Doua recomandari video speciale: INTERVIU AL PARINTELUI SAVATIE CU RADU PREDA (“Pietrele vorbesc”) DESPRE TENDINTELE PAPALISTE DIN ORTODOXIE/ Documentar CBS (“60 minutes”) despre Sfantul Munte Athos (subtitrat)

10-05-2011 13 secunde Sublinieri

Părintele Savatie Baştovoi a realizat un dialog interesant cu teologul Radu Preda, în emisiunea “Pietrele vorbesc” de la Jurnal TV (Chişinău), despre cultul personalităţii în Biserică, tentaţia papalităţii în ortodoxie, comunicarea eclesială, raportul dintre cler şi laicatul ortodox, rolul intelectualilor în Biserică şi dialogul cu ierarhia, cazul ortodoxiei în Basarabia…


Categorii

Documentare/ Reportaje, Pagini Ortodoxe, Parintele Savatie, Parinti greci si athoniti, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Doua recomandari video speciale: INTERVIU AL PARINTELUI SAVATIE CU RADU PREDA (“Pietrele vorbesc”) DESPRE TENDINTELE PAPALISTE DIN ORTODOXIE/ Documentar CBS (“60 minutes”) despre Sfantul Munte Athos (subtitrat)

 1. Va multumim mult pentru postare! Multa sanatate si bucurie de la Domnul!

 2. Pastele in Sfantul Munte

  http://www.livestream.com/hellasorthodoxy/video?clipId=pla_03867f9a-1793-4cd5-a650-f024a3e514f9

  Il am si in format flv daca intereseaza pe cineva.

 3. DE IERI, 9 MAI 2011, PATRIARHIA IERUSALIMULUI A ÎNTRERUPT COMUNIUNEA EUHARISTICĂ CU PATRIARHIA ROMÂNĂ http://acvila30.wordpress.com/2011/05/10/το-πατριαρχειον-ιεροσολυμων-διεκοψε/

 4. Marius

  Cum am putea intra in posesia filmului despre Sfintele Pasti la Athos? Cu rugaminte si multumiri anticipate!

  Hristos a inviat!

 5. @ carti anastasia:

  Adevarat a inviat! Va referiti la versiunea aceasta romaneasca? Poate fi descarcat direct de pe youtube daca aveti programul Real Player.

 6. @ Marius

  Da, frate. Cum fac sa intru in posesia formatului flv? Vorbim de link-ul de mai sus (http://www.livestream.com/hellasorthodoxy/video?clipId=pla_03867f9a-1793-4cd5-a650-f024a3e514f9) pe care nu stiu sa-l descarc de pe livestream. Apropo, in formatul flv de care vorbesti, se descarca si subtitrarea, sper, nu?

  [Pt. admin: poate ca comentariul meu nu e nevoie sa fie postat. Cum pot intra in legatura “directa” cu “Marius”? Daca se poate sa intermediati cumva. Multumesc frumos oricum]

 7. In leg. cu interviul de la “Pietrele Vorbesc”, ma bucur f.mult sa aud ca se impartaseste simtamantul pe care l-am avut de ceva vreme, mai mult in ascuns, acela ca distanta dintre ierarhii BOR si laicat este mare, ca si cum ar fi vorba de doua lumi paralele. Cred ca se poate extinde pana la protoierii, si la unii preoti, de catedrale, sau lacasuri asa-zise “mai importante”.
  Pur si simplu, eu, cel putin, nu ma simt bagat in seama. Nu vreau sa aduc nicidecum insulte sau sa judec o anume persoana, dar astea sunt sentimentele pe care le provoaca situatia. Si dupa cum s-a spus la emisiune, si laicatul are partea lui de vina, de ignoranta fata de cei din jur si viata social-comunitara.
  Ca exemplu pozitiv, pot da situatia din Bisericile Ortodoxe din America si alte tari din Vest, in general populate de (recent) convertiti, unde sentimentul de coeziune, de fratie si respect intre membrii Bisercii, indiferent de pozitia lor, iese f.mult in evindenta. Cred ca acolo este vorba si de o mentalitate mostenita, ceva social; in orice caz, ei recunonsc foarte bine cinstea de a fi ortodox, darul nespus a lui Dumnezeu, deci, datoria de a fi bland, smerit si ingaduitor cu oricine.
  Inca un exemplu, care ar trebui sa ne fie model intotdeauna, este Biserica Timpurie, cand lucrurile erau inca la inceput; patriarhatele nici nu se formasera, canoane si randuieli nu prea erau, si oamenii se luau mai mult dupa Evanghelie si dupa ce se propavaduia intre ei. Si totusi, in acele momente, desi slabiciunile erau multiple, dragostea intre frati se incalzea, Biserica se marea, Harului Duhului Sfant lucra fara nici o problema. Deci, sa luam aminte.

 8. I-MI DORESC DIN SUFLET SA POT AVEA O BUCATICA DIN BRAUL MAICII DOMNULUI.AM PROBLEME DE SANATATE SI CRED CA DOAR ACEST BINECUVANTAT BRAU MA POATE INSANATOSI.VA DORESC MULTA SANATATE.
  AM VIZIONAT AMANDOUA FILMULETELE FACUTE PE MUNTELE ATHOS .MI-AS DORI SA STIU MAI MULTE DESPRE ACESTE MINUNATII.

 9. @Florina Orea:

  Nu se pot instraina bucati din Braul Maicii Domnului, insa va puteti ruga cu nadejde la Nascatoarea de Dumnezeu si puteti cauta sfinte moaste care sunt mai accesibile pentru dvs, in zona in care locuiti. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

 10. Pingback: MANASTIREA VATOPEDI – “LUMINA CEA NEINSERATA” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi, la emisiunea Ca la carte cu Cristi Tabara [VIDEO]: despre CRITICA IMPERIALISMULUI RUSESC si alte scrieri INCOMODE. Plus: emisiunea tv Pietrele vorbesc despre RELIGIA NUMITA COMUNISM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: PATIMILE CALUGARILOR ROMANI DE PE MUNTELE ATHOS [film documentar] - Recomandari
 13. Pingback: SFÂNTUL MUNTE ATHOS. Călugării români aflați "cu un picior în lumea de dincolo", la: "UN MUNTE DE CREDINȚĂ" - Reportaj de sărbătoare la "România, te iubesc" cu Alex Dima (ProTV) în prima zi de Paști (VIDEO, TEXT)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare