Ilie Serbanescu acuza: ISARESCU TINE EXCLUSIV CU BANCILE. ”Bancile ne camataresc pe toti cu miliarde”

18-12-2012 1 minut Sublinieri

Analistul economic Ilie Șerbănescu a lansat un atac dur la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, afirmând că acesta e unul dintre principalii vinovaţi pentru scandalurile de fraudă bancară care au ieşit la iveală în ultima perioadă.

Într-o declaraţie acordată în exclusivitate pentru Q Magazine, Ilie Şerbănescu susţine că Mugur Isărescu este principalul responsabil pentru că “ţine doar cu băncile” şi pentru că dosarele de fraudă sunt “mizilic” pe lângă acţiunile băncilor care le generează profituri imense pe spinarea clienţilor.

Economistul arată că atât “tunurile date de unii cu gulerele albe” cât şi “tunurile băncilor” sunt plătite, într-un final, tot de români, pentru că BNR permite companiilor financiare să facă tot ceea ce doresc.

“Astfel de tunuri sunt posibile pentru că Mugur Isărescu ţine exclusiv cu băncile, nu şi cu clienţii, ca entitate globală. El nu este interesat decât de ce vor băncile, nu şi de ce vrea populaţia. Dar aceste fraude, că sunt de 50 de milioane, că sunt de 85 de milioane de euro, sunt nimic. Nişte bandiţi cu gulerele albe care au furat. Care ne-au furat, pe noi, depunătorii, pe cei care creditează. Pentru că băncile îşi vor recupera pierderea, deşi ar trebui să treacă în contul acţionarilor, nu al clienţilor, aşa cum trec totul de altfel. Vă spun, acest tun este un mizilic! Băncile ne cămătăresc pe toţi cu miliarde. Practică marje de dobânzi imense. Diferenţa între dobânzile percepute la credite şi dobânzile cu care onorează depunerile sunt de 6-9%, justificate prin acel risc de ţară în proporţie de jumătate. Adică, ele se pretind bănci româneşti, pentru că sunt înscrise la noi. Dacă tu vii în România şi îmi percepi dobândă de risc, păi du-te-n…. Du-te la tine în ţară, nu trebuie să vii la mine acasă. Băncile practică comisioane înspăimântătoare. Şi sunt nişte invenţii: pe fumărit, pe analiză. Văd că se laudă unii la televizor că dau credite fără comisioane de analiză. Păi e treaba ta, ca bancă, dacă vrei să faci analiza. Mie îmi dai sau nu creditul!”, a precizat pentru Q Magazine Ilie Şerbănescu.

Un grup infracţional constituit din 58 de persoane specializate în înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri, printre care și 7 directori ai unor unităţi bancare, au intrat săptămâna trecută în atenția procurorilor DIICOT. Mai multe persoane erau ajutatea să obţină credite, chiar dacă nu îndeplineau condiţiile legale, prejudiciul estimat fiind de 85 milioane euro.

În interceptările din acest dosar au apărut şi nume ale unor politicieni, printre care preşedintele PDL Vasile Blaga, fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, Bebe Ionescu, cuscrul preşedintelui Traian Băsescu.

Numele lui Vasile Blaga apare în timpul unor convorbiri telefonice între Dumitru Creştin, Viorel Creştin şi Marius Locic. În momentul în care unul dintre ei atrage atenţia celorlalţi ca ar putea să aibă probleme, ceilalţi spun că nu vor fi probleme pentru că “în spatele lor” sunt Liviu Popa, fostul şef al Poliţiei, Bebe Ionescu, socrul Elenei Băsescu, dar şi Vasile Blaga. Blaga a negat implicarea sa.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, ILIE SERBANESCU, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Ilie Serbanescu acuza: ISARESCU TINE EXCLUSIV CU BANCILE. ”Bancile ne camataresc pe toti cu miliarde”

 1. Cazurile recente de fraudare a băncilor prin supraevaluarea garanţiilor au repus pe tapet efectele spargerii bulei imobiliare asupra ratei creditelor neperformante. Umflarea preţurilor imobilelor a fost încurajată indirect prin relaxarea normelor de creditare operată de BNR în 2007 (raport rată/venituri majorat de la 30% până la 70%, avans scăzut de la 25% la 5%, etc).

  http://cristiandogaru.blogspot.ro/2012/12/bnr-contribuit-la-supraevaluarea.html

 2. Nuuu băncile sînt fraudate! La capătul lanțului de fraude sîntem noi, proștii.

 3. Asa este in toata lumea. Lumea este condusa de bancile Goldman Sachs care sunt conduse de Familiile Rothschild si restu, care creeaza New World Order.
  In toate tarile in afara de Iran este cate o banca Goldman Sachs.
  Planul este sa bage toate guvernele in datorii, astfel incat sa le poata cere actiuni, bucati de pamant, firme importante ale fiecarei tari.
  Pe scurt vor sa se infiltreze prin santaj in toate colturile importante ale fiecarei tari, ca sa poata fi controlate mai usor.

 4. Cred că Ceaușescu știa în ce situație vom ajunge. Numai noi, în nerozia noastră, credeam că vom trăii ca-n rai și ne amăgeam că: ce bine ne va fi că am scăpat de socialism.

 5. jos masca domnule isarescu si spunene matale noua ce jocuri faci si pt. cine le faci!? pt. ca indiferent de culoarea politica care sa perindat dupa 1989 matale tot stai cocotat pe acolo la bnr, bine ai face daca neai lasa

 6. Pingback: Ilie Serbanescu despre implicatiile unui NOU ACORD CU FMI. Recalcitranta Ungarie si obedienta Romanie: CINE E MAI PREGATIT PENTRU TERIBILELE VREMURI CE SE VOR PRECIPITA? - Recomandari
 7. Pingback: Suntem cei mai INDATORATI din Europa. Cum isi cheltuie romanii banii pe RATELE BANCARE si pe consumul din SUPERMARKETURI - Recomandari
 8. Pingback: Logica bancara: vicepresedintele CEC vorbeste despre “INCHISOAREA DATORNICILOR” si despre cum erau TRANSATI falitii in Roma antica | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: La ce e bun un Parlament… LEGEA “DARII IN PLATA” SAU ANTI-CAMATARIE, CONTESTATA VEHEMENT SI “TICALOS” DE BNR, SISTEMUL BANCAR SI INVESTITORII STRAINI, A FOST VOTATA/ Romania – cea mai “CAPITALISTA” tara din
 10. Pingback: La ce e bun un Parlament: LEGEA “DARII IN PLATA” SAU ANTI-CAMATARIE, CONTESTATA VEHEMENT SI “TICALOS” DE BNR, SISTEMUL BANCAR SI INVESTITORII STRAINI, A FOST VOTATA. Romania – “ţara în care bancherul hoț amenință c
 11. Pingback: LEGEA “DARII IN PLATA” SAU ANTI-CAMATARIE, CONTESTATA VEHEMENT SI “TICALOS” DE BNR, SISTEMUL BANCAR SI INVESTITORII STRAINI, A FOST VOTATA. Romania – “ţara în care bancherul hoț amenință clientul cinstit”. Co
 12. Pingback: SUPRAGUVERNUL ROMÂNIEI sau instituirea “TEOCRATIEI” BANCARE: ce este Comitetului National de Supraveghere Macroprudentiala? Mugur Isarescu emite primul ”avertisment”: LEGEA DARII IN PLATA ar reprezenta un ”RISC SISTEMIC SEVER”! | Cuv
 13. Pingback: ESCROCHERIILE BANCHERILOR LUMII. Cine are curajul sa-i traga la raspundere? (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare