“Au iertat si au fost martirizate”. Femeile ucise de un terorist islamic in Daghestan de Duminica Iertarii au fost inmormantate recent

26-02-2018 29 secunde Sublinieri

In urma cu cateva zile, in Daghestan, a avut loc ceremonia de inmormantare a femeilor ucise de Duminica Iertarii de un terorist islamic. Mii de oameni au participat la slujba pentru a le pomeni pe Vera, Ludmila, Nadejda, Irina si Vera. 

Un tanar de 22 de ani a inceput sa traga asupra credinciosilor care ieseau dupa Sfanta Liturghie de la catedrala Sf. Gheirghe din Kizlyar. Strigand Allahu Akbar, teroristul a ucis pe loc patru dintre cele cinci credincioase, una dintre ele decedand ulterior, in urma ranilor, la spital. Femeile tocmai se iertasera, potrivit randuielii. Pe langa cele cinci credincioase ortodoxe, au fost ucisi si doi paznici musulmani. 

Teroristul a fost ucis de fortele de ordine.

La inmormantare au participat in jur de cinci mii de oameni, printre care oficialitati politice, ca premierul Daghestanului, si alte personalitati locale. Arhiepiscopul locului, Varlaam, a savarsit Litia pentru cele adormite si a rostit un cuvant de mangaiere, exprimandu-se pentru strangerea randurilor in fata raului comun. 

Portalul ortodox orthodoxchristian.com a prezentat evenimentul sub titlul Au iertat si au fost martirizate


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la ““Au iertat si au fost martirizate”. Femeile ucise de un terorist islamic in Daghestan de Duminica Iertarii au fost inmormantate recent

  1. Bunul Dumnezeu să le ierte și să le odihnească cu drepţii în Împărăţia Cerurilor !!! Veșnica lor pomenire,din neam în neam !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare