TURCIA A BOMBARDAT POZITIILE KURZILOR ANTI-ISIS si provoaca Rusia, pe care o compara cu o “ORGANIZATIE TERORISTA”/ Arabia Saudita si Turcia sugereaza o OFENSIVA TERESTRA in SIRIA/ Premierul Rusiei: ofensiva risca sa duca la RAZBOIUL MONDIAL/ Secretarul General al NATO despre FOLOSIREA ARMELOR NUCLEARE pentru “descurajare”

15-02-2016 8 minute Sublinieri
Foto: www.middleeasteye.net

Foto: www.middleeasteye.net

Premierul turc Ahmet Davutoglu a acuzat luni Rusia ca se comporta “ca o organizatie terorista” in Siria si a amenintat cu posibilitatea unei “riposte” turce “extrem de ferma”, potrivit AFP.

“Daca Rusia continua sa se comporte ca o organizatie terorista, fortand populatia civila sa fuga, ii vom opune o riposta extrem de ferma”, a spus acesta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Kiev, potrivit traducerii in limba ucraineana citata de agentia internationala de presa.

“Rusia si organizatia Stat Islamic sunt vinovate de numeroase crime impotriva umanitatii. Si aceasta chestiune trebuie examinata in cadrul dreptului international”, a continuat el.

“Adevarata intentia a Rusiei este sa ucida cel mai mare numar de civili, sa sustina regimul sirian si sa continue razboiul“, a acuzat Davutoglu, in conditiile in care aviatia rusa sustine de la inceputul lui februarie o ofensiva a regimului Bashar al-Assad impotriva bastionului rebel din Alep (nord), al doilea oras ca marime din Siria.

Aceste atacuri aeriene au antrenat fuga a zeci de mii de oameni pe care Turcia i-a instalat in tabere in Siria, de cealalta parte a granitei turco-siriene.

Saptamana trecuta, la capatul unor intense negocieri care au avut loc la Munchen, SUA, Rusia si principalii lor aliati, printre care si Rusia, au convenit asupra unei “incetari a ostilitatilor in intreaga tara in interval de o saptamana”, dupa cum spunea atunci seful diplomatiei americane, John Kerry.

Acuzatiile lui Davutoglu intervin la cateva ore dupa publicarea unui comunicat al ministerului rus de Externe in care diplomatia rusa se declara “preocupata grav” de bombardamentele efectuate de artileria turca asupra pozitiilor kurde din Siria, pentru a treia zi consecutiv.

De mai multe luni, guvernul turc a avertizat Partidul de Uniune Democratica (PYD) kurd si bratul sau armat, Unitatile de protectie a poporului (YPG) fata de orice intentie de a se instala durabil in vestul Eufratului. Ankara se tema ca nu cumva kurzii sirieni, care controleaza deja o mare parte din nordul Siriei, sa nu isi extinda influenta asupra intregii zone de granita.

Noua persoane, printre care si un copil, au murit luni dupa bombardamente aeriene, probabil rusesti, ce au lovit un spital sprijinit de Medici fara Frontiere (MSF) in nordul Siriei, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP. 

‘O cladire ce gazduia un spital sprijinit de MSF a fost distrus luni de avioane, despre care se prezuma ca erau rusesti, in Hadiye, un oras din sudul Maaret al-Noomane”, a spus Observatorul.

Loviturile aeriene au provocat si zeci de raniti.

Un purtator de cuvant al organizatiei umanitare a confirmat la Paris ca “un spital sprijinit de MSF a fost tinta bombardamentului” in regiunea Maaret al-Noomane.

“Sunt cel putin sapte morti printre pacienti si angajati si cel putin opt persoane din randurile MSF sunt disparute, nu stim daca mai sunt in viata”, a declarat Mego Terzian, presedintele francez al organizatiei.

“Autorul atacului este clar … fie guvernul, fie Rusia”, a declarat el, adaugand ca nu este pentru prima oara cand unitatile MSF din Siria au fost luate la tinta.

Medici fara Frontiere sustine circa 150 de spitale in Siria.

Sapte rachete rusesti au lovit luni un spital in orasul sirian Azaz (foarte aproape de granita cu Turcia), a declarat un oficial turc din domeniul securitatii, acesta adaugand ca numarul mortilor este de cel putin 14.  

Potrivit independent Doctors Association, cel putin 30 de persoane au fost ranite, informeaza Reuters.

Un medic si doi rezidenti au spus ca cel putin cinci rachete au lovir spitalul din centrul orasului si o scoala din apropiere unde stateau refugiati ce fugisera de ofensiva majora a armatei siriene.[…]/ integral pe hotnews.ro

Forțele armate ale Turciei au lovit ținte ale luptătorilor kurzi de pe teritoriul Siriei și ale armatei Siriene, informează AFP, citată de France24.

Conform agenției de stat a Ankarei, forțele turcești au bombardat ținte ale Partidului Democratic al Kurzilor din Siria(PYD) aflate în jurul orașului Azaz, în provincia Aleppo. Aceeași sursă notează că armata turcă a răspuns la un atac al forțelor armate siriene împotriva unui post de supraveghere din regiunea Hatay, sudul Turciei.

Incidentele au fost confirmate de premierul Ahmet Davutoglu:

“În concordanță cu legile războiului, am răspuns forțelor aflate în Azaz și în împrejurimi care deveniseră o amenințare”.

Referindu-se, aparent la PYD, Davutoglu a spus că aceste forțe reprezintă “un grup terorist care este o aripă a regimului sirian, colaboraționist și complice la bombardamentele rusești împotriva civililor”.

De asemenea, premierul turc a adăugat că a avut o discuție cu vicepreședintele american Joe Biden, căruia i-a spus că forțele PYD sunt o “amenințare” împotriva căreia “putem lua tot felul de măsuri”.

Sâmbătă, Arabia Saudită și Turcia au anunțat că saudiții vor trimite avioane de luptă în sudul Turciei pentru a pregăti o eventuală invazie terestră a Siriei. Cele două țări sunt acuzate de Rusia că sunt principalele susținătoare ale Statului Islamic. Vineri, premierul rus Dmitri Medvedev declarase că în cazul în care forțe saudito-turce vor intra în Siria, s-ar putea declanșa al treilea război mondial.

“Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să se gândească bine: doresc un război permanent? Ar fi imposibil să câștigi rapid un astfel de război, mai ales în lumea arabă, unde toată lumea se luptă cu toată lumea. Toate părțile trebuie obligate să se așeze la masa negocierilor în loc să se declanșeze un nou război mondial”, a spus Medvedev pentru publicația  germană Handelsblatt, citată de The Telegraph.

Tot pe frontul din Siria, forțele guvernului lui Bashar al-Assad au anunțat că avansează spre Raqqa, “capitala” teritoriului controlat de Statul Islamic.

Conform agenției de presă Fars, citată de Sputnik, armata siriană a capturat un deal strategic în drumul spre baza militară Tabaqa din provincia Raqqa, după o bătălie sângeroasă cu forțele Statului Islamic.

Forțele Armate Siriene, ajutate de milițiia palestiniene și iraniene, au capturat dealul Tal Masbah, unul dintre ultimele avanposturi ale ISIS de-a lungul autostrăzii Salamiah – Raqqa. Obiectivul forțelo guvernamentale este acela de a captura baza militară Tabaqa, pierdută în fața Statului Islamic în 2014.

Aceeași sursă afirmă că armata siriană și aliații acesteia au lansat o operațiune ofensivă “uriașă” de-a lungul autostrăzii Ithria – Raqqa din nord-estul proviciei Hama.

Președintele SUA, Barack Obama, l-a sunat pe omologul său rus, Vladimir Putin pentru a-i cere să nu mai bombardeze “rebelii moderați”. Discuția a fost confirmată de Kremlin, care a mai afirmat că liderii celor două puteri au discutat despre intensificarea cooperării la nivelul ministerelor apărării din cele două țări.

Forţele turce au lansat bombardamente împotriva grupării rebele a kurzilor sirieni (YPG) în nordul Siriei, iar premierul turc, Ahmet Davutoglu, a solicitat retragerea grupului din zonă, ceea ce intensifică tensiunile între statele membre NATO în privinţa opoziţiei siriene, relatează Reuters.

Bombardamentele au fost lansate de Turcia sâmbătă după ce militanţii kurzi sirieni, cu ajutorul raidurilor efectuate de Rusia, au preluat controlul asupra unei baze militare aeriene, din oraşul Azaz, în apropiere de frontiera cu Turcia.

“Atacul de azi (sâmbătă) a avut loc în virtutea angajamentului de a lupta împotriva forţelor care reprezentau o ameninţare pentru oraşul Azaz şi împrejurimile acestuia”, a declarat premierul turc la televiziunea publică TRT Harber.

Un oficial al kurzilor a declarat că baza militară Menagh a fost capturată de grupul Jaysh al-Thuwwar, afliat mişcării kurde, şi nu de YPG, ambele grupări aparţinând alianţei Forţele Democratice din Siria.

Atacul Turciei asupra YPG vine şi în contextul în care există neînţelegeri cu SUA în privinţa acestei grupări. Statele Unite consideră YPG o grupare rebelă, oferindu-i ajutor în lupta împotriva forţelor regimului Assad, în timp ce Turcia o consideră grupare teroristă la fel ca pe PKK – Partidul Muncitorilor din Kurdistan – care comite atacuri teroriste în Turcia.

John Kirby, purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat, a îndemnat Turcia şi rebelii kurzi sirieni să nu comită atacuri reciproce, ci să se concentreze pe lupta împotriva “ameninţării comune” reprezentate de organizaţia teroristă Stat Islamic care controlează vaste arii din Siria.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a adresat sâmbătă un mesaj foarte clar Rusiei, în cadrul discursului ţinut la Conferinţa Internaţională de Securitate de la Munchen, eveniment la care a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Oficialul NATO a amintit administraţiei de la Kremlin că şi Alianţa are arme nucleare eficiente, pe care le păstrează doar pentru cazuri excepţionale şi nu intimidare, cum este cazul Rusiei.

“NATO se află într-un plin proces de întărire a capacităţilor de apărare colectivă, cel mai important din ultimele decenii. Vrem să trimitem un semnal puternic şi să descurajăm orice agresiune sau intimidare. Nu vrem să declanşăm un război, ci să prevenim războiul”, a declarat Stoltenberg într-un discurs prezent şi pe site-ul oficial al Alianţei Nord-Atlantice.

“Descurajarea este o componentă-cheie a strategiei noastre generale. Trebuie să descurajăm ameninţările din ziua de astăzi, nu pe cele din trecut, indiferent că vin din est sau din sud, de la state sau alţi actori, fie că sunt hibride, convenţionale sau nucleare. Iar descurajarea începe cu a demonstra că suntem hotărâţi”, a mai declarat Stoltenberg.

“Retorica Rusiei, luările de poziţie şi exerciţiile în care îşi etalează capacităţile nucleare au rolul de a-i intimida pe vecini şi de a submina climatul de încredere şi stabilitate în Europa. În ceea ce priveşte NATO, putem lua în calcul folosirea armelor nucleare în cazuri extrem de izolate. Dar nimeni nu se poate gândi că armele nucleare pot fi folosite într-un conflict convenţional. Acestea ar schimba natura conflictului în mod fundamental. NATO a continuat reducerea numărului de arme nucleare. Le păstrăm în siguranţă şi sunt eficiente. Pentru descurajare şi pentru a păstra pacea, nu pentru intimidare sau ca instrument de pedeapsa”, a mai încheiat Stoltenberg.

[…]/ integral pe evz.ro

Arabia Saudită trimite militari şi avioane de vânătoare la o bază militară din sudul Turciei, în apropiere de frontiera cu Siria, pentru o posibilă intervenţie terestră împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria, informează publicaţia The Independent.

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a confirmat, sâmbătă, pentru publicaţia turcă Yeni Şafak, că Arabia Saudită va trimite militari şi avioane de vânătoare la baza militară Incirlik de la frontiera cu Siria.

Anunţul vine în contextul în care marile puteri printre Rusia şi Statele Unite au anunţat vineri un acord de încetare temporară a conflictului armat în Siria pentru reluarea negocierilor de pace între guvernul sirian şi opoziţie de la Geneva, acord care ar urma să intre în vigoare în zilele următoare.

”Turcia şi Arabia Saudită ar putea lansa o operaţiune terestră în Siria”

“Arabia Saudită şi-a declarat lupta împotriva organizaţiei Stat Islamic declarând că sunt pregătiţi să trimită militari şi avioane de luptă. La orice întâlnire a coaliţiei, am accentuat nevoia extinderii unei strategii care să aibă în vedere obţinerea de rezultate în lupta contra grupării teroriste Stat Islamic”, a anunţat Cavusoglu.

“Dacă avem o astfel de strategie, atunci Turcia şi Arabia Saudită ar putea lansa o operaţiune terestră (în Siria)“, a explicat Cavusoglu. El a confirmat că avioane de vânătoare şi personal militar vor fi mobilizate la baza militară Incirlik, fără a specifica însă capacitatea militară exactă trimisă de Arabia Saudită.

Adel al-Jubeir, ministrul saudit de Externe, a avertizat că intervenţia Rusiei în acest conflict din Siria nu-l va menţine la putere pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu publicat sâmbătă într-un ziar german.

“Nu va mai exista Bashar al-Assad în viitor”, a declarat oficialul saudit.

”Riscăm un RĂZBOI MONDIAL”

Decizia Arabiei Saudite vine în contextul avertismentului premierul rus Dmitri Medvedev, potrivit căruia  o ofensivă terestră străină în această țară ar putea duce la izbucnirea unui “nou război mondial”

“Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent”, a avertizat șeful guvernului rus într-un interviu pentru ediția de vineri a cotidianului german Handelsblatt.

“Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?“, a declarat Medvedev.

Ministrul saudit de externe Adel al-Jubeir este convins că eforturile Rusiei pentru a-l salva pe preşedintele sirian Bashar al-Assad sunt sortite eşecului.

Jubeir, a cărui ţară susţine opozanţi ai regimului Assad, a adăugat că este imposibil ca acest om, responsabil de moartea a 300.000 de oameni nevinovaţi, de strămutarea a 12 milioane de persoane şi de distrugerea ţării sale, să poată rămână la putere.

Plecarea sa “este o problemă de timp şi, mai devreme sau mai târziu, regimul său va cădea şi va deschide calea edificării unei noi Sirii fără Bashar al-Assad”, a declarat ministrul saudit în cursul unei conferinţe de presă în comun cu omologul său elveţian Didier Burkhalter, în vizită la Riad.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a acuzat Occidentul că declanşează un nou Război Rece, prin politicile NATO faţă de Rusia, şi că sancţiunile suplimentare care vor fi impuse statutului rus după anexarea peninsulei Crimeea vor agrava şi mai mult tensiunile ruso-occidentale, transmite agenţia Reuters.

Medvedev a declarat sâmbătă, în cadrul conferinţei anuale de la Munchen pe tema securităţii, că preşedintele rus, Vladimir Putin a avertizat la evenimentul din 2007 că intenţia Occidentului de a construi un sistem antirachetă ar putea declanşa un nou Război Rece.

“Acum situaţia este mai gravă; progresele din 2007 sunt mult mai grave decât cele anticipate”, a subliniat premierul rus.

Însă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a învinovăţit Rusia pentru tensiunile ruso-occidentale.

“Discursul, poziţia şi exerciţiile capacităţilor nucleare ale Rusiei au scopul de a-i intimida pe vecinii acesteia, subminând încrederea şi stabilitatea în Europa”, a acuzat Stoltenberg.

Comentariile lui Medvedev au venit după ce Stoltenberg a declarat că drept reacţie faţă “de insistenţele Rusiei, care destabilizează securitatea în Europa”, Alianţa Nord-Atlantică “nu doreşte declanşarea unui nou Război Rece, dar în acelaşi timp reacţia noastră trebuie să fie una fermă”.

Stoltenberg a subliniat necesitatea purtării unui dialog cu Rusia, dar a apărat deciziile NATO de a întări securitatea în ţările baltice şi cele est-europene, unde urmează să fie mobilizate mai multe trupe pe fondul influenţei Rusiei din zonă. El a mai precizat că una dintre restricţiile impuse de NATO se referă la utilizarea de arme nucleare.

“Nimeni nu ar trebui să se gândească la folosirea armelor nucleare într-un conflict – ar schimba natura oricărui alt conflict în mod fundamental”, a avertizat secretarul general al NATO.

Medvedev l-a luat în derâdere pe Stoltenberg, sugerând că Rusia ar putea utiliza arme nucleare în conflicte, declarând că “uneori, mă întreb dacă trăim în 2016 sau în 1962”.

[…]/ integral pe zf.ro


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Siria, SUA versus Rusia, Turcia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “TURCIA A BOMBARDAT POZITIILE KURZILOR ANTI-ISIS si provoaca Rusia, pe care o compara cu o “ORGANIZATIE TERORISTA”/ Arabia Saudita si Turcia sugereaza o OFENSIVA TERESTRA in SIRIA/ Premierul Rusiei: ofensiva risca sa duca la RAZBOIUL MONDIAL/ Secretarul General al NATO despre FOLOSIREA ARMELOR NUCLEARE pentru “descurajare”

  1. multe din declaratiile de mai sus sunt declaratii politice.
    si un text din Kissinger despre testele la care trebuie supusa Europa:

    https://lumealuienkidu.wordpress.com/2016/02/15/europa-regina-trufasa-regina-magiei/

  2. Avioane de luptă turcești au intrat luni, în mai multe rânduri, în spațiul aerian al Greciei, potrivit agenției ANA, înaintea unei preconizate operațiuni a NATO împotriva traficanților de migranți în Marea Egee.

    Potrivit agenției, citată de AFP, peste 20 de violări ale spațiului aerian grec au fost comise de șase avioane militare deasupra insulelor din estul și centrul Mării Egee.

    Două avioane turcești erau înarmate și au fost prinse în colimator în două rânduri de avioane de luptă grecești, potrivit aceleiași surse.

    Aceste incidente intervin într-un moment în care un grup naval al NATO este pe punctul de a lansa patrule în apele care separă Turcia de Grecia cu scopul de a descuraja traficanții să mai intermedieze traversarea mării de către mii de migranți care fug de conflicte în special din Siria și Irak pentru a ajunge în Europa, uneori cu riscul vieții lor.

    Grecia se teme ca Ankara să nu utilizeze criza migranților pentru a-și întări prezența militară în Marea Egee, unde cele două țări membre ale NATO își dispută suveranitatea unor insule.

    http://www.cotidianul.ro/avioane-turcesti-au-incalcat-spatiul-aerian-grec-276335/

  3. Și orb să fi și tot vezi ca profetiile Sfântului Paisie se apropie de final, de căderea Turciei. Dacă aş trăi în Turcia mi-aş face bagajul imediat și m-aş întoarce în România.
    Sunați-vä prietenii din Turcia sä vină acasă. ..

    Doamne ajută

  4. Situatia e mai grea decat in razboiul rece, acum e posibil orice.
    Ma gandesc ca unele lucruri pot fi lasate din cauza noastra, poate ca traiul acesta cu tablete, jocuri, apoi mancare, distractie cu prietenii, cateva rezumate de pe net la romana, facebook, jocul ala cu masini, ne fac sa nu avem nici o legatura cu eforturile depuse de altii pentru a cladi ceva. Acest mod de viata ne distruge spiritual, asemanandu-ne cu animalele care doresc hrana si sa se simta bine, noi spre deosebire de ele ce dorim?
    Poate ca situatia de razboi care e ceva foarte diferit de ce facem acum si este acceptata ca o pedeapsa pentru modul nostru de viata. Mancare este peste tot sunt si lucruri mai ieftine, nu se sta la cozi, dar asta poate ca nu este vazuta cu multumire, ci ca ceva normal, ce trebuie sa existe pentru a ne simti bine, este satisfacerea zilnica a nevoii de placere de a consuma. Felul acesta de a fi poate ca este o uraciune si sunt referiri in VT legat de abundenta folosita ca o modalitate de a fugi de pedeapsa
    Ar trebui sa multumim daca avem parte de aceasta liniste. Poate ca toate se vor schimba, sauditii turcii care au format statul islamic sunit, rusii care lupta cam singuri impotriva realilor teroristi, ceilalti care sustin, par ca s-au apropiat periculos de mult. Exista si lobby uri ale neoconservatorilor care vor razboi, ei neparticipand in nici o linie, in final cam toti se pregatesc pentru ce e mai rau. Consumul aceasta lipsit de griji si multumire poate fi chiar cauza razboiului asa cum poporul ales era atacat de filisteni cand gresea sau nu respecta poruncile, asuprind pe vaduva si orfan sau pe strain, sau picioarele lor umblau in sabat etc Atunci era acceptata ideea de pedeapsa venita din cauza altora pentru nerespectarea poruncilor. Sunt proorociri despre Constantinopol ce se va intampla cu turcii, “din Siria va incepe”.

  5. Pingback: ARMISTITIU INTRE MARILE PUTERI IN SIRIA. Cat de durabil?/ Analistul american R. KAPLAN crede ca e bine sa ne tinem departe de MOLDOVA, de SCHENGEN si de ZONA EURO/ Romania achizitioneaza RADARE si AVIOANE AMERICANE de zeci si sute de milioane de euro/ BRE
  6. Pingback: ARMISTITIU INTRE MARILE PUTERI IN SIRIA. Cat de durabil?/ Analistul american R. KAPLAN crede ca e bine sa ne tinem departe de MOLDOVA, de SCHENGEN si de ZONA EURO/ Romania achizitioneaza RADARE vechi si AVIOANE AMERICANE second-hand de zeci si sute de mil
  7. RT merita rasfoit in rastimpuri (chiar, eliberarea Palmyrei – dupa tot tam-tamul cu patrimoniul istoric de acum 1 an si cu pozitia-cheie etc. – chiar nu merita mai multa atentie in presa?? Pare asa, un fleac… cam ca filmul lui de Niro, comunicatul Societati de Pediatrie si multe altele…)

    Un interviu cu ministrul de interne al Irakului:

    https://www.rt.com/shows/sophieco/261713-is-middle-east-iraq/

    Citez:

    “MSAG: I was trying to say this… we’re receiving this views, but on the ground we feel that there’s is not enough support from America to defeat ISIS.

    SS: What would you need from Americans? Because you say you don’t want their boots on the ground, because you feel like Iraqis are the only ones who should lead the ISIS out of Iraq – so what else would you need from the Americans?

    MSAG: We need the help to eliminate ISIS, not to contain ISIS.

    SS: In what sense – could you be more precise? Do you need more air bombing campaigns?

    MSAG: The air bombing and airstrikes, they do this, but in a limited way, I think – we need more of targeting the enemy, they have enough equipment to target ISIS, I think. We need more of this. In addition, the international community, the coalition forces and, particularly, the Americans, they can help us to put pressure on some countries that are still giving help to ISIS, you know, the recruitment, foreign fighters, financing and support of Daesh.

    SS: Your Prime Minister has recently cruised the new defense spending bill proposed by U.S., that would actually allocate different funds separately to Iraqi Kurds, to Sunni militias, et cetera. I think, you’ve also said that if that happens, that would actually not be too helpful for your fight against ISIS. Why is that?

    MSAG: The main reason that we can defeat ISIS is our unity. When we are unified in Iraq, we can win the war, we can defeat ISIS. This legislation, we think, will affect the unity of Iraq in negative way. This will give a wrong message to our enemy – that we are not united – because they consider that some components of Iraq, whether the Sunnis or the Kurds, are not in agreement, so they need the direct supply of ammunition and weapons. So, this is, as I said, a wrong message to our enemies, it will send message that we are not unified, and will break down the domestic and interior frontier in battle against ISIS.

    (…)

    SS: Former CIA deputy head Michael Morell said that the U.S. doesn’t understand much about Islam, doesn’t understand much about Middle East. I don’t know if you feel the same, but if that’s the case – because this is someone who knows the American mentality and the job that he was doing – if that’s the case, how can America help you come up with the strategy to fight ISIS? Do they coordinate their strategy to fight ISIS with you and your government?

    MSAG: First of all, ISIS has nothing to do with Islam, really. Frankly speaking, of course they put Islam as an idea that they are related to Islam, they announced the caliphate of Islam, but their acts are against all Muslims. They killed everybody from Islam sects. So, I doubt that Americans don’t know how to analyze and understand the ISIS, which came from Al-Qaeda. Americans had very good understanding of Al-Qaeda and I think they know very well their ideology – how they act, how they gain support, so, I think they can understand very well Al-Qaeda and ISIS.”

  8. Pingback: ATENTAT LA AEROPORTUL DIN ISTANBUL. Vreo legatura cu RELUAREA IGNORATA A RELATIILOR dintre RUSIA si TURCIA? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare