Henry Kissinger: “BALCANIZAREA” SI DESTRAMAREA SIRIEI AR FI CEL MAI BUN REZULTAT (video). PLANUL E GLOBAL: Fragmentarea statelor natiune si provocarea tulburarilor sociale sau PRIN HAOS LA NOUA ORDINE MONDIALA

27-06-2013 4 minute Sublinieri

Intr-o foarte recenta interventie in cadrul Scolii Ford, fostul secretar de stat Henry Kissinger a comentat situatia din Siria, exprimandu-si preferinta pentru o Siria destramata si “balcanizata” care sa inlocuiasca regimul Assad (de la min. 19.30).

“Sunt trei posibile rezultate. O victorie a lui Assad. O victorie Sunni. Sau un rezultat in care diferitele nationalitati sunt de acord sa co-existe insa in regiuni mai mult sau mai putin autonome, astfel incat sa nu se oprime reciproc. Acesta este rezultatul pe care il prefer. Dar aceasta nu este o perspectiva populara”.

[…] Cum actuala “revolutie” se transforma in haos, Kissinger a comentat, mai departe, pe marginea situatiei:

“In presa americana este prezentat un conflict intre democratie si un dictator – si dictatorul isi omoara propriul popor, deci trebuie sa-l pedepsim. Dar nu asta se intampla acolo. Poate ca a inceput de la cativa democrati. Dar, in ansamblu, este vorba despre un conflict etnic si sectar.

Acum este un razboi civil intre grupuri sectare. Si trebuie sa o spun ca nu am inteles asta de la inceput. Daca citesti media noastra gasesti ca spune: trebuie sa scapam de Assad. Si daca scapam de Assad, atunci formam un guvern de coalitie. E de neconceput. Sunt pentru a scapa de Assad, insa disputa intre noi si rusi pe acest subiect este ca rusii spun: voi nu doar o sa scapati de Assad, nu asta e la mijloc, ci veti distruge administratia si veti ajunge ca in Irak – unde nu mai e nimic care sa tina laolalta. Si atunci va fi un razboi civil si mai rau. Asa s-a ajuns la mizeria de acum”.

Kissinger a mai comentat si inainte despre dezirabilitatea destramarii natiunilor in fragmente mai mici, haosul emergent din aceasta situatie facilitand intrarea lor intr-o ordine globala. Aceasta este, in esenta, regula divide et impera. Aceste comentarii ale lui Kissinger consuna cu altbele, anterioare, in care avansa ideea ca tulburarile sociale si civile pot fi folosite ca mijloace de fuzionare a natiunilor (inclusiv SUA) intr-un “sistem international“.

“SUA trebuie sa faca parte dintr-un sistem international pe care l-am creat pe plan intern”, spunea Kissinger in The Harvard Crimson in 2012. Cand a fost intrebat care sunt cele mai importante probleme ale societatii americane in aceste vremuri, Kissinger a raspuns:

“Din punct de vedere international, problema este ca exista tulburari in desfasurare in orice parte a lumii, dar aceste tulburari nu au aceleasi cauze, deci SUA trebuie sa faca parte dintr-un sistem international pe care l-am creat [deja] pe plan intern”.

Conceptul de a profita de crize si tulburari ale caror cauze pot diferi de la natiune la natiune, pentru a impune o ordine internationala, este o consecinta evidenta a regulii de aur ce spune ca ordinea globala este creata din haos.

Mai departe, Kissinger ne ridica putin coltul perdelei pentru a vedea ce intentioneaza el si amicii sai bilderbergi, afirmand ca nelinistea civila – fie din motive economice, politice sau sociale – trebuie sa fie folosita pentru a integra natiunile in mult-doritul “sistem international”.

Intr-un articol din 2008 se arata ca H. Kissinger, intr-un interviu cu Charlie Rose “numeste haosul global adus de criza financiara si raspandirea terorismului ca oportunitate de a sustine noua ordine mondiala”, scria Steve Watson.

[…]

Aceasta discutie despre crize si tulburari ca mijloace specifice de a realiza o centralizare globala pot trimite catre existenta unui plan transnational – un concept sinistru ce urmeaza gandirea hegeliana dialectica clasica, anume ca: problema (fie reala, fie provocata, falsa) provoaca reactia ce, in schimb, permite celor puternici sa furnizeze solutia.

Mi se pare ca afirmatiile lui Kissinger aduc aminte de cele scrise de Alexander Wendt de la Univ. Chicago ce, in 2003, in tratatul sau intitulat De ce este inevitabil un stat mondial: teleologia si logica anarhieiscria astfel:

“Luptele nationaliste pentru recunoastere sunt, fara indoiala, depasite, si mai multe state noi – mai multa anarhie – pot fi create. Dar, in timp ce mai multa fragmentare este, intr-un anume sens, un pas inapoi, este, totodata, o preconditie pentru a merge mai departe, de vreme ce numai cand diferenta este recunoscuta, o identitate mai larga poate fi stabila. (…) Departe de a suprima nationalismul, statul mondial va fi posibil doar daca il va imbratisa.

Acest cuvinte pot arunca o lumina asupra cuvintelor rostite de Kissinger si prietenii sau supranationalisti, aratand, in esenta, ca sunt foarte constienti ca o simpla propunere a unui stat mondial nu va reusi – ba chiar va starni opozitie daca e propusa prea direct – si ca acelasi scop ar putea fi atins mai bine prin fragmentarea si balcanizarea statelor natiune, fie in Est, fie in Vest, pentru a integra aceste fragmente intr-un construct global, descris de regula sub termenul de noua ordine mondiala.

20090915-occult-11-300x232

Nota noastra:

Un fost ministru francez de externe arata, la randu-i (dintr-o perspectiva critica) faptul ca deznodamantul urmarit in cazul Siriei este ”balcanizarea”

Fost ministru de externe francez: Israel ar fi planificat RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA inca din 2009. Primavara araba: STRATEGIA “BALCANIZARII” ADVERSARILOR STATALI AI ISRAELULUI SI MIZA “LEVIATHANULUI”: hegemonia globala

”Balcanizare” inseamna fragmentare si provine de la starea aproape perpetua de conflict si macinare din istoria moderna a Peninsulei Balcanice. Balcanizata a fost Iugoslavia, de pilda. Grecia se temea si ea, existand voci ce acuzau ca H. Kissinger ar avea astfel de strategii si pentru aceasta tara.

Cum intelegem insa afirmatia ca un stat mondial (sau o structura supranationala) nu va reusi decat daca va imbratisa nationalismul? Raspunsul il gasim in cazul Scotiei, Belgiei, al Cataloniei si… al Tinutului Secuiesc. Nationalismul este folosit astazi, insa NUMAI pentru enclavele potential separatiste, pentru a fragmenta si distruge statele-natiune, astfel incat ordinea internationala sa se impuna mai usor.

Iar legatura dintre regionalizare si impunerea unui guvern supranational a mai fost documentata aici:

NOUA STRATEGIE A AMAGIRII: STATELE NATIONALE CENTRALIZATE, ACUZATE PENTRU CRIZA; AUTONOMIA SI INDEPENDENTA REGIUNILOR, ”VANDUTE” CA REMEDII ECONOMICE!

*

Totodata, revoltele sociale sunt, intr-adevar, tot mai generalizate si mai radicalizate

Coperta The Economist: MARSUL PROTESTELOR A CUPRINS INTREAGA LUME

FIERBE LUMEA. Protestele si represiunile brutale continua in Turcia (video)/ Zeci de mii de oameni in strada in ITALIA/ Brazilia scufundata in ANARHIE din cauza… CUPEI MONDIALE LA FOTBAL/ Proteste zilnice in BULGARIA

La acest tablou al faramitarii create prin varii tactici (razboi civil, tulburari sociale, regionalizare institutionalizata de tip european) mai putem adauga si chestiunea homosexualitatii.

Agenda LGBT face parte din aceeasi panoplie a ”diferentei recunoscute” pentru a obtine o ”identitate mai larga”. Adica sunt folosite, pe plan socio-cultural, intr-un mod similar cu modul in care sunt folosite enclavele etnice pentru dezmembrarea statelor-natiune. De aceea se duce o ofensiva atat de agresiva in favoarea LGBT: pentru a se dezmembra, destructura societatea ca atare.

Multiculturalismul este noul colectivism care distruge organismul social pentru a-l descompune in zone sociale aflate in conflict perpetuu, stare de haos in care se poate impune o noua ordine sociala, nu doar o noua ordine statala.

Vezi si:

Strategia “prin haos spre ordine” nu este ceva nou si a fost demascata, printre altii, de F.M. Dostoievski:

De ce se intampla insa sa avanseze aceste agende scelerate?

Order_from_Chaos1

Alte legaturi:


Categorii

Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Homosexualitate, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Revolte populare, revolutii, Siria, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Henry Kissinger: “BALCANIZAREA” SI DESTRAMAREA SIRIEI AR FI CEL MAI BUN REZULTAT (video). PLANUL E GLOBAL: Fragmentarea statelor natiune si provocarea tulburarilor sociale sau PRIN HAOS LA NOUA ORDINE MONDIALA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: CARE SUNT SANSELE IZBUCNIRII UNUI RAZBOI MAJOR SI CUM NE VA AFECTA?/ “Lebedele negre” ale Orientului Mijlociu. Despre BALCANIZAREA Siriei si Irakului/ ISRAELUL SE TRANSFORMA INTR-UN REGIM EXTREMIST SIONIST-RELIGIOS?/ Alte previziuni 2016: CONF
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare