Din gandirea tehnocrata. Ministrul Sanatatii crede ca NU MERITAM SERVICIILE MEDICALE existente si ne trimite sa “MUNCIM CA AFARA”

31-01-2016 3 minute Sublinieri

patriciu_achimasss_11319000

Tehnocrații din Cabinetul Cioloș se întrec în declarații scandaloase. După ce șefa de la Finanțe spunea că indienii sau chinezii muncesc și pe doi lei, în timp ce românii se plâng de salariul minim, ministrul Sănătății a ieșit în presă cu un comentariu similar.

Ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș, a afirmat că românii primesc servicii mai bune decât ar merita și că dacă doresc servicii ca afară, să muncească mai mult.

Într-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Sănătății a afirmat: “Dacă ar fi să raportez sistemul de sănătate la ansamblul societății, aș spune că e peste medie. Dar criticăm fără să ne uităm la noi înșine, fără să ne gândim la ce ne raportăm(…) Nu sunt chemat să judec asta, ci să mă ocup de acest sistem cu resursele pe care le are, să lupt pentru îmbunătățirea lui și o mai bună finanțare. Dar aceasta este realitatea și trebuie să ne raportam la ea, așa cum e ea, nu așa cum am vrea-o. Vrem o țară ca afară? Perfect, hai sa muncim ca afară”

Declarațiile ministrului Sănătății au provocat furia pacienților, antena3.ro. În semn de protest, reprezentanții pacienților au anunțat că nu vor mai participa la discuțiile pe care urmau să ale aibă luni cu ministrul.

Nemulțumirile oamenilor sunt și mai mari în condițiile în care ministrul sănătății, Patriciu Achimaș, a fost managerul institutului oncologic din Cluj Napoca și se presupune ca acesta cunoaște foarte bine problemele pacienților români care mor cu zile.

Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu a declarat intr-un interviu acordatZiare.com ca, daca ar fi sa raporteze sistemul de sanatate la ansamblul societatii, ar spune ca este peste medie, indemnandu-i totodata pe romani sa “munceasca ca afara” daca vor “o tara ca afara”. Vicepresedinta Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), deputata Gratiela Gavrilescu, a solicitat duminica, printr-un comunicat de presa, demisia ministrului, calificand declaratiile acestuia drept “intolerabile” si ” jignitoare la adresa poporului roman”.

Daca ar fi sa raportez sistemul de sanatate la ansamblul societatii, as spune ca e peste medie. Dar criticam fara sa ne uitam la noi insine, fara sa ne gandim la ce ne raportam.

E foarte usor sa te raportezi la un sistem frumos, pe care il vezi la televizor, si la performantele lui extraordinare, fara sa te gandesti cat costa acel sistem. Nu ma refer doar la banii pentru dotari, ci si la banii pentru formarea specialistilor. Scoala costa, medicina costa direct, prin plata, sau indirect, prin taxe. Acesta e adevarul.

Sistemul este finantat corespunzator posibilitatii Romaniei din 2016 de a-l finanta si corespunzator sistemului de valori in functie de care impartim din sacul comun. Potrivit sistemului de valori din 2016 atata consideram ca trebuie sa platim pentru sanatate”, a declarat Achimas-Cadariu pentru Ziare.com.

Aceasta este realitatea si trebuie sa ne raportam la ea, asa cum e ea, nu asa cum am vrea-o. Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!“, a adaugat ministrul.

“Alianta Liberalilor si Democratilor considera intolerabile declaratiile ministrului Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu, conform carora sistemul sanitar romanesc este peste media societatii romanesti si daca ‘Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!’“, se arata intr-un comunicat al ALDE trimis Agerpres.

Potrivit vicepresedintei ALDE, Gratiela Gavrilescu, citata in comunicat, “aceste declaratii ale ministrului Sanatatii sunt jignitoare la adresa poporului roman”.

Mi se pare incalificabil modul de gandire al ministrului Patriciu Achimas-Cadariu. Sunt revoltata in primul rand ca roman, iar ca parlamentar si membru al Comisiei pentru sanatate si familie a Camerei Deputatilor solicit demisia ministrului Sanatatii!“, declara Gavrilescu.

Deputata ALDE sustine ca aceasta declaratie a ministrului Sanatatii “nu face altceva decat sa fie in linia declaratiilor altor ministri ai Guvernului Ciolos care si-au aratat dispretul fata de Romania si de romani”.

Dupa ce ministrul Finantelor Publice, doamna Anca Paliu Dragu, i-a indemnat pe romani sa munceasca si pe doi lei, pentru ca asa se practica in alte state, iar ministrul Tineretului si Sportului, doamna Elisabeta Lipa, a interzis intonarea imnului de stat al Romaniei la competitiile sportive interne, a venit randul domnului Patriciu Achimas. Este inadmisibil ca un tehnocrat, un ministru care a practicat chiar el meseria de doctor sa isi arate dispretul fata de societatea romaneasca. Dupa domnul ministru, romanii au sistemul sanitar pe care il merita, deoarece muncesc prea putin. As vrea sa propun romanilor un exercitiu de imaginatie, dar si celor din spectrul politic: daca era un ministru al Sanatatii numit politic, cat credeti ca mai ramanea in functie pentru o asemenea declaratie jignitoare la adresa romanilor?“, arata vicepresedinta ALDE.

Deputata Gratiela Gavrilescu considera ca “o asemenea jignire la adresa cetatenilor romani nu poate sa ramana nesanctionata de catre premierul Romaniei, Dacian Ciolos, dar nici de catre societatea civila”.

Primul ministru ar trebui sa aiba in vedere schimbarea imediata din functie a domnului ministru Patriciu Achimas-Cadariu“, conchide vicepresedinta ALDE.

Asta n-o pricep, să mă pici cu ceară: de ce se-adună lumea la mormântul lui Ceauşescu, cântând prohodul Statului cel Drept, “Scoal’, nea Nicule, din morţi,/ să ne dai servici la toţi!”, şi nu se strânge lumea în Mariott, unde dă audienţe ministra la Finanţe.

Am crezut că tehnocraţii-s ăia care tac şi fac. Na, că nu tac. Ne iau la trei păzeşte. Că cum putem trăi din vânat şi săpat după rădăcini fără să plătim impozit? Că să luăm exemplu de la indieni, care-s săraci şi mulţi şi tot ştiu să facă ceva pe 2 lei. Că, dacă ţinem să prindă anestezia, să muncim şi noi ceva. Că, dacă s-au dat smartfoane la tot poporu, ce aichiuul nostru mai vrem? E drept, mănâncă un pensionar pe zi cât tot tribul Pila Nguru într-o lună!

Ajung de te fac ăştia nostalgic la cap. Plângi să oftezi după un guvern politic – o vorbă bună, o promisiune, o speranţă, un desfăcător de bere. Unde aţi văzut politicieni să zică: venim noi, ca să nu facem nimic! Alegeţi-ne, că noi furăm mai mult!

Ni s-a luat de fabrici şi uzine, am vrut capitalism de mol şi de breichingniuz, avem capitalism de mol şi de breichingniuz. Oaierless am vrut, oaierless avem.

Dacă s-ar scula Ceauşescu din morţi să ne dea servici la toţi, în primul rând că n-ar înţelege ce vorbim. Nici nu ne-ar recunoaşte.  “Io sînt! Like! Şoimu patriei lu matale!”. Adevărul e că nici noi n-am mai recunoaşte lopata.

Nota: Sa muncim ca afara? Adica, sa muncim doar in programul legal, cu o saptamana de lucru de 35 ore, cu o sumedenie de facilitati/asigurari/drepturi si, mai ales, pe foarte multi bani? Ah, am inteles, trebuie sa muncim ca iobagii, insa nu meritam sa fim platiti si sa avem servicii ca aia de afara…


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Din gandirea tehnocrata. Ministrul Sanatatii crede ca NU MERITAM SERVICIILE MEDICALE existente si ne trimite sa “MUNCIM CA AFARA”

  1. Oamenii acestia, ministrii, simuleaza autocritica, dar nu fac decat sa se plaseze in afara poporului pe care sunt pusi sa-l ajute, nu sa-l tot traga de urechi si sa-i dea suturi in fund.

  2. Daca nu este rea intentie la domnul ministru, atunci e altceva, ce nu prea te astepti sa gasesti la un ministru. Asa ca e rea intentie, caci daca el vine de la Buxelles, e plin de fumuri si ii pute tot ce e pe aici. Ia sa ne spuna domnul ministru si toti cei care vin cu astfel de argumente, cum trebuie noi sa muncim “ca afara”. Ca firme romanesti prin Romania nu prea mai sunt. Toate sunt “de afara” si lucreaza standard dupa niste sisteme care vin “de afara”. Ce face un neamt la el acolo, face si un roman aici la noi, fix acelasi job, cu aceleasi atributii si aceleasi miscari. Deci de unde vine diferenta de nivel de trai si de unde vine conceptia asta nemernica?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare