IPS Ioan Selejan: DRAPELUL ESTE ICOANA ROMANIEI (video). Imagini si comentarii despre initiativa Arhiepiscopiei Covasnei si Harghitei de a IMPARTI TRICOLORUL romanilor din regiune

27-06-2013 1 minut Sublinieri

IPS IOAN: TRICOLORUL ESTE ICOANA ROMANIEI

Extras din emisiunea LA ORDINEA ZILEI (Antena 3) cu Dana Grecu si Radu Tudor – din data de 26 Iunie 2013, despre gestul si declaratia Arhiepiscopului Ioan de Covasna si Harghita de impartire a drapelului national credinciosilor ortodocsi in manastirile romanesti din Har-Cov si reactia amenintatoare a liderului PPMT, partidul extremist maghiar din Covasna, Nemes Elod:

“Este o acţiune de provocare faţă de populaţia majoritară din zonă, deci faţă de comunitatea maghiară”, a spus Nemes Elod. “Aştept cu curiozitate să văd câţi dintre românii care trăiesc aici vor arbora din aceste drapele. Nu este sigur că mulţi vor răspunde pozitiv la această acţiune de provocare a bisericii ortodoxe”.

– comenteaza: Radu Tudor, dr. Nicolae Bacalbasa, Razvan Zamfir, Bogdan Chirieac, Elena Cristian, Razvan Dumitrescu

Razvan Zamfir: ortodoxia in Ardeal este mai mult decat o “confesiune”, este si o componenta etnica, ce tine de identitatea nationala. Este unul din putinii piloni ce a mentinut in ultimul mileniu comunitatea de romani unita. Nu e vorba doar de mandrie patriotica, ci de identitate, reafirmare a unor valori care au fost pastrate cu pretul unor vieti. In ce priveste declaratia liderului PPMT, se incalca chiar Constitutia, deoarece nu poti considera provocare ceea ce este prevazut acolo: respectul fata de tricolor. 

Bogdan Chireac: daca declaratia lui Nemes Elod e reala, parchetul ar fi trebuit sa se sesizeze pentru instigare la ura interetnica.

dr. Nicolae Bacalbasa: trebuie sa stim “definitia” termenului ura interetnica la noi: atunci cand un roman se ia de un ungur, dar niciodata cand se ia un ungur de un roman.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Ioan Selejan, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “IPS Ioan Selejan: DRAPELUL ESTE ICOANA ROMANIEI (video). Imagini si comentarii despre initiativa Arhiepiscopiei Covasnei si Harghitei de a IMPARTI TRICOLORUL romanilor din regiune

 1. Ce fumosi sunt oameni din fata bisericii, si ce falnic este Tricolorul – Icoana
  a Romaniei.

 2. Mare român, vlădica Ioan! Cu ce cutremurare vorbeşte despre eroii României!!! Aşa da lecţie de patriotism, pe lângă faptul împărţirii tricolorului şi îndemnului de a-l onora şi a-l arbora de sărbători.
  YCât despre Nemes, eu am reţinut mai degrabă caracterizarea lui Radu Tudor- un purice pe un câine dormind. Cam aceasta este realitatea.

 3. Si totusi mi se pare ca si jurnalistii de la postul tv Antena 3, FAC O MARE CONFUZIE, cand vorbesc despre asa numita “minoritate romaneasca” din judetele Harghita si Covasna!

  Consider ca fac o GRAVA EROARE, si o chiar fara sa doreasca AMPLIFICA o falsa idee si o confuzie care va avea consecinte negative in mentalul colectiv al romanilor, si iata pentru ce:
  O “minoritate etnica” exista intr-un stat care are o populatie MAJORITARA diferita evident de cea a minoritatii, populatie “majoritara”, care vorbeste o ALTA LIMBA si are o alta cultura decat cea a minoritatii…!

  Dar cum putem afirma ca “populatia” de etnie romana este “monoritara” in doua judete ale STATULUI ROMAN?
  Este incorecta o asemenea afirmatie…!
  Daca romanii din “judetele” Harghita si Covasna ar trai intr-un alt stat, hai sa spunem in “Ungaria”…, atunci ar fi cu adevarat “minoritari”, respectiv membrii ai unei “monoritati etnice”, dar daca ROMANII din JUDETELE Covansa si Hrghita, traiesc in ROMANIA, respectiv in STATUL ROMAN, care are o populatie MAJORITARA Romaneasca din punct de vedere etnic, atunci cum poti sa spui ca traind ca si romani intr-o regiune a STATULUIN ROMAN, a ROMANIEI, romanii din aceste doua judete, judete sunt “UNITATI ADMINSITRATIVE” ale teritoriului statului roman, ei, romanii din Covasna si Harghita, fac chipurile parte dintr-o “minoritate romaneasca”?? Aceasta “afirmatie” mi se parte total incorecta, si nu numai atat, ci chiar si ABSURDA!

  Populatia romaneasca este MAJORITARA, in INTREG TERITORIUL STATULUI ROMAN, adica in propria ei tara, Romania! Prin urmare, populatia romaneasca NU ARE CUM SA FIE o “minoriatate” nationala in propria ei tara, ci “minoritati” nationale sunt toate enclavele si grupurile etnice NEromane, oriunde ar trai acestea…evident in interiorul teritoriului statului roman, si indiferent de ce procent demografic ar avea in acea parte a teritoriului, caci raportat la intregul PROCENT MAJORITAR al populatiei DOMINANTE romanesti, populatiile etnice minoritare RAMAN, asa cum sunt de fapt si in realitate,, adica “MINORITARE”, si nu pot fi NICIODATA majoritare…in cadruylpopulatiei care LE DOMINA CA NUMAR atat de evident…

  Prin urmare, si minoritatea “maghiara”, ramane TOT MINORTATE chiar si in judetele Hraghita si Covasna, fiindca traieste in doua judete care apartin de facto si de jure statului roman…, si carevasazica si in aceste judete populatia de etnie maghiara are tot statul de “minoritate” etnica, si de nimic altceva…fiindca AUTORITATEA statala si peste aceste unitati administrative adica JURRISDCVIATIA POLITICO-ADMINISTRATIVA,o exercita tot POPULATIA MAJORITARA romaneasca care este organizata politic si administrativ in formatiunea statala a STATULUI ROMAN!

  Am tinut sa fac aceasta remarca si sa subliniez acest lucru, caci vorba lui Radu Tudor, fara sa vrem, DAM APA LA MOARA sustinerii maghiarilor cum ca judetele Harghita si Covasna sunt in realitate “tinutul lor”…
  Dar aceasta sustinere este COMPLET FALSA!…
  NU! Judetele Harghita si Covasna NU SUNT decat unitati administrative si parti integrante ale TERITORIULUI SUVERAN al Romaniei, al statului roman. Iar statul roman este “organizarea” politica, admninistrativa si juridica a populatiei MAJORITARE romanesti si a populatiilor de alte etnii, care TRAIESC pe teritoriul romanilor…si ISI EXPRIMA vointa sa ETNICA intr-un mod MAJORITAR, in fiecare parte in interiorul fiecarei unitati adminsitrative a PROPRIULUI SAU TERITORIU, teritoriu care fiindca partine ROMANILOR celor “MULTI” si “MAJORITARI”, se defineste in Constitutie ca fiind “NATIONAL”, “UNITAR”, “INDIVIZIBIL” si “INALIENABIl”…!

  Si cu adevarat acest reprezentant al minoritatii maghiare din Romania a COMIS in public nu numai o “INFRACTIUNE” SINGULARA, ci in realitate UN CONCURS DE INFRACTIUNI, prevazute de:
  – Art.236 din Codul Penal Roman, care prevde si sanctioneaza fapata penala denumita “OFENSA ADUSA UNOR INSEMNE” (evident ale Romaniei),
  – Art.317, din acelasi Cod, care prevede si sanctioneaza fapta penala denumita “INSTIGARE LA DISCRIMNINARE”;
  – Art.321 din Codul Penal, care prevede si sanctioneaza fapta penala denumita “ULTRAJUL CONTRA BUNELOR MORAVURI SI TULBURAREA ORDINII SI LINISTII PUBLICE”,
  – Art.324, din Codul Penal Roman, care prevede si sanctioneaza fapta penala denumita “INSTIGARE PUBLICA SI APOLOGIA INFRACTIUNILOR”,
  – Iar daca se va dovedi ca ARE LEGATURI cu Ungaria, respectiv ca este “stipendiat” de catreacest stat vecin pentru a realiza actiuni CONTRARE STATULUI ROMAN, atunci se pot RETINE in sarcina sa si infractiunile prevazute de Art. 155 si 166, din Codul Penal, respectiv infractiunile de “TRADARE” si “ACTIUNI IMPOTRIVA ORDINII CONSTITUTIONALE”!

  Mai mult decat atat, asa cum am spus-o si in alte randuri, unor astfel de persoane care mereu si mereu ACTIONEAZA subminarea AUTORITATII STATALE a statului roman, TREEBUIE SA LE FIE RETRASA “cetatenia” statului de care mereu isi bat joc…fiindca NU O MERITA cu nici un pret…respectiv, NOBILA calitate de cetateni romani…!

 4. Pingback: IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei despre istoria si datoria cinstirii TRICOLORULUI, ICOANA ROMANIEI, SFINTITA DE SANGELE EROILOR ROMANI - Recomandari
 5. Pingback: Din vremea in care BOR raspundea mult mai dur presei: povestea “indracirii” unui filosof
 6. Pingback: INTRONIZAREA MITROPOLITULUI IOAN AL BANATULUI [video, foto]. Mesaje de intarire a misiunii ortodoxe, semnal de alarma cu privire la starea familiei/ IPS IOAN: “Problemele de credinta si de dogma trebuie sa ramana neatinse, asa cum ni le-au randuit S
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare