EXPLOZII URIAȘE ÎN BEIRUT, LIBAN. Guvernatorul orașului: „îmi aduce aminte de ce s-a întâmplat în Japonia, la Hiroșhima și Nagasaki. În viața mea nu am văzut distrugere la această scară”/ Video și foto dramatice cu momentul exploziei și cu devastările produse

5-08-2020 2 minute Sublinieri

Cotidianul:

(VIDEO) Zeci de morți și mii de răniți în exploziile puternice din Beirut

 Premierul Libanului afirmă că explozia ar fi putut fi cauzată de 2750 de tone de nitrat de amoniu, abandonate în condiții necorespunzătoare, mai bine de șase ani, într-un depozit din portul Beirut.

Autoritățile au sfătuit populația să poarte măști de protecție, din cauza norului de fum toxic format după explozie și care poate cauza și o ploaie acidă.

https://twitter.com/santoshkr_08/status/1290766496663080961

Bachar Ghattas, martor la explozie, a descris scenele cumplite ca fiind „o apocalipsă”.

„Puteţi vedea oameni răniţi pe străzile din Beirut, sunt cioburi de sticlă peste tot, maşini distruse, e ca o apocalipsă. Este foarte, foarte înspăimântător ceea ce se întâmplă acum, oamenii sunt speriaţi. Serviciile de urgenţă sunt copleşite de numărul de pacienţi. Portul Beirut este complet distrus în urma exploziei. Nu mai avem port!”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Ajuns la locul exploziei, Marwan Abboud, guvernatorul Beirutului, spune că scena arată ca după incidentul din Japonia, relatează The Guardian.

Hotnews:

VIDEO LIVETEXT Explozii puternice în Beirut / Un nou bilanț provizoriu: 50 de morți și 2.750 de răniți

Două puternice explozii succesive au zguduit marți Beirutul, în urma cărora, potrivit unor bilanțuri provizorii, cel puțin 27  (100, deocamdată – n.n.) de persoane au murit și circa 2.500 (4000) sunt rănite, scrie AFP. Imaginile difuzate pe rețelele sociale arată o primă explozie urmată de o a doua, care a provocat un imens nor de fum. (…)

04:16 Scene cutremurătoare descrise de AFP: Soldații care au instituit un cordon de protecție al zonei exploziilor, plini de resturi de sticlă și moloz. O femeie de vreo douăzeci de ani strigând la forțele de securitate, întrebându-le despre soarta fratelui ei, un angajat din portul în care au avut loc deflagrațiile. „Numele lui este Jad, ochii lui sunt verzi”, strigă ea, dar degeaba: forțele de securitate nu îi pot permite accesul ca să-l caute. În apropiere, o altă femeie aproape că a leșinat în timp ce se interesa de o rudă care lucra la port. Toate vehiculele parcate pe o rază de câteva sute de metri au suferit avarii grave provocate de explozie, care a fost atât de mare încât a fost resimțită și în Cipru, la 240 de kilometri (150 de mile). (…)

01:40 Trump spune că experții militari i-au spus despre „un fel de bombă”, contrazicând afirmațiile oficialilor locali care susțin varianta unui accident. Exploziile vin într-un moment dificil pentru Liban, care este la un pas de colaps financiar. Primul ministru libanez, Hassan Diab, a declarat că exploziile au fost provocate la un depozit care adăpostea 2.700 de tone de azotat de amoniu care fusese ținut acolo de circa 6 ani. Diab a declarat o zi națională de doliu pentru victimele exploziei. El a mai spus că depozitul despre care autoritățile susțin că a fost sursa exploziei fusese subiectul unor avertismente încă din 2014. (…)

Digi24:

 VIDEO  O explozie uriașă a zguduit orașul Beirut. 

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.

(…)

ACTUALIZARE 23.40 Organizația de ajutor pentru copii „Save the Children” avertizează că în condițiile haosului din Beirut, mai mulți copii rătăciți de familiile lor ar putea să fie răniți și în pericol după ce explozia „a pulverizat străzi întregi”.

„Suntem șocați și devastați de explozia de azi. Bilanțul deceselor ar putea să nu fie cunoscut timp de multe zile, dar ceea ce știm într-un dezastru ca acesta este că mulți copii pot fi răniți, șocați și rătăciți de părinții lor”, a spus Jad Sakr, directorul organizației din Liban. „Este vital ca cei mici și familiile lor să aibă acces la serviciile de urgență de care au nevoie, inclusiv de îngrijiri medicale și de protecție emoțională și fizică”, a adăugat el.

Reprezentanții organizației spun, de asemenea, că spitalele sunt „complet copleșite” și că supraaglomerarea face ca un număr mare de oameni să nu poată fi îngrijiți.

(…)

ACTUALIZARE 21.40 Sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este uriaș după exploziile care au zguduit Beirutul. Camerele de urgență ale spitalelor sunt deja pline de oameni răniți, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii.

Crucea Roșie Libaneză face un apel la oameni să doneze sânge pentru a îi ajuta pe răniții care se află acum în spitale.

(…)

ACTUALIZARE 20:30 În jur de 10 pompieri libanezi din Beirut au fost dați dispăruți în urma exploziei care a zguduit orașul marți, a anunțat guvernatorul orașului, Marwan Abboud. El a adăugat că scenele din oraș îi amintesc de exploziile nucleare de la Hiroshima și Nagasaki.

Întrebat de reporteri dacă focul a fost sursa exploziei, guvernatorul a răspuns: „Nu știm. A fost un incendiu, apoi pompierii au venit să îl stingă. Apoi a avut loc explozia și pompierii nu mai sunt de găsit. Îi căutăm în aceste momente.

Totul îmi aduce aminte de ce s-a întâmplat în Japonia, la Hiroșhima și Nagasaki. În viața mea nu am văzut distrugere la această scară”.

https://twitter.com/disclosetv/status/1290676318871445505

https://twitter.com/Iam_tokool/status/1290744858299240448


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “EXPLOZII URIAȘE ÎN BEIRUT, LIBAN. Guvernatorul orașului: „îmi aduce aminte de ce s-a întâmplat în Japonia, la Hiroșhima și Nagasaki. În viața mea nu am văzut distrugere la această scară”/ Video și foto dramatice cu momentul exploziei și cu devastările produse

 1. Cuvintele guvernatorului referitoare Hiroshima si Nagasaki imi aduc aminte de un fapt povestit de Sf. Sofronie Aghioritul (de la Essex).
  Povestea parintele ca in timpul celui de al doilea razboi mondial pustnicea intr-o pestera la Muntele Athos si cu lacrimi amare se ruga pentru lume. Intr-o noapte, L-a intrebat pe Domnul: “De ce ingadui atata suferinta? De ce Hiroshima si Nagasaki?”. Si raspunsul Domnului a fost cam asa: “Stii tu pe cati am bagat Eu atunci in Rai?”
  Imi doresc din tot sufletul ca acest raspuns sa fie valabil si astazi, si Domnul sa-i fericeasca in Imparatia Sa pe cei morti, isr pe cei ramasi sa-i miluiasca cum doar El poate!

 2. Un accident asemănător cu acela de la Mihăilești, de la noi. Însă de proporții mult mai mari. Nu era nevoie sa existe o mână criminală, dacă o cantitate atât de mare de îngrășământ chimic era păstrată în condiții improprii. Deocamdată așa spun datele oficiale.

 3. Pingback: Minune la Beirut: Potirul și candela din altarul unei biserici ortodoxe devastate de suflul exploziei au rămas neatinse și nemișcate (Video BBC))
 4. Încet dar sigur, adevărul tot iese la iveală: astfel se explică și ciuperca celei de-a 2-a explozii, care în cazul detonării numai a azotatului de amoniu n-ar exista:
  https://www.veteranstoday.com/2020/08/09/breathtaking-case-closed-infrared-video-reveals-details-of-israeli-nuclear-missile/

 5. @cristian

  Sunt mulți care nu cred în teza unui atac micro-nuclear din cauza insuficientelor dovezi. Multe din cele prezentate nu sunt credibile. Mai realistă pare teza un act de sabotaj similar cu cele din Iran din aceeași perioadă.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare