocul nostru …

 5. Poate un pic ne-la-obiect, dar interesant si important: un preot ortodox spune ca unul din cei mai recenti martiri (daca imi aduc aminte bine este vorba de Pr. Daniil din Rusia) a zis ca in timpul prigoanei ce va veni nu ni se va cere sa ne lepadam de Hristos, ci sa recunoastem celelalte religii.

  Iar in legatura cu mastile in Biserica, este o Biserica romaneasca in US cu destul de mult spatiu de distantare. Acum vreo luna paritele a hotarit sa nu mai poarta masca si a spus ca cine vrea sa nu mai poarte masca poate sa o dea jos. Toti o tin in continuare in afara de sa zicem vreo 10%! Asa ca suspin si nu mai am cuvinte… Majoritatea oamenilor vor masca…

 6. Cirezile (inca) merg la pasune si behaie voioase… cand va veni “seceta”, va fi infricosator…testele se fac de zeci de ani si aceste teste arata ca cirezile pot fi manate oriunde si oricum, fara sa manifeste nici o opozitie. Iar cei care (mai) inteleg sunt lasi si lasii nu vor intra in Imparatia Lui Dumnezeu. Insa mai dulce ca mierea este El si libertatea Lui mai alba decat zapada de pe Selmon!

 7. Toate tarile vestice si europene vor implementarea cat mai rapida a vaccinului. Fara vaccin nu vom avea acces la locuri de munca, asistenta medicala, educatie, magazine, banci. Bancile vor,, colapsa,, in curand si banii cash vor fi retrasi de pe piata. Cine are salarul/pensia pe card sau bani in cont vor pierde accesul la bani, la fel ca in grecia, cand bancile se vor inchide peste noapte. Sa si plateasca fiecare taxa la stat pe cativa ani inainte pt casa/apartament/pamant daca vor sa le mai aiba pe viitor. Sa si faca stocuri de apa, mancare, medicamente, haine groase de iarna etc. Fara vaccin nu stiu daca vom avea drept nu doar la transport public/international, dar posibil nici sa iesim din casa in curand.
  (text primit in privat de la cineva)

 8. @ Cristian “cu toții purtând ”regulamentar” mască și ținând distanța, parcă nu acesta ar fi exemplul ce ni l-ar da Mântuitorul, dacă ar fi, istoric, în mijlocul nostru …” subscriu și mai cred că prin obligarea purtării măștii în public și cu atât mai mult în Biserici ni se interzice de a ne manifesta credința conform căreia Dumnezeu te poate apăra de boală sau pur și simplu ni se interzice de a ne lăsa în voia Lui… Și chiar ducem lipsă de exemple. De când a început pandemia am fost ghiftuiți cu predici gen “trebuie să mărturisim” fără defapt să se spună/îndemne ceva concret referitor la situația de acum(cu excepția linguriței) cum spunea Emma mai sus “(parintele)… a spus ca cine vrea sa nu mai poarte masca poate sa o dea jos” – pe când așa ceva și la noi?

  @ Emma și eu credeam la început că cei care poartă mască sunt pentru mască. Eu personal nu prea am întâlnit(decât foarte rar) în ultimul timp persoane care să fie pentru mască nici în zona unde locuiesc și nici din alte zone ale țării și am ajuns la concluzia că cei care o poartă o fac din teama de a nu fi amendați, astfel se poate crea confuzia că văzând pe cineva cu mască să credem că e panicat din cauza virusului când de fapt se teme de amendă. Sper totuși să nu să se lanseze vreo versiune hard a virusului.

  @ Admin. Astăzi la predică părintele a anunțat că preoții au primit ordin(bănuiesc că de la Ierarh) ca de la 1 septembrie anul acesta, de acum înainte toate predicile de la slujbă să fie redactate din timp de fiecare preot în parte și să se citească enoriașilor strict predica redactată – să nu să se spună nimic din ce nu-i scris – iar o copie a predicii să fie păstrată în biblioteca bisericii. Nu știu dacă această măsură a fost luată pentru toată țara sau doar aici în nordul Moldovei(bucovina) – Arh. Sucevei și Rădăuților. Părintele sa arătat revoltat de această măsură și a spus că probabil sa cerut aceasta pentru ca să se vadă ca să nu vorbească cineva(preoții) ceva “pe lângă”(aici eu cred că a vrut să zică pe lângă subiectul din Evanghelie sau ceva legat de cele ce se întâmplă acum în țară). Și după aceasta așa a și făcut – și-a citit predica scrisă dinainte ca pe o pastorală de Paști zicând indispus ceva de genul “dacă așa au cerut – trebuie să facem ascultare”.

  Oare vor să facă în timp ca Duminica în toate Bisericile să se citească aceeași predică redactată de Patriarhiei ca de Paști? Sper că nu am înțeles ceva greșit – o să mă mai interesez… Poate știți mai multe sau puteți verifica cumva ca să nu stârnesc confuzie… Doamne ajută!

 9. Pingback: "ȘCOALA DE CORECȚIE" COVID-19 sau REEDUCAREA întru ALIENARE, DE-SOCIALIZARE, NE-FIRESC/ "A-i chema pe copii la şcoală în condiţiile închipuite de Ministerul Educaţiei este o mare bătaie de joc și o alternativă mult mai proastă
 10. Pingback: Rafila își dă cu PĂREREA: redeschiderea școlilor, cauza creșterii numărului de infecții/ STUDIU elvețian: nu există o corelație clară între REDESCHIDEREA ȘCOLILOR și cazurile de infectări/ Asociație de elevi, protest față de măsurile u
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare