MISTERIOSUL CAZ AL COPIILOR IMBOLNAVITI DIN ARGES. Care este cauza infectiilor grave care au dus inclusiv la decese? VACCINURILE sau conditiile de efectuare a vaccinarilor – O PISTA INTERZISA? Plus: alte probleme, tot in Arges, dupa administrarea unui vaccin unor elevi

15-02-2016 10 minute Sublinieri

copii-arges

UPDATE:

 • B1 TV:

Rezultatele probelor recoltate din portocale sunt negative. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Copiii s-au îmbolnăvit din alte cauze

Radu Tăbăcaru, doctor la Spitalul Marie Curie: “Evoluția infecțiilor asupra bebelușilor a fost fulgerătoare. Ne așteptăm la surprize majore, lucrurile încă nu sunt rezolvate” (VIDEO)

[…] Ultimul, care este în viață și pentru care ne luptăm cu starea în care se află, avea o stare foarte bună, statea în funduleț în pat și se juca cu câteva jucării. Urma ca luni să îl transferăm pe secție. Dar a intervenit acest eveniment nefericit. Ne putem aștepta la surprize majore. Lucrurile încă nu sunt foarte liniare.

În principiu, este o toxină care produce o inflamație a vaselor de sânge. Această toxină produce mici cheaguri de sânge care înfundă capilarele. Sunt mici cheaguri în toate organele. Intestinul și insuficiența renală suferă cel mai mult“, a explicat specialistul.

”Așa arată copilul meu în timp ce autoritățile nu fac nimic. Și copiii voștri pot fi în pericol”. Mesajul disperat al unui părinte în cazul îmbolnăvirilor din Argeş (FOTO)

Tatăl unuia dintre copiii aflați în spital acuză autoritățile de incompetență, în condițiile în care nici până acum nu s-a stabilit cu exactitate cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș. Gabriel Marinescu a postat pe Facebook mai multe imagini cu fetița aflată sub dializă.

Așa arată copilul meu în timp ce reprezentanții autorităților nu fac nimic. Nu pot să nu văd incompetența autorităților de a elucida cum de s-au putut îmbolnăvi atâția copii din Argeș. Nu pot să nu mă gândesc la copilul meu și la faptul că mâncarea lui era pregătită corespunzător, apa fiartă foarte bine, tot ce îi pregăteam copilului era spălat și fiert excesiv. Biberoanele și tetinele erau fierte foarte bine pentru sterilizare. Noi acum luptăm împreună cu fetița la spital cu dializă și multe alte medicamente. Să sperăm că nu vor fi repercusiuni pentru că încă ne aflăm sub dializă deoarece rinichii sunt încă blocați. Și copiii voștri pot fi în pericol dacă nu facem ceva împreună. Noi am facut primul pas în a face publice faptele….”, a scris bărbatul pe Facebook.

Doi copii au murit, zeci de familii sunt disperate, iar medicii sunt de-a dreptul neputincioși în fața acestei situații.

Un bebeluş din Argeş a murit luni, din cauza bacteriei agresive, iar zece micuţi se zbat în continuare între viaţă şi moarte la spitalul Marie Curie din Capitală. Pe mulţi dintre ei îi mai ţin în viaţă aparatele, iar medicii ridică din umeri.

Între timp, au apărut primele rezultate la verificările făcute de cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

Acestea arată că apa din Spitalul de Pediatrie Piteşti, dar şi cea din gospodăriile din Piteşti, Topoloveni, Ştefăneşti şi Mărăcineni nu este contaminată. Specialiştii spun că şi apa plată pe care părinţii bebeluşilor au cumpărat-o din hipermarketurile Lidl şi Kaufland este bună de băut. De asemenea, probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare.

 

Cotidianul Argeş Plus prezintă o ipoteză şocantă privind cazurile grave din aceste zile, soldate cu un deces şi îmbolnăviri pe bandă în rândul bebeluşilor din Argeş, pentru care Ministerul Sănătăţii şi alte foruri abilitate nu au emis până acum nici o explicaţie plauzibilă. Redăm integral semnalul publicat de jurnalistul Dan Badea, însoţit de numeroasele comentarii provocate de acesta.

Conform surselor acestuia este vorba de Vaccinul anti-hepatită Euvax B Pediatric. Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. […]

SURSE: Vaccinul anti-hepatită, cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor!

de

În timp ce oficialii Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş se întrec în supoziţii, pentru a inunda mass-media, câţiva medici argeşeni au oferit publicaţiei noastre o variantă credibilă a adevăratei cauze a îmbolnăvirilor. Până acum este clar că bebeluşii nu s-au infectat în Spitalul de Pediatrie. Nu există nici vreun focar de infecţie, copiii provenind din mai toate zonele Argeşului.

Toţi aceşti 27 de bebeluşi internaţi la Piteşti şi la Bucureşti au două lucruri în comun: sunt foarte apropiaţi ca vârstă (maxim o lună diferenţă dintre ei) şi, ATENŢIE!, au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B în aceeaşi perioadă şi, probabil, cu acelaşi lot de vaccin, la începutul acestui an! Ca multe alte vaccinuri, este posibil ca acesta să le fi scăzut imunitatea micuţilor, de aici şi această criză sanitară fără precedent în judeţul nostru!

,,La mine acasă, a venit o asistentă să-i facă bebeluşului vaccinul împotriva hepatitei B! Se întâmpla pe data de 14 ianuarie! A doua zi, copilul începuse să se simtă rău! L-am dus la spitalul de pediatrie, loc unde s-a constatat că prezintă rotavirusul, fără să fiu sigură că l-a contactat în spital. Apoi, am ajuns cu el la Bucureşti,” a declarat o mămică.

Deocamdată, aşteptăm poziţia autorităţilor faţă de această variantă!

Fara comentarii?

Nici un protest pentru [2] copii nevinovati morti si unii in stare grava?

Streinu Cercel tace? Mai vrea o vila la Monte Carlo? Rafila care ne vrea pe toti vaccinati tace?

Fara sesizari la ANMDM nu se va face nimic.

 • Antena 3:

Alertă medicală în România! Medic ”Marie Curie”: Doi copii sunt ventilați mecanic, trei în continuare în stare gravă (14 feb. )

Doi copii cu sindrom hemolitic-uremic dintre cei 11 internați la Spitalul “Marie Curie” sunt ventilați mecanic, a declarat, duminică, medicul Denis Stănescu.

În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe secția de terapie intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secția de nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun“, a explicat medicul.

Ea a spus că micuții au fost imunizați cu vaccinurile obligatorii.

“Copii au o viață normală și evident sunt vaccinați. Vaccinările sunt obligatorii, nu se poate face absolut nicio legătură între aceasta și răspândirea panicii. Ei au avut o viață normală până în prezent, inclusiv alimentație, inclusiv vaccin, a susținut Stănescu.

Potrivit acesteia, nu se poate spune câți dintre copii vor mai necesita suport ventilator și nici pentru cât timp.

[…]

Cele mai recente informații despre copiii internați la Marie Curie (15 februarie, 9.50)

Medicii au explicat ce se întâmplă cu cei 10 copii care au rămas internați la spitalul Marie Curie, după ce un bebeluș a murit, luni dimineață.

“În prezent se află trei copii ventilați și unul care nu are nevoie de proteza ventilatorie. Vor continua investigațiile pentru aceștia trei. Pe secție se află șase copii, din care trei beneficiază de dializă peritonală.”

Cât despre bebelușul care a murit luni dimineață, medicii au explicat că nu au mai putut face nimic.

“Copilul care a murit azi-noapte a fost adus aici pe data de 10 februarie, a fost internat la ora 15:00, debutul afecțiunii lui era cu 24 de ore anterior internării la noi. Se prezentase în cursul dimineții la colegii de la spitalul din Pitești, unde s-a constatat că este în stare gravă și l-au transferat în aceeași zi.”

Analiza probelor de apă recoltate de DSP Argeș din mai multe zone din judeţ dar şi din spitalul de pediatrie Piteşti nu elucidează enigma îmbolnăvirii copiilor. Doar două dintre probele recoltate nu sunt potabile. Este vorba de apa dintr-o gospodărie din Mărăcineni şi cea de la un izvor public din localitatea Ştefăneşti. 

Inspectorii DSP au mai luat probe de apă de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, din cartierele din Pitești și din localitățile din care provin copiii internați cu sindrom hemolitic-uremic, probe de apă plată îmbuteliată de la supermarketurile Lidl și Kaufland.

Probele au arătat că apa este potabilă, cu excepția celor preluate dintr-o gospodărie din localitatea Mărăcineni și de la un izvor public din Ștefănești, arată un comunicat al DSP Argeș.

De asemenea, au fost recoltate probe de lapte praf de la farmacii, care „corespund standardelor în vigoare”. Probele recoltate de la Spitalul de Pediatrie din Pitești se încadrează în limitele normale, potrivit DSP Argeș.

Aceste rezultate vin în condițiile în care încă unul dintre bebelușii internați la spitalul Marie Curie din București cu sindrom hemolitic-uremic a murit azi-noapte, în urma complicațiilor.

La acest spital mai sunt internaţi zece copii, patru dintre ei fiind la Terapie Intensivă.

Autoritățile sanitare au prelevat și probe din loturile de portocale ale unui lanț de supermarketuri din Argeș, după ce părinții, dar și medicii și-au îndreptat suspiciunile către fructe pentru o posibilă explicație în cazul bebelușilor care s-au îmbolnăvit grav după ce au fost contaminați cu o bacterie periculoasă.  

Este al doilea bebeluş care a murit în urma infecţiilor digestive puternice. Este vorba despre o fetiţă care era internată la Terapie Intensivă la Spitalul Marie Curie din Capitală. Medicii au anunţat încă de duminică că starea unuia dintre copii s-a înrăutăţit. DSP Argeş a anunţat, luni, că probele de apă plată și lapte praf analizate sunt conforme, însă apa dintr-o gospodărie din Mărăcineni şi cea de la un izvor public din localitatea Ştefăneşti nu sunt potabile. Zece copii mai sunt internaţi la Spitalul Marie Curie, dintre care patru la Terapie Intensivă – unul fiind în stare gravă.

Declaraţii la Spitalul “Marie Curie”. Dr. Radu Tăbăcaru, şeful secţiei ATI:

 • Bănuim că este vorba despre o sângerare cerebrală. Evoluţia a fost dramatică, fulgerătoare.
 • Ironia sorţii face ca la foarte scurt timp un alt pacient să aibă o evoluţie izbitor asemănătoare: cu degradarea bruscă a stării – a fost intubat, resuscitat
 • Am reuşit să facem o tomografie care ne confirmă că a avut o sângerare cerebrală; şi starea generală şi analizele nu arată deloc bine
 • Toţi au cam aceaşi vârstă: 10-11 luni
 • În momentul de faţă mai sunt doi: unul intubat, un altul a fost dezintubat în cursul dimineţii – este stabil, a avut un moment de ezitare, nu s-a mai repetat acest moment de ezitare pe parcursul weekend-ului. Sperăm să dezintubuăm şi cel de-al doilea pacient
 • Patru pacienţi, dintre care doi sunt intubaţi. La unul s-a întreupt dializa. Suntem optimişti şi sperăm ca ei în voluţie să urmeze optimismul nostru
 • Încă lucrurile nu sunt pentru aceşti pacienţi foarte liniare
 • Este o toxină care produce o inflamaţie a vaselor de sânge, în urma căruia se produc cheaguri de sânge – sunt mici cheaguri de sânge microscopice în toate organele

– în curs de actualizare –

Din păcate, unul dintre copii a făcut stop-cardiac (…) El a fost adus pe 10 februarie, a fost internat la ora 15:00. Debutul afecţiunii apăruse cu 24 de ore înainte, se prezentate la colegii de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, a precizat, luni dimineaţă, un reprezentant de la Spitalul Marie Curie.

Referitor la cei zece bebeluşi internaţi în continuare la Marie Curie cu infecţii digestive puternice, medicii nu pot da un prognostic de externare; se caută în continuare sursa de contaminare.

Concluziile privind laptele praf, apa plată şi apa din reţelele publice

DSP Argeş a anunţat, luni, că probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme, iar apa din rețelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internați la București este potabilă, potrivit Agerpres.

Doar două dintre probele recoltate nu sunt potabile: apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declarațiile părinților era folosită doar la prepararea supelor, precum și cea de la un izvor public din Ștefănești, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului.

Apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești, precum și la domiciliile mai multor copii din Pitești, Topoloveni și Ștefănești este potabilă, arată analizele DSP Argeş. S-a stabilit, totodată, că și apa minerală necarbogazoasă recoltată din două rețele de hipermarketuri este potabilă.

“Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare și suprafețele de la Spitalul de Pediatrie Pitești se încadrează in limite normale”, mai precizează Direcţia de Sănătate Publică Argeş, potrivit sursei citate.

Rezultatele privind portocalele, luni după-amiază sau marţi dimineaţă

Autorităţile suspectau încă din weekend că bebeluşii s-ar fi îmbolnăvit de la portocalele din supermarket, iar în weekend au luat mai multe probe, care au fost trimise la laborator. Analizele ar urma să fie gata luni seară sau cel mai târziu marţi, a precizat corespondentul TVR Laura Fronoiu pentru Telejurnalul matinal.În acest moment, încă patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, iar unul este în stare gravă. Însă şase sunt supravegheaţi atent pe secţia de nefrologie, însă trei dintre aceştia sunt urmăriţi fără dializă, a mai spus reporterul TVR.

Este al doilea deces provocat de sindromul hemolitic uremic, după ce o fetiţă de 11 luni din Topoloveni, judeţul Argeş, murise în 4 februarie la puţin timp după ce a fost internată în Capitală.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Corina Pop a afirmat luni că cel mai important, în prezent, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul “Marie Curie” este salvarea vieții acestora și descoperirea, cât mai rapid, în urma anchetei epidemiologice, a sursei de infestare astfel încât să nu mai apară noi îmbolnăviri.

“Medicii de la “Marie Curie” s-au mobilizat exemplar. Sperăm ca mortalitatea să fie redusă. Ancheta epidemiologică nu este terminată. Sursa de infecție inițială nu este cunoscută încă. DSP-urile și toate comisiile, inclusiv conduse de minister, comisiile locale fac eforturi pentru a afla sursa. Sperăm ca pacienții să fie salvați cu ajutorul medicilor de la “Marie Curie”. INSP face ancheta epidemiologică, însă acolo ancheta este condusă de MS împreună cu DSP-urile, este o anchetă dificilă. Ancheta epidemiologică este dificilă în orice țară europeană“, a afirmat secretarul de stat.

Corina Pop subliniază că moartea oricărui copil reprezintă o tragedie pentru familie, dar și pentru societate.

“Îmi pare rău. Moartea fiecărui copil este o tragedie, este o durere și pentru familie și pentru societate și pentru medicii care, sunt sigură, s-au luptat. Sunt exemplari, se luptă pe viață și pe moarte. Să fii pediatru astăzi în România este o chestiune de vocație. Îmi pare rău, sper ca mortalitatea să fie redusă. Nu se pune problema de vaccinuri în momentul de față. Se pune problema de salvarea vieții pacienților și descoperirea cât mai repede, în urma anchetei epidemiologice, a sursei de infestare pentru a nu mai fi descoperite cazuri noi”, a spus Pop.

[…]/ integral pe romaniatv.net

Doi copii morți, zeci de familii disperate, cauze încă necunoscute și medici neputincioși. Încă un bebeluş din Argeş a murit, din cauza bacteriei agresive, iar zece micuţi se zbat în continuare între viaţă şi moarte la spitalul Marie Curie din Capitală. Pe mulţi dintre ei îi mai ţin în viaţă aparatele, iar medicii ridică neputincioşi din umeri.

Cu ochii în lacrimi, mama unuia dintre copiii internați la spitalul Marie Curie a declarat luni că nu acuză pe nimeni pentru situația în care se află fetița ei și că nu își dorește decât ca aceasta să se facă bine.

Femeia a povestit ce simptome a avut copilul său.

”Stări de vomă, scaune foarte multe si somnolență. Eu nu vreau decât să se facă copilul meu bine. Nu acuz pe nimeni. Nu vreau să acuz fără să știu nimic. E fetiță. Este intubată. A vorbit soțul mai devreme cu medicii, sunt rezervați. Au zis că li se fac analize periodic”, a spus femeia.

”Peste noapte a avut toate simptomele pe care le-a avut. S-a culcat ok și s-a trezit peste noapte cu toate simptomele. Dimineața am dus-o la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Medicii de acolo mi-au spus că e enterocolită acută. A stat internată de duminică până marți când am ajuns de urgență la spital, în București. Mi-au spus că trebuie transferată pentru că ceea ce are ea nu se poate rezolva la Pitești, doar la București, la Spitalul Marie Curie”, a mai spus mama fetiței.

Femeia a mai precizat că nu a schimbat alimentația micuței înainte de îmbolnăvire și că i-a dat acesteia să mănânce lapte, iaurt, mere, portocale și banane.

Între timp, au apărut primele rezultate la verificările făcute de cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

Acestea arată că apa din Spitalul de Pediatrie Piteşti, dar şi cea din gospodăriile din Piteşti, Topoloveni, Ştefăneşti şi Mărăcineni nu este contaminată. Specialiştii spun că şi apa plată pe care părinţii bebeluşilor au cumpărat-o din hipermarketurile Lidl şi Kaufland este bună de băut. De asemenea, probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare.

***

Opt dintre cei 33 de copii cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, elevi ai Şcolii Generale nr. 1 Carol I din Curtea de Argeş, care au fost vaccinaţi au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din localitate şi apoi cu ambulanţele la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Ei au fost vaccinaţi împotriva difteriei şi a tetanosului, în cadrul programului Ministerului Sănătăţii şi au început să se simtă rău imediat ce au ajuns acasă, iar speriaţi, părinţii au mers împreună cu ei la doctor. „Avea ameţeli, îi amorţiseră mâinile şi avea dureri de cap, frisoane, stări de vomă. Din câte am înţeles şi de la ceilalţi părinţi, copiilor li s-a făcut rău în acelaşi timp, cam la două ore de la vaccin.“, a declarat M.I.

Au acuzat stări de vomă, ameţeală, frisoane şi dureri de cap

Medicii au hotărât internarea celor opt copii şi supravegherea acestora pe timpul nopţii, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitare Argeş s-au autosesizat în acest caz. „La două, trei ore după ce li s-a administrat vaccinul au prezentat ameţeli, frisoane şi cefalee. Ei au fost trimişi de către medicul şcolar cu ambulanţa la Curtea de Argeş, iar cei de la Curtea de Argeş i-au redirecţionat către noi. Medicul de gardă spune că nu mai aveau nimic din ce au acuzat.“, a declarat dr. Cristina Neculcea, medic Secţia de Boli Infecţioase. „Nu a fost nicio problemă în urma vaccinării de la Curtea de Argeş. Noi, pentru siguranţă, am transportat şase copii la boli infecţioase pe care i-am păstrat până dimineaţa. Nu a apărut nicio manifestare clinică, nici paraclinică.“, dr. Sorina Honţaru, director DSP Argeş. Cei opt copii au fost externaţi, starea lor de sănătate fiind bună şi urmează să se stabilească dacă a fost o reacţie adversă la vaccin, o administrare defectuoasă a acestuia sau o altă cauză. Ce-am aflat este că atât gestionarea vaccinului, cât şi administrarea vaccinului la copii s-a făcut în conformitate cu recomandările noastre, ale Direcţiei de Sănătate Publică. Am încercat şi să vedem şi noi dacă este vorba de o reacţie adversă după vaccin.“, a declarat dr. Adrian Stoica, medic epidemiolog DSP Argeş.

Părinţii nu ştiau de vaccinarea copiilor

Reprezentanţii şcolii spun că s-a instalat o stare de panică în rândul copiilor şi a cadrelor didactice. Totodată părinţii copiilor susţin că nu au ştiut de faptul că micuţii lor urmează să fie vaccinaţi. „Cert este că s-au simţit rău, am anunţat familia, ambulanţa. Părinţii au fost anunţaţi prin intermediul copiilor în urmă cu două săptămâni. Medicul şcolar a anunţat la clase, dar probabil nu toţi au anunţat părinţii, iar eu n-au ştiut despre acest vaccin.“, a declarat Sorina Ştirboiu, director Şcoala 1, Curtea de Argeş.

Nicoleta Preda

Nota noastra:

Pista vaccinarilor trebuie si ea abordata de autoritati, desi, din cate se vede, e exclusa pe motiv ca… stim a priori ca nu exista nicio legatura intre vaccinarile obligatorii si, bineinteles, nu trebuie creata panica! Dincolo de aceasta, ar trebuie elucidate conditiile concrete in care a avut loc vaccinarea – cum ar fi conditiile de depozitare si folosire, provenienta lotului (producatorul), modul de administrare, conditiile particulare care ar fi putut interfera cu efectele vaccinurilor etc. 

Nu se poate face automat legatura intre infectii si vaccinarea nationala, deoarece aceasta se desfasoara la nivel national si problemele de acest fel au aparut, deocamdata, numai in Arges. Iata, insa, ca, in aproape acelasi timp, alta campanie de vaccinare, tot din Arges, pare ca a produs efecte secundare problematice.

Din nefericire, atitudinea autoritatilor este de interzicere a oricarei discutii asupra acestui aspect – desi o ancheta, daca acestea ar avea incredere in siguranta vaccinurilor, ar trebui sa elucideze doar imprejurarile concrete, particulare, care au dus la infectii, dupa cum ar fi logic. Crisparea pe subiect pare mai degraba a alimenta suspiciunile. 


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “MISTERIOSUL CAZ AL COPIILOR IMBOLNAVITI DIN ARGES. Care este cauza infectiilor grave care au dus inclusiv la decese? VACCINURILE sau conditiile de efectuare a vaccinarilor – O PISTA INTERZISA? Plus: alte probleme, tot in Arges, dupa administrarea unui vaccin unor elevi

 1. E ceva in ultima vreme cu copiii. Mor cu zile in spitale sau sunt luati cu forta de langa parinti. Mor foarte multi in ultima vreme si in accidente rutiere sau mor in incercarea parintilor lor de a emigra peste Mediterana. Sau sunt nascuti cu mari deficiente, dupa cum se spune, din cauza unui virus care se raspandeste cu repeziciune.
  ——————–
  Sigur ca in cazul de fata vaccinul nici nu intra in discutie. Se poate?!?

 2. Cu ceva timp in urma cineva a postat acest link. Nu sint sigura 100% ca de pe acest blog, insa oricum, merita citit ce scire acolo despre laptele praf precum si despre vaccinuri. Combinatia poate fi letala pentru un copilas cu un sistem imunitar in formare si deja distrus de vaccinuri si alte substante artificiale.
  S-au grabit sa ia probe de portocale si de apa dar nu si din laptele praf si vaccinuri, considerate dogmatic produse sigure!
  Deci, pentru cine are timp si rabdare: http://sanatate.findtalk.biz/t44-laptele-praf-un-cocktail-toxic-cu-efecte-daunatoare

 3. Pentru mine este aproape sigur ca are legatura cu vaccinul imbolnavirea acestor copilasi. Ti se rupe sufletul cand ii vezi. O prima investigatie ar trebui facuta in legatura cu ultimul vaccin facut. Avand aceleasi reactii cam in aceeasi perioada e clar ca e vorba de copii care au fost vaccinati cam in aceasi perioada cu acelasi lot de vaccin si probabil cu sensibilitati, vulnerabilitati asemanatoare. Eu ma rog doar sa nu devina vaccinarea obligatorie ca altfel va trebui sa dam constient otrava copiilor ca asa spune medicinala de ultima generatie(care are clar in vedere veniurile Big Pharma si nu sanatatea si eradicare epidemiilor sau mai stiu eu ce lozinci demne de incredere)
  Eu personal nu am cont de facebook dar cine are ii poate intreba pe acesti parinti care au postat despre starea copiilor lor cand au facut ulimul vaccin. Facandu se clar legatura cu vaccinul pot cerceta cazuri similare din strainatate cu solutii medicale relevante pentru problemele cauzate fie de aluminiu, mercur sau ce mai folosesc pentru conservare, sterilizare etc
  Au frost cazuri de copii care au ajuns la medici care recunosteau ineficienta si pericolul vaccinarii si i-au tratat in cunostinta de cauza remediind starea de sanatate a copiilor care avea majoritatea probleme digestive si neuronale destul de grave. Este plin internetul(pe care il considera medicii o sursa precara de informare si un dusman al vaccinarii in masa) de documentare despre copii afectati grav su decedati din cauza vaccinurilor si de copii care au reusit sa se vindece oarecum datorita unor medici care au ales sa faca cercetari pe cont propriu despre adevaratele efecte ale ‘imunizarii’.
  Imi cer scuze daca am omis virgula si alte semne dar am probleme cu tastatura.
  Sanatate copilasilor si putere si credinta multa parintilor.

 4. Nu se poate sa stam cu mainile in san iar ei,nemernicii,sa ne impuna fortat vaccinarea copiilor nostri.
  Fratilor,haideti sa nu stam cu mainile in san,haideti sa-i obligam sa ne asculte ei pe noi!

 5. de acord trebuie facut ceva cind sintem pusi in fata faptului de a asista neputinciosi la moartea copiilor nostrii. Actualele vaccinari care sint impuse cu forta sint , foarte probabil cauza acestor imbolnaviri. Aceasta pista trebuie cercetata si nu sa luam de buna ceece zic marile companii farmaceutice, care au facut din sanatate un mod de a scoate profit cu orice risc.

 6. Daca vina o au vaccinurile se vor retrage in taina de pe piata si se vor achizitiona altele tot pe banii nostri. Nimeni nu va sulfa niciun cuvant. Cand au fost scandalurile cu vaccinurile de BCG din Danemarca si bebelusii au dezvoltat TBC, era clara cauza si nu se mai putea scunde nimic, dar acum pot sa taca linistit ca porcii-n dovleci pentru ca nu este foarte usor de demonstrat drumul de la cauza la efect. Si chiar daca ar demonstra cineva acest lucru, ar sari armata de vanduti sa-i inchida gura.

 7. “Autoritatile” par montate sa ingroape cazul…ne pregatesc pentru perspectiva in cate “e posibil sa nu aflam vreodata ce a cauzat imbolnavirile astea” zice rafila si altii din minister. Ipoteza vaccinurilor nu e vehiculata nici macar cu titlu de teorie a conspiratiei…asta indica clar directia in cate tb sa ne uitam…daca stie cineva ceva si totusi tace sau mai grav deviaza de la subiect…sa l ajunga durerea astor parinti….dar daca stie cineva ai tace pentru ca a fost avertizat, conjurat, ispitit de vreo oculta acum e momentul sa vorbeasca….raspicat

 8. @Ana, all

  linkul este după toate aparențele de pe un site al unei agenții guvernamentale americane. Cred că ar fi bine ca toți să-l facem cunoscut câtor mai multi.

 9. Pingback: CRIZA COPIILOR CU SINDROM HEMOLITIC-UREMIC. Ministrul Sanatatii, parte a unui guvern numit in urma PSIHOZEI POST-COLECTIV: “Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoțional…” | Cuvântul Ortodox
 10. La a verifica daca acesti copii au intrat in contact cu animale de companie hranite cu hrana speciala pentru acestea, cumparata din acelasi lant de magazine s-a gandit cineva? Am acasa un motan caruia i-am dat conserve cumparate cam acum o luna dintr-un astfel de magazin si de fiecare data a vomitat si a avut diaree (ceva nu e in regula cu ele). Intamplarea face sa fiu din Pitesti si sa am si o fetita de 1 an si 9 luni pe care insa nu am lasat-o in compania animalului.

 11. Nu stiu cu ce are legatura imbolnavirea acestor copii. dar stiu ca vaccinurile nu trebuie sa fie obligatorii, ci optionale. Daca sunteti de acord cu mine, semnati aceasta petitie. Va multumesc!

  https://petitieonline.net/petitie/vaccinurile_trebuie_sa_fie_optionale_nu_obligatorii-p25034144.html

 12. Pingback: CINE NE OMOARA COPIII SI ISI BATE JOC APOI DE PARINTII INDOLIATI? Criza bebelusilor din Arges – MUSAMALIZATA, cauza nedescoperita sau ascunsa printre DIAGNOSTICE CONTRADICTORII, pista VACCINURILOR – tot mai plauzibila, dar in continuare exclus
 13. Din pacate trebue sa fiu de acord ca : vaccinurile sunt CEA MAI MARE INSELATORIE a secolului . Una mult mai banoasa decat IDUSTRIA DE ARMAMENT (CRED) si pote chiar ce PETROLIERA. Deci imi vine foarte greu sa cred ca se va recunoste vreodata ca vaccinurile fac MULT MAI MULT RAU decit BINE.Sunt prea multi bani in joc.Daca nu luam atitudine cat mai multi, o sa treaca legea OBLIGATIVITATII VACCINURILOR si va fi prea tarziu . Voi fi nevoit sa emigrez . Nu am facut-o pt mai multi bani , osa o fac pt a fugii de NEMERNICIA SISTEMELOR din ROMANIA . Poate trebue sa moara MULTI bebelusi ca sa determine MISCARI DE STRADA . TOTUSI SPER CA NU . ………………APARATIVA DREPTURILE OAMENI BUNI !

 14. Pingback: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. SE CERE INVESTIGAREA PISTELOR VACCINURILOR SI A TRATAMENTELOR MEDICAMENTOASE | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. BACTERIA E.COLI – O SURSA FALSA? Cine a mintit si de ce? AU FOST VACCINATI ACESTI COPII CU UN VACCIN HEXAVALENT… EXPERIMENTA
 16. Pingback: “Rezolvarea” DIVERSIONISTA a cazului imbolnavirilor copiilor din Arges prin FALIMENTAREA UNEI FIRME AUTOHTONE DE LACTATE. De ce brânza de la BRĂDET nu putea cauza moartea bebelusilor si care este MESAJUL “SUBLIMINAL” AL AUTORITAT
 17. Dragnea a decis să-l excludă din partid pe deputatul Ninel Peia pentru ca a indraznit sa spuna ca vaccinurile sunt cauza imbolnavirii copiilor!

  Biroul Permanent PSD Ilfov a decis miercuri să-l excludă din partid pe deputatul Ninel Peia, decizia urmând a fi validată în forurile superioare de conducere ale partidului, în cel mai scurt timp, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

  “Nu ştiu care este agenda dlui Ninel Peia, dar constat cu părere de rău că este foarte diferită de cea a PSD, iar prin luările sale de poziţie din ultima vreme, făcute în nume personal, se plasează
  singur în afara partidului. Suntem într-un an electoral şi nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politică asumată de partid, nici de la bunul simţ”, a declarat preşedintele PSD Liviu
  Dragnea, potrivit sursei citate.

  Ninel Peia a intrat într-o dispută publică cu fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu pe tema cauzei pentru îmbolnăvirile bebeluşilor din Argeş. În opinia social-democratului, de vină ar fi fost vaccinurile. Funeriu a replicat pe Facebook că E.coli este o bacterie, nu virus, numindu-l pe Peia ”imbecil”, iar acesta a replicat comparându-l cu un vierme intestinal.
  http://www.gandul.info/politica/deputatul-ninel-peia-exclus-din-psd-dupa-ce-a-sustinut-ca-vaccinurile-i-au-imbolnavit-pe-copiii-din-arges-15102517

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare