Gruparea ISIS ameninta si CRESTINII din LIBAN. “AM VENIT SA VA SACRIFICAM PE VOI, RUGATORI AI CRUCII”

7-09-2014 1 minut Sublinieri

grafiti-isis

Armata libaneza a raspuns prompt la amenintarile din Tripoli.

Tripoli, Libia: Armata libaneza a desfasurat un raid puternic in Tripoli marti dimineata pentru a linisti temerile oamenilor legate de amenintarile impotriva crestinilor care au fost facute de catre militantii ISIS.

Un grafiti de pe peretele Bisericii Mar Elias din cartierul Mina spunea: “Am venit sa va sacrificam, pe voi rugatori ai crucii.” Armanta libaneza a raspuns rapid, luand masuri in Tripoli, in apropiere de Podul Abu Ali si in pietele interioare.

Au crescut tensiunile in Tripoli, au avut loc mai multe incidente de intimidare impotriva comunitatii crestine din oras. Crucile au fost arse in weekend si cateva biserici au fost deteriorate si inscrise cu mesaje ca “Vine statul islamic“, drept represalii la faptul ca mai multe steaguri islamice au fost arse de cativa tineri in Piata Beirut’s Sassine.

Incidentele au fost condamnate pe scara larga de catre oficiali, iar Ministrul Justitiei Ashraf Rifi a promis ca va demara o ancheta completa cu privire la orice incercari de a aprinde conflictul sectar.

Prim-ministrul Tammam Salam a avertizat luni impotriva impartirii libienilor in secte, sugerand ca Frontul Nusra si gruparea ISIS, care detin cel putin 23 de soldati si politisti captivi, cauta sa amplifice conflictul cu Libanul.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de L.F.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Gruparea ISIS ameninta si CRESTINII din LIBAN. “AM VENIT SA VA SACRIFICAM PE VOI, RUGATORI AI CRUCII”

 1. pai de acum se muta atentia de la ucraina la invazia din siria. coalitia internationala s-a format, peshmerga se reformeaza, nmai ramane sa asteptam intrunirea onu din 24 septembrie si invazia. ma intreb daca il vor schimba pe Assad. si mai am o nelămurire. cu ce e mai importanta ucraina fata de belarus? cum de a scapat pana acum Lukasenko? belarusul nu spui ca e langa nato si ue. nici o miscare, o revolutie, un dizident, un ong macar. a incremenit pur si simplu.

 2. @enkidu:

  Aici e Liban. Insa in presa occidentala oricum subiectul care a prevalat, inclusiv in ceea ce priveste Summitul NATO, a fost ISIS si Orientul Mijlociu, nu Ucraina. Cel putin asta a fost impresia mea…

 3. Titlul corect ar fi “Facatura americano-saudito-israeliana ISIS ameninta…”. Bin Laden, Al-Ciada si-au trait traiul, e randul noii sperietori…

 4. Continuare a planului Yinon (Marele Israel), destabilizarea Orientului Mijlociu. Suniti contra shiiti, arabi contra persani, musulmani contra crestini, samd.:

  https://www.youtube.com/watch?v=LM2Fi1rhYqc

  http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

 5. era ISIS in titlu si am zis sa nu fiu chiar off_topic asa ca am strecurat comentariul. daca n_as face diferenta intre libia, liban, liberia si daca nu le_as putea indica pe harta m_as lasa de comentat.

 6. oare unde o fi liberia?!

 7. @enkidu:

  Am zis ceva gresit?

 8. @admin
  nu bre. eram sigur ca se intelege aiurea. las-o asa cum a cazut. e bine asa. ideea era ca va fi o invazie in siria si ca vom auzi mai des de raqqa. turcii au oprit eufratul de la barajul lor din amonte de raqqa. prilej pentru abu_musa, purtatorul de cuvant al isis, sa ameninte ca vor da drumul eufratului de la istambul. parca oprirea eufratului era inca un semn

  http://m.youtube.com/watch?v=AUjHb4C7b94

 9. Mda, acum am observat ca e vorba de Liban, nu de Libia. Insa asa glasuia stirea din sursa originala, ca e vorba de Tripoli. Si crezui ca e capitala Libiei, nu orasul cu acelasi nume din Liban… In fine, am corectat. Asa-i cand faci stiri la doua noaptea si nu verifici pana la capat si nu-ti aduci aminte ca totusi Libia e cam departe de zona ISIS.

 10. Se reactiveaza conflictul din Siria sub pretextul combaterii Statului Islamic
  http://www.rfi.ro/special-paris-52179-40-tari-coalizate-combate-statul-islamic
  http://www.rfi.ro/stiri-politica-52144-tarile-golful-persic-se-mobilizeaza-ele-contra-jihadistilor

  Maine seara Obama va prezenta planul de actiune. Mai raman doua intrebari. Ce se va intampla cu coalitia dupa eliminarea jihadistilor? Va lua ea forma unei aliante mai indelungate, sau va constitui nucleul unei viitoare cooperari regionale de securitate?
  Si doi…va mai ramane Assad la putere sau va fi la sfarsitul operatiunii intro pozitie extrem de precara?

  Rusia a exprimat indoieli in acest sens prin ministrul de externe Lavrov :

  “Sunt motive sa banuim ca loviturile aeriene de pe teritoriul sirian pot avea ca tinta, nu doar zonele controlate de militantii Statului Islamic, cat si trupele guvernamentale care pot fi lovite discret pentru a slabi pozitiile armatei lui Bashar Assad”

  http://rt.com/news/186356-lavrov-syria-bombing-west/

 11. Pingback: Crestinii din Irak sunt ai nimanui/ PATRIARHUL MOSCOVEI: Tragedia Siriei si a Irakului s-a transformat intr-o IMENSA TRAGEDIE A CRESTINILOR. Mitropolitul Ilarion acuza Occidentul pentru “ACORDUL TACIT” fata de GENOCIDUL CRESTINILOR din Orientu
 12. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare