In spatele „cruciadei copiilor” condusa de GRETA THUNBERG se regasesc interese CORPORATISTE. Alarmismul climatic – instrument pentru instaurarea TEHNOCRATIEI si pentru profitul afacerilor „ECO”

25-09-2019 6 minute Sublinieri

Cruciada copiilor si foarte corporatistă a Gretei

Dominic Green | StandPointMag

În spatele elevei războinice a schimbarilor climatice se află in umbra o intreaga cabala de lobbyiști, investitori și companii energetice care doresc să profite de o bonanza „verde”

Greta Thunberg este doar o elevă obișnuită de 16 ani din Suedia, ale cărei vederi pasionate au convins parlamentele Marii Britanii și Irlandei să declare o „urgență climatică”. Părinții Gretei, actorul Svante Thunberg și cântăreața de operă Malena Ernman, sunt doar o pereche obișnuită de părinți-manageri care doresc să salveze planeta. Puneti sub semnul intrebarii motivele lor și riscați să fiți acuzat de „negare a schimbarilor climatice” sau de intimidarea unui copil vulnerabil suferind de Asperger. Dar fenomenul Greta a implicat, de asemenea, lobbyiști verzi, ecscroci de PR, eco-universitari și un think-tank fondat de un fost ministru înstărit din guvernul social-democrat al Suediei, avand legături cu companiile energetice din țară.

Aceste companii se pregătesc pentru cea mai mare bonanza a contractelor guvernamentale din istorie: ecologizarea economiilor occidentale. Greta, indiferent dacă ea și părinții ei o știu sau nu, este chipul strategiei lor politice.

Povestea acestei familii a inceput cand Greta a intrat in grevă școalara in fata Parlamentului suedez în dimineața zilei de 20 august 2018. In acea zi s-a întâmplat să treacă pe acolo Ingmar Rentzhog, fondatorul platformei sociale „We have No Time”. Inspirat de Greta, Rentzhog a postat fotografia fetei pe pagina sa personală de Facebook. Spre sfârșitul după-amiezii, ziarul Dagens Nyheter postase deja povestea și imaginea Gretei pe site-ul său. Restul este viral.

Dar aceasta nu este toata povestea. Intr-un schimb de emailuri, întreprinzătorul mass-media Rentzhog mi-a spus că a „întâlnit-o pe Greta pentru prima dată” in fata parlament și că „nu-i cunoștea pe părinții ei si nici pe Greta” până atunci. Totuși, în aceleași emailuri, Rentzhog a recunoscut că s-a întâlnit cu mama Gretei, Malena Ernman, „cu 3-4 luni înainte ca totul sa înceapa” – la începutul lunii mai 2018, când el și Malena au împărtit scena in cadrul unei conferințe numită „Parlamentul Climei”. Nici Rentzhog nu a ajuns la protestul Gretei din greșeală. Acum admite că a fost informat „cu o săptămână înainte” printr-o informare transmisa catre „o listă de emailuri de catre un activist din domeniul climatic” pe nume Bo Thorén, liderul grupului Fossil Free Dalsland.

Jurnalista independentă, Rebecca Weidmo Uvell, obținuse anterior un email despre Bo Thorén aflat in căutarea unor fețe proaspete pentru miscarea „verde”. În februarie 2018, Thorén a transmis o invitatie catre un grup de activiști de mediu, academicieni și politicieni pentru a planui „cum putem implica și obține ajutor din partea tinerilor pentru a crește ritmul tranziției către o societate durabilă”. În mai, după ce Greta câștigase premiul doi la concursul de editoriale pe tematici de mediu, organizat de ziarul Svenska Dagbladet, Thorén a abordat toți câștigătorii competiției cu un plan pentru organizrea unei „greve școlare”, dupa modelul demonstratiilor studențesti care au urmat atacurilor armate din Parkland, Florida. „Dar nimeni nu a fost interesat”, susține mama Gretei, „așa că Greta a decis să facă acest lucru singură”.

Din fericire, decizia Gretei a coincis cu publicarea ”Scenes of the Heart”, memoriile lui Svante și ale Malenei despre modul în care salvarea planetei le-a salvat familia. Din nefericire, Malena a omis să-i spună editorului sau că Ingmar Rentzhog este cel care a regizat cascadoriile Gretei.

„Am avut o problemă”, spune editorul Malenei, Jonas Axelsson. „Jurnaliștii au întrebat dacă a fost pentru promovarea cartii. Nu a fost deloc asa. A fost un coșmar. ”

Cu toate acestea, pentru Ingmar Rentzhog a fost un vis devenit realitate. Atunci când Rentzhog a combinat planul lui Thorén si faima muzicală a Malenei Ernman cu carisma neobișnuită a Gretei si cu lista de mailing a organizatiei „We Have No Time”, a transformat-o Greta într-o celebritate virală.

„Nu am inventat-o pe Greta”, insistă Rentzhog, „dar am ajutat-o să-i răspândesc activitatea catre un public internațional.”

Instruit in cadrul Proiectului de realitate climatică al lui Al Gore, Rentzhog a înființat organizatia „Nu avem timp” la sfârșitul lui 2017 pentru a „responsabiliza liderii și companiile in privinta schimbărilor climatice”, folosind „puterea platformelor de social media”. Rentzhog și CEO-ul său David Olsson au experienta în finanțe, nu in activism de mediu, Rentzhog ca fondator al Laika, o companie de investiții și Olsson cu Svenska Bostadsfonden, unul dintre cele mai mari fonduri imobiliare din Suedia, in al cărui consiliu director s-a alăturat în iunie 2017 Rentzhog. Printre investitorii „ We Don’t Have Time” s-a numărat si Gustav Stenbeck, a cărui familie controlează Kinnevik, una din cele mai mari corporații de investiții din Suedia.

În mai 2018, Rentzhog și Olsson de la „We don’t Have Time Time” au devenit președinte și membru in consiliului de administrație al unui think-tank numit Global Utmaning (Global Challenge). Fondatoarea sa, Kristina Persson, este moștenitoarea unei averi industriale. Este sindicalistă de carieră și politician Social-Democrat in timpul epocii de aur a partidului sub Olof Palme. Ea este, de asemenea, fost vice-guvernator al băncii centrale a Suediei și adepta curentului new age care a vorbit despre reîncarnările și comunicarea ei cu morții. Între 2014 și 2016, Persson a ocupat funcția de „ministru al viitorului” în guvernul Social-Democrat al lui Stefan Lofven.

Petter Skogar, președintele celei mai mari asociații patronale din Suedia, se află în comisia de zece persoane a Global Challenge. La fel și Johan Lindholm, președintele Uniunii Muncitorilor în Construcții și membru al comitetului executiv al Social-Democraților. La fel și Anders Wijkman, președintele al Clubului de la Roma, președinte al Consiliului privind Obiectivele de Mediu și unul din beneficiarii apelului lui Bo Thorén pentru mobilizarea tinerilor din februarie 2018. La fel și Catherina Nystedt Ringborg, fost CEO al Apelor Suedeze, consilier la Agenția Internațională pentru Energie și fost vicepreședinte la gigantul energetic suedezo-elvețian ABB.

Catherina Ringborg este, de asemenea, unul din membrii firmei de venture capital dedicat energiei verzi „Sustainable Energy Angels”. Membrii săi sunt personalitati marcante din sectorul energetic suedez. Președintele și președintele si seful comitetului director pentru investiții al Sustainable Energy Angels sunt fosti angajati ai ABB, la fel și patru dintre cei 17 membri ai săi.

Când Greta l-a întâlnit pe Rentzhog, el era președintele remunerat al unui think-tank privat, deținut de un fost ministru Social-Democrat, cu pregătire în sectorul energetic. Consiliul său director era inţesat de interese sectoriale puternice, inclusiv Social-Democrații de carieră, liderii marilor sindicate și lobbyiști aflati in legături cu Bruxelles. De asemenea, vicepreședintele consiliului director era un fost membru al unuia dintre cele mai puternice grupuri de investiții în domeniul energiei verzi din Suedia.

Greta și părinții ei probabil nu știau acest lucru. Rentzhog pare să fi vrut să păstreze discretia. La 2 septembrie 2018, la o săptămână după ce Rentzhog a afirmat ca a dat de Greta, Dagens Nyheter a publicat un lung editorial asupra necesității de a forța ecologizarea economiei globale prin acțiuni „de jos în sus” împotriva guvernelor naționale, inclusiv „o ampla mobilizarea socială. . . amintind de ceea ce are loc în comunitățile amenințate de război ”. Mama Gretei a fost unul dintre cei nouă semnatari. Fostul ministru al Viitorului, Kristina Persson și alți trei membri ai consiliului “Global Challenge”, au semnat articolul, dar menționand diverse alte afilieri. Doar Rentzhog a recunoscut că este asociat al “Global Challenge”.

Ediția în engleză a articolului ii identifică pe Rentzhog și Wijkman ca autorii săi. Rentzhog afirma că „mulți dintre noi care am fost implicați în “Global Challenge” am fost, de asemenea, implicați” în scrierea acestui articol. El recunoaște că i-a arătat Malenei Ernman „articolul și ceilalti semnatari, dar nu și titulaturile lor in cadrul “Global Challenge”.

Tatăl Gretei, Svante, care acum se dedică gestionarii carierei sale, a refuzat solicitările mele de interviu și a refuzat să răspundă la o listă detaliată de întrebări scrise referitoare la Ingmar Rentzhog și Global Challenge. În schimb, Svante a emis o declarație evazivă în trei paragrafe printr-un intermediar. El spune că „nici eu, nici Greta nu ne simțim calificați să răspundem la întrebările despre legăturile de afaceri ale lui Rentzhog și daca familia ar fi putut ști despre ei.” De asemenea, Svante susține că „nu am lucrat niciodată cu” We Have No Time” sau “Global Challenge”. Cu toate acestea, Greta a ocupat un loc in cadrul consiliului consultativ al “We Have No Time Time” în perioada noiembrie 2018 și ianuarie 2019, iar Malena Ernman a semnat o scrisoare impreuna cu patru membrii ai consiliului “Global Challenge”.

Când l-am întrebat pe Rentzhog dacă i-a introdus-o pe Greta și pe părinții ei altor membri ai consiliului “Global Challenge”, el a răspuns: „Nu știu, poate am făcut-o, dar dacă Svante spune nu, poate nu a fost introdus”. Svante refuză să răspundă la întrebările mele daca el și Greta s-au întâlnit cu membrii consiliului “Global Challenge”. Dar Anders Wijkman își amintește de el .

Wijkman conduce Clubul imnportiva dezvoltarii de la Roma. Raportul său alarmist din 1972, „Limit to Growth?”, a devenit o piatră de temelie a campaniei „de criza climatică”. În decembrie 2018, “We have No Time” si “Global Challenge” a lansat cea mai recentă viziune a Clubului de la Roma despre apocalipsă, “Planul de urgență climatică”. Greta, mi-a spus Rentzhog, a fost invitată la evenimentul de lansare, dar nu a putut să participe, deoarece era deja rezervată pentru a susține un TED Talk.

Punctele de discuție ale “Planului de Urgență Climatică” sunt tematicile Gretei. „În jurul anului 2030, adica în zece ani, 250 de zile și zece ore”, a spus scandinava Cassandră parlamentarilor britanici, „vom fi într-o poziție în care vom porni o reacție ireversibilă în lanț, dincolo de controlul uman, care va duce cel mai probabil la sfârșitul civilizației noastre așa cum o cunoaștem.” Singura modalitate de a ne salva este să urmăm “Planul de urgență climatică” și să ecologizam imediat businessul global prin legislație masivă privind investițiile guvernamentale și de urgență. Wijkman din Clubul de la Roma consideră ca Greta are un rol esențial pentru impingerea strategiei de „urgență climatică” pe agenda clasei politice europene.

„Am avut mulți oameni de știință și cercetători în domeniul climei care vorbesc în termeni de urgență de câțiva ani”, mi-a spus el, „dar abia acum, în ultimele două luni, conceptul de urgență a fost mai mult sau mai puțin acceptat. ”

Greta, spune Wijkman, a fost „instrumentală” în această descoperire. „Tinerii păreau să nu acorde prea multă atenție doar cu o jumătate de an în urmă, dar acum, în mod evident, o fac. Deci, ea a fost un fulger sau un catalizator al acestui lucru. “

A fost Ingmar Rentzhog esențial in evolutia Gretei?

„Da, da”, este de acord Wijkman, deși este greu de cuantificat. „Nu știu câta influență a avut el. Cred că Greta, tatăl și mama ei sunt destul de capabili. ”

Tatăl Gretei, Svante susține că „acționează independent de orice organizație sau individ”. Dar Wijkman sustine că Greta are „consilieri buni”, cum este profesorul pentru schimbări climatice, Kevin Anderson. Anderson pretinde doar că „discută” ideile cu Greta și „corectează” manuscrisele sale: „Știu că i-a oferit multe sfaturi de substanța”, spune Wijkman.

În ianuarie, Rentzhog și “We Have No Time” au folosit imaginea și povestea Gretei în materialele promoționale pentru editorialul unei noi acțiuni. Rentzhog a susținut că familia știa, dar Greta și părinții ei au insistat că nu. Ei au anunțat că asocierea lor cu Rentzhog s-a terminat – o declarație curioasă, considerând că Svante susține că nu s-au asociat niciodată cu el în primul rând. Noul agent de presă al Greta, Daniel Donner, lucrează la biroul unui grup de lobby din Bruxelles, “European Climate Foundation”. Totuși, “We don’t Have Time” a preluat actiuni de-ale Gretei in tweete-urile lor ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat. Într-un fel, nici nu s-a schimbat nimic.

Orice știe sau gândește Greta sau părinții ei, gloata-eco care o urmareste crește probabilitatea trecerii unei legislației și a investițiilor care vor aduce profituri colosale pentru oameni precum “Global Challenge”, “We don’t Have Time” și ”Sustainable Energy Angels”. Pentru mamutii energetici din Suedia, salvarea planetei înseamnă contracte guvernamentale grase pentru a produce echipamente “verzi”. Lobbyistii din energie verde folosesc tactici de inspaimantare populiste si cruciada copiilor pentru a trece peste decizia reprezentantilor alesi, dar scopul lor este tehnocratia si nu democratia, profitul iar nu redistribuirea lui. Greta, un copil al capitalismului revoluționar, este folosită pentru a ușura trecerea la corporatismul verde.


Categorii

1. DIVERSE, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “In spatele „cruciadei copiilor” condusa de GRETA THUNBERG se regasesc interese CORPORATISTE. Alarmismul climatic – instrument pentru instaurarea TEHNOCRATIEI si pentru profitul afacerilor „ECO”

 1. Un clip nou de 12:51 minute…

  https://www.youtube.com/watch?v=8455KEDitpU

  Unul care s-a ocupat cu studiile climatice ne spune de unde vin datele cu care
  se duce cruciada climatica alarmista, si daca numai ne uitam la setul intreg de
  date, vedem cum se minte in stil mare de catre alarmisti. In primele 10
  minute, ne arata doar ce ne-au aratat ei in patru grafice care indica o
  incalzire, si din ce set de date s-au luat acele grafice, care privite in
  intregime, nu mai sperie pe nimeni. Pur si simplu si-au ales momentele cheie
  din care sa taie bucatile de grafic, astfel incat sa ramana numai trendul
  dorit, iar restul se ignora. Cam ca teza partidului, ca poporul roman si-a
  dorit comunismul in anii 40 (care devine adevarata, odata ce selectezi bine
  vreo suta-doua de ‘reprezentati’ ai poporului). Clipul asta mic arata cum se
  minte in stil mare-stiintific.

  Apoi spune unor lucruri pe nume, la sfarsit, unul din puncte fiind admisia unuia
  din membrii comisiilor ‘poporului’ de a duce lucrurile pe fagasul dorit: “Noi
  redistribuim de fapt bogatiile lumii prin regulile climatice… Trebuie sa ne
  eliberam de ideea ca regulile climatice internationale ar fi despre mediul
  inconjurator. Deja nu mai au aproape nimic de-a face cu mediul…”

 2. https://www.stiripesurse.ro/eful-ford-romania-anun-a-ca-oamenii-nu-i-vor-mai-permite-sa-cumpere-ma-ini-tehnologia-va-scumpi_1394623.html

  Ce spune nenică ăsta:

  “Maşina în proprietate individuală nu va mai face parte din realitatea viitorului, deoarece tehnologia încorporată în autovehicul va scumpi costul acestuia, astfel că oamenii vor fi nevoiţi să folosească automobilele în comun, a declarat, marţi, preşedintele Ford România, Ian Pearson, la Forumul Industriei Auto 2019.

  “(În viitor – n. r.) nu va mai fi vorba despre proprietatea individuală a automobilului. Costul vehiculelor va creşte, din cauza volumului masiv de tehnologie încorporat în automobil, aşa că va trebui ca vehiculele să fie folosite pe un principiu comun. Majoritatea celor din această cameră deţine probabil o maşină, dar fiecare vehicul e utilizat un procent de timp foarte mic. Majoritatea timpului, maşina stă parcată, deci pe viitor va trebui să găsim moduri mult mai inteligente de a utiliza automobilul, iar acest lucru se va întâmpla pe principiul utilizării comune, şi nu pe principiul proprietăţii individuale. Deci, trebuie să ne schimbăm percepţia asupra a ceea ce înseamnă o companie de mobilitate”, a transmis Ian Pearson liderilor companiilor din industria auto din România.”

  Mai comunist ca ăsta cred că nu a gândit nici Ceauşescu, săracu’…

 3. Pingback: "BUNICA E O SCROAFA POLUANTA. NU VEI SCAPA NEPEDEPSITA!" - Propaganda extremista a ideologiei "verzi" sare la "nivelul urmator": de la INOCULAREA FRICII la INJECTAREA URII intre generatii si la ASALTUL ASUPRA MINTII COPIILOR.
 4. Pingback: DISCURSUL DE EXCEPȚIE AL UNUI PATRIOT GORJEAN, Nicolae Ivăniși, (VIDEO + transcriere) in fata reprezentantului un ONG ecologist finantat de GUVERNUL GERMAN pentru a INCHIDE CENTRALELE ROMÂNESTI PE BAZA DE CARBUNE, in timp ce Germania tocmai isi deschi
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare