HARTA RECENSAMANTULUI, pe judete (rezultate provizorii)

2-11-2011 1 minut Sublinieri

rezultatele provizorii (click regiunile aferente fiecarui judet pentru vizualizare)


Vizualizati o harta mai mare (pe site-ul original)

INS a anuntat marti ca la Recensamantul din luna octombrie au fost inregistrate 8.387.153 de locuinte si 19.599.506 persoane, numar care include persoanele prezente, temporar absente si o parte din persoanele plecate pentru o perioada indelungata (respectiv cele declarate de unul din membrii gospodariei din tara). Reprezentantii INS atrag insa atentia ca numarul de persoane recenzate nu reprezinta populatia stabila a Romaniei, aceste date fiind preliminare.

La calculul final vor fi cuprinse si persoanele care au apelat la metoda autoinregistrarii, persoanele din spatiile colective de locuit, persoanele recenzate prin structurile MapN, MAE, MAI etc si restul persoanelor plecate din tara pe perioada indelungata.

Asadar, orice comparatie intre informatiile difuzate astazi si datele oficiale privind populatia stabila a Romaniei, rezultate in urma precedentelor recensaminte de populatie, din 1992 sau 2002, sunt lipsite de relevanta“, precizeaza oficialii institutiei.

Reamintim ca la recensamantul din 2002 au fost inregistrate 21,68 milioane de persoane. Estimari diverse arata ca cel putin 2 milioane de romani au plecat la munca in strainatate.

Situatii bizare in Bucuresti

Capitala iese din nou in evidenta, aici fiind inregistrate cateva situatii cel putin bizare. INS a raportat in data de 31 octombrie ca au fost recenzate 1.628.426 persoane, desi cu o zi inainte a anuntat ca numarul locuitorilor recenzati era mai mare, de 1.665.605. Oficialii nu au anuntat cum a fost posibil ca numarul persoanelor recenzate sa scada.

O alta situatie ciudata este cea din Sectorul 1, unde pe 29 octombrie se numarasera putin peste jumatate (51,38%) din numarul locuintelor estimate, pe 30 octombrie proportia a ajuns la 68,78%, pentru ca in ultima zi a recensamantului autoritatile sa sustina ca au reusit sa finalizeze operatiunea in termenul stabilit. Conform datelor prezentate initial, in Sectorul 1 se estima ca vor fi recenzate 111.660 de locuinte, insa datele publicate marti au aratat ca recenzorii au vizitat 102.362 locuinte.

Nici in acest caz nu se explica cum de recenzorii au reusit ca in doar doua zile (30 si 31 octombrie) sa viziteze la fel de multe locuinte ca in perioada 20-29 octombrie.

Potrivit datelor Ministerului Administratiei si Internelor, citate de cotidianul Adevarul, la Evidenta Populatiei figureaza 2.102.212 de bucuresteni. Acestora li se adauga persoanele care locuiesc in Capitala, dar nu cu acte. Astfel, numarul persoanelor care locuiesc in Bucuresti ar putea fi aproape de trei milioane.

In total, in Bucuresti au fost recenzate 784.584 de locuinte, desi INS informa, in timpul recensamantului, ca numarul de locuinte estimat a fi recenzat este 807.344. La nivelul intregii tari au fost recenzate 8.387.153 locuinte, adica 99,5% din numarul de locuinte estimat a fi recenzat.

Consulta aici documentul INS cu situatia locuitnelor si persoanelor recenzate pana pe 31 octombrie.

Va rugam sa ne semnalati problemele intalnite de dumneavostra pe perioada recensamantului.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “HARTA RECENSAMANTULUI, pe judete (rezultate provizorii)

  1. Eu nu am dat cnp ul nici nu am semnat nici nu am declarat locul de munca, si nu au mai venit dupa mine… “speram” intr o amenda! Pe ce lume traim??? Pe niciuna stabila oricum

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare