ICOANA “CU TREI MAINI” A MAICII DOMNULUI, DE LA MAN. NEAMT – LA BUCURESTI INTRE 3 SI 6 MARTIE. Mari procesiuni la Biserica Icoanei sambata seara si duminica

3-03-2012 2 minute Sublinieri

  • Libertatea: Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini, adusă în Bucureşti

În acest sfârşit de săptămână, bucureştenii se vor putea închina şi ruga la Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), icoană vindecătoare de boli, care va fi adusă la Bucureşti de la Mănăstirea Neamţ pentru a participa la festivităţile religioase prilejuite de aniversarea Duminicii Ortodoxiei la Biserica Icoanei.

Primarul Neculai Onţanu va crea toate condiţiile necesare [Se putea sa lipseasca propaganda politica desantata cand e vorba de un eveniment religios?, n.n.] pentru a permite în mod organizat miilor de credincioşii care vor veni să se roage la icoana făcătoare de minuni şi să o atingă pentru a le fi îndeplinite rugăciunile de însănătoşire rostite, în Postul Mare de sâmbătă, 3 martie până marţi 6 martie. În anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, Biserica Icoanei va fi timp de două zile centrul de interes pentru credincioşii din Bucureşti şi localităţile limitrofe care sunt aşteptaţi să participe la slujbele religioase oficiate în cadrul Duminicii Ortodoxiei şi să-şi resfinţească icoanele [?! icoanele nu se resfintesc, n.n.].

[…]

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamţ este o copie după icoana de la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia. A fost adusă în ţară de cuviosul Paisie de la Neamţ, stareţ al Mănăstirii între anii 1779 -1794. Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o minune petrecută în viaţa Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul, prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al Sfintelor Icoane. Sfântul Ioan a luat mâna sa tăiată şi a mers în faţa acestei icoane cerând să îl vindece şi Maica Domnului a vindecat mâna Sfântului. Drept mulţumire şi recunoştință Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului, în partea de jos, o mână de argint.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE, ne informează:

În zilele de 3 şi 4 martie 2012, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paşti), cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica ICOANEI din Bucureşti va avea loc a V-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ,,LUMINA ORTODOXIEI; ICOANA – FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria 2 Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului II.

Sâmbătă, 3 martie 2012, manifestarea va începe la orele 9.30 cu întâmpinarea la intrarea în comuna Afumați (judeţul Ilfov) a icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) adusă de la Manastirea Neamț de către Preacuviosul părinte stareţ Benedict Sauciuc. În continuare, icoana Maicii Domnului (Trihirusa) va fi dusă în procesiune şi aşezată spre închinare la biserica ICOANEI. Pe drum se vor face face opriri la bisericile Parc Plumbuita, Sfântul Dumitru-Colentina, Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc şi Olari.

Programul manifestării va continua cu slujba Vecerniei (la orele 17.00) şi procesiunea Lumina Ortodoxiei (la orele 18.30) în jurul parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, preoţii şi credincioşii vor purta în mâini lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti. Un detaşament de jandarmi în uniforme de gală vor purta în mâini torţe aprinse.

Duminică, 4 martie 2012, după Sfânta Liturghie oficiată la biserica ICOANEI, de la orele 13.00, va avea loc procesiunea Icoana – fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Icoanei, cu opriri în cele patru laturi ale parcului. Preoţii vor purta veşminte preoţeşti şi cruci de binecuvântare în mâini. Credincioşii vor purta în mâini icoane şi iconiţe tip insignă în piept. În fruntea procesiunii vor fi purtate icoane împărăteşti, steaguri bisericeşti, cruci mari şi toaca. La final se va citi rugăciunea de sfinţire a icoanelor și o rugăciune pentru tămăduirea celor bolnavi.

***

[…]

PROGRAMUL MANIFESTĂRII RELIGIOS-CULTRUALE LUMINA ORTODOXIEI; ICOANA – FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU

SÂMBĂTĂ 03.03.2012
9.30 Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) va fi întâmpinată la intrarea în comuna Afumați (judeţul Ilfov) de un sobor de preoți și de Primarul sectorului 2, domnul Neculai Onțanu. În drum spre biserica ICOANEI se vor face opriri la bisericile Parc Plumbuita, Sfântul Dumitru-Colentina, Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc şi Olari.
12.00 Icoana Maici Domnului cu trei mâini va fi aşezată spre închinare la biserica ICOANEI.
17.00 – 18.30 Slujba Vecerniei.
18.30 – 19.30 Procesiunea Lumina Ortodoxiei va începe din curtea bisericii ICOANEI, va continua pe străzile din jurul parcului Icoanei şi se va încheia în interiorul acestuia. Preoţii şi credincioşii vor purta în mâini lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeştii. Un detaşament de jandarmi în uniforme de gală vor purta în mâini torţe aprinse.
19.30 – 20.30 Program de cântări bisericesti pe scena special amenajată în incinta parcului Icoanei.

DUMINICA 04.03.2012
10.00 – 12.00 Sfânta Liturghie oficiată la biserica ICOANEI
13.30 – 15.00 Procesiunea Icoana – fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Icoanei, cu opriri în cele patru laturi ale parcului. La intrarea în parc se va citi rugăciunea pentru sfinţirea icoanelor și o rugăciune pentru tămăduirea celor bolnavi. Preoţii vor purta veşminte preoţeşti şi cruci de binecuvântare în mâini. În fruntea procesiunii vor fi purtate icoane împărăteşti, steaguri bisericeşti, cruci mari şi toaca. Credincioşii vor purta în mâini icoane şi iconiţe tip insignă în piept.
15.00 – 15.45 Concert de cântări bisericeşti susţinut de corul “Divina armonie”.
15.45 – 15.50 Participanții vor rosti Mărturisirea de credință – Crezul.

(icoana originala a Sf. Ioan Damaschinul de la Man. Hilandar)


Categorii

1. DIVERSE, Minuni, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ICOANA “CU TREI MAINI” A MAICII DOMNULUI, DE LA MAN. NEAMT – LA BUCURESTI INTRE 3 SI 6 MARTIE. Mari procesiuni la Biserica Icoanei sambata seara si duminica

  1. Am un prieten stomatolog care, atunci când a început să profeseze avea senzaţia că îi mai trebuie încă o mână ca să facă tot ce trebuie (lucra şi fără asistent). Fără să ştie acest lucru, dar ca să-l încurajeze la începutul carierei, duhovnicul lui i-a solicitat o programare, deşi s-a dovedit că nu a avut nevoie decât de un detartraj. La sfârşitul şedinţei, duhovnicul a scos din geantă o icoană a Maicii Domnului cu trei mâini şi i-a zis: „uite, să-ţi dea Maica Domnului încă o mână de ajutor”.

  2. Pingback: MANIPULARE: Cum a fost transformata procesiunea cu icoane a MII DE ORTODOCSI din Duminica Ortodoxiei in EVENIMENT ECUMENIST de PROTV si MEDIAFAX - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. BUNA ZIUA
    SPER DIN TOATA INIMA CA AJUTORUL LUI DUMNEZEU IL VOI PRIMI SI DE LA ACESTA ICOANA.EU SUNT DIN CTA SI O VA ADUCE PE 8 NOIEMBRIE LA BISERICA SF.NECTARIE EU SPER SI CRED CA E UN PAS SPRE VINDECAREA MEA.SUNT SIGURA CA DUMNEZEU ARE GRIJA DE TOATA LUMEA.

  4. Pingback: Maica Domnului | Gabriela Mihaita David
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare