CUM AR ARĂTA O LUME ÎNTREAGĂ PUSĂ SUB CARANTINĂ? Și dacă noua EPIDEMIE de CORONAVIRUS din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care preînchipuie și “testează” DICTATURA VIITORULUI? (si video)

27-01-2020 5 minute Sublinieri

Sursa foto: https://www.hindustantimes.com/world-news/chinese-premier-visits-wuhan-epicentre-of-coronavirus-outbreak/story-ckZPT6QX6cGs8NRfxEzY2N.html

De câteva zile, opinia publică mondială este asediată de breaking news-urile unei noi epidemii localizate în China, ca și alte cazuri antecedente. Ar fi vorba despre un virus „necunoscut”, iar, în ceea ce privește originea sa, se fac speculații care merg de la identificarea acesteia în obiceiurile culinare extreme ale chinezilor (consum de lilieci, șerpi etc.) până la existența unui laborator biologic specializat în viruși în Wuhan, epicentrul fenomenului. Există destule voci care arată că cifrele în sine nu sunt alarmante, că nu am avea de-a face cu o epidemie realmente de speriat: la ora actuală sunt câteva mii de infectați, câteva zeci de morți, toți peste vârsta mijlocie. Marea majoritate sunt chinezi, câteva cazuri confirmate sunt în țările occidentale, iar virusul nu a făcut, deocamdată, nicio victimă în afara Chinei.

Dar nu despre epidemie, reală sau nu, virus, misterios sau nu, e vorba în acest text. Ci despre cum reacționează statul față de această declarată stare excepțională și ce este transmis opiniei publice mondiale. Așadar, ne interesează aspectele socio-politice.

Puțini știu sau discută că celebra carte prin care Michel Foucault a făcut faimoasă ideea și discuția despre panopticon și supraveghere, A supraveghea și a pedepsi, originează practicile supravegherii și controlului social absolut nu doar în tehnicile disciplinării devianților, ci și în orașul ciumat. Ciuma era epidemia mortală a timpurilor trecute. Un oraș bântuit de ciumă era un oraș în care puterea se organiza cu totul altfel. Căile de comunicație erau închise, orașul izolat total de restul societății; se separau diversele categorii ale populației, redusă la simple corpuri aflate la dispoziția bolii și a dregătorilor – totodată, măsurile de identificare a fiecărei persoane erau exemplare pentru acele vremuri; se controla orice mișcare, orice activitate; se centraliza periodic starea orașului și a locuitorilor; orașul devenea complet disponibil, parcelat, vizibil și previzibil pentru reprezentanții puterii, care interveneau și intrau oricând, oriunde, pentru a debarasa de bolnavi și morți, pentru a distribui hrană sau medicamente. Într-un cuvânt, o putere de disciplinare totală, desigur circumstanțială, dar ale cărei tehnici rămân și, eventual, sunt, ulterior, generalizate și adaptate și unei societăți neafectate de epidemie.

Or, ceea ce se întâmplă acum în China uimește prin proporțiile acestei desfășurări incredibile de tehnici de disciplinare luate sub pretextul împiedicării epidemiei.

Wuhan, cu peste 11 milioane locuitori, a devenit un oraș fantomă, izolat, închis, pustiu. Instituirea carantinei a produs panică, supermarketurile au fost luate cu asalt. Spitalele sunt și ele asaltate de oameni bolnavi sau speriați, iar autoritățile și-au propus să răspundă spectaculos de intempestiv: construind în câteva zile un nou spital. Dar, totul controlat, căci nimic nu (mai) mișcă în acest oraș aflat în carantină. Mai ales că a încerca să ieși din oraș se poate solda cu o execuție pe loc. Întreaga provincie Hubei, a cărei capitală este Wuhan, este afectată de introducerea restricțiilor de circulație – și 60 de milioane de oameni se regăsesc în această stare excepțională în care sunt și pot deveni într-un grad și mai mare ținta măsurilor de disciplinare și control ale puterii comuniste chineze. Alte regiuni și orașe sunt deja în alertă și gata să instituie, la rândul lor, carantina și alte măsuri extreme.

OMS a lăudat însă China, care pare, într-adevăr, că dorește să se remarce pozitiv de această dată, față de episodul cu virusul gripei SARS, când a fost ținta criticilor pentru că ar fi încercat să ascundă informațiile despre epidemie. Pentru birocrații de la OMS, luarea unor măsuri care afectează zeci de milioane de oameni pentru că sunt bolnave câteva mii pare un lucru nu doar necesar, ci și binevenit, de aplaudat. Iar în acest material, CNN pune punctul pe i: aceste măsuri extraordinare au fost posibile pentru că vorbim despre China, o țară în care puterea este centralizată. Doar că și ei o spun mai degrabă admirativ-apreciativ, fără niciun semn că, totuși, o asemenea putere exemplară ar comporta niște riscuri. Și, într-adevăr, liderii Partidului Comunist Chinez par deciși să ia această provocare ca pe o ocazie de a demonstra superioritatea sistemului lor social și politic.

Acest exercițiu de exemplaritate și de precedent pare a fi alimentat și câteva coincidențe stranii: un om de știință de la John Hopkins, Eric Toner, a creat un scenariu de simulare a efectelor pe care le-ar produce o pandemie care ar afecta 60 de milioane de persoane și care ar fi provocată de un coronavirus, adică acel tip de virus epidemic de acum, din China. Scenariu, la creaea căruia a fost parteneră și Fundația eugenistului miliardar Bill Gates, nu privea doar consecințele clinice ale ipoteticei pandemii, ci și pe cele sociale și economice. De asemenea, OffGuardian (site creat de contributori cenzurați de cotidianul The Guardian) arată că o serie de companii farmaceutice beneficiază deja de fonduri pentru a scoate pe repede înainte un vaccin pentru noul virus. Fondurile provin de la aceeași fundație a lui Bill Gates, iar „pe repede înainte” înseamnă inclusiv crearea de vaccinuri insuficient testate pentru a înțelege efectele secundare (de regulă, crearea unui vaccin ia ani, or ținta în acest caz este de câteva luni).

Revenind, însă, la aspectele socio-politice ale chestiunii, trebuie înțeles că particularitatea puterii dictatoriale din China nu ține doar de caracterul comunist al acesteia. China, care a declarat dezvoltarea inteligenței artificiale și a tehnologiei 5G prioritate națională, este o super-putere digitală cu o super-tehnologie digitală de supraveghere, control și modelare a societății  – vezi aici o prezentare pe larg a problemei într-un video în care se face recenzia cărții lui Kai Strittmatter, We Have Been Harmonised: Life in China’s Surveillance State. Acesta arată că inteligența artificială este folosită pentru dezvoltarea de camere de supraveghere capabile să facă recunoaștere facială în timp real în mase de zeci de mii oameni; de asemenea, camerele de supraveghere sunt folosite și pentru monitorizarea minorității uigure, iar orice semn de deviere de la normalul definit de algoritmi se soldează cu trimiterea în lagăre de reeducare.

Încurajarea tehnologiei este o chestiune strategică: dacă tot mai multe acțiuni și tranzacții cotidiene sunt „mutate” în virtual/digital, atunci toate acestea generează date personale, care sunt, ulterior, analizate și prelucrate prin algoritmi AI. Și dacă ne amintim că în China se experimentează – cu succes – și sistemul de rating social, prin care cetățeanul are acces la servicii (sau este înfierat public) în funcție de numărul de credite câștigate sau pierdute prin monitorizarea comportamentului său social, atunci înțelegem că ne aflăm în fața puterii viitorului, cu observația că e deja o realitate a prezentului. Comentând asupra subiectului, Rod Dreher arată că ceea ce în China se întâmpla într-o cheie etatistă are loc, deja, în SUA, însă (deocamdată) via giganții privați ai internetului:

În China chiar acum există și este în uz tehnologia care recunoaște fețele oamenilor din imaginile camerelor CCTV instalate pe străzi. Dacă ești identificat de camere că ai intrat, să zicem, într-o biserică, computerele consemnează acest lucru și îți scad automat puncte din Scorul de Credit Social — care îți controlează putința de a cumpăra, de a vinde și de a participa la viața zilnică a societății. Nu e nevoie ca vreo ființă umană să fi observat intrarea ta în biserică. Totul se face mecanizat — dar va fi impus un cost asupra libertății tale.

Se poate face acest lucru și aici (în SUA -n.n.). Ce ne împiedică s-o facem, în acest moment, este rezistența noastră politică și culturală. Trebuie să înțelegem amenințarea și să ne folosim acele libertăți pe care încă le mai avem, pentru a ne apăra de capitalismul polițienesc și de statul polițienesc — care în China sunt unul și același lucru.

Gândiți-vă, totuși: dat fiind că smartfoanele noastre, dispozitivele noastre inteligente (de pe Internetul Lucrurilor), inclusiv boxele inteligente, au capacitatea să ne monitorizeze conversațiile, cât de sigur și protejat te vei simți în viitor când te vei duce acasă la niște prieteni conservatori, ale căror convingeri le împărtășești, dar care au o boxă inteligentă? Dacă boxa te aude folosind un limbaj interzis la serviciu, te înregistrează folosindu-l și, în mod automat, dă de știre celor de la Google sau de la Amazon sau chiar autorităților statului? Dacă crezi că așa ceva nu se poate întâmpla aici, faci greșeala fundamentală despre care ne-a avertizat Soljenițîn. Aceasta fiind realitatea tehnologică, chiar n-ai fi acord, pentru propria-ți siguranță și securitate, ca regulile de la serviciu să guverneze limbajul pe care tu îl folosești în sfera privată?

Și chiar nu crezi că, până la urmă, genul acesta de lucru îți va schimba modul cum gândești? Bineînțeles că-l va schimba!

Strittmatter:

Într-o lume în care distincția dintre adevăr și minciună a fost abolită, nu există decât fapte și alternativă. Valorile predominante nu sunt moralitatea și un simț al responsabilității, ci utilitatea și profitul. Dacă chiar vezi adevărul, nu-ți va folosi la nimic să-l spui cu voce tare; de fapt, e chiar periculos. Cel mai bine e să declari minciuna drept adevăr și s-o îmbrățișezi cu pasiune – asta fac fanaticii. Dar fanaticii nu vor niciodată prea mulți, ci doar un grup foarte restrâns. Următorul cel mai bun lucru este să te ferești deliberat să afli adevărul, să trăiești într-o neștiință tâmpă – iar dacă dai din întâmplare peste adevăr, să-ți ții gura și să te prefaci că n-ai văzut nimic. Aceste două grupuri alcătuiesc majoritatea populației. Oricine rostește adevărul este ori prost, ori sinucigaș. Oamenii deștepți dintr-o asemenea lume nu sunt cei care văd limpede și sunt înțelepți; oamenii deștepți sunt șmecheri și vicleni. Nu mai există loc de bun-simț rațional  sau, mai degrabă, ignoranța este noul bun-simț rațional, necesar pentru supraviețuire sau folosit pentru justificarea unui progres oportunist.

Acestea sunt tipurile de probleme politice și culturale la care am face bine să începe să ne gândim și despre care să vorbim acum.

Mass-media vorbește despre criza epidemiei coronavirusului din Wuhan ca un test pentru regimul comunisto-digital chinez. Dar dacă acest test este o formă de a convinge opinia publică mondială că un astfel de regim este cel optim pentru supraviețuirea noastră?

Nu distopie, ci prezent. CHINA perfectioneaza SISTEMUL ORWELLIAN COMPLET. Linsaj public prin afisarea cetatenilor ”rai” pe ecrane publice, unificarea tuturor aplicatiilor intr-una singura

BIG DATA BROTHER SI NOILE SISTEME ALE OBEDIENTEI. CHINA introduce, in premiera mondiala, un SISTEM DE RATING al cetatenilor sai. Clasificarea persoanelor se va face prin INTEGRAREA TUTUROR DATELOR despre viata si comportamentul cotidian al acestora. Se confirma predictia lui Morozov despre OMUL-RATING

ULTIMA FRONTIERA IN MANIPULAREA GENOMULUI UMAN: modificarea liniei germinative/ “PROFETII” PANDEMIILOR APOCALIPTICE: DARPA si proiectul VACCINULUI ADN/ BILL GATES: VACCINARE IN MASA PRIN SUPRAVEGHERE ORWELLIANA

TRANSUMANISMUL: RELIGIA MASONICA A GLOBALIZARII. Interviu cu parintele Jean Boboc/ Eseu despre UTOPIA ANTIHRISTICA A UMANITATII “AUGMENTATE” prin nanotehnologie, Internetul Lucrurilor, manipulare genetica…

O LUME FARA OAMENI. Filmul documentar ARTE Un monde sans humains [VIDEO+SUBTITRARE]. Despre PROIECTUL TOTALITAR NEOLIBERAL al transumanismului: controlarea digitala prin NANO-TEHNOLOGIE a omenirii

PANOPTICON – documentar despre SUPRAVEGHEREA TOTALA SI DISPARITIA INTIMITATII (Video + subtitrare in romana)

“RAZBOIUL” IMPOTRIVA EBOLA. Industria farmaceutica pregateste noi VACCINURI EXPERIMENTALE, SUA trimite … TRUPE MILITARE ca sa combata “AMENINTAREA GLOBALA”

SCANDALUL VACCINURILOR IN CHINA. Aproape 1 milion de doze de vaccinuri sub standardele de siguranta au fost distribuite si injectate copiiilor

INDIA. Sute de mii de cazuri de copii paralizati sunt corelate de cercetatori cu administrarea vaccinului oral anti-polio

Bill Gates, “filantropia” VACCINARILOR si “dumnezeul” sau cu iz masonic

BILL GATES ridica steagul ”echitatii vaccinarilor”: vrea sa asigure vaccinarea copiiilor de pretutindeni

Bill Gates vrea REVOLUTIE DIGITALA pentru combaterea FOAMETEI. OMG si legaturile dintre Gates, Rockeffeler, Banca Mondiala si MONSTANTO

UTOPIA DIGITALA. Eric Schmidt, seful Google: INTERNETUL SE VA CONFUNDA CU LUMEA REALA/ Bill Gates vrea SCHIMBARI MAJORE prin VACCINURI, organisme modificate genetic si tehnologie/ BRATARA care transforma mâna in TOUCHSCREEN (video)

BILL GATES ANUNTA INCA O REVOLUTIE TEHNOLOGICA: recunoasterea vocii. Google deja o implementeaza/ BITCOIN, MONEDA VIRTUALA/ Impactul retelelor sociale asupra modului de viata/ UE SI ONU DISCUTA DESPRE EVOLUTIA INTERNETULUI

 


Categorii

China, Documentare/ Reportaje, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Era Big Brother, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Panopticon, Razboiul impotriva sanatatii, Rod Dreher, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “CUM AR ARĂTA O LUME ÎNTREAGĂ PUSĂ SUB CARANTINĂ? Și dacă noua EPIDEMIE de CORONAVIRUS din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care preînchipuie și “testează” DICTATURA VIITORULUI? (si video)

 1. https://www.youtube.com/watch?v=ABbUD-e1400
  The Perfect Design/WORLD CORONAVIRUS UPDATE!

 2. Am fost in China acum trei ani. Am stat acolo doua saptamani, suficient cat sa imi dau seama ca, in mare parte, este o societate de oamnei teleghidati, spalati pe creier. Si super-fascinati de tehnologia digitala. ”Pacienti manciurieni” cu totii. La fel in Japonia, Coreea, Vietnam, Thailanda si in tot Extremul Orient.

 3. Off topic
  https://www.youtube.com/watch?v=iumA1bCKhGg
  Foarte interesant! Au si rusii un fel de parinte Arsenie Boca.

 4. https://www.zerohedge.com/markets/china-slash-tariffs-some-us-imports-amid-economic-shock

  https://www.zerohedge.com/health/did-chinas-tencent-accidentally-leak-true-terrifying-coronavirus-statistics

  Unii comentatori speculeaza ca virusul a fost lansat de americani+evrei, ca sa-i ingenuncheze pe chinezi si se pare ca acestia fac pasi inapoi in razboiul comercial. Trump e pe cai mari, fiind achitat in Senat, continua sa le faca servicii evreilor promitandu-le terenurile palestiniene, nu cred ca iese fum fara foc.

 5. trumpetele are nevoie de crestere economica acasa la el ca de aer; vrea sa o obtina prin readucerea slujbelor “migrate” din tara lui in tara dragonului in anii 1990-2010.Pentru asta a deschis ostilitatile cu Dragonul, iar episodul virusului coroanei este doar una din miscarile tactice din acest razboi.Miscare de mare succes: multe companii(americane) relocheaza deja afacerile din china si vor urma multe altele.
  Vorba unui american: E foarte bine ca se intorca acasa joburile noastre. Cand s-au relocat in China joburile noastre, castigam 35 $ pe ora, iar acum lucrez acelasi job pentru 12-15 $ pe ora.
  Ocultei ii convine actiunea trumpetelui inspre o re-pauperizare si flamanzire a Dragonului, ca sa-i poata impinge la invadarea militara catre Vest si astfel elita oculta crede ca poate “face istoria” si implini profetiile.
  Cum râde Dumnezeu de planurile lor !

 6. http://expresnational.ro/oriunde-te-uiti-mai-in-profunzime-dai-de-george-soros/

  Măi, măi, măi… Să vezi și să nu crezi !!!
  Un’ și-a dus calabalâcul, nenea Soros, babalâcul… Doamne ferește !!!

 7. Nu distinctia dintre adevar si minciuna a fpst abolita ci insusi adevarul.
  Interzicerea adevarului este sclavia suprema.
  Bun articolul, multumesc.

 8. Pingback: CORONAVIRUSUL - oportunitate pentru instituirea STATULUI POLIȚIENESC de tip Big Brother/ Director al OMS: „Un virus poate avea consecințe mai puternice decât orice acțiune teroristă"
 9. Pingback: Epidemia coronavirusului se extinde. ITALIA, TARA CEA MAI AFECTATA, cu peste 60 de cazuri si RESTRICTII in 12 localitati/ „OCHII INTUNERICULUI” sau despre strania "profetie" fictionala din 1996 despre un virus-arma biologica intitulat WUHAN
 10. Pingback: „Camus, Biserica si China”. Invazie de lăcuste după epidemia de coronavirus?
 11. Pingback: PAN-ISTERIA COVID-2019 - o criza provocata si un razboi psihologic, ca PAS NECESAR SPRE DICTATURA A "STATULUI GLOBAL"? Care este rolul OMS in aceasta afacere cu SANATATEA si FRICILE oamenilor? Dr. VASILE ASTARASTOAE: "Speriati de epidemie,
 12. Pingback: ESCALADAREA PSIHOZEI COVID-19. ”Semnalul” restrângerii libertăților fundamentale în Europa, dat de ITALIA: carantinarea și IZOLAREA a 16 milioane de oameni. Riscul agravării CRIZEI ECONOMICE (Video)/ Se apasă și la noi pedala: ZBORURILE AERIEN
 13. Pingback: COMBATEREA CORONAVIRUSULUI, comparată de un expert cu AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. Cum a fost găsit pretextul ideal pentru instaurarea unei DICTATURI TOTALITARE ORWELLIENE/ Memento mori și amintiri despre gripa Hong Kong din 1968
 14. Pingback: INVADAREA MASIVĂ A VIEȚII PRIVATE ÎN NUMELE COMBATERII EPIDEMIEI. Se întâmplă deja în țările asiatice, urmează Europa. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut țărilor europene să folosească GPS-ul pentru a-i izola pe cei în carant
 15. Pingback: Filosoful italian Giorgio Agamben despre contagiune și normalizarea stării de urgență
 16. Pingback: “O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAG
 17. Pingback: SEMNALE DE ALARMA de pe frontul pandemiei - "SACRIFICAREA" MEDICILOR aruncati in razboi fara arme, IMINENTUL COLAPS AL SISTEMULUI MEDICAL, CRIZA, DISPERARE, SARACIE si... SALVAREA OTRAVITA: "Criză economica fara precedent va dobori orice r
 18. Pingback: CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Planurile declarate ale unor "profeti" apartinand ELITELOR NOII ORDINI: "Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!". GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC
 19. Pingback: CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor "profeti" apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): "Nu o sa mai fim
 20. Pingback: MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. Bill Gates și scenariile de ieșire provizorie din carantină - FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE? Ce este adevărat și ce este fals din agenda lui Gates privind monitorizarea celor vaccinați? Către un nou mare clivaj: IMUNIZ
 21. Pingback: Corona-Vi(ru)sul totalitar al filantropilor plutocrației. Bill Gates și Noul Normal. Acum e momentul eugeniștilor și autocraților
 22. Pingback: „7 MILIARDE DE SUSPECȚI. SOCIETATEA SUPRAVEGHERII” - documentar ARTE despre emergența TOTALITARISMULUI DIGITAL (Video). Recunoaștere facială, sistemul creditul social și reeducare pe bază de algoritmi și cod de bare/ „SĂ NE RECUPERĂM DATELE
 23. Pingback: PAȘAPORTUL PENTRU DISTOPIA ORWELLIANĂ PERFECTĂ. Cum se intersectează proiectul „COVI-PASS”, pașaportul digital pentru sănătate, cu viziunile lui Bill Gates/ Edward Snowden despre extinderea supravegherii sub pretextul combaterii pandemiei: SE C
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare