FUKUSHIMA: din nou informatii grave despre radiatiile nucleare, recunoscute tardiv de autoritatile japoneze

29-07-2011 1 minut Sublinieri

Autorităţile japoneze au dat publicităţii, în această săptămână, informaţii mai îngrijorătoare despre criza nucleară decât a admis, anterior, Guvernul, vorbind de peste 1.600 de muncitori posibil expuşi la radiaţii imediat după catastrofă.
Potrivit Washington Times, peste 1.600 de muncitori ar fi putut fi expuşi unor niveluri de radiaţii periculoase, în primele săptămâni după cutremurul de la 11 martie, urmat de un tsunami, care a avariat centrala nucleară Fukushima Daiichi, potrivit unui raport al Guvernului, finalizat în aprilie.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a anunţat că cel puţin 2.900 de vite au consumat paie de orez contaminate cu izotopi radioactivi peste limita legal admisă. Astfel, mii de consumatori din întreaga Japonie se întreabă dacă au ingerat particule care cauzează cancer. În plus, autorităţile au postat pe Internet hărţi cu urme ale unor emanaţii de cesiu şi iod radioactiv, provenind de la un “nor nuclear“, care s-a aflat, la 15 martie, deasupra zonei Tokyo, locuită de aproximativ 40 de milioane de persoane.

Noile informaţii prezintă un scenariu mai tulburător decât cele făcute publice anterior, în martie şi aprilie, de către oficiali guvernamentali, care au tins să minimizeze sau să nu facă publice veştile rele, pentru a calma publicul.

Numeroşi rezidenţi străini se întreabă, pe forumuri, dacă prezintă siguranţă să mai rămână în Japonia. De asemenea, numeroşi japonezi sunt tot mai îngrijoraţi de modul în care Guvernul a acţionat în timpul crizei şi sunt preocupaţi de răspândirea particulelor radioactive.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “FUKUSHIMA: din nou informatii grave despre radiatiile nucleare, recunoscute tardiv de autoritatile japoneze

  1. Pingback: NIVEL RECORD DE RADIATII LA CENTRALA DE LA FUKUSHIMA
  2. Pingback: Zonele din Fukushima, EVACUATE PENTRU DECENII (=pentru... totdeauna)
  3. Pingback: Autoritatile japoneze au ascuns adevarul despre FUKUSHIMA de la inceputul tragediei. 1 AN DE LA DEZASTRUL NUCLEAR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Pericolul CATASTROFEI NUCLEARE de la Fukushima inca prezent? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare