INCENDII APOCALIPTICE ÎN AUSTRALIA (Video, Foto). Arhiepiscopul Macarie al Australiei cheamă la rugăciune și ajutor

4-01-2020 2 minute Sublinieri

Sursa foto: https://www.reuters.com/article/us-australia-bushfires-firestorms-idUSKBN1Z3077


Basilica:

Australia: Arhiepiscopul grec, apel la rugăciune și acțiune. Aprecieri pentru pompieri

Arhiepiscopul grec al Australiei a lansat sâmbătă, 4 ianuarie 2020, un apel referitor la incendiile dezastruoase care au ucis cel puțin 20 de persoane și au distrus mii de hectare de teren, pomi fructiferi, podgorii, afaceri locale, animale sălbatice nevinovate și mii de case.

„Arhiepiscopia Australiei suferă profund cu durerea și suferința tuturor celor afectați. Cu toate acestea, știm că nu sunt suficiente cuvintele blânde și sensibile”, a transmis Arhiepiscopul Macarie.

„Este timpul ca aceste cuvinte să se transforme în acțiune. Este momentul să transformăm învățătura creștină în dragoste și caritate practică și organizată pentru semeni”.

Ierarhul grec a îndemnat pe toți oamenii care doresc și pot „greci și non-greci, ortodocși și non-ortodocși, creștini și necreștini, credincioși și necredincioși, tineri și bătrâni, chiar și copii mici și studenți” să participe la colectele organizate.

„Îndemnăm părintește pe tot poporul nostru să nu-și piardă speranța în Dumnezeu. Dragostea lui Dumnezeu va fi cu siguranță mai puternică decât această tragedie și decât suferința prin care trecem”.

În comunicatul de presă transmis, Arhiepiscopia greacă îi felicită pe pompierii voluntari care au petrecut ore și zile în șir pentru a salva vieți omenești și locuințe sau bunuri.

„Sunt admirabile sacrificiul curajos și bravul lor altruism”, a spus IPS Macarie.


Situaţia este din ce în ce mai critică în Australia, unde vântul devine principala problemă care pune dificultăţi majore intervenţiei pompierilor şi ar putea duce la noi focare. Între timp, trei incendii s-au combinat şi au format unul singur, mai mare decât Manhattan, pe o suprafață de 6.000 de hectare,  informează Digi24 care citează CNN.

Hotnews:

VIDEO Scene dramatice în Australia, devastată de incendii. Zeci de mii de oameni și-au părăsit casele

Zeci de mii de australieni au fost nevoiţi să-şi părăsească sâmbătă locuinţele pentru a fugi din calea incendiilor de vegetaţie, agravate de condiţiile meteorologice, transmite AFP. Temperaturile au depăşit sâmbătă 40 de grade Celsius, iar vânturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scăpate de sub control.

Prognozele indică vânturi puternice şi temperaturi ridicate până seara, a declarat şeful pompierilor din New South Wales, Shane Fitzsimmons.

Sydney s-a confruntat sâmbătă cu temperaturi record, 48,9 grade Celsius fiind înregistrate în suburbia vestică Penrith.

Cel mai populat oraş al Australiei, cu peste cinci milioane de locuitori în zona metropolitană, Sydney se confruntă cu întreruperi de energie electrică după distrugerea de către incendii a două staţii electrice. În acest context, autorităţile au solicitat rezidenţilor să reducă consumul de electricitate.

La Canberra, temperaturile au atins 44 de grade de grade Celsius, o valoare fără precedent, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice australiene, care au avertizat totodată că în cele două oraşe temperaturile ar putea continua să crească.Mai multe mesaje de avertizare au fost emise sâmbătă în toată ţara, unul dintre acestea referindu-se la un incendiu la sud-vest de Sydney care ar putea ajunge la periferia oraşului. (…)/ integral pe hotnews.ro

VIDEO Australia: Trei incendii s-au unit în unul uriaş, de mărimea Manhattan-ului

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria, iar pompierii se confruntă cu ceea ce pare a fi cea mai catastrofală zi din acest sezon al dezastrelor de acest tip, potrivit cnn.com, citat de Mediafax.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

În statul vecin New South Wales, un incendiu produs în regiunea Wollondilly a oraşului Sydney este considerat în continuare “scăpat de sub control”, potrivit departamentului de pompieri din zonă. Incendiile de vegetaţie au afectat aici o suprafaţă de 264.000 de hectare în ultimele luni.

Condiţiile meteorologice s-au înrăutăţit sâmbătă, specialiştii anunţând intensificarea vânturilor şi creşterea temperaturilor.

“Astăzi este o zi în care pericolul de incendii este de la sever la extrem în multe regiuni“, au anunţat meteorologii.

În Canberra s-au înregistrat temperaturi record pentru ultimii 80 de ani – 44 de grade Celsius sâmbătă după-amiază, potrivit specialiştilor. Iar în suburbia Penrith a fost stabilit un record de temperaturi pentru bazinul Sydney, respectiv 48,9 grade Celsius.

Premierul Scott Morrison a anunţat, sâmbătă, că numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23.

De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

În Victoria a fost declarată stare de dezastru, în New South Wales, stare de urgenţă, ambele beneficiind de resurse guvernamentale suplimentare pentru a gestiona problema incendiilor de vegetație. (…)/ integral pe hotnews.ro

***

ActiveNews (nov. 2019): Rugbystul creștin Israel Folau spune că dezastrele abătute recent asupra Australiei sunt cauzate de legalizarea de către această țară a căsătoriilor între homosexuali și liberalizarea avortului

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “INCENDII APOCALIPTICE ÎN AUSTRALIA (Video, Foto). Arhiepiscopul Macarie al Australiei cheamă la rugăciune și ajutor

 1. O consecință a acceptării păcatului sodomiei și uciderii de prunci!

 2. Rectificare! O consecință a acceptării și legalizării păcatului sodomiei și a uciderii de prunci pana la naștere și după naștere

 3. @Florin
  De-aia mor atatea animale?

 4. @logos:

  Mie imi plac intrebarile astea destepte, aruncate din coltul gurii. Imi confirma inca o data ca omul a mancat din fructul acela care nu era mar si brusc a devenit mai destept decat Dumnezeu. Iata @logos, ca stiinta se sfarseste, cum spunea Sfantul Apostol Pavel, si se sfarseste cu fiecare intelept care nu pune mana pe carte si nu vrea sa si inteleaga ce citeste, in cazul in care o mai face. Si tu cu siguranta de acest fel esti deocamdata, te stiu caci si eu am fost la fel. Caci daca nu ai fi, ai sti ce este “logos” si te-ai feri, mari feri, sa te numesti aici si aiurea astfel.

 5. Am crezut că vor apărea și aici frați care vor da Slavă Domnului că Și-a arătat Mila Lui cea mare și a trimis multbinefăcătoarea ploaie în Australia, mai ales în zonele cu incendii, după chemarea la rugăciune adresată nouă tuturor de către Arhiepiscopul Macarie al Australiei, dar nu a apărut deocamdată nimeni…Am văzut pe alte site-uri știrile despre această mare minune și m-am bucurat din toată inima…Acum nu știu dacă incendiile s-au stins de tot, dar este minunat că în loc de temperaturile ridicate prognozate și în locul rafalelor de vânt Domnul a trimis mult dorita și binecuvântata ploaie…
  Slavă Domnului pentru toate !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. @Romil

  nu aflasem inca aceasta veste minunata. Slava Domnului pentru mila Sa si pentru toate binecuvantarile Lui, stiute si nestiute!

 7. @Romil
  Slava Domnului .

 8. @ Romil:

  Acum am auzit despre asta si am cautat, dar vestile nu sunt asa de bune precum pareau.

  Furtuna nu este una salvatoare, însă, ci chiar provocată de incendiile de vegetație care fac ravagii în Australia.
  Potrivit specialiștilor, în momentul în care aerul fierbinte și fumul se ridică deasupra pământului și întâmpină aerul rece atmosferic, cele două componente formează norii Pyrocumulus. Acest tip de nori, întâlnit mai rar, e cunoscut pentru faptul că se mișcă rapid, provoacă vânt puternic și furtuni. Gândul despre ploaie însă este amăgitor. Cel mai des, furtunile provocate de acest tip de nori rezultă în trăsnete și fulgere, iar vântul poate sufla cu viteza de 270 de km/oră, doborând copaci. Mai mult, trăsnetul poate provoca noi focare.

  https://telegraph.md/video-reactia-pompierilor-australieni-cand-a-inceput-ploaia/

  ‘Această ploaie atât de necesară va aduce atât de necesara alinare şi multe zâmbete pe feţele oamenilor din întregul ţinut’, a declarat Oliver Gordon, un locuitor din Bourke. Unul dintre rezidenţii extrem de fericiţi a fost tatăl său, Andrew, care poate fi văzut într-o înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare dansând în ploaie şi rostogolindu-se în bălţile formate pe terenurile îmbibate cu apă. Va fi nevoie însă de mai multe precipitaţii pentru a şterge efectele unei secete care a afectat în ultimii trei ani regiuni extinse din sud-estul Australiei, ducând la transformarea păşunilor în terenuri complet uscate şi obligându-i pe fermieri să achiziţioneze furaje costisitoare pentru a-şi ţine în viaţă turmele şi cirezile de animale.

  Potrivit unor analişti, este posibil ca aceste precipitaţii să fi venit prea târziu pentru a salva recoltele de cereale, în contextul în care recoltarea lor va începe peste câteva săptămâni, deşi ploile căzute îi vor ajuta în mod evident pe crescătorii de animale. Specialiştii se aşteaptă ca producţia de grâu a Australiei să scadă sub 20 de milioane de tone, cu peste 22% sub media înregistrată în ultimii 10 ani. În contextul în care mulţi producători agricoli depun mari eforturi pentru a evita falimentul, guvernul conservator al Australiei a fost nevoit să ofere fermierilor o serie de finanţări şi credite bancare ieftine. Michael McCormack, viceprim-ministrul Australiei, a avertizat că impactul acestei secete severe va continua să se facă resimţit timp de mai mulţi ani.

  ‘Ploile de acum doar au făcut praful să se aşeze pe pământ. Vor umple unele dintre barajele noastre. Vor apărea câteva zone verzi în acele regiuni foarte uscate – însă nu vor rezolva problema secetei. Va fi nevoie de multe luni şi chiar de câţiva ani pentru a ne reveni după această secetă’, a declarat politicianul australian în faţa reporterilor din Melbourne, informează Agerpres.

  https://www.dcnews.ro/ploi-in-australia-oamenii-au-dansat-pe-strazi-dupa-trei-ani-de-seceta-severa_706818.html

  Plouă în Australia, iar temperaturile au scăzut serios, însă autortitățile avertizează că incendiile de vegetație vor reizbucni cel mai probabil de joi, când sunt așteptate din nou temperaturi foarte ridicate care favorizează aprinderea vegetației.

  Potrivit BBC, ploaia care cade acum în câteva regiuni estice grav afectate de incendii – de la Sydney la Melbourne – este încărcată de funingine. Doar în câteva arii a fost semnalată ploaie torențială, genul acela de precipitații necesar domolirii arderilor.

  Duminică noapte însă oficialii australieni au temperat entuziasmul planetar anunțând că temperaturile vor urca din nou începând de joi. Mai mult, este posibil ca focurile uriașe din statele Victoria (sud-est) și New South Wales (NSW – est) să se contopească și să formeze ceea ce autoritățile se tem că ar putea deveni o „mega vâlvâtaie” (adică cea mai mare suprafață de până acum cuprinsă de foc).

  „Nu e vreme și nu sunt motive de bucurie”, a precizat premierul statului NSW Gladys Berejiklian, luni dimineață”, adăugând că sunt continuare eforturile pentru sprijinirea miilor de persoane care au fost nevoite să-și abandoneze locuințele.

  https://www.podul.ro/articol/ploua-in-australia-previziunile-sunt-insa-terifiante-doua-incendii-uriase-s-ar-putea-uni-creand-o-catastrofala-mega-valvataie-8641.html

 9. @TitusL Si mie imi plac, insa toar’su, nu crezi ca mai destepti ca Dumnezeu se cred aia care stiu ca din cauza sodomiei, ard koala?
  Cat despre carte….

 10. @admin2

  Mulțumesc pentru răspuns. Slavă Domnului că s-a atenuat măcar parțial pericolul reprezentat de incendii !!! Numai Bunul Dumnezeu îi poate ajuta, desigur dacă și ei vor renunța la legile prin care au promovat avortul și căsătoria între persoane de același sex, adică dacă se vor pocăi…Lucru pe care ar trebui să-l facem și noi (adică pocăință) pentru a nu-L supăra pe Domnul Iisus Hristos, astfel încât să ne lase la mintea noastră și să ajungem în situația lor.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 11. Nu @logos, aceia nu se cred mai destepti nici macar decat tine. Deci spune-mi @logos, cum e cu cartea…?

 12. logos
  Citește binecuvântările si blestemele in Scriptura . Nimic nu e întâmplator . Nu mișca firul capului tau fără Știrea Lui . Dumnezeu i milostiv . Omul cum e ? Ce seamănă , aceea va culege . Eu nu zic din care cauza omului is incendiile . Pot zice sigur ca -omul . Dar ar trebui sa fie un avertisment . Sunt multe fenomene neobișnuite . Dar , sunt doar începuturile .
  Sănătate si pace , prietene

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare