REEDUCARE REUSITA SAU SONDAJ DISCUTABIL? Romanii ar avea mai putina incredere in BISERICA si mai multa in SERVICIILE SECRETE si DNA…

12-08-2013 2 minute Sublinieri

sri_1_

Romanii au cea mai mare incredere in Primarie, Armata, Biserica si ONU, iar cea mai putina in partidele politice, ANSVSA, patronate si FMI, potrivit unui sondaj INSCOP realizat in luna iulie si remis luni Agerpres. Barometrul releva o scadere a increderii romanilor in institutiile politice, in timp ce cota de incredere in institutiile executive, sociale sau private si internationale inregistreaza fluctuatii usoare. Romanii considera prioritara combaterea coruptiei din sistemul sanitar.

Institutia politica in care romanii au cea mai mare incredere este Primaria, 37,9% dintre respondenti raspunzand in acest sens, fata de 41,3% la sfarsitul lunii mai, urmata de Curtea Constitutionala a Romaniei cu 35,7% fata de 32,7% la sfarsitul lunii mai si Guvern cu 35,6% fata de 37,3% in masuratoarea precedenta.

Parlamentul este cotat, in sondajul INSCOP, cu 25,8% incredere multa si foarte multa in iulie, fata de 29,1% incredere la finalul lunii mai. Presedintia era cotata in luna mai cu 25,6% incredere, inregistrand in iulie 25,1%. Consiliul Judetean beneficiaza de increderea a 32,9% dintre respondenti (fata de 33,1% in mai). Partidele politice continua sa ocupe ultimul loc in topul increderii in institutiile politice cu 14,7%, fata de 16,8% in sondajul realizat la finalul lunii mai.

Analiza evolutiei increderii in institutiile politice in ultimele luni indica faptul ca pierderile cele mai mari de incredere – masuratoarea din luna martie, comparativ cu masuratoarea din iulie – au inregistrat in ordine, Parlamentul (cu o pierdere de 5,3 procente), Primaria (cu o pierdere de 5,2%), Guvernul (cu o pierdere de 4,5%), partidele politice (cu o pierdere de 3,8%) si Presedintia, cu pierderea cea mai mica, de 2,5%.

Topul increderii in ceea ce priveste institutiile executive este condus de Armata cu 64,6% incredere multa si foarte multa (fata de 66,9% la masuratoarea precedenta efectuata la sfarsitul lunii mai), urmata de Banca Nationala a Romaniei cu 50% (fata de 51,9% in mai), Serviciul Roman de Informatii cu 48% (fata de 47,3% la masuratoarea precedenta) si Serviciul de Informatii Externe (47,6%, fata de 44% luna trecuta). In clasamentul increderii in institutiile cu rol executiv urmeaza DNA, care inregistreaza o crestere importanta ajungand la 47,4% incredere multa si foarte multa in iulie, fata de 42% in luna mai. DNA este urmata de Politie cu 45% incredere multa si foarte multa (fata de 46,4% in mai) si ANSVSA cu 35,3% (fata de 37% in mai).

Sociologi citati de Adevarul pun cresterea popularitatii DNA, SRI si SIE pe seama unor evenimente care le-au sporit vizibilitatea: ancheta de la BAC si aducerea in tara a lui Omar Hayssam.

La capitolul institutii sociale sau private, romanii au indicat ca au foarte mult incredere in Biserica, 63,9% raspunzand in acest sens fata de 66,1% la sfarsitul lunii mai. In clasament urmeaza universitatile cu 51,9% (fata de 50,2% in mai), presa cu 42,7% (fata de 44,5% in mai), organizatiile societatii civile cu 34,9% (fata de 37,6% in mai), sindicatele cotate la 25,7% incredere (fata de 25,3% la masuratoarea precedenta), bancile cu 22,3% (comparativ cu 21,5% in mai si 18,5% in aprilie) si patronatele cu 21,1% (comparativ cu 21,9% in sondajul anterior).

INSCOP arata ca Biserica atinge un minim al indicelui de incredere, comparativ cu luna martie cand inregistra 69,1% incredere. In ultimele cinci luni, comparativ cu nivelul de incredere masurat in martie, Biserica si sindicatele au pierdut 5,2, respectiv 3,4 procente din increderea multa si foarte multa, in timp ce universitatile si bancile au castigat fiecare cate 2,9%.

Pe primul loc in topul increderii in institutiile internationale se situeaza ONU cu 52,5% (fata de 49,9% in mai), urmata de Uniunea Europeana cotata la 49,1% incredere (fata de 46% in mai) si NATO cu 48,2% (comparativ 49,5% in sondajul anterior). Parlamentul European stagneaza la 44,8% fata de sondajul din luna mai. Comisia Europeana inregistreaza 44,4% incredere (fata de 44,1% in mai), in timp ce Banca Mondiala si FMI inregistreaza 34,7% (35,2% in mai), respectiv 29% (30,1% in mai). 

In ceea ce priveste opinia populatiei referitoare la domeniul in care institutiile abilitate ale statului ar trebui sa se implice cel mai mult pentru combaterea coruptiei, cei mai multi dintre romani – 33,6% – indica sistemul de sanatate, urmat de institutiile administratiei centrale (31,2%). 15% dintre romani asteapta actiuni de combatere a coruptiei din sistemul de invatamant, iar alti 15% actiuni de combatere a coruptiei in administratia locala. 5,1% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 12 – 21 iulie. Volumul esantionului a fost de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de +/- 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Chestionarele au fost aplicate in 37 de judete si Municipiul Bucuresti, intr-un total de 74 de localitati (orase mari, orase medii, orase mici, comune, sate).


Categorii

1. DIVERSE, Servicii secrete, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

47 Commentarii la “REEDUCARE REUSITA SAU SONDAJ DISCUTABIL? Romanii ar avea mai putina incredere in BISERICA si mai multa in SERVICIILE SECRETE si DNA…

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Asta e chiar batator la ochi…Hai ca pompierii mai sunt cum mai sunt, dar cine poate crede ca lumea are incredere in SIE, DIE sau DNA e chiar imbecil!

  2. Eu observ ca din sondajele acestea lispseste o intrebare esentiala: Mai aveti incredere in sondaje?

  3. Hai sa gandim logic! Optiunea religioasa nu se schimba de la o luna la alta cum vor ei sa sugereze! Important a fost pentru ei sa induca in mintile romanilor ca ceilalti cred mai putin si ca deci ar fi cazul sa o lase si ei mai moale cu biserica. Oricum nu vor reusi sa-i influenteze cu asemenea mesaje decat pe cei care oricum erau in bataia vantului.

  4. Asta e o gluma, nu ? Daca nu e gluma, atunci aflati cine a platit sondajul… 🙂
    Eu chiar ma mir ce sondaj e asta, in care romanii nu au cea mai mare incredere in “presedinte” – salvatorul neamului – care el si dai si lupta ba cu comunistii, ba cu iredentistii, nene Iancule !
    🙂

  5. Subscriu lui Mihai Nicolescu: sondajul pare a fi făcut pt imbecili. Nu merită atenţie.

  6. Adevarul este ca sondajele care indica procentul de romani ortodocsi sunt umflate, nu poate nimeni nega asta. Increderea in Biserica e in scadere accentuata. Cred ca asta este problema reala. Si nici nu ma mir: cu Daniel si ceilalti securisti in fruntea BOR, ma astept sa devenim si noi stat laic in curand.

  7. Sincer, nu stiu de ce ar fi putut sa scada increderea in Biserica cu 2.2% intr-o luna si cu 5.2% in 3 luni – mie mi se pare totusi cam mult, cu toate ca trendul increderii in Biserica este de scadere.
    In acelasi timp, procentele ridicate si in crestere ale increderii in servicii se datoreaza sigur recentelor “realizari” ale acestora: BAC-ul, teroristul de la Iasi, aducerea lui Omar, precum si toate stenogramele astea care transpira in presa, hranind ura si rautatea “maselor”.
    Incredere in Curtea Constitutionala, Presedintie, UE si NATO?
    Cred ca rezultatele sondajului sunt reale, desi nu inteleg eu unele lucruri marunte. Si cu parere de rau constat ca sondajul arata exact imbecilizarea romanlor.

    @stelian
    “Daniel si ceilalti securisti” sfintesc apa, slujesc Sfintele Taine! TU CE POTI SA FACI, in comparatie cu ei?

  8. Adevarul e undeva la mijloc.
    Multe sondaje sunt manipulate.
    Eu sper ca in ciuda multor greseli comise de reprezentantii Bisericii din Romania,legatura cu Dumnezeu a cat mai multor romani sa fie tot mai puternica.

    Insa s-o spunem pe sleau,naivitatea si lipsa de cultura civica a romanilor sunt reale.
    Sa nu va mire ca dupa ultimele actiuni ale lui basescu,in maxim 1 an,acest golan va aparea in sondaje cu 40% simpatie.
    Sa nu va mire!

    Sa nu uitam un lucru,toate instrumentele justitiei,serviciile secrete,sunt controlate in acest moment de acest derbedeu apocaliptic,cu infatisare si comportament de betiv iesit de la crasma satului,pe nume traian basescu.

    Jalnic ca Romania a ajuns sa fie reprezentata la cel mai inalt nivel de un golan,exmarinar,exbisnitar de casete video si tigari.

  9. “ma astept sa devenim si noi stat laic in curand.”…dar ce fel de stat zice Constitutia actuala ca suntem ?

  10. Am si eu o nelamurire: cum adica “incredere in ….Primarie”??? CARE “primarie”?? CARE ‘consiliu judetean”??

    Biserica – inteleg, e una, Armata e una, Parlamentul etc. – dar primarii sunt sute!! E ridicol!

    (si ingrijorator pt cultura civica nationala…)

  11. @Ionut
    Hai sa facem front comun.
    Ce propuneti in privinta raspunderii preotilor pentru lipsurile din gestiune, datorate erorilor proprii?
    Asta asa, ca sa vorbim vorbe.

  12. Acest sondaj imi pare un indiciu ca basistii care au produs facatura asta imbecila au luat-o razna sau se grabesc… Auzi: a crescut increderea in SRI… :)))

  13. @Ionut
    Iarta-ma dar controlul asupra preotilor, despre care vorbesti, mi se pare necesar intr-o perioada in care toata media sta la panda sa mai vaneze ceva demn de scos pe taraba. Este vorba pana la urma de necesitatea ca preotii sa fie un model altfel, Doamne fereste!, ce-ai zice sa-i vezi pe preoti in posturi care lovesc Biserica, atunci cand sunt plecati in concediu. Din pacate nu mai suntem in primele veacuri crestine cand ajungeau preoti doar cei chemati. Acum este cum este, sa ne rugam sa nu fie si mai rau!

  14. aici este ceva de genul dragoste cu dea sila

  15. Pingback: Alt sondaj: 50% DINTRE ROMANI AR VREA CA BISERICA SA SE OCUPE DE TEMA HOMOSEXUALITATII, 67% DE CEA A AVORTULUI - Recomandari
  16. Oameni buni, uitati-va in jurul vostru oriunde v-ati afla.
    Sexualitatea si dorinta de a fi cineva au ajuns singurele “targeturi” ale majoritatii.

    De la varsta copilariei si pana la cei de 60 de ani sau mai mult, majoritatea sunt aproape dezbracati. Fetele, femeile si chiar babele sunt dince in ce mai dezbracate pe strada, incercand sa afiseze atitudini din cele mai provocatoare.

    Uitati-va cati ortodocsi sunt la mare, dezbracati si salivand dupa “bucatile” de sex masculin sau feminin expuse la plaja, la terase sau in cluburi.

    Am inceput sa vad pe strada femei in varsta, vopsite, fardate strident, cu fustite scurte si decolteuri adanci.
    Daca as fi vazut cu mult timp in urma asa ceva, as fi bufnit in ras. Dar acum, imi venea sa plang si ma tot rugam: Miluieste Dumnezeule zidirea ta. Nu ne lasa Doamne si ai mila de noi, caci suntem neputinciosi si prosti.

    Luati aminte la ortodocsii din jurul vostru, sa vedeti cati dintre ei au superstitii, cati dintre ei cred in extraterestrii, in alte civilizatii anterioare, cati dintre ei urmaresc horoscopul … si cate si mai cate.

    Este posibil sa fie putin discutabil sondajul, dar parerea mea este ca, reeducarea a fost un succes. Si din cate observ in jurul meu, va avea in continuare rezultate bune.

    Cum mai poate omul sa-si iubeasca aproapele si sa se faca mai mic decat toti, cand, inca din gradinitra le este insuflata copiilor dorinta de a fi intotdeauna primii, de a fi cineva, de a conta mai mult … de a calca pe cadavrele celorlati pentru a-si atinge scopul si a fi ei insisi “cineva”. Bineinteles ca totul se face print-o manipulare foarte fina, ca un fel de joaca, un fel de pregatire pentru viata. Iar parintii spun ca da, este bine, ca viata este grea si trebuie sa razbati.

    In aceasta cursa vicleana de a fi primul, de a fi cineva, de a fi cel mai cel sau cea mai cea, o sa ajunga fiecare sa-si urasca aproapele si nu sa-l iubeasca. Si chiar s-a ajuns la asta.
    Pluteste in aer un iz de dragoste fatarnica, motivata doar de obtinerea de ceva de la ceilalti, in special lauda desarta.

    Va spun oameni buni, cursele satanei sunt atat de viclene si ambalate intr-un aer atat de frumos si nevinovat, incat … Vai de noi si de copii nostri.

    Miluieste Doamne zidirea ta.

  17. @sluga netrebnica:

    Frate/sora, eu nu te contrazic- cine ar putea-o face?? – dar abordarea asta (pe care adesea o observ si la mine) poate sa fie si reflectia propriilor probleme.

    Asta imi aminteste de povestea aceea din copilarie, cu oglinda diavolului in care totul se vedea rau si deformat. Nu zic ca lucrurile ar merge struna – din contra, alarma suna cam de multisor – dar si noi, ce declarati credinciosi, ar trebui sa ne invatam sa vedem pe Hristos in aproapele!

    M-am intrebat adeseori de ce Sfintii Parinti pun atat de mult accent pe postul gandului/judecatii si a cuvantului, si mai putin pe postul de hrana – cand se stie ce efect curatitor are acesta din urma! Si, uitandu-ma in jur, am inceput sa inteleg: vad multi oameni in jurul meu postitori si bisericosi cat cuprinde – dar atat de intransigenti si duri in judecarea aproapelui, atat de indarjiti sa vada doar raul in oamenii din jurul lor si atat de stangaci in a-si disimula lipsa de smerenie, incat ramai uimit!

    Iar, pe de alta parte, oameni necredinciosi, care nu merg la Biserica Duminica, postul il tin cu chiu si vai si, cu toate astea – si aici sa stii ca am in vedere chiar o femeie in varsta fardata strident…sarmana! – care nu pregeta o clipa sa sara in ajutorul celui care are nevoie si care nici nu se grabesc sa dea verdicte usturatoare!!

    Nu vreau sa fiu inteleasa gresit – nu acuz pe nimeni si nici nu sustin pacatul – dar vreau sa atrag atentia ca e cazul sa ne vedem barna din proprii ochi, mai ales, noi ce credinciosi (si aici ma refer inclusiv la mine – mi-e atat de rusine cand ma surprind in astfel de ipostaze!!): de multe ori ne rusineaza cei pe care ii judecam cu atata asprime! Domnul se uita la INIMA omului, nu la conceptiile lui religioase. Si prea adesea in inimile noastre se gaseste ascunsa si bine cosmetizata judecata uscata a fariseului, in loc de pocainta personala a vamesului sau de dragostea desfranatei!

    In spatele acestor femei fardate pe care le vezi pe strada se ascund adesea oameni extraordinari, pe care doar lipsa de educatie si lipsa stimei de sine le-a adus aici! In loc sa ne tanguim apocaliptic, mai bine am cauta sa vedem partea BUNA din ele si, cu blandete, sa vindecam ranile, nu sa le judecam!!

  18. @florin M. aici nu e vorba de mine, nene. Eu nu sunt nici ierarh si nici nu am sifonat pe nimeni. Sfintele Taine le slujesc multi preoti buni care nu au lucrat cu securitatea. Si exact aia cred, ca NUMAI ei ar trebui sa le savarseasca, nicidecum sclavi care au facut jocurile comunismului cand Sfintii nostri sufereau prin inchisori vanduti (tot) de de-astia preanefericiti. Poate m-am exprimat prea dur dar adevarul e doar unul si n-are nevoie de compromisuri.

  19. @c2
    nu stiu exact statutul din constitutie, spre rusinea mea, dar practic, din fericire, Romania nu este stat laic. Dimpotriva, e chiar unul credincios, in ciuda securistilor de care vorbeam.

  20. “Chiar daca nu se definește explicit ca stat laic, România nu are nici o religie națională, respectând principiul de secularitate: autoritățile publice sunt obligate la neutralitate față de asociațiile și cultele religioase

    Prin Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007[3] se prevede, între altele, că “În România nu există religie de stat; statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee. Cultele sunt egale în fața legii și a autorităților publice. Statul, prin autoritățile sale, nu va promova și nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări față de vreun cult.”

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Religia_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia

  21. @ Doroteea

    Eu nu am judecat pe nimeni. Am spus doar ceea ce se intampla in realitate. Chiar daca aceste lucruri nu ne convin si incercam sa le ignoram sau si mai rau, sa le gasim justificari rationale, tot realitate ramane.

    Iar ceea ce incerci tu sa spui se apropie de mentalitatea sectara. Putem sa ne comportam cum vrem, sa facem ce pacate vrem, dar in inima mea salasuieste Hristos si eu sunt un om bun.

    Ceea ce spui tu vine in contradictie cu invataturile Sfintilor Parinti sau cu tot ceea ce ne invata preotii ortodocsi despre comportamentul moral si fizic al femeii ortodoxe.

    Sansa noastra de mantuire este sa traim dupa invatatura ortodoxa si nu sa “modelam” ortodoxia dupa neputintele noastre.

  22. @sluga netrebnica:

    <>

    <>

    <>

    (Patericul Egiptean)

    <> (Varsanufie si Ioan)

    si exemplele pot continua…

    Frate/sora: eu nu justific pacatul. Dar stiu un lucru: mult timp genul asta de asertiuni simpliste m-au tinut departe de Biserica. Si stiu o groaza de oameni – mai ales tineri – care ar vrea sa se apropie de Biserica, dar carora judecatile acelora care nu inteleg metabolismul subtil al pacatului, slabiciunea fiintei omenesti si pun etichete fara sa aiba Harul necesar si nici o inima sau o gandire deplin despatimite, le inchid practic usa Bisericii. Ii smintim pe multi neintelegand ca JUDECATA SI APRECIEREA CELORLALTI ESTE ATRIBUTUL DOMNULUI, NU AL NOSTRU! Noi trebuie sa ne vedem de PROPRIILE pacate. Aceasta porunca revine in mod clar si raspicat in Scripturi!! Dar o uitam adesea. Noi nu suntem sfinti ca sa dam sfaturi.

    O lectura atenta a Scripturilor ne arata ca cele mai profunde dialoguri DOMNUL nostru le-a avut cu: desfranatele, talharii, vamesii, necredinciosii (cananeeanca, samarineanca). Primul care a intrat in Rai a fost un talhar. Iar cea mai mare pocainta a avut-o o desfranata. Si cea mai mare credinta, o…necredincioasa, o inchinatoare la zei!!Pe fariseii – care tineau legea, posturile, respectau ritualurile etc. – dar care osndeau in inima lor, DOMNUL i-a mustrat cu asprime. Ba le-a mai si atras atentia ca ii indeparteaza pe oameni de la Lege prin atitudinea lor si ca devin prilej de poticnire pt altii.

    Eu una prefer sa ma judec cu ASPRIME pe MINE, iar pe aproapele cu BLANDETE. Este o alegere, si Il rog pe DOMNUL sa ma ajute sa o respect, pt ca sunt absolut sigura ca e alegerea buna!

    Dar, fireste, fiecare cu alegerile lui…

  23. @admin:

    vreau si eu sa dau citate, si nu pot!! :)) Ce sa fac? 🙂

    Fara ele, comentariul de mai sus nu prea merita postat…

  24. @ Doroteea:

    Foloseste ghilimelele acestea: “” si nu <>, ca sa nu dispara textul incadrat de ele.

  25. Incerc din nou cu citatele (nu mai pun ghilimele, ca mi-e teama ca nu apar, dar se subinteleg):

    A zis un batran: Nu judeca pe cel curvar, dacaesti tu curat, ca asemenea calci Legea. Ca Cel ce a zis ‘sa nu curvesti’ a zis si ‘sa nu judeci’.

    A zis un batran: de vei vedea cu ochii tai pe cineva cazand, indata zi: Anathema tie, satano, ca acesta vina nu are! Si iti intareste inima ta sa nu judeci pe fratele tau, ca se duce Duhul Sfant de la tine!

    Noi si fratii – icoana suntem: de ma prihanesc, pe fratele il aflu cinstit; daca ma cred bun – aflu rau pe fratele.

    (Patericul Egiptean)

    Sa nu judeci pe cineva (Mt. 7,1); sa nu dispretuiesti sau sa smintesti pe cineva. Nu gandi despre cineva cele ce nu le-ai vazut la el. Caci acestea sunt spre pieirea sufletului. Ia aminte la tine si asteapta moartea care vine. (Invataturi filocalice, Varsanufie si Ioan)

  26. @ admin:

    aa…ok! 🙂

  27. @ Doroteea

    Nici in acest articol si nici in comentarii nu s-a facut judecarea nimanui. S-a incercat doar o “radiografie” a ceea ce se vede in comportamentul oamenilor din Romania.

    Departe de Biserica nu te-au tinut “genul asta de asertiuni simpliste”, ci te-au tinut pacatele tale si putina credinta.

    Toti preotii ortodocsi, indiferent cat de securisti, iubitori de arginti, betivi, sau orice alte pacate omenesti or avea, au dreptul sa judece comportamentul mirenilor si sa le spuna care vietuire este sau nu ortodoxa. Li s-a dat putere pe care nici ingerii din ceruri nu o au: sa dezlege sau sa tina pacatele oamenilor.
    Si daca nu numai preotii care, chiar daca au pacate lumesti, au aceasta putere, dar Sfintii Parinti!
    In cele Canoanele celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice se vorbeste si despre infatisarea femeii si a barbatului.

    Iar tu incerci sa-i contrazici pe Sfintii Parinti si pe preotii Bisericii Ortodoxe?

    Eu nu am judecat pe nimeni, ci doar am apreciat cum se vede vietuirea noastra, a ortodocsilor, din afara. Si reafirm ca, vietuirea, infatisarea si mentalitatea majoritatii dintre noi, nu prea are nimic de a face cu ortodoxia.

    Si nici tu nu ai nimic in comun cu ortodoxia, din moment ce spui:

    “Domnul se uita la INIMA omului, nu la conceptiile lui religioase.”

    Dupa mintea ta, nu conteaza ca esti ortodox, catolic, budist sau chiar newegist, ci importnt este sa fi “bun”.
    Din pacate, comentariile tale nu fac decat sa confirme faptul ca reeducarea a fost un succes.

    Degeaba citesti si incerci sa dai citate din Patericul Egiptean Nu prea le intelegi si citatele alese nici nu au legatura cu acest articol.

  28. @doroteea,

    Ma ierti ca intervin,, dar totusi @sluga netrebnica se referea la un fenomen, nu a nominalizat pe nimeni, asa cum spunem despre romani ca au facut avorturi, este doar o constatare amara si nu o judecata asupra aproapelui. In plus a si spus ca i-a venit sa planga, iar aceasta nu este o osandire (judecare). Ne-a dat Dumnezeu vedere si minte sa pricepem sa ce intampla in jurul nostru, vezi predicile Parintilor de ex., si acolo se fac acest gen de constatari triste, si nu se numesc judecati.

  29. @sluga netrebnica… dar invatator aspru si cam fara tact?

  30. @Admin

    Aveti dreptate.
    Sunt om si deci, pacatos. Am gresit. Tonul a fost cam aspru si va rog pe toti sa ma iertati.

  31. @sluga netrebnica:

    in fine, asa o fi cum spui, poate mi s-a parut mie cu judecata…

    o precizare necesara insa: cand vorbeam de “asertiuni simpliste” nu ma refeream la preoti – cu care, in ce ma priveste, nu am avut decat experiente pozitive. Ma refeream la moralistii care – fara sa fie nici preoti si nici sfinti – umplu bisericile noastre.

    Conteaza enorm – desigur – sa fii ortodox. Dar cel care s-a nascut budist sau catolic, nu mi-e clar ce vina are. O sa il judece Dumnezeu, eu in nici un caz…

    Ca pacatele mele si putina credinta m-au tinut departe de biserica…aici, ce sa zic… din pacate nu pot sa te contrazic.

  32. @ Sluga netrebnica:

    Iarta-ne, dar nu putem recomanda un astfel de preot, al carui gen de duh si de idei (cele din prima parte, ca mai mult nu am rezistat) le-am combatut de mult, inca de cand erau in mare voga prin alte parti. Chiar nu e nevoie de acest gen de argumente pentru a dez-idealiza societatea ruseasca. Orisicum, conteaza cum stam noi si stim ca foarte rau, dar nu mergem pana la capat cu recunoasterea.

  33. sunteti offtopic. toti. reveniti-va. stop. prea multa vaicareala. stop. pacatosilor. stop.

    INSCOP este cel mai nou institut de cercetare de piaţă din România. Sau, cum se prezintă pe propriul website (www.inscop.ro), „INSCOP Research este o structură privată de cercetări sociale şi marketing“. Pe scurt, INSCOP produce sondaje de opinie. În ultimul dintre ele, SRI şi SIE sunt prezentate ca fiind depozitarele unei încrederi crescute din partea românilor. Întâmplător sau nu, directorul general al INSCOP şi deţinător a 50% din părţile sociale ale firmei care operează INSCOP (Inscop Cercetare SRL), Remus-Ioan Ştefureac, este doctorand al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul“ (din subordinea SRI), membru al colegiului editorial al „Revistei Române de Studii de Intelligence“ (care funcţionează sub autoritatea Academiei Naţionale de Informaţii) şi fost consilier al directorului SRI, George Maior.

    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/ce-legatura-exista-intre-ultimele-sondaje-de-opinie-si-seful-sri-310277.html

  34. @ Alin-7

    Faptul ca exista o legatura intre INSCOP si SRI nu schimba cu nimic realitatea societatii romanesti.

    Ne numim ortodocsi doar pentru ca am fost botezati in Biserica Ortodoxa. In rest, vietuirea majoritatii dintre noi, nu are nici-o legatura cu ortodoxia. Suntem pagani.
    Iar ca pagani, este cat se poate de normal sa avem mai multa incredere in orice alta institutie decat in Biserica.

    Incercand sa ne indreptatim, aruncand “pisica” in curtea altuia, spre exemplu a INSCOP-ului, nu facem decat sa cadem si mai adanc.

  35. @Sluga netrepnica:

    D-apăi eu ce să vă fac amu, eh? Puneți dară început bun si creștinați-vă, lăsați capiștea idolească. Cum vi-s gândurile, asa vă e și veața.

  36. De ce suntem manipulaţi prin cercetări de piaţă
    SRI şi-a pus oameni şi în conducerea institutelor de sondaje

    http://www.cotidianul.ro/sri-si-a-pus-oameni-si-in-conducerea-institutelor-de-sondaje-220661/

  37. Pingback: USL a votat (inca din vara) pentru EXTINDEREA STATULUI POLITIENESC. Serviciile pot intra prin efractie, intercepta si filma inclusiv in SPATIUL INTIM - Recomandari
  38. Pingback: “Justitia” romaneasca “reformata” – sub teroarea procurorilor si a microfoanelor. CUM AU AJUNS JUDECATORII ANEXELE SANTAJATE ALE PROCURATURII. “INTERCEPTARILE – sport national”. Cum sunt ascultati românii a
  39. Pingback: DICTATURA TOT MAI APROAPE? Serviciile secrete isi rotesc cadrele si sunt pe cale sa inchida posturile TV incomode: REALITATEA TV si ANTENA 3, LUATE LA TINTA prin procurorii politici DNA si prin ordonante cu dedicatie emise de guvernul PONTA-GHITA (SRI)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare