Expert al SAGE, grupul științific pentru urgențe al Marii Britanii: Copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști la clasă (Video)

26-08-2020 47 secunde Sublinieri

Captură după: https://twitter.com/BBCNewsnight/status/1298021228146495492

Express.co.uk

Redeschiderea școlilor: copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști, avertizează un exper al Grupului Științific pentru Urgențe din Marea Britanie

Copiii care merg la școală ar putea să răspândească virisul mai mult dacă vor purta măști în clase, a avertizat profesorul Russel Viner, membru al Grupului Științific pentru Urgențe al Marii Britanii (SAGE – Scientific Advisory Group for Emergencies).

Vorbind la BBC Newsnight, profesorul Viner a spus:

„dovezile despre măști sunt foarte neclare și cred că s-ar merge dincolo de dovezile pe care le avem acum. Sunt multe îngrijorări cu privire la purtarea măștilor de către copii, în special de cei mai mici, pentru că își ating fețele, își fac griji tot timpul pentru măștile lor, putând, de fapt, să răspândească și mai mult virusul.

Cred că pentru copiii mici în mod clar nu e o idee bună (purtarea măștilor – n.n.). De asemenea, nu avem dovezi că ar fi utilă pentru adolescenți. Cred că trebuie să ne uităm la modul în care adolescenții transmit virusul. Dovezile că ei ar transmite virusul în școli nu sunt prea multe.

Sunt multe chestiuni interesante despre școală și despre ce se întâmplă în afara școlii, și înțeleg că oamenii sunt îngrijorați pentru copii, dar sunt foarte puține dovezi în favoarea utilizării măștilor în școli.”


Categorii

1. DIVERSE, Coronavirus, Studii, oameni de stiinta

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Expert al SAGE, grupul științific pentru urgențe al Marii Britanii: Copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști la clasă (Video)

 1. Doamne ajuta!
  …eu am facut un mic “experiment” – sa-i zic asa. Am intrebat zilele acestea casierii de la hipermarcheturi daca au cunostinta de vreun coleg de-al lor din toata reteaua, sau din alta parte, care sa se fi imbolnavit. Raspunsul a fost nu, nu au cunostinta de asa ceva.

  Practic, acestia vin in contact cu toata lumea, ating banii numarati de clienti – si nu vreau sa descriu cum se numara banii de catre unii -, ating produsele si fac asta de la inceputul “pandemiei” zilnic. Nu cred ca medicii sunt mai expusi. Totusi, focarele sunt in spitale si in institutiile statului. Mie mi se pare daca nu ciudat, cel putin semnificativ…

 2. Titus L,
  Foarte interesant “experimentul” dvs.
  Am sa-i intreb si eu cum își explica asta pe cei care sunt ingrijorati de numarul mare de infectati.
  Trec si eu destul de des prin piata principala a orasului si multi dintre vanzatori nu poarta masca (sic!). Ei sunt mereu “la datorie”, ceea ce inseamna ca nici ei nu s-au infectat.

 3. Pingback: DESCHIDEREA ȘCOLILOR ÎN VREMURI DE PANDEMONIE. De la abordarea „relaxată” din țările nordice la experimentul traumatic al mascării copiiilor încă de la grădiniță
 4. Pingback: "ȘCOALA DE CORECȚIE" COVID-19 sau REEDUCAREA întru ALIENARE, DE-SOCIALIZARE, NE-FIRESC/ "A-i chema pe copii la şcoală în condiţiile închipuite de Ministerul Educaţiei este o mare bătaie de joc și o alternativă mult mai proastă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare