Iran EXPULZEAZA ambasadorul Marii Britanii, AMENINTA ca va ataca scutul antiracheta din TURCIA si ca va lovi ISRAELUL cu 150 000 rachete

27-11-2011 1 minut Sublinieri

Ministrul iranian al apărării, generalul Ahmad Vahidi, a ameninţat că va lansa 150.000 de rachete asupra Israelului dacă această ţară va ataca teritoriul iranian, a anunţat duminică Serviciul independent de ştiri iranian preluat de site-ul israelian ynetnews.com, citat de Agerpres.

Parlamentul iranian a votat pentru reducerea relatiilor diplomatice si economice cu Marea Britanie, dupa ce guvernul de la Londra a decis sa impuna sanctiuni asupra Teheranului din cauza programului nuclear, potrivit agentiei de stiri iraniene IRNA, citata de Reuters. Proiectul de lege a primit 179 de voturi pentru si 4 impotriva. Unsprezece parlamentari s-au abtinut. In cazul in care proiectul trece si de urmatoarea etapa, guvernul iranian va fi obligat sa reduca, in urmatoarele doua saptamani, legaturile cu Marea Britanie, miscare ce ar rezulta in retragerea ambasadorului britanic de la Teheran.

Saptamana aceasta Marea Britanie a suspendat legaturile cu bancile iraniene pe fondul ingrijorarilor cu privire la programul nuclear desfasurat de administratia de la Teheran. Masuri asemanatoare sunt luate de SUA si Canada. Uniunea Europeana a anuntat si ea ca pregateste noi sanctiuni asupra Iranului.

Iranul va lua la ţintă scutul antirachetă al NATO din Turcia, dacă va fi vreodată ameninţat de o intervenţie militară străină, a avertizat sâmbătă generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului de la Teheran, relatează AFP. “Dacă suntem ameninţaţi, intenţionăm întâi să luăm la ţintă scutul antirachetă al NATO din Turcia. Ulterior, vom viza şi alte ţinte”, a declarat generalul Hajizadeh, citat de agenţia de presă iraniană Mehr.

Până în prezent, oficialii iranieni afirmau că în cazul unui atac împotriva Iranului, forţele lor vor lansa tiruri de rachete asupra Israelului. Afirmaţiile privind Turcia ca ţintă sunt prima declaraţie în acest sens a comandamentului Gardienilor Revoluţiei. Ameninţările privind un atac aerian israelian asupra instalaţiilor nucleare din Iran s-au multiplicat în Israel după publicarea, la 8 noiembrie, de către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a unui raport care menţionează “preocupări grave” privind programul nuclear iranian.

Adresându-se unităţilor miliţiei Bassidji la Khorramabad, generalul Hajizadeh a afirmat că poziţia Iranului este de-acum “să răspundă la ameninţări cu ameninţări”, conform unei directive emise luna aceasta de Ghidul Suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Scutul antiracheta (Deveselu)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Iran EXPULZEAZA ambasadorul Marii Britanii, AMENINTA ca va ataca scutul antiracheta din TURCIA si ca va lovi ISRAELUL cu 150 000 rachete

  1. Pingback: Marea Britanie EXPULZEAZA intreaga ambasada a IRANULUI/ SUA nu stie daca Israel va ataca Iran/ Romania isi face datoria de PION NATO fata de RUSIA
  2. Pingback: General chinez: "Vom apara Iranul chiar daca asta ar insemna AL TREILEA RAZBOI MONDIAL"
  3. Pingback: RAZBOI (deocamdata) RECE IN ORIENTUL MIJLOCIU: asasinate, atacuri propagandistice si contra-masuri economice - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare