FACEBOOK face EXPERIMENTE PSIHOLOGICE ASCUNSE cu utilizatorii/ Marea Britanie: reteaua sociala introduce 70 de optiuni noi pentru GEN, printre care “ANDROGIN” si “TRANSGENDER” / “What’s on Your Mind” sau VIATA REALA vs “VIATA” DE FACEBOOK (video)

30-06-2014 1 minut Sublinieri

facebook_s640x427

Aproximativ 600.000 de utilizatori Facebook au fost supusi unui experiment psihologic, fara ca acestia să știe ca participa la asa ceva. Creatorii rețelei sociale au vrut sa testeze efectul fluxului de știri asupra starii de spirit a utilizatorilor Facebook. Acum reteaua stie ca vestile bune ii fac pe utilizatori mai fericit, scrie The Daily Telegraph.

Specialiștii Facebook au selectat un esantion aleatoriu constand din peste o jumatate de milion de utilizatori și l-a împărțit în două grupuri. În banda de stiri a unui grup au apărut știri pozitive, in banda celuilat  – erau mai multe negative. Apoi au calculat caracteristicile emoționale ale mesajelor postate de utilizatorii retelei.

“Atunci cand numărul de stiri pozitive era redus, oamenii postau mai rar mesaje de status pozitive, iar atunci când erau scoase stirile negative, efectul era opus. Rezultate experimentale sugerează că emoțiile exprimate de utilizatori pe Facebook, acționeaza asupra altor persoane” – afirma grupul de cercetatori în paginile revistei PNAS, publicatie oficiala a Academiei de Stiinte din SUA.

[…]/ integral pe incomemagazine.ro

  • Hotnews:

Facebook introduce peste 70 de optiuni noi de gen in Marea Britanie. Printre ele: androgin, transgender, polygender, cisgender

Incepand de astazi, utilizatorii de Facebook din Marea Britanie vor putea sa aleaga din mai mult de 70 de noi optiuni de gen, compania urmarind sa reflecte mai bine diversitatea tarii.

Printre noile optiuni de gen (aproximativ 50 dintre acestea au fost introduse in SUA in februarie) se numara “persoana androgina”, “transgender”(persoana care nu se identifica cu sexul biologic) , “polygender” sau “cisgender”(persoana care se identifica cu sexul biologic), utilizatorii avand posibilitatea de a sugera propria lor varianta.

Simon Milner, directorul de comunicare al companiei Facebook a spus pentru The Independent ca “este vorba despre Facebook care vrea sa permita oamenilor sa fie ei insisi si sa faca utilizatorii sa se simta confortabili cu modul in care se exprima si cu modul in care vorbesc despre probleme care conteaza pentru ei”.

Milner a spus a reteaua de socializare a lucrat cu doua organizatii din Marea Britanie pentru a selecta noile optiuni, precum si termenii suplimentari adaugati doar pentru Marea Brianie: “intersex man”, “asexual” si “hermafrodit”. […]/ integral pe hotnews.ro

VIDEO “La ce te gandesti?” sau cat de reale sunt postarile de pe Facebook

Postarile de pe Facebook care strang sute de like-uri, indiferent daca prezinta concedii in locuri exotice sau poze cu mancare, au fost sursa unui video care circula viral si care incearca sa sugereze ca vietile reale ale persoanelor din spatele profilului de Facebook difera foarte mult de ceea ce arata acestia pe reteaua de socializare.[…] integral pe hotnews.ro


Categorii

1. DIVERSE, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “FACEBOOK face EXPERIMENTE PSIHOLOGICE ASCUNSE cu utilizatorii/ Marea Britanie: reteaua sociala introduce 70 de optiuni noi pentru GEN, printre care “ANDROGIN” si “TRANSGENDER” / “What’s on Your Mind” sau VIATA REALA vs “VIATA” DE FACEBOOK (video)

  1. Da,ceva ne e in regula cu retelele de socializare.Desi pagina mea de facebook incepuse sa aiba un real “succes” era sa-mi distrug viata de familie. Nevasta-mea imi reprosa mereu ca o neglijez,dar nu a reusit sa ma convinga asa ca imi vedeam in continuare de “prietenii” mei.Asa ca am primit canon sa-mi sterg pagina.Am fost foarte nefericit in ziua aia ceea ce m-a facut sa inteleg cat eram de dependent.

  2. facebook…facebook…facebook…e mai ceva ca un drog,adica cu mai mare sfera de influenta… ceva cu care eu ma lupt de cativa ani si…alerg de una singura si ies pe locul 2,….facebook-ul detine suprematia…aliniaza in fata ecranelor copiii care-si neglijeaja viata,scoala,…uita de tot…

  3. Pingback: TELEVIZIUNEA POATE UCIDE. Sadismul reality show-urilor/ Studiul Facebook confirma: PSIHOZA DE MASA E REALIZABILA SI PRIN RETELE SOCIALE. SPRE O “GUVERNARE” FACEBOOK? - Recomandari
  4. E comic facebook.Cica sa-ti faci prieteni !E ca un magnet.Banuiesc ca cei care stau pe acest site pierd ore in sir, devin dependenti.Dependenti de net, de tv, se spala creierul.Nu este bun de nimic.Cum adica ,dintr-un like la o poza esti prieten cu cineva pe care nu-l cunosti.La scoala din povesti copii invata ca un prieten il castigi cu fapte.Ce fapte se fac pe facebook decat doar sa dai like-uri sau sa pui poze care nici nu stii daca sunt adevarate.Totul este interes si cred ca aceasta companie primeste bani colosali cu scopul controlarii oamenilor.

  5. Pingback: ICE BUCKET CHALLENGE – experiment de snobism “caritabil” prin “social media”. “Ce-ar fi sa contribuim la o cauza nobila pentru ca VREM si nu pentru ca e TRENDY sa fii parte dintr-un ultra-mediatizat joc de domino?”
  6. Pingback: FACEBOOK decide pentru dumneavoastra!/ Copiii intre CONEXIUNEA DIGITALA si CONECTAREA AFECTIVA/ LUMINA emisa de TELEFONUL MOBIL – afecteaza somnul si vederea - Recomandari
  7. Pingback: De ce monitorizeaza FACEBOOK utilizatorii care folosesc CURCUBEUL LGBT in PROFIL pentru a “celebra” decizia Curtii Supreme din SUA? | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: FACEBOOK SI POST-DEMOCRATIA. Reteaua de internet a fost acuzata ca CENZUREAZA DELIBERAT POSTĂRILE CONSERVATOARE. Cum manufactureaza Facebook NOUL CONSENS SOCIAL prin expunerea privilegiata a MINORITATILOR AGRESIVE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare