George Soros a cumparat rezervele de gaz de sist din Polonia

22-09-2011 1 minut Sublinieri

San Leon Energy Plc, compania de exploatare a gazelor naturale controlată de omul de afaceri american de origine maghiară George Soros, se așteaptă ca licențele pentru gazul de şist pe care tocmai le-au obținut să fie mai profitabile chiar decât cele din Statele Unite ale Americii, conform unor informații publicate de Business Week.

San Leon, care a devenit unul dintre cei mai mari exploatatori de rezerve de gaz din Polonia după ce a cumpărat Realm Energy International Corp. pentru 142 de milioane de dolari, se așteaptă ca profitul obținut când va trage linie, să fie mai mare decât cel obținut acasă în America.  Investitorul George Soros deține, prin San Leon, 14 licențe asupra a mai mult de jumătate de milion de hectare de teren în  această țară est-europeană, în vederea explorării de gaze de șist și de hidrocarburi convenționale.

Conform Administrației Americane a Energiei, Polonia are o capacitate de producție de gaze de șist de 5,2 mii de miliarde de metri cubi. Gazele de şist sunt practic tot gaze obişnuite, dar care sunt blocate în şisturi argiloase şi care sunt mai greu de exploatat faţă de gazele convenţionale.

Soros a pus ochii și pe rezervele din Kosovo

Conform unor informații publicate de Wall Street Journal, Sahit Muja, care este director al companiei Albanian Minerals, are acces la bogățiile minerale ale statului Kosovo care mai cuprind și zăcăminte de zinc, crom, aur, argint și nichel. Considerat a fi omul de legătură al lui Soros, acesta intenționează să pună mâna pe revervele de cărbune din Kosovo.

Mai mult, valoarea totală a rezervelor de cărbune (15 miliarde de tone) este estimată a fi de 300 de miliarde de euro. O serie de informații publicate anul trecut de către presa sârbă arată că guvernul din Kosovo ar fi promis administrației Clinton ca acordurile de concesionare a rezervelor să fie făcute cu companii americane.

Coincidenţă sau nu, preşedintele Agenţiei de Privatizare din Kosovo este Dino Asanaj, un personaj al cărui CV este strâns legat de activităţi realizate în Statele Unite (vezi link). Mai mult, Asanaj a fost reprezentant al KLA (Kosovo Liberation Army) în Statele Unite. Conform unor informaţii publicate într-un comentariu pe blogul Wall Street Journal, KLA ar fi primit ajutoare financiare de la Fundaţia lui George Soros.

După unele estimări, provincia Kosovo are una dintre cele mai mari rezerve demonstrate de cărbune din lume.


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Gazele de sist

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “George Soros a cumparat rezervele de gaz de sist din Polonia

 1. Nu despre Polonia se spunea că are rezerve de gaz de şist suficiente pentru 300 de ani de consum în valori actuale? 142 milioane de dolari.. deci cam 120 de euro.. Băi nene ce fler au unii în afaceri! Eu mă bucuram că am găsit nesscafe 3în1 la 50 bani..

 2. 🙂

 3. dar pe soros asta, cine o sa puna mana !?

 4. E nevoie de fler in afaceri dar e nevoie si de altceva. Ca doar si Soros scoate mereu bani din sertar ca Itzic, in bancul in care este luat la intrebari de garda financiara in legatura cu provenienta banilor sai:

  – Explicati, va rugam, de unde provin banii dumneavoastra?
  – Eu imi tin banii in sertar, domnilor. Provin din sertar.
  – Bine, bine, dar cine-i pune acolo?
  – Pai, cum cine? Nevasta-mea!
  – Buun! Si ea de unde-i are?
  – Pai, cum de unde, dom’le? De la mine!
  – Bine, dom’le, dar dumneata de unde-i ai?
  – Pai nu v-am spus, dom’le? Chiar nu intelegeti? Din sertar!!!

  Deci daca n-ai sertar n-ai facut nimic!

 5. Cum sunt posibile toate aceste lucruri? Răspunsul poate fi găsit în cartea lui Ioan Ianolide, “Întoarcerea la Hristos”.

 6. In zona unde locuiesc Prospectiunile lui Tender “prospecteaza” la greu si se pare ca au si gasit ceva…

 7. Pingback: CHEVRON va incepe EXPLOATAREA gazelor de sist in Dobrogea. Procedura induce CUTREMURE si POLUARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: GASLAND: Documentar despre EFECTELE NOCIVE ALE FRACTIONARII HIDRAULICE folosita in exploatarea gazelor de sist (Video – subtitrare) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Chevron, gazele de sist si MASACRUL ECOLOGIC de la Barlad. CUM S-AU IMPARTIT RESURSELE ROMANESTI DE HIDROCARBURI GIGANTILOR ENERGETICI MONDIALI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare