Mitropolitul Serafim al Pireului despre DEMISIA PAPEI BENEDICT

18-02-2013 3 minute Sublinieri

VATICAN-POPE-AUDIENCE

Papa Benedict la prima aparitie publica dupa anuntul demisiei 

Mitropolitul Serafim al Pireului despre demisia papei Benedict

Mitropolitul Serafim al Pireului a făcut următoarea declarație cu prilejul demisiei papei Romei:

Demisia deținătorului în mod necanonic al preacinstitului tron al Patriarhiei vechii Rome, Benedict al XVI-lea (Joseph Alois Ratzinger, după numele lumesc), era de așteptat, pentru că în timpul scurtei lui conduceri anticanonice a comunității religioase eretice a romano-catolicismului au izbucnit scandaluri teribile, a căror gestionare de către temporarul Benedict al XVI-lea a fost imposibilă. Aceasta este de altfel cauza principală a demisiei lui, care este discutată pe larg atât în interiorul Vaticanului, cât și în cercurile internaționale. Cea mai mare lovitură a reputației lui a primit-o când a început șirul de dezvăluiri despre scandalurile hidoase și imorale de pedofilie ale așa-numitului ”cler” romano-catolic.

Tot anul 2010, subiectul ”clericilor” pedofili romano-catolici a fost în prim-planul dezvăluirilor presei internaționale, având drept cap de afiș faptul că implicat în acțiunea de mușamalizare a acestor nelegiuiri imorale și groaznice a fost însuși Benedict al XVI-lea atunci când, ca ”arhiepiscop” de Munchen, doar îl mutase pe ”preotul” romano-catolic Peter Halerman din Essen în Munchen, cu toate că acela era acuzat de pedofilie; cu toate că pederastul respectiv a fost condamnat pentru violarea unui copil, în anul 1986, și-a continuat totuși activitatea sa criminală, neîmpiedicat de conducerea lui ”ecleziastică”, de arhiepiscopul de atunci al Munchenului, Ratzinger, și a fost disponibilizat doar după îngrozitorul scandal din anul 2010.

În zilele lui ca papă, a izbucnit și furia unanimă a Parlamentelor olandeze și irlandeze pentru miile de scandaluri groaznice de pedofilie din aceste țări, iar ca punct culminant consulatul Irlandei la Vatican a fost închis, în semn de protest.

Guvernul federal a început ancheta, la nivelul întregii Australii, referitoare la scandalurile de pedofilie pe teritoriul acestui al cincilea continent al lumii.

De  asemenea, (n.tr. – un alt motiv al demisiei papei) a fost ”sanctificat” fostul papă, Ioan Paul al II-lea, în timpul căruia în mod sistematic au fost mușamalizate sute de mii de acte de pedofilie săvârșite de ”clerici” romano-catolici; de asemenea au fost foarte multe scuze ale ”cardinalilor și arhiepiscopilor” romano-catolici din SUA pe internet și sute de mii de dolari au fost date drept despăgubiri vicimelor cumplitei pedofilii ale ”creștinismului cu caracter romano-catolic”.

În același timp, un alt scadal enorm care l-a atins personal pe demisionatul Benedict al XVI-lea a fost scandalul Vatileaks, în timpul căruia 20 de angajați ai Vaticanului și ”majordomul” (valetul) personal al papei au furnizat multe documente oficiale din cadrul biroului papal, care au constituit materialul documentar al cărții lui Jeanluigi Nutsi, ”Actele secrete ale lui Benedict al XVI-lea”, unde se dezvăluie petrecerile de milioane pe care le-a organizat Vaticanul cu oameni de afaceri și firme prietene, spălarea de bani murdari și alte multe activități ilegale.

E concludent, în acest sens, faptul că Ministerul American al Economiei a avertizat că Vaticanul ”acceptă ușor” spălarea de bani murdari și l-a clasificat împreună cu (state precum) Yemen, România și Vietnam. Banca Centrală a Italiei (Bank Italia) a inclus  IOR (proprietatea Vaticanului) în grupurile economico-bancare care vor trebui verificate pe baza legislației în domeniu pentru combaterea spălării de bani murdari, iar Vaticanul și-a retras capitalul său din 9 bănci italiene și l-a mutat în Germania. Justiția italiană blocase milioane de euro ale IOR care circulau fără procedurile legale din tezaurul Vaticanului către JP Morgan Frankfurt și către Banca Fuccino, în vreme ce Banco Artigiano anunțase procuratura că IOR ceruse realizare a două tranzacții bancare, evitând însă procedurile legale.

De asemenea, potrivit hotărârii Tribunalului din Roma din 2010, Cosa Nostra (Mafia italiană) avea mari depuneri de bani în IOR și în Banco Ambrosiano a Vaticanului. IOR păzește secretele economice ale Vaticanului în paradisul fiscal din insulele Caiman și Caraibe, iar Banca Centrală a Vaticanului (APSA) a primit undă verde pentru emiterea de monede de euro, cu toate că nu oferă nici o garanție de transparență (n.tr. – a activității sale), având drept rezultat protestele puternice ale autorităților juridice ale Italiei.

Toate acestea ar fi fost oare posibil vreodată să le poarte pe umerii săi bătrâni de 87 de ani locatarul (conducătorul) Vaticanului? Însă acestea sunt consecințele ruperii lui din trupul lui Hristos, din trupul Bisericii. Dovada deplină pentru fărădelegea neîncetată a blasfemierii grosiere și a refuzării Preasfântului Duh de către comunitatea religioasă romano-catolică este încălcarea urbi et orbi a celui de-al 13 Sfânt Canon al Sinodului al VI-lea Ecumenic de la Constantinopol din anul 680 care interzice clar ”în Biserica Romei” celibatul general al clerului, bazându-se pe cuvântul sfânt al Întemeietorului Bisericii, Domnul Iisus Hristos: ”Nu toți pricep acest cuvânt, ci aceia cărora le este dat” (Matei 19, 11), având drept rezultat nefast miile de acte de pedofilie.

Cât privește așa-zisa atitudine filo-ortodoxă a demisionatului conducător al comunității eretice romano-catolice, dovadă negativă în acest sens o dă prăbușirea dialogului teologic aflat în desfășurare prin născocirile despre așa-numită dogmă petrină, persistența nepocăită a papei în kakodoxie (erezie), răstălmăcirea adevărului primit de la Sfinții Apostoli și erezie, ”numirea”, în data de 25 mai 2008 a pseudo-episcopului al greco-catolicilor din Grecia, Dimitrie Salaxas, ca episcop de ”Gratianupoleos”, dar și anularea, datorită intervențiilor lui înaintea fostului papă, în calitate de președinte al comisiei autorizate pentru ”puritatea dogmei”, a semnăturii de acceptare pusă în textul de la Freising de către reprezentanții romano-catolici, la dialogul teologic purtat în legătură cu condamnarea Uniației.

Cu smerenie mă rog ca Dumnezeu să îi dăruiască fostului papă Ratzinger pocăință și dezmeticire (n.tr. – trezire din somnul ereziei).

Mitropolitul Pireului, + Serafim

traducere din neogreacă de pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, consilier cultural

 seraphim piraeus


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Mitropolitul Serafim de Pireu, Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Mitropolitul Serafim al Pireului despre DEMISIA PAPEI BENEDICT

  1. Discutia merita o nuantare: daca preotii pedofili au fost introdusi masiv de masonerie, atunci ereziarhii catolici nu prea aveau cum sa gestioneze problema eficient. Trebuie sa ai un serviciu de informatii specializat, si chiar in acest caz nu ai garantie 100%. Pe viitor sunt de asteptat infiltrari si in Biserica Ortodoxa. Va trebui sa existe un discurs coerent.

    Daca scandalurile sexuale au prnit de la faptul ca “preotii” catolici care slujesc mirenilor sunt obligati sa nu se insoare, atunci avem de-a face cu o problema ce tine de canoanele catolicilor. In acest caz papa ar fi trebuit sa permita casatoria clerului, dar e greu de zis daca ar fi putut face asta.

  2. Parea mea personala este ca papa a demisionat, fiind cunoscut printre “conservatori” la catolici, pentru ca se fac presiuni asupra “bisericii” catolice ca sa accepte casatoriile “religioase” homo si femeile “preot”…

  3. Bine ca ne-a fost tradusa si noua aceasta declaratie . Multumim .
    L-am vazut pe presedintele nostru in vizita la Vatican . Este catolic presedintele nostru ? Daca nu , nu pricep ce ratiuni de stat sau personale au facut necesara sau bine-venita aceasta vizita la papa demisionar a reprezentantului acestui neam . Dar , desigur , nu pe toate le cunosc cei din popor .

  4. Cronica unei demisii … asteptate?!
    Un articol publicat in urma cu o saptamana, se incheia astfel:

    “La numirea papei Benedict al XVI-lea în fruntea Bisericii Catolice s-a spus că această alegere a fost una de tranziţie, rolul său fiind acela de a duce la bun sfârşit o parte dintre proiectele Papei Ioan Paul al II-lea. La rândul său, Benedict al XVI-lea a spus că papalitatea sa va fi una de scurtă durată.”

    Posibil ca in acesti ani sa se fi terminat pregatirea acelei persoane considerate a fi potrivita acestei functii nu doar importante, ci si de control, de suprema autoritate pentru intreaga lumea catolica.

  5. Pingback: Demisia Papei Benedict, efectul LOBBY-ului HOMOSEXUAL? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: A fost ales NOUL PAPA al ROMEI: un cardinal argentinian necunoscut si "apropiat al saracilor" care si-a luat numele de PAPA FRANCISC [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" (video) - Razboi întru Cuvânt - Reco
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare