Elvetia, tara neutra prin excelenta, ISI PREGATESTE ARMATA/ Japonia si SUA exerseaza SCENARII DE RAZBOI in contextul conflictului cu CHINA

15-10-2012 2 minute Sublinieri

Elveţia, ţara europeană renumită pentru neutralitate, adoptă măsuri neobişnuite de precauţie, în contextul protestelor antiausteritate din Europa, care la Atena şi Madrid au condus la tulburări sociale de amploare, potrivit CNBC. Elveţia a lansat în septembrie exerciţiul militar “Stabilo Due” ca răspuns la actuala instabilitate din Europa şi pentru a testa viteza de desfăşurare a armatei. Elveţia nu este membră a Uniunii Europene.

Cotidianul elveţian Der Sonntag a raportat recent că exerciţiul s-a derulat în funcţie de o hartă de risc întocmită în 2010, în care armata prezenta pericolul unor tulburări interne între diverse facţiuni, precum şi posibilitatea sosirii de refugiaţi din Grecia, Spania, Italia, Franţa şi Portugalia. Ministerul apărării din Elveţia a declarat pentru CNBC că nu exclude necesitatea de a desfăşura trupe în anii următori.

“Nu este exclus ca efectele crizei financiare să conducă în Elveţia la proteste şi violenţe. Armata trebuie să fie pregătită atunci când poliţia, în astfel de situaţii, cere sprijin”, a spus un purtător de cuvânt. Exerciţiul a implicat 2.000 de soldaţi, în opt oraşe diferite ale ţării. Ministrul Apărării din Elveţia, Ueli Maurer, a avertizat, în revista Schweizer Soldat, asupra escaladării violenţelor în Europa.

“Nu exclud ca în anii următori să avem nevoie de armată”, a spus el. Aflate sub presiune să facă economii, unele ţări europene nu şi-au modernizat armatele şi nu mai pot susţine costurile unor sisteme de luptă moderne, a adăugat ministrul. Situaţia s-ar putea agrava puternic, iar ţările care nu se pot apăra se pot confrunta cu posibilitatea “şantajului”. Ministrul s-a întrebat, potrivit articolului din Schweizer Soldat, cât timp mai poate fi criza calmată doar cu bani.

Der Sonntag scrie că şeful armatei, André Blattmann, urmează să propună în decembrie utilizarea a patru batalioane de poliţie militară. Astfel, circa 1.600 de soldaţi vor păzi puncte strategice din ţară, inclusiv aeroporturi, fabrici şi instituţiile internaţionale din Geneva.

De la declanşarea crizei financiare în Europa au avut loc proteste numeroase în multe oraşe. Populaţia este nemulţumită de măsurile de austeritate adoptate din cauza crizei datoriilor suverane. În timp ce multe din statele UE au adoptat reduceri de cheltuieli şi creşteri de taxe, aceastea au fost mai dure în sudul Europei, unde se află şi cele mai îndatoraret ţări membre ale UE.

SCENARIU DE RĂZBOI. Două puteri mondiale plănuiesc un exerciţiu de recucerire a unei insule atacate de invadatori, în contextul conflictului dintre Japonia şi China

Japonia şi Statele Unite plănuiesc să efectueze manevre militare comune constând în recucerirea unei insule de la invadatori străini, în plin diferend teritorial între Tokyo şi Beijing pe tema unor insule din Marea Chinei de Est, scria duminică presa japoneză, relatează AFP.

Exerciţiul urmează să fie efectuat în cadrul unor manevre mai ample, prevăzute la începutul lui noiembrie pe o insulă deşertică din Okinawa, la extremitatea sudică a Japoniei, potrivit unor surse neidentificate citate de agenţiile de presă Jiji Press şi Kyodo. La exerciţiu ar urma să participe mijloace amfibii şi aeriene – nave şi elicoptere – în vederea debarcării pe Insula Irisunajima, utilizată de obicei de către armata americană pentru efectuarea unor exerciţii de tir.

Situată în Marea Chinei de Est, Insula Irisunajima se află la câteva sute de kilometri de Insulele Senkaku, nelocuite, administrate de către Tokyo, dar revendicate insistent de către Beijing sub numele de Insulele Diaoyu. Guvernele japonez şi american ar fi exprimat rezerve faţă de pertinenţa unui asemenea scenariu, de teamă să nu antreneze un răspuns energic din partea Beijingului.

Tensiunea între Japonia şi China este deosebit de puternică, după ce Tokyo a naţionalizat aceste insule la începutul lui septembrie. Importante manifestaţii antijaponeze au avut loc imediat după aceea în China, timp de mai multe zile, marcate de violenţe împotriva unor magazine, firme şi clădiri oficiale japoneze.


Categorii

1. DIVERSE, SUA versus Rusia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Elvetia, tara neutra prin excelenta, ISI PREGATESTE ARMATA/ Japonia si SUA exerseaza SCENARII DE RAZBOI in contextul conflictului cu CHINA

 1. VREM SA AVEM ARMATA INAPOI OBLIGATORIE LA 1 AN DE ZILE SI 6 LUNI PENTR TERMEN REDUS!ALTE TARI AU OBLIGATORIE, VEZI, ELVETIA, UNGARIA, UKRAINA, MOLDOVA, RUSIA, SI ALTE DIN JURUL NOSTRU SI DIN INTREAGA EUROPA SI LUME. CHIAR SUNTEM INCONSTIIENTI?CE FACEM IN CAZ DE RAZBOI, PAPAGALULE DE BASESCU?TE VEI DA CU NATO. EI AFLA CA NATO NU TE VA APARA!CE FACEM CU GRASII , BATRANII SI CU CEI DE LA BIROURI DIN ARMATA “PROFI”A TARII NOASTRE.CUM VOR ALERGA EI PE CAMPUL DE BATALII?TREBUIE TINERI, DE LA 18 ANI.HAI ROMANIA IN MECIUL CU OLANDA!CU TINERII ASTIA II INVINGEM PE BATAVI CUM I-AM BATUT PE TURCI LA STAMBUL!

  http://www.cotidianul.ro/elvetia-isi-pregateste-armata-pentru-efectele-crizei-din-zona-euro-197016/

 2. Nicolae Ceausescu a fost ucis dupa ce a fost acuzat (fara sa se poata dovedi) pentru “subminarea economiei nationale”. Acum economia nationala este mai mult decit subminata este cucerita de “agenturili straine, cum a prorocit Nicolae Ceausescu”. Armata Romaniei nu mai exista practic de cind s-a desfiintat serviciul militar obligatoriu. Daca Ceausescu a platit cu viata pentru subminarea economiei, stie cineva cum trebuie sa plateasca persoanele care au adus economia si armata Romaniei la starea prezenta? Care sunt persoanele care au semnat documentele prin care s-a desfiintat serviciul militar obligatoriu? Prin aceasta decizie practic poporul este oprit sa-si apere interesele prin lupta armata, in cadru legal si la nevoie va fi obligat sa ia arma in mana in afara legii ca sa se apere. Armata nu poate fi sustinuta daca bancile si resursele de energie, gaz, petrol, minereuri sunt controlate de companii private si straine; toate aceste resurse trebuie sa fie in proprietatea statului si controlate de stat in interesul exclusiv al cetatenilor Romaniei cu drept de vot si al familiilor lor.

 3. Nu pot fi de acord cu primele doua postări, în primul rand armata Româna exista si astăzi are un nivel de pregătire foarte bun comparativ cu armata de prostănaci din trecut. Nu intru in detalii asupra diferenţelor dintre o armata de profesionişti si una de recrutare generala. Dovada ca si Germania a trecut la o armata de profesionişti renunţând la recrutarea generala. Ce într-adevăr lipseşte in acest moment este o armata de suport, un fel de forte patriotice, o structura paramilitara de susţinere a armatei naţionale. Doua elemente trebuie luate in calcul atunci când se vorbeşte despre apărarea tarii noastre. Mărimea forţelor armate si terenul geografic. Astfel se poate vedea ca armata romana a fost conceputa pentru lupta defensiva de apărare a patriei noastre.

  Ideea de a ne întoarce la o armata obligatorie de tip comunist, cunoscuta ca ineficienta si creatoare de probleme asupra propriului corp militar este cred in momentul de fata cea mai proasta soluţie. O astfel de soluţie nu ar marii capacitatea de apărare, ci ar da poate cel mult un sentiment de falsa siguranţa in detrimentul apărării reale.

  Astfel trebuie găsite cele mai eficiente soluţii si strategii de apărare, combinate cu bugetul destul de auster alocat apărării naţionale si nu întoarcerea la un sistem învechit si ineficient care vine din trecutul întunecat al istoriei. După părerea mea, ar trebui mărit numărul forţelor armate de la 80.000 de militari, la 110.000 de militari. A doua măsură ar trebui crearea unei armate de sprijin, compusa din forte patriotice nepermanente. Aceasta grupare ar putea avea pana la 200.000 de luptători si ar fi finanţata local, dar ar fi sub comanda MApN.

 4. “armata Româna 1. exista si astăzi are un 2. nivel de pregătire foarte bun comparativ cu 3. armata de prostănaci din trecut.”
  Astazi:
  1. armata Romana exista atit cit sa apere interesele americane in Irak, Afganistan sau Kosovo, dar nu ca sa apere Romania. La Deveselu sau in alte baze americane din Romania nu are ce cauta armata Romana.
  2. nivelul de pregatire este ilustrat prin prezentari formidabile in PowerPoint si “achizitii dubioase de armament”.
  3. “armata de prostanaci din trecut”: acest argument il dezonoreaza pe cel care il aduce. Ca au fost si militari slabi sau prosti este adevarat, dar armata dinainte de 1989 se baza pe cei ce erau cu adevarat profesionisti si bine pregatiti cu tehnica din acei ani.
  “sistem învechit si ineficient care vine din trecutul întunecat al istoriei”: acest sistem(armata ce se bazeaza pe serviciu militar obligatoriu) a fost folosit de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul(chiar daca folosea si mercenari), Razboiul de Independenta,… cu rezultatele stiute.
  Armata Romana de aztazi este ca si armata unei tari sub ocupatie militara(indiferent de pregatire si dotare) si ne apara pe noi romanii asa cum vor sa ne apere cei ce ne tin sub ocupatie militara.
  Asa vede starea armatei Romane de azi un ofiter in rezerva.

 5. Vorbesc din punctul de vedere al unuia ce a avut membri militari in familie, având si acum relaţii cu cadre militare Inter arme. Cât despre armata dinainte de 1989, se cunoaşte ca nivelul de pregătire era de 20%. Restul de 80% îl formau burtoşi si beţivi secondaţi de incompetenţi si de alţii. Sa văzut la revoluţie eficienta, aşa ca nu mai intru in detalii deoarece nu doresc sa intru într-o polemică fară rost.

  Cat priveşte istoria, după cat stiu eu, marii domnitori aveau o armata mica care era suplimentată printr-o mobilizare rapidă a tuturor celor apţi de luptă. Pregătirea era de scurtă durată.

  Aşa cum este, aceasta este armata ţarii noastre, iar vina că este folosită in alte interese decât cele ale poporului român ne aparţine noua cetăţenilor care am trimis în parlament aleşi nevrednici să gestioneze acest bun al poporului. Restul sunt doar păreri mai mult sau mai putin subiective.

 6. @Gheorghita7:

  In mare parte de acord cu ceea ce spuneti cu doua exceptii:

  (1) Cred ca, in ceea ce priveste armata, vina ca este folosita in alte interese apartine nu cetateanului, ci ierarhiei militare. Vorbim totusi de o structura militarizata, puternic organizata si ierarhizata. Greu sa aiba cetateanul vreo influenta. Problema aci a fost, este si va fi, tradarea.

  (2) Spuneti: “crearea unei armate de sprijin, compusa din forte patriotice nepermanente. Aceasta grupare ar putea avea pana la 200.000 de luptători si ar fi finanţata local, dar ar fi sub comanda MApN“.
  In conditiile actuale si considerand punctul (1), ma tem ca o asemenea intreprindere ar fi, in opinia mea, similara sapatului propriei gropi. Nucleul unei viitoare forte de represiune. Sinucidere curata, daca ma intrebati pe mine. (sa nu uitam ca asemenea forte exista/au existat: de exp, gardienii publici/politia locala. pentru siguranta cetateanului, se spune. dar ce esec!).

 7. Nicoleie aveti dreptate, Ghiorgita nu are!
  Armata Romaniei este undeva la 80 mii de oameni.in caz de razboi suntem pierduti. Trebuie ridicat numarul soldatiilor si cadrelor militare la 500 mii cel putin!Inainte aveam peste 1 milion! razboiul nu este departe!Uitati-va in jur.Nu facem nimic cu garziile patriotice ci doar cu soldati care vor face cel putin 1 an pregatirea militara sau 6 luni (T.R.-istii).Ii pregatesti ,ii eliberezi,vin urmatorii, le dai livretul militar, dar ei sunt pregatiti si vor stii ce sa faca cand suna GOARNA Razboiului!In caz de Goarna, ii aduni cateva luni si ii ai aproape ca si noi, scosi din cutie.Asa poti avea cateva milioane in cativa ani de soldati si rezervisti gata pregatiti in caz de razboi. Acum mai avem in spate cateva generatii dar ele se duc!Daca nu se face nimic, acum si se mentine politica NATO si stam cu boul sub baghieta de dirijor al occidentului , nu ne vom putea apara!Occidenul si NATO nici nu vrea ca romania sa se poata apara. Ne vrea inaptin,nesanatosi,nepregatiti, moi, gata sa cedam in caz de o razboi.
  Am incredere ca vom avea din nou armata si asta trebuie sa fie o stare de URGENTA!

 8. Armata de 500.000 – 1 milion de oameni? Glumiti pesemne! Cred ca nu va dati seama ce costuri ar presupune – in conditiile unui buget “de criza” al MAPN si care oricum se duce pe avioane la mana a doua…

  In plus, razboiul in ziua de azi nu mai depinde de numarul de soldati inregimentati a.i. 500.000 in plus sau in minus nu fac nici o diferenta. Jocurile se fac in cu totul alte moduri in acest sfarsit de veac…

 9. suntem in secolul 21! ati uitat ? razboaiele nu se vor mai face cu soldati, adica forta umana. ce credeti ca e ca-n filmele lui sergiu nicolaescu?

 10. @Alin-7

  Şi totuşi numirea generalilor se face politic, este evident că componenta politică de la nivelul preşedenţiei cât şi al parlamentului decid. Altfel nu am avea generali făcuţi pe banda rulantă de preşedinţi ca Iliescu sau Băsescu.

  Cu armata de sprijin… depinde care jumătate a paharului vrem să o vedem. Este adevărat ce spuneţi că aceste forte pot fi folosite împotriva poporului aşa cum elemente din armată au tras in 1989 in popor. Totuşi aceste forţe patriotice sunt sub comanda MaPN, dar provin din cetăţeni locali, si este greu de crezut că vor participa la represiune împotriva propriilor citadini. In 1989 soldaţii recrutaţi în Timişoara proveneau din alte regiuni ale ţarii si mulţi dintre ei nu au avut probleme în a deschide focul asupra mulţimii. Eu am fost acolo si am văzut ce s-a întâmplat. Pe când un soldat timişorean nu cred că ar fi tras in mulţime, unii din Arad si Lugoj chiar au tras in aer.

  Cât priveşte domnul cu nume lung nu mă mai obosesc să-i explic ca 150.000 de soldaţi bine înarmaţi şi conduşi fac cât un 1.000.000 de soldaţi prost dotaţi.

 11. Decât o armată Română bine dotată care nu apără interesele românilor, mai bine o armată Română cu serviciu militar obligatoriu care apără interesele românilor. Degeaba este bine dotată şi condusă daca nu apără interesele românilor (în acest caz nu mai este o armată Română ci o armată (S)UE).

 12. Pefect de accord obligativitatea serviciului militar obligatoriu pentru apararea patriei, si a intereselor romaniilor si ale ROMANIEI, nu apararea intereselor UE, NATO,USA,etc.
  Cei care nu au facut armata , ii rog sa se abtina de la comentarii si ii rog sa mearga sa faca armata!

 13. Domnilor … ce vă face să credeţi că o armată bazată pe serviciului militar obligatoriu va apăra interesele cetăţenilor, pe când actuala armată nu apăra aceste interese. Nu este armata condusa de generali, atât într-o formă cât şi în cealaltă. Eu am făcut armata şi cum am mai spus am şi militari în familie.

  Cei care sunt rezervişti frustraţi, îi rog să se abţină de la comentarii şi îi rog să-şi găsească un loc în societate.

  (aluzie la burtoşii care stăteau cu burta la soare şi încasau salarii grase, după care se pare că plâng acum)

 14. Domnule Gheorghita7,
  “rezevisti frustrati” si “burtoşii care stăteau cu burta la soare şi încasau salarii grase” sunt cuvinte care le foloseşte cel ce a făcut armată numai ca sa aibă un salariu mai mare şi nu avea nici o calificare ca să câştige mai mult. Apoi “a obţinut” o licenţă de studii superioare şi vrea să ia locul ocupat de “burtoşii care stăteau cu burta la soare şi încasau salarii grase”, dar din diverse motive nu poate. Pentru unul ca acesta “o deplasare” ca militar in Irak, Afganistan sau Kosovo erau “mană cerească”. Să ştiţi aceasta dela un rezervist care nu este frustrat (în prezent lucrează ca şi profesionist IT), cât despre burtă ştiţi foarte bine că ea creşte la toţi dela o anumită vârstă nu numai la militari. Iertaţi.

 15. Polonia va investi 100 de miliarde de zloţi (24,3 miliarde de euro) în modernizarea armatei sale până în 2022, a anunţat vineri ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, transmite AFP, citată de Agerpres.

  “Vrem să cumpărăm sisteme de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune”, a declarat presei ministrul polonez, subliniind că acest proiect este complementar proiectelor NATO şi SUA.

  În următoarele săptămâni, Polonia va cumpăra 82 de drone, 70 de elicoptere multirol, un sistem de apărare pentru litoralul său baltic, submarine noi şi avioane de transport militar CASA, plus un dragor de mine, a precizat ministrul.

  În acelaşi timp, forţele armate se vor preocupa de modernizarea celor 128 de tancuri de luptă Leopard, de producţie germană, pe care le are în dotare.

  Ministrul polonez al apărării şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a intensifica substanţial cooperarea armatei cu industria poloneză de armament. “Dorim ca prin comenzile noastre să stimulăm modernizarea industriei de armament a Poloniei. Nu vrem mai multe uzine de asamblare, avem ambiţii mai mari”, a spus Tomasz Siemoniak.

  Polonia, fostă ţară comunistă cu 38 de milioane de locuitori, devenită membră a NATO în 1999 şi a Uniunii Europene în 2004, trebuie să-şi modernizeze rapid armata, unele din sistemele sale de apărare datând din epoca sovietică. Aceasta, în condiţiile în care, spre deosebire de numeroase ţări europene, a reuşit să rămână pe creştere de-a lungul crizei mondiale şi şi-a menţinut bugetul destinat armatei la 1,95% din PIB.

  http://www.cotidianul.ro/polonia-va-investi-100-de-miliarde-de-zloti-in-modernizarea-armatei-197502/

 16. Fratiilor , iata ce vor rusii!Cititi va rog in linkul cotidianul ce amenintare uriasa fac asupra Transilvaniei noastre dragi si implicit asupra Romaniei!amatorii din armata sa se abtina, noi avem nevoie de luptatori (gen Nicolaie), nu de amatori (gen Gheorghe, Alin,abc)!Este cel mai grav anunt facut de Rusia asupra Romaniei,dupa al -2-lea razboi mondial.
  Bineinteles ca acum Romania trebuie sa i-a atitudine. Vedeti ca si Polonia se inarmeaza, si alte tari din jur. Sub NATO , nu ai siguranta, este doar de fatada. Razboiul ca vrem noi sau nu vrem , va veni, dar nu stim cand si cum! intrebarea e CE VOM FACE ATUNCI?DACA NE I-A PRIN SURPRINDERE D.P.D.V. AL NEPREGATIRII SUFLETULUI NOSTRU DAR SI NEPREGATIRE MILITARA!Am mai rugat;amatorii, si cei care nu sunt hotarati sa lupte pentru reintrgirea tarii noastre si apararea Romaniei sa s e abtina de la orice comentariu.Daca as fii pe front v-as da un ordin, care se executa!

  http://www.cotidianul.ro/moscova-ameninta-romania-cu-secesiunea-transilvaniei-197106/

 17. http://www.cotidianul.ro/rusii-stiu-foarte-bine-ce-e-cu-aurul-romanesc-197507/

  Cititi va rog cum se leaga totul,intre cele 94 tone de aur pe care Rusia trebuie sa le returneze Romaniei(TEZAURUL ROMANESC) din primul razboi mondial, care se afla la Moscova si teritoriile ce ne-au fost furate Basarabia, Bucovina de Nord(Regiunea Cernauti).

 18. medicamente , medicamente !

 19. Poate ne lămureşte Admin cine este panicardul cu nume –“armata României unde este?este ea pregatita?sau ne bazam pe NATO, pe americani care ne-au mai tradat !”– care îs permite să ne facă amatori pe (Gheorghe, Alin,abc). Individul cu nume de TITLU zici că face parte din clasa alarmiştilor de pe blog ul saccsiv, la gândire zici că îi STOP RFID 666, numai acela condus de un patriotism fară astâmpăr debita vrute şi nevrute. In final trebuie să-i amintesc individului că nu se afla pe front ca să dea ordine, ci se afla pe un blog, cel putin respectabil pană in momentul de fată.

  Din bun simţ şi respect pentru Admin şi ceilalţi forumişti, am hotărât să pun punct discuţiei mele cu Domnul Nicolae, dar văzând ca individul cu nume de titlu nu se astâmpără, ci continua să provoace discuţii fara rost, am hotărât să mai iau o ultimă poziţie.

 20. @Gheorghita7:

  Ne cerem iertare. Si noi subscriem la aceste pareri. Nu stim cine este respectivul comentator si il rugam sa-si controleze exprimarile si sa foloseasca un nume sau nickname mai normal.

 21. pai fratilor si cu ce bani sa se mai finanteze aceasta armata? cand 1 economie nu mai exista, 2 nu sant bani de pensii, 3 sanatatea e varza la pamint si nu in ultimul rand daca noi vrem armata guvernanti atunci ce mai fura cand noi dupa cum bine vedem numai sunt bani nici pt. acelea enumerate mai sus si bineinteles lista continua

 22. Pingback: CHINA ISI PREGATESTE ARMATA de un eventual razboi cu Japonia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Mä amuz,adicä mä distrez de minune,ce inseamnä sä nu cunosti istoria unui popor,a unei Regiuni.Nu cred ca ELVETIA investeste,in …pentru ca se teme de o invazie ,,a insectelor,,investeste pentru cä orice tara din Jeuropa,are fonduri speciale …si fondurile specisle trebuiesc cheltuite,…Este la fel ori unde pe planetä.A,Da fondurile sunt mai mari,,,cheltuielile sunt mai mari,,,este proportional ,,,La ELVETIENI CRESC VENITURILE;CRESC ACHIZITIILE;;;.eXISTÄ UN BANC pe tema respectiva….La ora de Fizica d-na PR: intreaba Si cum credeti copii cä va fi cel de-al 3-lea Räzboi mondial?…Cu Mäciuci.Sä fim seriosi,intrun final,doar nu credem cä o sä ne atace unul si altul fizic,,,povesti de adormit copii,,din 1900 toamna.Am dat intämplator peste asta,,,dar de cänd e aceasta lume cei care detin puterea,acei scriu statul de drept.Uni sunt barbari ,,alti cinstesc ceea ce au(NU E VORBA DE BIBLIE;EXCLUDEM);NOI nu stim ce vrem.Noi Romani nu stim ce dorim,.. .

 24. Si sä fim serisi,trebuie sä fim la curent cu tehnologia .Deci despre ce vorbim ?Doar nu vä imaginati cä seluptä cot la cot pe un cämp? Cei care viseazä sä scrie o carte pe sub un salcäm,dacä apucä…Deci Eu pot sä spun,Räzboiul nu e o vatä pe bät,…Eu mä disrtez pentru cä nici mäcar nu stiu ce inseamnä,doar din informatii,..Si azi avem destule exemple.Astäzi nu mai discutäm de o trä#ntä cot la cot,,Imi pare räu de cei Pacifisti,dar asta e.pa.

 25. Pingback: SUA e gata sa apere JAPONIA in cazul unui conflict cu CHINA - Recomandari
 26. Pingback: CONFLICTUL intre China si Japonia a atins un nou PUNCT CRITIC | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare