VALUL… VACCINĂRILOR OBLIGATORII ȘI AL RESTRICȚIILOR PENTRU NEVACCINAȚI. În Franța și Grecia lucrătorii din instituțiile medicale și de îngrijire sunt OBLIGAȚI să se vaccineze. Decizia a stârnit proteste în ambele țări (VIDEO)/ UNGARIA … conservatorului Orban inaugurează DOZA A TREIA a vaccinului Covid, obligatorie pentru lucrătorii medicali

17-07-2021 5 minute Sublinieri

Sursă foto: https://www.france24.com/fr/vid%C3%A9o/20210712-replay-vaccination-obligatoire-et-pass-sanitaire-au-menu-de-l-allocution-d-emmanuel-macron

DW:

Europa: Vaccinare obligatorie anti-Covid? Cancelara Merkel respinge ideea

Subiectul imunizării obligatorii este abordat diferit în statele europene. Şefa executivului german, Angela Merkel, a declarat că în Germania nu va deveni obligatorie vaccinarea anti-coronavirus.

Germania

La doar scurtă vreme după ce unele ţări europene au anunţat obligativitatea vaccinării pentru a stopa răspândirea coronavirusului, Germania a luat poziţie.

Cancelara Angela Merkel a subliniat: “Nu intenţionăm să mergem pe drumul propus de Franţa. Noi am spus că nu va exista obligativitatea vaccinării”. O declaraţie menită să linştească spiritele în ţară. În plus, nici nu ar fi aşa de simplu să-i oblige pe germani să se vaccineze contra coronavirusului.

Merkel e împotriva vaccinării obligatorii

În Germania, dreptul la integritate corporală e garantat prin Constituţie. Există însă şi câteva excepţii. De exemplu, atunci când copiii intră la şcoală sau grădiniţă trebuie să aducă dovada unei vaccinări contra rujeolei. Şi persoanele care au grijă de copii trebuie să prezinte, de regulă, o astfel de dovadă. Lucru valabil şi pentru personalul din clinici sau cabinete medicale, dar şi pentru educatori sau profesori.

Şi solicitanţii de azil sau refugiaţii trebuie să prezintă dovada ueni vaccinări la patru săptămâni după ce au fost cazaţi într-un cămin cu mai multe persoane.

Franţa

Preşedintele Emmanuel Macron s-a adresat luni seară francezilor, printr-un discurs televizat, încercând să impulsioneze campania de vaccinare din Franţa. Măsurile anunţate îi vizează în primul rând pe angajaţii din sistemul sanitar. Dacă lucrătorii din spitale şi căminele de bătrâni nu se vor fi vaccinat până în septembrie, aceştia riscă să-şi piardă locul de muncă. Preşedintele Franţei a mai spus că persoanele neimunizate se vor confrunta cu restricţii.

Guvernul de la Paris a reacţionat, prin aceste măsuri, la răspândirea infectărilor cu tulpina Delta a SARS-CoV-2, extrem de contagioasă. Şi faptul că doar 39 la sută dintre francezi s-au vaccinat până acum complet anti-Covid a jucat cu siguranţă un rol.

Anunţul preşedintelui Macron nu a dat naştere la critici în rândul populaţiei (de fapt, au început o serie de proteste, a se vedea mai jos – n.C.O). Dimptorivă, imediat după anunţul făcut de şeful Palatului Élysée, aproape un milion de francezi s-au programat online pentru vaccinare. Potrivit site-ului de programare Doctolib, majoritatea personelor care au solicitat vaccinarea au vârste sub 35 de ani.

Grecia

Şi premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, a lansat un apel insistent concetăţenilor săi la începutul săptămânii: “Din cauza atitudinii unora nu vom închide din nou ţara”. În întreaga ţară, grecii nu vor putea intra într-un local sau instituţie culturală decât dacă sunt vaccinaţi anti-coronavirus. Angajaţii din sistemul sanitar şi din căminele de bătrâni riscă să-şi piardă locul de muncă dacă nu se imunizează.

Protestele faţă de anunţul autorităţilor elene au fost destul de firave. Probabil şi pentru că situaţia devine critică. În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări a crescut vertiginos în Grecia. Experţii sunt de părere că evoluţia are drept cauze redeschiderea vieţii de noapte şi petrecerile organizate de tineri. Situaţia poate deveni cu adevărat explozivă, dat fiind sistemul sanitar precar.

Anglia

Masele de suporteri care au ocupat locurile din stadionul londonez Wembley în timpul recentului campionat de fotbal EURO 2020 au generat numeroase critici în întreaga lume.

În Anglia, varinta Delta e responsabilă, între timp, pentru aproximativ 85 la sută din noile infectări cu coronavirus. Guvernul britanic e totuşi oscilant în deciziile sale. Pe de o parte, premierul Boris Johnson a apelat la populaţie să fie mai precaută şi responsabilă. Cu câteva săptămâni în urmă, cabinetul Johnson a anunţat obligativitatea vaccinării personalului din căminele de bătrâni – inclusiv frizeri şi alte catergorii de persoane care lucrează şi în astfel de cămine. Pe de altă parte, primul ministru britanic a permis, sub presiuni puternice ale opiniei publice, anularea restricţiilor şi redeschiderea vieţii publice. Începând cu 19 iulie, aproape toate restricţiile încă în vigoare vor fi anulate.

Republica Cehă

În Cehia există deja obligaţia vaccinării copiilor contra nouă boli, între care difterie, tetanos, Hepatita B, rujeolă, rubeolă, pojar şi tuse convulsivă. Creşele şi grădiniţele pot refuza primirea copiilor nevaccinaţi. Mai mult, părinţii care refuză să-şi vaccineze copiIi sunt pasibili de amendă.

Va deveni şi vaccinul anti-Covid obligatoriu? Ţinând cont de cele menţionate mai sus, nu ar fi exclus ca autorităţile de la Praga să ia o astfel de decizie. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), doar aproximativ 36% din populaţia Cehiei a fost până acum vacciantă complet, ţara situându-se sub acest aspect în ultima treime a listei statelor UE.

SmartRadio:

Prima țară europeană care va începe vaccinarea cu a treia doză

Aflată în mijlocul unui conflict cu blocul comunitar european, Ungaria este prima țară de pe Bătrânul Continent care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID, informează Reuters.

Ungaria va oferi opțiunea cetățenilor de a li se administra a treia doză de vaccin COVID-19 începând cu 1 august. Pentru personalul medical, aceasta va fi obligatorie, a declarat Viktor Orban la radioul de stat.

Premierul țării a mai declarat că medicii vor decide ce vaccin ar trebui administrat oamenilor și că acesta ar trebui să vină la cel puțin 4 luni după rapel. Asta doar în cazul în care cei calificați nu recomandă altă procedură.

Este de menționat că o mare parte din populația vaccinată a Ungariei a fost imunizată cu seruri produse în China, care oferă o protecție mai scăzută.

De asemenea, Orban susține că vaccinul nu va deveni obligatoriu în Ungaria, cu o singură excepție – personalul medical.

Franța va impune restricții doar celor nevaccinați, anunță Emmanuel Macron

În încercarea de a combat un posibil val 4 al pandemiei, Franța impune personalului medical să se vaccineze și își îndreaptă atenția către restricții destinate doar populației nevaccinate.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat luni noi măsuri restrictive. Printre acestea se numără necesitatea ca personalul medical să fie vaccinat, dar și dovada vaccinării sau prezentarea unui test negativ la intrarea în restaurante și pentru accesul la evenimente culturale.

Chiar și așa, este incert dacă Franța va reuși să evite al patrulea val sau să îl combată prompt, informează New York Times. Acest anunț a venit la doar trei zile după ce țara și-a deschis pentru prima oară cluburile după 16 luni. Mulți oameni au considerat evenimentul drept unul simbolic, marcând începutul sfârșitului pandemiei, dar se pare că s-au bucurat prea repede.

Restricții doar pentru nevaccinați

Emmanuel Macron a adăugat faptul că țara va adopta o lege care va impune personalului medical să fie vaccinat până la data de 15 septembrie. Mai mult de atât, el a spus că atenția ar trebui orientată spre a „pune restricții celor nevaccinați decât pe toată lumea”.

În decursul ultimului an, Franța a avut parte de trei mari perioade de carantină, devastatoare pentru economia din Hexagon. Aceste măsuri ar fi esențiale în contextul în care valul 4 pare să se formeze deja în Franța. Țara a înregistrat duminică în jur de 4.300 de cazuri noi de Covid, comparativ cu o medie de 2.500 de cazuri noi pe zi săptămâna trecută.

Digi24:

Proteste în Franţa faţă de măsurile lui Macron privind vaccinarea şi certificatul Covid-19

Mii de persoane au protestat miercuri, de Ziua Naţională, în mai multe oraşe în Franţa, denunţând deciziile preşedintelui Emmanuel Macron privind utilizarea certificatului Covid-19 şi impunerea vaccinării pentru personalul medical, informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde, citate de Mediafax.

Mii de oameni protestează în oraşele Paris, Toulouse, Montpellier, Marseille şi Annecy. La proteste participă inclusiv activişti ai Mişcării „Vestele Galbene”, care denunţă de doi ani erodarea nivelului de trai în Franţa şi restricţiile antiepidemice.

În Paris s-au înregistrat confruntări sporadice între manifestanţi şi forţele de ordine. Manifestanţii au scandat „Libertate”, „Contra dictaturii”, „Contra permisului sanitar”. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor. În următoarele zile, sunt programate proteste în toate regiunile Franţei.

Deciziile preşedintelui Emmanuel Macron privind vaccinarea obligatorie a personalului medical care intră în contact cu persoane vulnerabile şi privind extinderea utilizării certificatelor Covid-19 generează controverse juridice în Franţa, existând numeroase voci care denunţă încălcarea drepturilor.

Macron a transmis că, deşi situaţia epidemică ar fi „sub control”, vaccinarea anti-COVID trebuie să devină obligatorie pentru angajaţii medicali

Preşedintele Emmanuel Macron a apărut luni seară la televiziuni şi a transmis că, deşi situaţia epidemică ar fi „sub control”, vaccinarea anticoronavirus trebuie să devină obligatorie pentru angajaţii medicali care intră în contact cu „persoane fragile”, iar certificatele Covid-19, care atestă vaccinarea, vindecarea sau un test negativ, vor deveni obligatorii pentru participarea la evenimente unde sunt prezente mai mult de 50 de persoane, inclusiv în trenuri şi avioane, dar nu şi în mijloacele de transport în comun urbane.

În acest context, 926.000 de persoane s-au înscris imediat pe platforme online pentru a se programa la vaccinare. “Poate că acesta a fost efectul dorit”, afirmă Serge Slama, profesor de Drept Public la Universitatea Grenoble-Alpes.

„Calendarul prezentat de preşedinte este total nerealist. Este vorba de o strategie imediată, în trei săptămâni toată lumea ar trebui să fie vaccinată, ceea ce nu este fezabil”, acuză profesorul Serge Slama.

Franţa are o populaţie de peste 67 de milioane de locuitori, iar până acum s-au vaccinat cu cu ambele doze 27,8 milioane de persoane

Conform datelor oficiale prezentate de Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătăţii, în Franţa, care are populaţia de peste 67 de milioane de locuitori, până acum s-au vaccinat cu prima doză 35,9 milioane de persoane. Ambele doze le-au fost administrate la 27,8 milioane de persoane.

„Există riscul unei apariţiei unei fracturi în egalitate, între cei aproape 36 de milioane de francezi vaccinaţi şi 30 de milioane de francezi care vor fi excluşi de facto din activităţile cotidiene; de asemenea, apar probleme de constituţionalitate, din cauza măsurilor disproporţionate, care afectează drepturi fundamentale”, argumentează profesorul Serge Slama.

„Imaginaţi-vă că trebuie să prezentaţi codul QR în mod sistematic, de şase-şapte ori pe zi. Este neverosimil. Există o disproporţie între constrângerile care ne sunt impuse şi drepturile noastre de a ne deplasa şi de a face anumite lucruri, în timp ce rata de infectare rămâne scăzută”, afirmă, la rândul său, Paul Cassia, profesor de Drept Public la Universitatea Panthéon-Sorbonne.

https://twitter.com/H2Oradio74/status/1415339822634389506

 

 

VIDEO. Peste 5.000 de greci au protestat față de măsurile anti-COVID

Peste 5.000 de greci au protestat miercuri seară în centrul Atenei față de noile restricții anunțate de Guvern, cum ar fi vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din anumite sectoare.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria “Nu vaccinărilor obligatorii” și “Vaccinul e otravă”. Lor și s-au alăturat și preoți.

Luni, premierul elen a ordonat vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sanitar și a personalului din căminele de îngrijire. De asemenea, de mâine în localuri și teatre se va putea intra doar cu dovada vaccinării sau a unui test negativ făcut recent.

Măsurile au fost luate după ce numărul infectărilor a început să crească abrupt, în plin sezon turistic. Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână.

Un număr de 4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, însă guvernul se teme de o recrudescenţă a cazurilor şi o supraîncărcare a spitalelor odată cu răspândirea variantei Delta.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Grecia, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Ungaria, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “VALUL… VACCINĂRILOR OBLIGATORII ȘI AL RESTRICȚIILOR PENTRU NEVACCINAȚI. În Franța și Grecia lucrătorii din instituțiile medicale și de îngrijire sunt OBLIGAȚI să se vaccineze. Decizia a stârnit proteste în ambele țări (VIDEO)/ UNGARIA … conservatorului Orban inaugurează DOZA A TREIA a vaccinului Covid, obligatorie pentru lucrătorii medicali

  1. In Franta cine nu se vaccineaza va face inchisoare 6 luni. Nici macar Hitler si Stalin nu au visat sa faca asta. Daca se va copia modelul Frantei si in alte tari?
    https://www.theguardian.com/society/2021/jul/15/france-achieves-record-covid-jabs-with-macrons-big-stick-approach

  2. chestii foarte interesante zise de acest doctor din Texas, mai specialist in covid decat multi altii. Pe la min 28 zice ca aceasta tehnologie a esuat in scopurile pentru care a fost initiata, si acum au folosit-o pentru acest “vaccin”. Sa fie oare asta un sambure mai mare de adevar? Ca sa-si salveze big-pharma investitiile pierdute, hai sa dam vaccin la toata lumea? Cine stie… Zice multe chestii interesante doctorul asta, profesor de medicina in Dallas, care cica a scris 46 articole despre covid!
    https://rumble.com/vk8cpw-top-american-doctor-covid-shots-are-obsolete-dangerous-must-be-shut-down.html

    inca una care n-are nevoie de comentarii:
    https://rumble.com/vjxn2a-canadian-surgeon-canceled-for-supporting-informed-consent-for-covid-shot.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare