IZOLAȚI ÎN ROMÂNIA (Emoționantele și pilduitoarele reportaje de Crăciun 2016-2019 ale echipei de la TVR1) – OAMENI MINUNAȚI și SFINȚI SINGURATICI NEȘTIUȚI de lângă noi (I). “Oameni ca ei nu se vor mai naște pe acest pământ!”. PENTRU EI ÎNCĂ NE MAI ȚINE DUMNEZEU…

31-12-2019 2 minute Sublinieri

“O, DOAMNE, ÎMBUCURĂ-I, DOAMNE! SĂ VĂ BUCURE DUMNEZEU!”

***

Izolaţi în România: Campania Pachete de Crăciun 2018 (@TVR1)

Dragă telespectatorule, ai uimit o Românie întreagă cu omenia ta! Campania „Pachete de Crăciun pentru Izolați” a continuat şi anul acesta. Dite Dinesz, Marius Danci şi echipa Izolaţi în România au urcat din nou pe potecă şi au dus cele 500 de pachete trimise de tine, telespectatorule, în cătunele izolate ale României.

Dite Dinesz: „Acum 3 ani am început campania Pachete de Crăciun pentru Izolaţi în România. Rezumatul e acesta: 400 de pachete în 2016, plus 500 în 2018, plus 530 în 2019. Dincolo de cifre, sunt oameni buni, care au cumpărat alimente şi jucării, le-au pus în pachete şi apoi le-au dus la poştă. Sau care, anul acesta, ne-au împuternicit pe noi, echipa, să alegem cele necesare lor şi, astfel, 130 de pachete au plecat din Timişoara”

http://facebook.com/IzolatiInRomania

http://www.facebook.com/fantvr1

http://tvr1.tvr.ro/

http://www.tvrplus.ro/live/tvr-1

http://youtube.com/TVRcanaluloficial

***

(Tatian – 2019)

***

Comentariu cules de pe canalul youtube al emisiunii:

Oamenii astia sunt sfinti, sfinti in adevaratul sens al cuvantului. Sunt blanzi, plini de o intelepciune nativa, cuminte, frumoasa. Nu am vazut oameni asa intelepti nici macar printre profesorii universitari. Ei sunt tot ce are mai frumos aceasta tara.

***

Facebook IZOLATI IN ROMÂNIA:

84 de ani trăiți la munte cu multe griji si despărțiri de oameni dragi….Îi ascultăm poveștile în interviu printre lacrimi…

A crezut că le-a văzut și le-a trăit pe toate Dar tu, TELESPECTATORULE, ai surprins-o.

Tu, OM BUN, ai dăruit primul cadou din viața Măriuței la 84 de ani!

ÎȚI MULȚUMIM pentru generozitatea ascunsă în 500 de pachete. Aduci bucurii împreună cu noi, sus la munte!

#IzolatiinRomania #viatabatefilmul #CraciunpentruIzolati

– cu Marius Danci şi Dite Dinesz.

(Tanti Măriuța – 2018)

***

TVR1 (Vineri, 20 Decembrie 2019): „Asta e fericirea: Nu doar becul aprins, ci că noi eram mulţi împreună!”

În reportajul din seara de Crăciun, la „Izolaţi în România”, i-am  revăzut pe mulţi dintre cei care ne-au bucurat pe micul ecran… Şi am văzut cum oamenii buni ajută oamenii izolaţi. Pe 25 decembrie, de la ora 19.00, la TVR 1.

„Încercăm o premieră… să alergăm printre munţi pentru ca tu, acasă, să fii în seara de Crăciun la masă cu cât mai mulţi dintre aceşti oameni care duc lumea pe umerii lor”, ne-a spus Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România.

Ediţia din 25 decembrie e povestea unei idei şi a telespectatorilor care şi-au asumat-o. „Acum 3 ani am început campania Pachete de Crăciun pentru Izolaţi în România. Rezumatul e acesta: 400 de pachete în 2016, plus 500 în 2018, plus 530 în 2019. Dincolo de cifre, sunt oameni buni, care au cumpărat alimente şi jucării, le-au pus în pachete şi apoi le-au dus la poştă. Sau care, anul acesta, ne-au împuternicit pe noi, echipa, să alegem cele necesare lor şi, astfel, 130 de pachete au plecat din Timişoara”, povesteşte Dite.

Şi mai sunt firme şi grupuri, care împreună au urcat în munţi, cu pachete. „Pe unii îi ştim, ne dau de veste când urcă. Alţii urcă şi doar Dumnezeu şi ei îi ştiu. Dar aflu mereu că a mai urcat câte un grup. Şi e bine să ştiu că dincolo de bucuria pachetului, care le va face masa de Crăciun specială şi bogată, e ideea că ei nu sunt singuri cu pădurea, că ei nu sunt nimeni… Că ei au ceva de spus, acel ceva pentru care noi urcăm la ei. Viaţa lor pe râpe şi culmi nu a fost în zadar” (Dite Dinesz).

Rămâne echipa TVR să povestească mai departe despre ei. Sunt ultimele zile de campanie. „Mă tem uneori că am obosit. Dar pun, în locul oboselii, ce primesc de la ei când ajungem cu darurile. Sau când aprindem pentru prima oară un bec la ei în casă, aşa cum a fost la Zamfiriţa. A zâmbit şi a zis: Asta e fericirea… Nu doar becul aprins, ci că noi eram mulţi împreună…

Mulţumesc pentru omenie donatorilor din România, Europa, America! De asemenea, voluntarilor care urcă pachetele grele. Cuvintele acestea sunt însă prea mici. Dar gândurile mele, ale unui reporter, sper să fie mai puternice decât pot fi cuvintele şi să îi bucure pe toţi în seara de Crăciun”.

imagine: Marius Danci

montaj: Constantin Buţă
realizator: Dite Dinesz

***

(sursa fotografiilor: Paginile de Facebook Izolati in Romania, Marius Danci)

 

Legaturi:

CINE N-ARE BATRANI CREDINCIOSI SI MAME RUGATOARE… “Cand ti-i greu, canta si te roaga la Maica Domnului… SA NU IESI DIN CASA FARA SA O IEI PE MAICA DOMNULUI CU TINE! Oriunde ai merge, si la rau, si la bine, ia-o cu tine!”

DOBRI DOBREV, SFÂNTUL “CERȘETOR” PENTRU HRISTOS DIN BULGARIA, a plecat la Domnul, la vârsta de 103 ani (FOTO, VIDEO)

“REPARATORII” DE SUFLETE de la Radauti sau CUM SE FACE SPALAREA PICIOARELOR IN ZILELE NOASTRE pentru copiii si tinerii fara parinti si plini de traume, la ASEZAMANTUL “SFANTUL LEONTIE” (VIDEO – emisiunea “Romania, te iubesc” si alte reportaje)

ASEZAMANTUL de COPII de la Manastirea BOGDANA din Radauti – locul unde peste o suta de orfani isi gasesc, prin BISERICA, o autentica “NOUA FAMILIE” (Reportaje TRINITAS si “Romania, te iubesc” – VIDEO)

PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, “omul-minune” de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, “În premieră” și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA “GLASUL VIEȚII”

SA IMBRACAM COPIII SARACI! “Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie”. SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: “Puțin înseamnă MULT pentru acești copii!”

PARINTELE DAN DAMASCHIN, misionarul neobosit al Iasilor – interviuri despre viata sa si despre INVIEREA DOMNULUI: “Provocarea este de A RENASTE DE BUNA VOIE, nu de nevoie!” (si VIDEO)

PARINTELE DAMASCHIN de la IAȘI, eroul a mii de copii si mame care traiesc in SARACIE EXTREMA, are nevoie de ajutorul altor EROI AI OMENIEI pentru a ridica si a finaliza alte CASE PENTRU NAPASTUITI pana la iana (si VIDEO – Trinitas TV). Povestile tragice ale mamelor uitate de ipocritele ONG-uri “filantropice” si al caror singur sprijin si salvator este un “popa”

“MARE ESTE DUMNEZEU! Sa ne lasam in bratele lui Dumnezeu, acesta e secretul!”. SAVALIADA sau MILELE MARI SI NEOBOSITE ALE PARINTELUI MILEA. Incredibila misiune social-duhovniceasca si pilda minunata de CREDINTA VIE si IUBIRE EVANGHELICA a apostolului sarmanilor de la BUZAU (video, text)

SAVALIADA – proiectul parintelui Mihail Milea de la Buzau sau CURAJUL IUBIRII “NEBUNE” DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE. Interviuri si reportaje video, audio

Ajuta Romania (TVR): reportaj despre ASEZAMANTUL DE LA CAMPENI (Buzau). Batrani ajutati dezinteresat de tinerii ortodocsi din Fundatia condusa de PARINTELE MIHAIL MILEA (video)

TABARA DE LA BISOCA pentru copiii orfani sau saraci a PARINTELUI MILEA, “samarineanul” de la Buzau (REPORTAJE VIDEO)

“Preoti slujitori in parohii sarace”. Reportaj Trinitas TV cu pr. Iulian Raicovici despre ASEZAMANTUL PENTRU VARSTNICI DIN CAMPENI (BUZAU)/ Din lucrarile Fundatiei Sf. Sava

UPDATE: Drama, (ne)omenie, solidaritate: REPORTAJE SI MARTURII IMPRESIONANTE DIN SATELE SINISTRATE DE ZAPEZI. Preotii salvatori (VIDEO)

MICII MUCENICI ASCUNSI. Cum ne rusineaza si ne mustra pacatele niste copii si tineri chinuiti, suferind de boli rare…

CUM SA MAI RESPIRAM SI SA REZISTAM PRINTRE MUNTII DE GUNOAIE ALE MINCIUNII SI TICALOSIEI SUFOCANTE?


Categorii

Craciunul, Documentare/ Reportaje, Eroism, omenie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “IZOLAȚI ÎN ROMÂNIA (Emoționantele și pilduitoarele reportaje de Crăciun 2016-2019 ale echipei de la TVR1) – OAMENI MINUNAȚI și SFINȚI SINGURATICI NEȘTIUȚI de lângă noi (I). “Oameni ca ei nu se vor mai naște pe acest pământ!”. PENTRU EI ÎNCĂ NE MAI ȚINE DUMNEZEU…

  1. Reportaje adevarate , despre romani adevarati.
    Ar fi bine daca in loc de Acces direct, Maruta si alte asemenea emisiuni inepte, mass-media ar cultiva bunul simt.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare