EUGENIE NAZISTA PRIN STERILIZARE IN SUA/ In Olanda, Statul poate “proteja copiii” de la nastere, rapindu-i de la mamele lor

10-11-2011 4 minute Sublinieri

Elaine Riddick avea 13 ani când a rămas însărcinată după ce a fost violată de un vecin în Winfall, Carolina de Nord, în 1967. În urma intervenţiei autorităţilor, femeia a ajuns la un cabinet medical unde a fost sterilizată. Doctorii i-au tăiat şi i-au legat tuburile uterine, scrie msnbc.com.
Sunt nevoită să port aceste cicatrici cu mine mereu. Trebuie să trăiesc cu asta toată viaţa“, a spus Elaine.

Riddick nu a ştiut ce se întâmplă.Am ajuns la spital şi m-au pus într-o cameră şi asta-i tot ce-mi amintesc. Când m-am trezit, m-am trezit cu bandaje pe stomac“, a mărturisit femeia.

Dosarul lui Riddick arată că o comisie de eugenie din Raleigh, formată din 5 persoane, aprobase o recomandare ca aceasta să fie sterilizată. Dosarul o cataloghează pe Riddick ca fiind “debilă” şi “promiscuă“. Comisia a afirmat că rezultatele ei şcolare erau slabe şi că “nu se înţelegea cu ceilalţi“.
Am fost violată de un criminal (care nu a fost niciodată acuzat) şi apoi am fost violată de statul Carolina de Nord. Mi-au luat ceva din mine de două ori. Mi-au luat ceva foarte drag mie, ceva dat de Dumnezeu“, spune Elaine Riddick.

Femeia a aflat cumplita veste când avea 19 ani, era măritată şi îşi dorea copii. Un doctor din New York, oraşul în care locuia atunci, i-a spus că nu mai poate avea copii pentru că a fost sterilizată.
Măcelărită. Doctorul a folosit cuvântul…Nu am înţeles ce a vrut să spună cu faptul că am fost măcelărită“, mărturiseşte Elaine.

Carolina de Nord s-a numărat printre cele 31 de state care a avut un program de eugenie susţinut de guvern. În anii 1960, sute de americani fuseseră supuşi acestui program de sterilizare.

Eugenia a fost o teorie ştiinţifică care a luat amploare în anii 1920. Eugeniştii credeau că sărăcia, promiscuitatea şi alcoolismul erau trăsături care se moştenesc. Pentru a elimina aceste boli sociale şi pentru a îmbunătăţi fondul genetic al societăţii, susţinătorii teoriei argumentau că cei predispuşi la aceste caracteristici trebuie sterilizaţi. Cei mai bogaţi cetăţeni ai Americii de atunci erau eugenişti, printre care şi doctorul Clarence Gamble, de la imperiul Procter and Gamble şi James Hanes de la fabrica de dresuri. Hanes a fost unul dintre cei care au înfiinţat Liga Umană de Îmbunătăţire care promova cauza eugeniştilor.

Totul a început ca un mod de a controla ajutorul de stat pentru albii săraci, femei şi bărbaţi, dar, în timp, eugeniştii din Carolina de Nord au ajuns să se concentreze mai mult pe femei şi bărbaţi de culoare, decât pe albi. O treime dintre sterilizările care au avut loc în Carolina de Nord au fost făcute fetelor care aveau sub 18 ani. Unele dintre ele aveau chiar şi nouă ani.

În ultimii opt ani, legislatorii americani au încercat să găsească o metodă să-i despăgubească pe cei sterilizaţi fără voia lor între anii 1929 – 1974. În acea perioadă, au fost sterilizate 7.600 de persoane, dintre care 85% au fost femei iar 40% nu erau albi.
Nu poţi să dai timpul înapoi sau să rescrii istoria. Trebuie să mergi înainte şi asta este ceea ce încercăm să facem în Carolina de Nord“, a spus guvernatorul Beverly Perdue.

Deşi comisia de eugenie a fost desfiinţată în 1977, legea care permite sterilizările involuntare a fost abrogată oficial abia în 2003. În 2002, autorităţile au emis o declaraţie în care şi-au cerut scuze celor care au fost sterilizaţi, însă victimele nu au primit vreo compensaţie financiară sau îngrijire medicală şi ajutor din partea statului. Din 2003, au fost create trei task force-uri care încearcă să găsească o modalitate de a compensa victimele. Potrivit oficialilor, aproximativ 2.000 de victime sunt în viaţă.
Riddick a fost una dintre persoanele care au fost sterilizate şi care au povestit prin ce au trecut într-o audiere publică, ce a avut loc în această vară. Pentru prima oară, mai mulţi supravieţuitori au vorbit public despre trecutul tulburător al statului Carolina de Nord.

Când te gândeşti la oamenii care s-au dus acolo…şi doctorul lor le-a spus că e vorba de contracepţie şi au fost sterilizaţi…oameni care nu au fost informaţi când au luat decizia. Astfel de poveşti nu sunt bune pentru America şi nu pot să permit ca această perioadă din istorie să fie uitată, de aceea această muncă este importantă“, a spus Perdue.

Doar 48 de victime care au supravieţuit au fost identificate. Larry Womble a militat pentru drepturile supravieţuitorilor programului de sterilizare aproape zece ani. Lerry s-a numărat printre cei care s-au luptat pentru abrogarea legii.

În luna august, un task force creat de guvernatorul Perdue a propus ca victimele să fie compensate, dar nu au ştiut cu ce sumă se le recompenseze. Ar fi fost vorba de sume între 20.000 de dolari şi 50.000 de dolari. Task force-ul mai propunea şi consiliere psihologică pentru supravieţuitorii programului.
Perdue a mărturisit că este o provocare să decizi câţi bani ar trebui să primească supravieţuitorii. “Din punctul meu de vedere, ca femeie şi ca guvernator al acestui stat, nu este vorba de bani. Nu există suficienţi bani în lume ca să-i răsplăteşti pe aceşti oameni pentru ce li s-a întâmplat, dar banii fac parte din ecuaţie“, a spus Beverly Perdue.

La un moment dat, Riddick a dat în judecată statul Carolina de Nord contra sumei de un milion de dolari. Cazul ei ajunsese la Curtea Supremă din SUA, dar a fost declinat.Mi-aş dori ca statul Carolina de Nord să îndrepte ceea ce mi-a greşit“, a spus Elaine Riddick
Unele victime şi avocaţii lor s-au întrebat dacă nu cumva autorităţile amână să le ofere compensaţii în speranţa că vor muri. “Este un capitol urât în cartea Carolina de Nord, avem o carte minunată, dar este un capitol urât“, a declarat Womble.
Perdue a spus că ea va încerca să ajute victimele, menţionând că “nimeni din Carolina de Nord nu le doreşte moartea“.

În ciuda angajaţilor statului care au declarat-o pe Elaine Riddick “debilă” şi “promiscuă“, ea a făcut facultate şi şi-a crescut băiatul născut înainte de a fi sterilizată. Copilul ei o iubeşte foarte mult şi este un antreprenor de succes.
Riddick este mândră de realizările ei.”Nu ştiu unde aş fi fost acum dacă ascultam de statul Carolina de Nord”, a mai spus Elaine.

In timp ce doua romance plang disperate ca olandezii le-au confiscat micutii, raspunsul dat de cei care au facut asta, nu lasa loc de interpretare: “Statul isi protejeaza cetatenii inca de la nastere”.

Potrivit legilor din Olanda, asistentii sociali pot decide cu usurinta in baza unor criterii vagi daca un prunc are conditii bune in casa parintilor sai. Daca strainii considera ca nu, cel mic este plasat intr-o alta familie pana cand mama si tatal din acte demonstreaza ca pot avea grija de el. Procedurile dureaza insa, foarte mult.

Aveam copilul in brate, mi-au smuls baiatul din brate si au plecat“, a povestit Florica Silea, una dintre mamele aflate in aceasta situatie.

Va spun ca nu mai pot sa traiesc fara el, e greu sa fii mama si, nu din vina ta, sa iti fie luat de la piept“, a spus si cealalta mama, Carmen Popescu.

Aceste doua romance trec de ceva timp prin drama vietii. Bebelusii lor au fost luati de Protectia Copilului din Olanda, iar oficialii acestui stat explica sec deciziile:

Ceea ce nu poate fi in regula ar putea fi locuinta in care unde intoarce mama. Sau ca banii nu ajung pentru intretinerea micutilor sau poate un mediu violent in familie, tensiuni intre parinti“, a explicat Richard Bakker, purtator de cuvant Protectia Copiilor Olanda.

Asa ca pruncul Floricai a ajuns, la 48 de ore de la venirea pe lume, in bratele unor straini. Va sta trei luni in aceasta familie timp in care are loc o ancheta. Olandezii vor sa afle daca au parintii naturali o locuinta adecvata? Au bani suficienti? Si mai ales ce inseamna bani suficienti?

Legislatia din Olanda este nepermis de vaga, permite o interpretare a situatiei de fapt – locative, financiare, a relatiilor familiale, astfel incat abuzuri pot sa apara oricand, este o actiune abuziva sa desparti un copil de mama la nastere“, a punctat Renatte Weber, specialist in drept international.

Cei de la Ministerul de Externe, la care apeleaza orice roman aflat in dificulatate cand este peste granite, precizeaza:

Situatiile de acest gen sunt tratate in mod individual, de la caz la caz(…). Nu se poate in niciun caz vorbi despre un fenomen generalizat si nicidecum despre un caracter discriminatoriu fata de cettenii romani“.

Asadar, nu numai romanii saraci risca sa isi piarda copiii in Olanda. Ce trebuie sa stie toti cei care traiesc acolo? Daca ajung in aceasta situatie, in primul rand isi angajeaza un avocat. Desigur, daca au si bani sa ii achite onorariul.

Chiar daca CEDO le da dreptate mamicilor aflate intr-o astfel de situatie, nimeni nu mai poate da inapoi timpul pierdut. Care in primele zile, luni de viata pot insemna enorm pentru dezvoltarea ulterioara a relatiei dintre copil si cea care l-a adus pe lume.


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “EUGENIE NAZISTA PRIN STERILIZARE IN SUA/ In Olanda, Statul poate “proteja copiii” de la nastere, rapindu-i de la mamele lor

 1. Nimeni nu are dreptul sa ia copilul unei mame de langa ea, gestul olandezilor fiind un act satanic pur.
  Pe langa faptul ca au furat si sechestrat copilul acestor femei, ei au si pus in pericol sanatatea fizica si psihica atat a mamei, cat si a copilului.
  Astfel- daca o femeie nu alapteaza, sistemul ei endocrin se da peste cap si ea va risca in timp sa dezvolte un cancer de san. Cancerul de san este specific tarilor unde femeile nu alapteaza.
  Daca femeia nu alapteaza, creierul ei primeste mesajul ca nu e nevoie de lapte pentru ca nu mai exista bebelusul,adica pt ca bebelusul a murit,ceea ce determina creierul sa intre in stare de depresie. Aceasta este una din cauzele depresiei post-partum.
  Apoi, daca femeia nu alapteaza va face osteoporoza. Organismul uman stocheaza Calciul in oase in prezenta vitaminei D si a unor hormoni. Fara vit D si fara acesti hormoni, indiferent cat Ca am manca, nu se va fixa in oase. Deci, hormonii joaca un rol important in procesul de metabolizare al Calciului.
  In timpul sarcinii femeia pierde 5% din Calciul din oase. Ca femeia sa isi remineralizeze oasele si sa fixeze Calciul in oase, va avea nevoie de anumiti hormoni ce se produc in timpul alaptatului. Abia dupa 1 an de zile de alaptat, femeia va recupera Calciul pierdut.
  Deci, daca femeia nu alapteaza, ea isi creste riscul de a face cancer de san, osteoporoza si depresie post-natala. Din aceste motive, faptul ca olandezii i-au furat copilul inseamna ca au expus-o pe ea la riscul de a face cancer, depresie si osteoporoza, deci i-au pus viata in pericol, ceea ce se cheama ca au savarsit o tentativa de omor si de vatamare corporala grava asupra acestei femei. Personal i-as da in judecata si pentru aceste motive.
  In ceea ce il priveste pe bebelus,fiind luat de la sanul mamei, el nu va mai primi colostrul= laptele produs de femeie in primele zile dupa nastere, un lapte de culoare galbena bogat in anticorpi, al carui rol este sa protejeze copilul de diferite boli. Deci, iata ca si sanatatea copilului este pusa in pericol de aceste autoritati sataniste olandeze.
  Dupa colostru, copilul ar trebui sa bea laptele matern, acesta fiind de asemenea bogat in anticorpi, enzime, minerale, proteine si in tot ceea ce are nevoie copilul pentru a se dezvolta normal.Oricat lapte praf i-ar da autoritatile criminale olandeze, nu se poate compara cu laptele matern.

 2. Anda as dori sa vorbim, poate imi poti furniza cateva date interesbate pentru actiuni provita si proalaptare
  Multumesc. adresa mea de mail maverick_tarcea@yahoo.com

 3. Doamne ajuta,

  Puteti sa ne transmitetzi mai multe informatii despre cele doua romance?
  Se poate lua legatura cu ele sau cu cei care se ocupa de cazul lor?

  Multumesc anticipat,

  Monica

 4. Un scurt amendament: NU exista nici o legatura dovedita intre aparitia cancerului mamar si durata alaptarii.(ideea face parte din multele legende, unele chiar bizare–nu detaliez–care au circulat de-a lungul timpului).

  pentru cine e curios(a) sa calculeze riscul de a face breast cancer: http://www.cancer.gov/bcrisktool/

  Nu am spus ca alaptarea este lipsita de importanta pentru mama si pentru nou-nascut.

 5. c2- In SUA la cursurile prenatale organizate de spitale in ultimi ani, se spune femeilor gravide ca daca nu alapteaza se expun riscului de a face cancer de san, dar si alte tipuri de cancer-ovarian,de col uterin etc. Asta este ceea ce se stie mai nou in SUA. Chiar li se spune femeilor ca riscul de cancer scade cu cat alaptatul este mai lung. Mai nou se recomanda ca alaptatul sa fie chiar pana la 2 ani.
  Aceste noi informatii sunt concluziile la care au ajuns dupa ce o indelungata perioada de timp au recomandat femeilor sa nu alapteze.

 6. radui- Iti postez aici un articol despre un studiu facut in SUA si care a aratat ca alaptarea scade riscul de a face cancer de san, chiar si riscul de a face cancer de san nehormonal, un tip de cancer mai agresiv si periculos:

  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=9656285
  Study: Breast-Feeding Decreases Cancer Risk
  by Richard Knox

  Si daca tot vorbim de cancerul glandelor endocrine, va mai amintit ca Monica Tatoiu spunea ca s-a vindecat de cancer dupa ce a consumat produse apicole? Tin minte ca am vazut un doctor cumparat de Big Pharma cum perora la televior ca Monica Tatoiu nu ar trebui sa fie lasata sa spuna asemenea “povesti periculoase”.
  Eu am gasit un studiu facut de oameni de stiinta din Japonia exact despre acest subiect, iar studiul respectiv a concluzionat ca laptisorul de matca are efecte inhibitorii asupra cancerului. Va trimit link si sa il dati mai departe:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17213647
  Effect of royal jelly on bisphenol A-induced proliferation of human breast cancer cells.
  Nakaya M, Onda H, Sasaki K, Yukiyoshi A, Tachibana H, Yamada K.
  Source

  Laboratory of Food Chemistry, Division of Applied Biological Chemistry, Department of Bioscience and Biotechnology, Faculty of Agriculture, Kyushu University, Japan. makorenu@agr.kyushu-u.ac.jp
  Abstract

  Royal jelly is known as a functional food containing many useful minerals. In this study, we found an anti-environmental estrogen activity of royal jelly. Bisphenol A (BPA) is an environmental estrogen that stimulates proliferation of human breast cancer MCF-7 cells. Royal jelly inhibited the growth-promoting effect of BPA on MCF-7 cells, even though it did not affect the proliferation of cells in the absence of BPA. In addition, this inhibiting effect of royal jelly was heat-stable.

  PMID:
  17213647
  [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Free full text

 7. Evidence-based medecine=Level of Evidence. Opinia unor experti este de nivelul C (III), iar studiile non-randomizate=level B (II). NU inseamna ca NU sunt corecte, dar pentru a fi validate si incluse in standard, mai trebuie depasit si pasul studiilor multi-centrice `oarbe` (randomizate)=Level of Evidence A (I).

  Modelul matematic validat calculeaza riscul. La femeile cu risc (de regula genetic) se propun masuri de scaderea riscului=exercitiul fizic,trat preventive si chiar, desi poate soca, mastectomia profilactica bilaterala.

  Revin, nu inseamna absolut deloc ca experientele personale, opiniile expertilor si alte studii publicate nu sunt semnificative si importante.

 8. c2- nu stiu ce problema ai tu, insa eu am postat link la un articol despre un studiu din 2002, acceptat ca valabil de comunitatea nmedicala americana.
  Studiul este unul din o mai lunga serie de studii, si concluzia e clara- alaptatul la san scade riscul femeilor de a face orice tip de cancer de san.
  E logic si normal sa fie asa, si nu trebuie sa fii om de stiinta ca sa intelegi acest lucru, ci trebuie doar sa ai bun simt elementar. Ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu simplu- ai un Televizor si o telecomanda in fata ta- Daca apesi butonul 1 se aprinde televizorul, daca apesi butonul 2 dai drumul la sonor etc. Asa functioneaza corect televizorul. Daca il folosesti corect, merge, daca insa nu il folosesti corect,se strica. Asa e si corpul uman- e proiectat sa functioneze intr-un anume fel, daca sunt respectate instructiunile, atunci omul e sanatos si totul e in regula, daca nu sunt respectate instructiunile, pentru ca se gasesc unii sa ne explice ca trebuie sa fim altfel decat suntem, atunci apar problemele de santate. Simplu.
  Corpul femeii e proiectat sa conceapa copii si a ii alapteze minim 2 ani. Asa functioneaza corect, daca nu e respectat acest lucru- nascut si alaptat, sistemul endocrin se deregleaza, pentru ca nu au fost indeplinite toate etapele proiectate si apare cancerul si alte probleme.

 9. Departamentul de cercetari canceroase al Univ Oxford din Anglia, a analizat 47 de studii publicate pe tema legaturii dintre alaptat si scaderea riscului de a face cancer de san. In aceste 47 de studii au fost analizate 150.000 persoane din 30 de tari diferite. Concluzia analizei facute de cercetatorii de la Oxford a fost ca intr-adevar, alaptatul scade riscul de a face cancer de san.

  Articolul pe aceasta tema poate fi citit aici:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1143616/
  Breast feeding reduces risk of breast cancer, says study
  Isabel Woodman

 10. Un articol despre un studiu ce arata ca alaptatul scade riscul de a face cancer si in cazul femeilor ce au antecedente in familie:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090810161858.htm
  Breastfeeding Reduces Risk Of Breast Cancer In Women With A Family History Of The Disease

  ScienceDaily (Aug. 10, 2009) — According to a new study, women with a family history of breast cancer were 59 percent less likely to develop breast cancer themselves if they breastfed their children.

 11. @ Anda:

  Multumim pentru informatii, sunt utile, dar cam off-topic, deci avem rugamintea sa recitim subiectele postarii, suficient de grave ca sa nu pedalam pe problema alaptarii. Sunt destule femei care nu pot alapta. Asta e ULTIMA problema in cazurile de fata, unde este vorba ca statul A LUAT CU TOTUL copiii unor femei nevinovate, ceea ce poate sa fie prototipul unor actiuni viitoare la nivel mondial…

 12. Admin- am postat aceste informatii ca raspuns la comentariul lui radui:
  “radui

  Anda as dori sa vorbim, poate imi poti furniza cateva date interesbate pentru actiuni provita si proalaptare
  Multumesc. adresa mea de mail maverick_tarcea@yahoo.com

  In orice caz, articolele postate de mine nu sunt deloc off-topic, ci ele sunt foarte la obiect. Aceste studii arata ca autoritatile olandeze, prin furarea copiilor acelor femei, au pus in pericol sanatatea acelor femei. Aceste studii pot fi folosite de avocatii acelor femei pentru a da in judecata Statul Olandez si a cere despagubiri uriase.
  Nu stiu daca tu ai cunostiinte de drept, insa autoritatile olandeze se folosesc de tot felul de neclaritati legislative penru a-si justifica furtul. Astfel de studii insa neutralizeaza orice argumentatie ar aduce olandezii, pt ca astfel de studii arata ca prin furarea acelor copii, autoritatile olandeze pun in pericol sanatatea femeii si a copilului, ceea ce e contrar drepturilor omului.
  Deci, olandezii nu pot invoca in instanta legile date de ei, pt ca legile respective incalca drepturile omului.
  Vezi ca in pdf-ul postat de mine, spune si care sunt beneficiile pt copil, ca de ex copilul alaptat are un IQ mai mare. Si copilul are de suferit fizic pt ca a fost rapit de olandezi de la mama lui, ceea ce arata ca nu e chiar deloc in avantajul copilului sa fie despartit de mama lui, dupa cum spun olandezii, ci chiar ii este afectata sanatatea.
  Deci, eu am scutit avocatii femeilor respective de a face cercetari in acest domeniu si le-am mai si dat niste idei pe care le-ar putea folosi cu succes in proces, idei pe care nu cred ca le-ar avea ei insisi.

 13. @ Anda:

  Va facem o postare despre alaptare cand avem timp si puneti acolo tot ceea ce doriti la tema. Intelegeti, va rugam, ca aici sunteti deja in afara subiectului. Va multumim pentru INTELEGERE.

 14. Doamne ajută!
  Ştiu că sunt off-topic, dar fiindcă este vorba despre copii, aş dori să postez un link despre un caz umanitar dramatic, cutremurător al unui copilaş bolnav de leucemie… în nădejdea că mesajul va fi citit de creştini milostivi, care vor avea şi posibilitatea de a ajuta în mod concret acest copil.

  http://fundatiamereuaproape.ro/alisa-stefania-lazar-un-bebelus-care-se-lupta-pentru-viata-ei-cu-dureri-mari-intr-o-clinica-oncologica-din-italia/

  Dumnezeu să fie cu noi… şi să nu rămânem nepăsători faţă de “fraţii mai mici ai lui Hristos”!

 15. Pingback: VASILE VOICULESCU (†26 aprilie 1963) despre SUFLETUL FARA IUBIRE. O distopie profetica exceptionala despre LOBOTOMIZAREA LUMII -
 16. Pingback: EUGENIA CA “DREPT AL OMULUI”, MAI ACCESIBILA PRIN INGINERIE GENETICA? Plus: documentar video despre INDUSTRIA AVORTURILOR – Bani insangerati - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare