AUTO-GLORIFICAREA PRIN DEMONIZARE SI DEZINFORMARE. CpF si APOR Vrancea, tintele unei campanii de presa negative pentru reactia fata de conferinta WOMAN TALK

26-02-2018 5 minute Sublinieri

Recent, dupa cum am informat, APOR Vrancea s-a sesizat asupra intentiei de a se organiza o editie a Conferintei Woman Talk in Focsani, in cadrul unei actiuni care implica Inspectoratul Judetean local si era destinata elevilor. Locatia actiunii era Ateneul Popular din oras, cladire publica.

In urma demersurilor APOR si a altor lideri ai societatii civile locale, Inspectoratul Judetean Vrancea se retrage din actiune si cere respectarea regulilor, adica garantii ca participarea elevilor se face cu respectarea legii (acordul explicit parental), directorii scolilor sunt avertizati cu privire la continutul conferintei Woman Talk, iar directorul Ateneului decide sa nu mai inchirieze sala organizatorilor.

Reamintim ca ideea centrala a Woman Talk nu este atat discriminarea sau egalitatea de gen, cat ceea ce ar cauza aceste fenomene, adica perpetuarea stereotipurilor de gen, a artificialitatii genurilor feminim si masculin. De asemenea, printre invitati se afla si un activist transgender.

Urmarea acestor evenimente? O auto-glorificare a activistilor invitati sa vorbeasca la conferinta, demonizarea APOR Vrancea si a liderilor CpF, precum si dezinformari cu privire la caracterul actiunii.

Astfel, intr-o spirala a escaladarii tonului (si a urii), aflam din presa cum Coalitia pentru Familie reuseste sa blocheze o conferinta despre discriminare si egalitate de gen (Digi24), prin, nici mai mult, nici mai putin, “haituirea” unor elevi pentru ca ar fi “indraznit” sa aiba astfel de initiative (adevarul.ro). La nivel politic, activistul Florin Manolea a declarat ca ce s-a intamplat ar fi o „grava încălcare a drepturilor omului“ (adevarul.ro). Una din invitatele la conferinta tine acelasi tip de discurs, auto-prezentandu-se pe sine si pe elevii asociati actiuni drept victime, “pericole publice” denuntate ca atare de, banuim, o majoritate bigota si rea (CSF, NCSF).

Sa punem putina gheata in aceasta supa infierbantata:

 1. Organizatorii actiuni nu sunt niste bieti elevi oarecare, cel putin potrivit informatiilor oficiale de pe pagina evenimentului. Este vorba despre FLEX Alumni Romania, o retea globala initiata si sustinuta de Departamentul de Stat al SUA. Asadar, avem de-a face cu o organizatie cu resurse si logistica, nu de initiative locale din partea unor elevi care cautau sa se exprime genuin pe teme de interes pentru ei. Este un mod tipic de recrutare si sprijinire de sus in jos, nu de initiative spontane ale adolescentilor. Apropo – sa ne amintim ce reactii isterice a declansat implicarea unor adolescenti in campania pentru referendum. Acolo presa de atitudine neobolsevica era foarte riguroasa cu aspectele legale ale implicarii minorilor in actiuni publice. Dar, dubla masura este deja patentul exclusiv al progresistilor, nu?
 2. Tematica acestei Conferinte este la fel de lipsita de autenticitate prin raportare la destinatari. Si inselatoare. Nu discriminarea sau egalitatea de gen a deranjat APOR Vrancea, ci ideologiile de gen. De fapt, mesajul Conferintei, asa cum lesne se poate vedea pe contul de Facebook al acesteia, este ca la baza discriminarii stau stereotipurile de gen, iar acestea, la randul lor, semnifica faptul ca genul e o conventie sociala, e artificial, neavand un fundament natural. In acest sens, se explica si prezenta activistului pentru transgenderism.
 3. Nu exista niciun fel de suport factual pentru afirmatii de genul “haituirea elevilor”. Pur si simplu nu sunt fapte de haituire, cu atat mai putin a elevilor! 
 4. Nu exista niciun fel de drept al omului incalcat. Conferinta nu a fost cenzurata. Pur si simplu institutiile publice au decis ca nu vor sa se asocieze cu acest tip de eveniment si au cerut respectarea legii. Au tot dreptul.
 5. Institutiile publice din Vrancea apartin …publicului vrancean. Din banii si impozitele acestor oameni sunt intretinute. Asadar, institutiile publice dau socoteala acelui public, nu asociatiilor sau retelelor globale finantate de SUA, oricat de importante ar fi acestea si orice fel de suport mediatic ar reusi sa genereze.
 6. In loc sa aleaga calea fireasca a unei actiuni derulate fara implicarea institutiilor publice si a scolilor, adica derularea evenimentului in cadru privat, in conditiile legii, organizatorii si invitatii Woman Talk au luat in deradere publicul, parintii si elevii focsaneni care nu doresc astfel de actiuni si au incurajat dezinformari si demonizari ca cele punctate mai sus. Foarte democratic, foarte tolerant.
 7. Jurnalistul si consilierul local Cristi Irimia, tavalit si el bine de presa de “atitudine” neobolsevica, a facut o relatare a evenimentului. Printre altele, a aratat ca unele acorduri parentale au fost semnate de elevi (ceea ce e, evident, ilegal) (vezi mai jos reportajul integral). 
 8. Spre meritul sau, Daniel Gheorghe (singurul…) a luat atitudine fata de acest abuz:

Conform articolelor 26 și 29 din Constituția României valorile familiei, ale libertății conștiinței și dreptul părinților de a asigura educația copiilor conform propriilor convingeri reprezintă drepturi fundamentale. Faptul că asociațiile de părinți din județul Vrancea ori din orice altă parte a României se opun impunerii prin persuasiune și manipulare către copiii minori a ideologiei de gen este un drept legal complet legitim. Cred că este de datoria noastră, a celor care îi reprezentăm pe români, să arătăm cum din spatele unor programe asa zis “educative” se ivește chipul pervers al ideologiei scolii de gândire neo-marxiste de la Frankfurt alături de expresia aberațiilor unor personaje gen Marcuse care au încercat să distrugă familia, comunitatea și credința prin relativizarea realității concrete. În fața acestei ofensive extremiste, profund distructive, să avem curajul de a interpune 2 Cărți, una de Adevăr revelat iar alta de lege materială : Sfânta Scriptura și Constituția României!!

Focșani, 24 februarie 2018. Sala de conferințe a hotelului Unirea. Eveniment anunțat drept conferință, în principal pe marginea discriminării femeilor. Organizatori: mai mulți elevi, cu susținerea Ambasadei SUA. Numele invitaților și al organizatorilor nu au relevanță pentru că îmi propun să vorbesc despre tema conferinței, raportat la ce s-a discutat acolo, despre modul de organizare și alte aspecte percepute în mod direct, ca jurnalist prezent la fața locului. Nu vizez PERSOANE, ci FAPTE.

De aceea, nu voi menționa (cu nume și prenume) că unele eleve organizatoare sunt fiice ale unor persoane cu influență în Vrancea și nici faptul că presiunile care s-au făcut pe plan local pentru a se ține conform legii această activitate cu elevi, în ciuda cererilor părinților, depășesc cu mult sfera locală.

Bine de știut: pentru ca o activitate extrașcolară să fie legală, este necesar acordul explicit (scris) al părinților. Asta spune legea. Adică exact ceea ce au precizat asociațiile care apără drepturile copiilor și nu numai. Ce mai spune legea: art. 29 din Constituția României: ”Părinții au dreptul constituțional să iși educe copiii potrivit propriilor convingeri” / art. 487 Cod civil: ”Părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri”.

De aici pornesc și mă voi referi, evident, și la transparență, toleranță, (ne)discriminare etc. Voi relata punctual episoade de la evenimentul de ieri, într-o sinteză care să reliefeze evenimentul în sine.

Nu voi atașa articolului înregistrări audio sau video de la eveniment, decât dacă interesul public, așa cum este el prevăzut de legislația în vigoare, o va cere în viitor. Protejarea imaginii elevilor minori reprezintă o prioritate pentru mine în acest moment.

O întrebare: organizatorii au anunțat că evenimentul va fi despre discriminarea femeilor și violența la care sunt supuse de către parteneri. Imaginea și clipul video de mai jos sunt relevante pentru tema conferinței?

Ce s-a întâmplat la conferință și cum i-am perceput eu pe organizatori și pe invitații care au vorbit elevilor:

Unii din invitați au încercat să ducă relativ rapid discuția către o serie de prevederi controversate ale Convenției de la Istanbul, convenție care vrea să instituie o nouă ideologie de gen prin care se contestă sexul biologic, cel cu care te naști așadar, punând accentul pe ideea că ești ceea ce alegi să fii la un moment dat, nu ceea ce te-ai născut.

În plus, s-au prezentat în cadrul evenimentului statistici prin care să se inducă discriminarea și prezentarea stereotipică a bărbaților drept agresori, făcându-se din excepții reguli (18.000 de agresiuni fizice conjugale la un total de peste 6 milioane de bărbați).

Totodată, am constatat că libertatea religioasă ar putea fi limitată, iar dreptul părinților de a-și instrui copiii pare a fi dat la o parte, în condițiile prevederilor Convenției de la Istanbul. (clic AICI pentru mai multe informații referitoare la Convenția respectivă)

EPISODUL 1:

• Inițial, nu mi-au permis accesul la conferință, fiind extrem de nepoliticoși, amenințându-mă că vor chema paza hotelului și sunând la Poliție (oamenii legii NU au venit la fața locului, sesizarea fiind de-a dreptul penibilă).
• Mi s-a spus textual: ”Dvs. nu aveți dreptul să fiți invitat la un astfel de eveniment”. (Să fie oare discriminare din partea celor care organizează un eveniment… anti-discriminare? Fac parte din grupul ziariștilor incomozi pe care trebuie să-i ții departe?
• ”Nu dorim ca evenimentul să fie filmat. Invitații care vor vorbi la conferință nu doresc să fie filmați”…. Hmmm, spui că vrei să vorbești despre discriminare, despre drepturile femeii etc. și nu vrei să faci publică intervenția ta? Ce ai de ascuns?

EPISODUL 2:

Elevii vin la eveniment, rând pe rând. Unii dintre ei abia atunci primesc acordurile parentale de participare cu care ar fi trebuit să vină de acasă.
• În fața mea, două eleve trec numele părinților pe acordul de participare și semnează în locul părinților. La o altă masă, o elevă procedează la fel. O întreb dacă a semnat în locul părinților. Îmi zâmbește și confirmă că da.

 • Mulți dintre elevi procedează la fel. Semnează ei acordurile parentale, acolo, după ce le-au primit în acel moment de la organizatori.
 • Fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, Cristian Gârneață, a avut și el o poziție publică referitoare la acest aspect, după ce a primit informația de la o elevă participantă la eveniment (vezi captură FB mai jos). Un alt părinte prezent la eveniment a remarcat și el și ne-a anunțat că unii elevi semnează acordurile în locul părinților.

• În acest context, instituțiile abilitate ale statului de drept ar putea verifica lista cu participanții. Dacă-i vor contacta și pe părinți, s-ar putea să aibă multe surprize. Și organizatorii la fel…

EPISODUL 3:

Încep să vorbească persoanele invitate la eveniment (speakerii). Observ că, deși evenimentul este despre discriminare, acest cuvânt este folosit foarte rar în primele 90 de minute ale evenimentului. După amintirea romilor, LGBT este subiectul zilei pentru elevi. Printre alte sfaturi, unul mai concret ca altul… Să ”ascultăm”:

• ”Să nu votați politicieni misogini”

* ”Am fost la proteste când Emil Boc a scăzut salariile”
”Convenția de la Istanbul”
”Cereți la opționale introducerea Educației Sexuale”
• ”Bărbații au scris cartea aceea (cu referire la Biblie….)”

Concluzie parțială:

Invitații n-au lămurit un lucru: femeile din România care sunt agresate de parteneri sunt agresate pentru că… sunt discriminate? Și cum ne raportăm la agresiunile femeilor asupra bărbaților?, pentru că s-au făcut și referiri la acest aspect, dar doar ca și statistică.

Voi reveni cu celelalte aspecte învățate de elevi privitoare la eliberarea de constrângerile pe care sexul biologic al fiecăruia dintre ei îl poate da! (Cristi IRIMIA)

 

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Educatia sexuala, Educatie, Homosexualitate, Ideologia genului, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Scoala romaneasca, Sexualizarea copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “AUTO-GLORIFICAREA PRIN DEMONIZARE SI DEZINFORMARE. CpF si APOR Vrancea, tintele unei campanii de presa negative pentru reactia fata de conferinta WOMAN TALK

 1. Pingback: Coalitia pentru Familie si Platforma Impreuna denunta un program DE PROMOVARE SISTEMATICA A HOMOSEXUALITATII in scolile românești, concomitent cu ANIHILAREA DREPTURILOR PARINTESTI
 2. Pingback: DRAGNEA AFIRMA, DIN NOU, NECESITATEA ORGANIZARII REFERENDUMULUI/ Nou studiu sociologic: ROMÂNII SUNT CONSERVATORI SI NU VOR LGBT/ Noi informatii despre scandalul provocat de activistii ideologiei de gen in Focsani. INITIATORII EVENMENTULUI NU AU COMUNICA
 3. Pingback: Elevii din Focsani au facut exercitii de NON-BINARITATE cu un trasngender/ Picatura de otrava din CONVENTIA DE LA ISTANBUL/ Ideologia drepturilor copilului: instrument de DISTRUGERE a FAMILIEI/ Expert UNICEF si activist al drepturilor copilului, condamnat
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare