Preotul Ioan Chirila, fostul decan al Facultatii de Teologie din Cluj, MEMBRU DE ONOARE AL ROTARY CLUB!

8-08-2012 4 minute Sublinieri

Rotary Club este o organizatie de tip masonic:

“Există locuri în care factorii de decizie din politică, afaceri, educaţie şi sănătate se întâlnesc departe de ochii „profanilor”, stabilesc alianţe de culise şi dau verdicte care sunt în defavoarea a milioane de oameni. Rotary este una din grupările reprezentative pentru aceste cluburi elitiste, care funcţionează după reguli şi principii identice cu cele ale francmasoneriei.

Clubul Rotary a fost fondat de un mason

Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se ştie cu certitudine că era şi el francmason), negustorul de cărbuni Silvester Schiele şi croitorul Hiram Shorey. Loehr şi Shorey s-au retras la scurtă vreme de la aceste întâlniri, astfel că Rotary, la acea vreme nici măcar nu se putea numi club, fiind alcătuit din doar două persoane.

Acest început dezastruos contrastează izbitor cu rapida răspândire pe care Rotary o cunoaşte de la un moment dat încolo şi care se datorează, fără îndoială, intervenţiei din umbră a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi să aibă deja anvergură naţională? În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni.

Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început să se ţină în hoteluri. Acest lucru face ca astăzi, în holurile celor mai mari lanţuri hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza să fie plasate, chiar la recepţie, anunţuri privind ziua şi ora când se ţine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii şi managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piaţă a respectivelor hoteluri se datorează în mare parte afilierii acestora la Rotary.

Cercul închis al „Elitei” masonice

Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”.

Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice.

O organizaţie satanică cu aceleaşi concepte ca şi masoneria

În aceste condiţii, afirmaţia făcută în revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragoş Niţulescu, care conducea Rotary România în 2006 este doar o poveste bună de adormit copiii: „Nu avem nicio legătură cu masoneria. Dovada cea mai bună este că printre membrii noştri se află şi reprezentanţi ai clerului. Or, se ştie că preoţii şi masonii nu stau în acelaşi loc.“

Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevărat că în 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary „nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria. Dar la fel de adevărat este şi faptul că, de atunci, tot mai multe feţe bisericeşti au ajuns să deţină funcţii importante în Biserică tocmai datorită apartenenţei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason [nu se poate afirma asa ceva pe baza informatiilor disponibile; cel mult ca agenda Patriarhului, in unele puncte, se suprapune peste cea a masoneriei-n.n.] cel mult cu sprijinul unor masoni notorii, care făceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunză Verde şi Constantin Bălăceanu Stolnici sunt doar două exemple în acest sens).

Un istoric rotarian confirmă strânsele legături ale clubului Rotary cu masoneria

Legăturile strânse dintre masonerie şi Rotary sunt şi mai evidente dacă analizăm situaţia din Marea Lojă a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numită de masoni şi loja mamă a lumii, întrucât este organizaţia reprezentativă la nivel mondial. La nivelul UGLE există mai multe loji Rotary.

Poate cea mai cunoscută şi mai veche a fost constituită în 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care înconjoară un compas şi litera G, simbolul francmasoneriei. Într-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizează că toţi cei înscrişi în Rotarian Lodge no. 4195 făceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astăzi loja îşi ţine întâlnirile chiar în Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). În cadrul acesteia mai există încă şapte loje Rotary. Două dintre ele au fost constituite la începutul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 şi North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adaugă altele cinci, apărute în ultimii douăzeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 şi Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodată şi membru Rotary, demonstrează că există strânse legături între Rotary şi francmasonerie. Legăturile dintre Rotary şi masonerie sunt vechi şi nu trebuie privite cu suspiciune, susţine el. În unele ţări est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. În orice caz, existenţa medaliilor pe care apare roata Rotary alături de simboluri masonice arată că legăturile sunt încă puternice şi astăzi”.

Programul Rotary Polio Plus, o ameninţare la adresa generaţiilor viitoare

După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător.

În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul.

Numărul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la „Alianţa pentru vaccinuri” să admită existenţa unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialităţile nu fac nimic pentru a stopa această campanie ucigaşă. De ce? Pentru că membrii Rotary, care în viaţa „profană” ocupă poziţii importante în instituţiile medicale naţionale sau internaţionale şi chiar în guvernele unor ţări în care se organizează astfel de campanii, nu vor lua niciodată o decizie neconformă cu politica clubului. Aşa că genocidul continuă. Într-un discurs ţinut la Convenţia Internaţională a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick susţine că trebuie înteţite eforturile de vaccinare în Nigeria, Afghanistan, Pakistan şi India şi promite în numele Rotary că virusul va fi eliminat fără îndoială cel mai târziu până în 2008. O nouă gogoaşă. […]

Rotary Club a devenit foarte influent in anii din urma si are o strategie clara de a recruta oameni din Biserica, pentru a se legitima si pentru a infiltra societatea in toate straturile sale. La Cluj, din pacate, se pare ca au ajuns pana la varfuri…


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Preotul Ioan Chirila, fostul decan al Facultatii de Teologie din Cluj, MEMBRU DE ONOARE AL ROTARY CLUB!

 1. Ar trebui dat afara ca eretic imediat. IPS Andrei are aceasta responsabilitate.

 2. Parintele Chirila a fost ales presedintele senatului UBB acum cateva luni si de atunci nu mai este decan.Decanul Facultatii de Teologie este Pr.Prof.Dr. Vasile Stanciu.

 3. Pacat! Este un foarte bun profesor de Vechiul Testament si Arheologie Biblica. Un om foarte capabil. Este un om prea destept ca sa nu inteleaga unde s-a bagat. Mare pacat! Doamne! Ne incalcim in mirajul mincinos al acestei lumi. Multi cred ca se pot face “frate cu dracul pana trec puntea”. Dumnezeu sa-l lumineze ca sa-si inteleaga tradarea si sa se pocaiasca!

 4. Cred ca fenomenul clericilor deraiati in sensul asta nu e deloc singular. Cum spunea Pr. Adrian, ‘se salveaza cine poate’… Probabil vom ajunge in situatii asemanatoare cu cei care-l urmeaza pe Vladica Artemie in Serbia, in care parte din conducerea BOS au determinat caterisirea anti-canonica a acestuia, dar oamenii stiu ca Vladica este inca episcop. Insa, fiind declarat simplu monah, sau care o mai fi ‘titlul’ pe care-l foloseste BOS cu privire la Vladica Artemie, unii se intreaba, foarte justificat, cum mai e cu Biserica in vremea noastra… Probabil vom ajunge si noi in curand (luni, ani, cine stie) sa trebuiasca sa alegem intre ce spune patriarhia si cei caterisiti anti-canonic de pe la noi.

 5. Bun semnalul de alarma care este tras dar prea pripite acuzele de genul “caterisiti-l” etc.

  Cine il cunoaste pe parintele Ioan Chirila nu ar putea emite astfel de verdicte.

  Sa ne rugam pentru dansul si sa fim atenti la caderile noastre.

  Pace !

 6. @ Mitru // I-am fost student d-nului Chirila. Are dar pedagogic (de tip laic), este iubit de studenti, dar este nemistic, laicizat si nu are prezenta unui teolog traitor care sa fie exemplu pentru viitorii preoti si profesori de religie. Este mai mult filosof decit teolog. Este rational, este toba de carte, dar nu traieste ceea ce stie. Pentru mine omul este ca si laureatul premiului Nobel a lui Tutea fata de baba murdara de pamint pe picioare care se roaga la icoana in biserica.
  Ce mi-a iritat cel mai mult sensibilitatea teologica a fost ecumenismul sau. Acest ecumenism este la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj la el acasa (cu rare exceptii).
  La ce ne putem astepta de la niste profesori care au absolvit masterate si doctorate in facultati protestante si catolice (si inca se mai si mindresc cu ele). La ce ne putem astepta de la niste profesori care-si trimit studentii la intilniri cu tineretul catolic (gen Taize), dar nu ii trimit la intilniri similare ale Ortodoxiei.
  Revine lui IPS Andrei sarcina de a curata IMEDIAT aceasta inalta scoala teologica de ecumenisti protestantizati si catolicizati. Clujul merita o facultate de teologie patristica.
  Cit despre caterisire, este singura cale legitima. Masoneria este anticanonica, constatata ca atare de Sinoadele Bisericiilor Ortodoxe (inclusiv a noastra). D-nul Chirila ar trebui caterisit ca exemplu. Calea iertarii, urmata in cazul Corneanu si Drincec, nu a dus decit la intarirea ereziei si la aparitia de epigoni.
  Cluburile Rotary sunt antecamera masoneriei. Nu au ce cauta in Biserica asemenea oameni. Nu poti sluji la doi domni! In vremurile aceste avem nevoie de severitatea Sfintului Prooroc Ilie si a Sfintului Ioan Botezatorul, nu de coexistenta pasnica cu ereziile de toate felurile.
  Daca nu ma insel, o hotarire a Sinodului BOR din perioada interbelica a decis ca preotii masoni sa fie caterisiti. Natia romana si statul ei a ajuns in prag de extinctie din cauza ca toate legile sunt ignorate. Daca continuam asa vom ajunge straini in propria tara, iar ortodocsii patristici o minoritate agresata de autoritati la incitarea ereticilor.
  Jos cu Chirila, si basta!

 7. P.S. Si daca tot am pomenit de ”taranul imperial” Tutea, inca un citat din acest imparat cu cioareci: ” Francmasoneria doreste puterea cu lozinci democrate. Nu sint religiosi, au o singura religie: propria lor doctrina. Pe dusmani ii anuleaza social. Au o structura supranationala, deci sint antinaturali. Toti cei care aspira la unitatea speciei om anuleaza principiul competitiei intre popoare; anuleaza insusi principiul civilizatiei moderne, nascuta prin lupta.” Cit despre d-nul Chirila i se potriveste urmatorul citat tot ”imperial”: ”Babele evlavioase merg la absolut rugîndu-se, iar filozoful trăncănind silogisme.”

 8. @MSD: drept ii ce spuneti si groasnica ii orbirea mandriei…

  ——

  Din cate vad in titlul si pe pagina rotarienilor, calitatea de parinte a domnului Ioan Chirila este trecuta cu vederea. Altfel, este profesor doctor.
  No comments.

  As puncta un lucru foarte simplu: orice membru al clerului ortodox care chiar il are pe Hristos arhiereu, nu are nevoie de nici o apartenenta la alt “club” sau “bisericuta” din asta…el ori este membru al Bisericii, ori nu este – si asta nu pentru ca o spun eu ci din proprie sa constiinta si simtire. Cin’ le (mai) are.

 9. @MSD

  Imi pare rau ca spui astfel de lucruri. Nu inteleg cum nu observi mandria din tine. Judeci fara sa ai calitatea de judecator. Critici un om deosebit, acuzandu`l ca nu are traire, cand tu vi in fata noastra fara traire (daca ai avea-o nu l`ai judeca, ci te`ai ruga). Uiti ca pr. Chirila nu a fost caterisit de niciun sinod (doar de ideile tale habotnice) si il necinstesti, numindu`l domn si nu preot, cu aceasta necinstind si Biserica. Il acuzi ca are un discurs laicizat… da`mi voie sa cred ca nu l`ai ascultat niciodata cu atentie. Stiu ce vorbesc, sunt student la Facultatea de Teologie din Cluj si o spun cu mana pe inima: Pr. Chirila este unul dintre cei mai duhovnicesti si smeriti oameni din facultatea noastra. Il acuzi ca este ecumenist, dar nici macar nu sti parerea parintelui despre ecumenism. As putea continua, dar nu cred ca are rost.

  As vrea sa mai zic doar un lucru pe care l`am invatat de la pr. Chirila: Daca nu puteti spune ceva bine despre un om, mai bine nu spuneti nimic. Nu`i rostiti nici macar numele!

  Asta v`as ruga si eu. Daca in oceanul faptelor bune facute de acest om nu gasiti nimic bun, atunci nu propovaduiti minciuna. Singurele voastre dovezi pentru a`l judeca pe acest om sunt niste poze. Nu as vrea ca la judecata finala sa fiti judecati pentru ca ati adus jigniri unui adevarat slujitor al lui Hristos. Daca vreti sa aparati ortodoxia, nu incepeti prin a`i distruge pe ceilalti oameni care incearca sa o apere, si poate o apara mai bine decat voi!

 10. @Florin:

  De paradoxul cretanului ai auzit? Uneori ne mai trebuie si un minim simt al ridicolului, cand dam sentinte-n dreapta si sanga facand caz de nejudecarea aproapelui. In ceea ce il priveste pe pr. Ioan Chirila, nu ne-am pronuntat cu privire la viata sa sau la lucrarea sa in intregul ei, ci pur si simplu am CONSTATAT o fapta reprobabila si contrara conditiei sale de preot.

 11. Nu are ce cauta un preot crestin-ortodox intr-un club rotary – punct. Ierarhul locului stie (de la Dumnezeu) sa judece astfel de cazuri, nu noi. Alte comentarii sunt de prisos.

 12. MSD, chiar daca ai fi facut 9 ani de Teologie, tot nu ai fi inteles ceva despre pr. Ioan Chirila. E o persoana cu mintea in cer si cu picioarele pe pamant!

 13. Pingback: CRUCEA DE LA CARAIMAN – restaurata de … CLUBUL MASONIC ROTARY? - Recomandari
 14. Pingback: Clubul masonic ROtary – promovat la emisiunea UNIVERSUL CREDINTEI [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare