Demisia Papei Benedict, efectul LOBBY-ului HOMOSEXUAL?

22-02-2013 1 minut Sublinieri

papa benedict

Presa italiana a publicat joi speculatii, neconfirmate de Vatican, potrivit carora un “lobby gay” ar fi santajat mai multi prelati ai micului stat, in contextul scandalului scurgerii de documente “Vatileaks” de anul trecut, scrie AFP.

Potrivit unui articol publicat in deschidere de cotidianul La Repubblica, decizia lui Benedict al XVI-lea de a renunta la pontificat ar fi putut fi intarita de iritarea sa, dupa ce a luat cunostinta de rezultatele unei anchete ultrasecrete efectuata in cadrul Curiei de trei cardinali, si care faceau referire la un “lobby gay” in Vatican. Unul dintre cele doua articole, cu accente sanzationaliste, intitulat “Sex si cariera, santajele la Vatican in spatele demisiei lui Benedict al XVI-lea” si publicat de La Republicca, stabileste o legatura directa intre raportul cardinalilor Juliàn Herranz, Jozef Tomko si Salvatore De Giorgi si decizia papei de a demisiona.

Potrivit sursei citate, cardinalul spaniol Julian Herranz, care a condus comisia insarcinata cu ancheta Vatileaks, ar fi evocat in 9 octombrie, in fata papei, dosarul “cel mai scabros”: “o retea transversala unita de orientarea sexuala” si, “pentru prima oara, cuvantul homosexualitate a fost pronuntat” in apartamentul pontifical. Saptamanalul Panorama scrie ca “lobby-ul gay” din Vatican “ar fi, de departe, cel mai ramificat si influent din toate cele existente in Curia” romana.

Repubblica spune ca raportul arata ca anumiti prelati ar fi suferit “influente externe” (altfel spus, santaj) din partea laicilor de care ar fi fost legati prin legaturi de “natura mundana”.

Vaticanul a reclamat erori grosolane in aceste articole, apreciind ca nu ar trebui luate in serios. Nu vor fi “nici dezmintiri, nici comentarii, nici confirmari” legate de “speculatii, fantezii si opinii” difuzate de presa in aceasta perioada, a adaugat purtatorul de cuvant, parintele Federico Lombardi.

Potrivit unui ziarist specializat in problemele Vaticanului al ziarului La Stampa, papa, inainte de demisie, ii va primi [i-ar fi primit] pe cei trei cardinali si continutul voluminosului raport secret, redactat pe baza audierilor efectuate la toate nivelele ierarhice ale Sfantului Scaun, ar putea fi discutat atunci in Congregatia generala, o reuniune care pregateste Conclavul.

Acesti trei cardinali au fost insarcinati de papa Benedict al XVI-lea in primavara trecuta sa ancheteze scurgerile de documente secrete din Vatican, dar raportul a fost unul secret.

In octombrie anul trecut, la doua zile dupa ce l-a primit pe cardinalul Herranz, papa, intr-un discurs pe un ton pesimist rostit la deschiderea Anului credintei, evocase sub forma de metafora “pestii rai” care au fost pescuiti in navodul Bisericii.

Potrivit analistilor, scurgerile de documente in scandalul “Vatileaks” ar fi putut fi utilizate pentru decredibilizarea unui rival in Curie. Un fenomen care s-ar putea repeta, in conditiile in care Conclavul se apropie, pentru selectarea noului papa.

Tema homosexualitatii in Vatican nu este noua in presa italiana, fiind chiar obiectul unor romane care au devenit best-sellers. De-a lungul timpului, s-a speculat ca unii preoti care lucreaza la Vatican si care aveau legaturi homosexuale in exteriorul micului stat ar fi putut fi obiectul unui santaj din partea ziaristilor mai putin scrupulosi care cautau, in “Vatileaks”, sa obtina documente secrete.


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Demisia Papei Benedict, efectul LOBBY-ului HOMOSEXUAL?

 1. Am fost sigura de asta de la inceput, pentru ca stiu ce presiuni politice se fac asupra bisericii catolice ca sa accepte ‘casatoriile’ religioase homosexuale, am spus-o deja aici :
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/02/18/ips-serafim-pireu-demisia-papa-benedict/#comments

 2. Cred ca este o incercare de a acoperi un scandal mult mai mare:
  http://henrymakow.com/2013/02/vatican-bank-shenanigans-behin.html

 3. Un scandal financiar, de orice proportii, nu poate fi mai mare decat scandalul “casatoriei” religioase intre homosexuali !
  Vom trai si vom vedea…

 4. Eu sunt convinsa ca se fac presiuni enorme asupra papalitatii pentru acceptarea casatoriilor dintre homosexuali. A fost cu siguranta deranjanta si demonstratia de forta din Franta unde au avut loc manifestatiile masive impotriva acestor casatorii si a celorlalte nelegiuiri conexe, care s-au facut la indemnul expres al papei. Este in mod evident un merit al sau. Manifestatiile masive au demonstrat ca nu toti au cazut intr-o amortire a imoralitatii si indiferentei (asa cum din pacate constatam ca sunt cazuti unii botezati ortodocsi) si ca sunt destui oameni care iubesc inca morala crestina si nu si-au pierdut cu totul bunul simt.
  Cu toate acestea, I.P.S. de Pireu are dreptate ca toate cele ce se intampla sunt consecinta ruperii de trupul Bisericii din motivele aratate de el in articolul respectiv.
  Cu siguranta ca papa a fost supus unor mari presiuni din interior si exterior. Chiar faptul ca papa a demisionat arata, insa, ca exista motive puternice de santaj carora nu le-a putut face fata si deci nereguli mari atat de factura sexuala cat si financiara, etc., in institutia care se autodenumeste Biserica Catolica. Poate ca nu dorea sa consimta la aceste nelegiuiri si a preferat sa demisioneze dar asta nu face decat sa confirme realitatea nelegiuirilor si lipsa lui reala de putere.
  Nu ai cum sa faci fata, neintarit de Duhul Sfant, unor asemenea situatii si neajutat de Dumnezeu.
  Este de inteles ca este peste puterile unui om sa dezlege legaturile nelegiuirilor din acea institutie si sa indrepte de unul singur ceva.
  Cu siguranta acest papa ca si alti papi a incercat sa faca si a facut si lucruri bune, omeneste vorbind. Nu contestam asta. Ramane, insa, faptul ca nu a aratat ca vrea sa revina in trupul Bisericii.
  Recunoscand oficial tot felul de greseli, unele institutionale altele individuale din diverse perioade, unele discutabile, nu a recunoscut, totusi, greseala principala a Bisericii Catolice aceea de a se desparti de Biserica lui Hristos si de a proclama pe papa infailibil si loctiitor al lui Dumnezeu pe pamant, persistand in erezii si aratand ca doreste sa continue ceea ce s-a inceput odata cu schisma, adica sa faca parte dintr-o institutie ecleziastica pe care sa o conduca in locul lui Hristos, continuand lupta pentru suprematie si putere si dorind chiar sa continue sa lupte impotriva Bisericii lui Hristos (prin Uniatie, spre exemplu).
  Ca om ii este mult mai bine ca a demisionat si realmente ar trebui sa mediteze profund la toate si sa se pocaiasca inaintea lui Dumnezeu pentru a-si salva sufletul.

 5. Nu inteleg cum ar acoperi plecarea papei orice scandal de orice tip. Nu inteleg cu ce ar putea cineva santaja pe papa ca sa plece. Nu inteleg logica unor asemenea presupuneri, de ce de exemplu trebuie sa plece papa, cu ce pot sa santajeze poponarii? Ameninta ca expun cazuri grave? Pai cate nu au fost expuse si daca pleaca papa de ce nu ar facea-o in continuare sau cu ce i-ar incalzi pe ei, ca doar nu or cere un papa homosexual?

  Nu cred ca poponarii vor sa fie acceptati de catolicism, desi pe ei ii roade orice deget indreptat inspre ei. Nu cred nici ca in spate se ascund treburi politice. Foarte probabil, mai multe vom alfa abia dupa ce vom vedea pe cine aleg papa. Foarte probabil, demisia papei e inca o cadere a catolicilor, inca o diluare a faramiturilor de traditie pe care le mai aveau, inca o “aggiornare” o tranzitie inspre modernitate, inca o renuntare la propriile cutume si o aggiornare a aggiornarilor. Daca presedintii, premierii si parlamentarii pot demisiona, la urma urmei, daca papa se satura de papat, de ce sa nu demisioneze si el? Cam asta ar fi principala cauza, cred eu.

  Stiu ca e greu de crezut ca un papa asa cumsecade, linistit, tacut si smerit ca Ratzi sa fie atat de … neconformist incat pur si simplu sa se dea jos de pe scaun si sa lase balta corabia catolicilor, cu toate consecintele, dar eu asta cred.

 6. Ar mai fi bineinteles varianta ca Ratzi sa aiba parkinson sau alta boala degenerativa si atunci s-ar explica multe, dar cred ca daca e cazul, laseau sa se scurga asta ca sa linisteasca apele.

 7. Daca cineva a crezut ca am vrut sa iau apararea papei cred ca a inteles gresit…:-)
  Am vrut doar sa semnalez ca lucrarea antihristului incepe cu cei mai slabi, dar…sa ne fereasca Dumnezeu, fiindca Scriptura spune ca vor fi inselati si cei alesi !
  Asa ca mai bine sa ne intarim noi si sa ne pregatim de…urgie, decat sa-i judecam pe altii.

  Cat priveste “non conformismul” papei, a mai fost unul, Grégoire XII, care a “demisionat” in 1415, tot din cauza unor devieri in BC, si nu cred pe atunci se putea vorbi de non conformism”.
  Cred ca pur si simplu cand politica se amesteca prea tare in Biserica si incepe sa vrea sa impuna regulile, netinand cont de principiile crestine, orice episcop are de ales: ori sa ramana si sa joace jocul, ori sa plece, suportand toate consecintele…

  Si poponarii, nu ca vor un papa poponar, asta s-ar putea chiar sa fi existat, nu stiu, dar nu-i exclus, insa ei vor tare mult ca sa se “casatoreasca” si in biserica, adica sa fie recunoscuti ca “normali” si de biserica, iar lupta asta este chiar acerba in occident.

 8. PS : la unii protestanti deja se accepta “casatoriile” gay in “biserica”, iar la catolici presiunile sunt mari in sensul asta.
  Scandalurile financiare sau problemele de sanatate nu cred ca puteau duce in mod real la “demisia” unui papa, dar desigur pot servi de pretext ca sa nu fie deranjata “politica corecta”…

 9. Oare asta va fi uraciunea pustiirii despre care vorbesc Sfintii ca va veni: sa se casatoreasca sodomitii in Biserica Ortodoxa ?

  Am tot incercat sa inteleg la ce se refera uraciunea pustiirii…

 10. @ alinp:

  Se refera la Antihrist, dar uraciunea asta face parte din “meniu”…

 11. Pentru toti secularistii din Romania le recomand sa se informeze despre cine conduce un stat puternic european: Germania. Angelea Merkel e fiica de preot, iar presedintele Republicii, Joachim Gauck este preot( pastor luteran). Ce ar spune aprigii luptatori anticrestini romani despre asta si mai mult daca presedintele Romaniei ar fi un preot si primul ministru – fiica sau fiul unui preot (nu ginerele unui fost preot – a se vedea Ponta, cu un consilier ateu prohomo, facut si parlamentar – Remus Cernea care nu a lucrat niciodata nimic, in afara de a ataca Biserica orotdoxa). La noi ar fi imposibil asa ceva, ar comenta si injura toti, sa ajunga cumva un preot presedinte! E timpul ca vocea autentica ortodoxa sa iasa la lupta pe toate fronturile pentru a promova crestini autentici, practicanti, inclusiv in politica, pentru a nu mai accepta provocarile desantate ale homosexualilor, atelior samd intr-o tara crestina care se lasa condusa de minoritati nationale, sexuale samd…

 12. Odata homosexualitatea acceptata ca “orientare sexuala normala”, va urma, in timp, acceptarea si celorlalte perversiuni sexuale: incest, pedofilie, zoofilie, necrofilie….

 13. Pingback: Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de "ALUNGAREA" PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: "Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui" (AU
 14. Pingback: A fost ales NOUL PAPA al ROMEI: un cardinal argentinian necunoscut si "apropiat al saracilor" care si-a luat numele de PAPA FRANCISC [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" (video) - Razboi întru Cuvânt - Reco
 16. Pingback: Papa Francisc admite existenta unui LOBBY GAY influent la VATICAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: PAPA FRANCISC atacat vehement de ONG-urile LGBT. Liderul Vaticanului a afirmat ca parintii copiiilor homosexuali ar trebui sa recurga la psihiatru. Totodata, un inalt cleric catolic, Carlo Maria Viganò, ii cere demisia Papei Francisc pentru acoperirea un
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare