ISRAEL ISI PREGATESTE POPULATIA PENTRU RAZBOIUL CU IRAN. Se forteaza un atac inaintea alegerilor din SUA, Obama ar fi gata sa promita unul pana in iunie 2013

15-08-2012 3 minute Sublinieri

Israelul este pregătit pentru un conflict pe mai multe fronturi, care ar dura 30 de zile. S-ar întâmpla în cazul unei eventuale lovituri împotriva Iranului. Afirmaţia îi aparţine, potrivit AFP, ministrului israelian al Protecţiei Civile, Matan Vilnai.

“Israelul s-a pregătit pentru scenariul unui conflict de 30 de zile, pe mai multe fronturi. Pot oferi asigurări că de data aceasta, fiecare va şti exact ce trebuie să facă”, a declarat ministrul Vilnai pentru cotidianul Maariv. Apoi, a domolit tonul: “Nu există niciun motiv să fim isterici”. El a avertizat şi că orice atac militar va trebui să fie cântărit atent şi a mai precizat că “Israelul ar trebui să se coodoneze întotdeauna cu Statele Unite”. Ministrul este la final de mandat şi va fi trimis ambasador în China, scrie AP.

La începutul lunii august, Ministerul israelian al Apărării anunţase că analiza scenariul unui conflict militar cu Iranul, dar şi cu organizaţia teroristă Hezbollah, activă în sudul Libanului. Al treilea front ar fi fost cel cu Siria, dacă aceasta ar fi intervenit să-şi apere aliaţii. În funcţie de câţi actori s-ar implica în conflict, numărul victimelor israeliene ar putea ajunge până la 500, au estimate experţi din Ministerul Apărării de la Tel Aviv.

Principalul scenariu, despre care presa israeliană vorbeşte de ceva vreme cu insistenţă ar fi atacarea de către Israel a instalaţiilor nucleare iraniene, pentru a împiedica Teheranul să se doteze cu arma atomică. În acest caz, Iranul va riposta cu rachete, însă, aproape sigur, va interveni şi mişcarea şiită Hezbollah, care ocupă poziţii la frontiera dintre Liban şi Israel. În conflict ar putea fi implicată şi Siria, în contextul în care regimul Bashar al-Assad este, alături de Iran, un susţinător activ al Hezbollah.

Răzbunare după atentatul din Burgas

După atentatul de la Burgas, politicienii israelieni au promis că vor răzbuna atacul atribuit Hezbollah şi soldat cu moartea a cinci israelieni. Efraim Halevy, fost director Mossad, a sugerat că statul evreu ar putea ataca instalaţiile nucleare iraniene în următoarele săptămâni. A fost avansată şi o dată: înainte de 6 noiembrie. Adică înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu pare a pregăti terenul. El a afirmat că asigurările oferite de Statele Unite privind posibilitatea unei intervenţii militare împotriva Iranului nu sunt suficiente pentru a opri regimul islamist de la Teheran să se doteze cu arme nucleare. Este o problemă extrem de sensibilă în relaţiile dintre Statele Unite şi Israel: Washingtonul a avertizat Israelul să nu efectueze vreun atac unilateral împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, însă Netanyahu a sugerat că statul evreu ar putea opta pentru o intervenţie militară.

Informaţia ar fi fost confirmată de un blogger american, care a reuşit să obţină un plan de război al autorităţilor israeliene, potrivit Corriere della Sera. Ar fi vorba, potrivit lui Richard Silverstein, de atacuri israeliene coordonate împotriva sistemului energetic iranian, sistemelor de telecomunicaţii şi instalaţiilor nucleare. Primul pas ar fi un atac cibernetic fără precedent. Conform documentului, comandanţii militari israelieni intenţionează să atace apoi infrastructura strategică a Iranului şi bazele de rachete de la Khorramabad şi Isfahan. Ulterior, vor fi neutralizate centralele electrice, folosindu-se muniţie cu fibră de carbon. Într-o a doua fază, zeci de rachete balistice vor fi lansate spre teritoriul iranian de pe submarine israeliene poziţionate în apropierea Golfului Persic, pentru a distruge instalaţiile nucleare subterane. În a treia fază a conflictului, Israelul va lansa rachete de croazieră care au rolul de a distruge sistemele de comandă şi control şi centrele de cercetare în domeniul activităţilor de îmbogăţire a uraniului, o componentă centrală a programului nuclear iranian.

Informaţiile, care au mai circulat în presa israeliană, chiar dacă nu atât de exact, au avut efect imediat asupra populaţiei. Zeci de israelieni s-au dus la magazine, pentru a-şi cumpăra măşti de gaze şi provizii, relatează Bloomberg.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi ministrul izraelian al Apărării, Ehud Barak, încearcă să obţină de la preşedintele SUA, Barack Obama, o declaraţie deschisă despre disponibilitatea de a recurge la forţa militară împotriva Iranului, relatează ziarul Maariv.

Conducerea Israelului speră că liderul american va face această declaraţie la deschiderea Adunării Generale a ONU de pe 25 septembrie sau la orice forum deschis, însă până pe această dată. La ora actuală, Ambasada Israelului în SUA şi reprezentanţa la ONU încearcă să acţioneze în această direcţie.

Nota noastra:

Cf. presei israeliene, oficialii Israelului si ai SUA ar pregati o intalnire intre Netanyahu si Obama in urma careia presedintele american sa isi ia angajamentul de a ataca Iran pana in iunie 2013 (stabilita ca data limita) daca, pana atunci, celelalte optiuni nu isi produc efectele. Detalii la: http://www.timesofisrael.com/obama-set-to-assure-israel-that-if-all-else-fails-us-will-attack-iran-by-june-2013-tv-report/

Pe de alta parte, din cauza semnalelor tot mai insistente privind iminenta unui atac militar, exista cereri tot mai insistente din partea populatiei evreiesti pentru masti de gaze si alte metode de protectie, lucru care pune dificultati autoritatilor, de vreme ce, de pilda, sunt disponibile masti doar pentru 60% din totalul populatiei. Detalii la: http://www.timesofisrael.com/one-hundred-percent-increase-in-demand-for-gas-masks-as-publics-anxiety-over-possible-war-rises/

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat într-o conferinţă de presă la Washington că Iranul “încearcă să formeze o miliţie în Siria, care să se alăture regimului” şi a subliniat îngrijorarea administraţiei sale. Cu aceeaşi ocazie, Panetta a precizat că un atac israelian împotriva Iranului nu este iminent.

Tot ceea ce poate rezulta din acest lucru, sincer, este o prelungire a suferinţei sirienilor“, a spus Leon Panetta. “Iranul ar trebui să se mai gândească la implicarea sa“. Această miliţie este compusă din “sirieni în majoritate şiiţi, pe alocuri alawiţi“, la fel ca preşedintele Bashar al-Assad, a menţionat generalul Martin Dempsey, şeful de Stat Major american. El spune că miliţia este formată urmând modelul Armatei Mahdi din Irak, o puternică miliţie şiită condusă de Moqtada Sadr, care a luptat împotriva forţelor americane în Irak.

Armata siriană este slăbită de dezertările unei părţi a liderilor săi. “Armata siriană luptă de aproximativ 18 luni. Oricare armată ar fi afectată de un astfel de ritm“, a declarat şeful de Stat Major american, potrivit căruia forţele guvernamentale au probleme cu aprovizionarea şi au moralul afectat. “Din această cauză, Iranul intră în joc (…), pentru a ridica o parte din presiunea care apasă pe militarii sirieni“, a declarat Dempsey.

În aceeaşi conferinţă de presă, Panetta a respins rapoartele care susţin că un atac israelian împotriva Iranului ar fi iminent. “Nu cred că au luat o decizie în acest sens“, a spus Panetta după ce premierul israelian declara recent că timpul se scurge în chestiunea iraniană. Secretarul american al Apărării este de părere că mai există o fereastră de negociere diplomatică. Iranului i-au fost impuse recent noi sancţiuni economice, din cauza suspiciunilor legate de programul său nuclear.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “ISRAEL ISI PREGATESTE POPULATIA PENTRU RAZBOIUL CU IRAN. Se forteaza un atac inaintea alegerilor din SUA, Obama ar fi gata sa promita unul pana in iunie 2013

 1. Exista fisuri si in intelighentia evreilor cu privire la atacul asupra Iranului. Multi realizeaza ca asta inseamna sfarsitul Israelului si Al Treilea Razboi Mondial si nu doresc sa porneasca Armaghedonul.

 2. Ce bine ca Israelul s-a infiintat ca stat abia in anul 1949.Daca ar fi fost mai devreme,cred ca de mult s-ar fi inchis pravaliile pe pamint.Pacat de cei pieriti in holocaust,dupa ce se vede acum in lume,este clar ca nu hitler a fost artizanul uciderii lor,se va vedea adevarul la Judecata.

  Sint curios,daca razboiul va dura mai mult de 30 de zile ( peste 245 % probabilitate ) oare citi israelieni vor avea pe constiinta belicoasele elite ?

  Ce au dea face centralele electrice pe care vor sa le bombardeze evreii cu armele nucleare ? Prin aceasta,nu le distrug oare economia si condamna poporul iranian la suferinte prelungite ?

  Daca ar gindi si iranienii la fel despre atacarea Israelului,ba chiar si a SUA…ipocritii.

  PS.armele nucleare se pot si procura,prin import ( de la rusi,chinezi,nord-coreeni,pakistanezi,indieni…ceea ce este f posibil daca israelul si sua vor comite imprudenta unui alt razboi )

 3. Sfirsitul Israelului nu va fi,ba din contra ( acolo va fi incornorat antihristul )…ci sfirsitul omeniei,a justitiei,a moralei,a legilor etc…cea mai neagra perioada din istoria omenirii si ultima de fapt.

 4. daca vreti sa modificati,israelul s-a infiintat ca stat in 1948…multumesc.

 5. Poate nu e decat un santaj:nu va implicati in Siria ca sa nu va atacam…good cop, bad cop. Israelul nerabdator sa atace si SUA care o tot taraganeaza. Cred ca SUA va intra in orice viitor conflict cu dorinta de a aparea ca un fel de “Deux et machina”. Imaginea de agresor direct nu cred ca le surade. Nu s-ar potrivi cu imaginea pe care o tot proiecteaza despre ei. Soldatul care salveaza autobuzul galben cu scolari nu poate fi vazut umbland mai intai la frane. In Libia au stat sub mantia NATO lasand Franta si UK sa fie prima voce.
  We fight for your freedom, we fight for your f…rights 🙂

 6. Ca parere strict de nespecialist: atat se vorbeste de mastile de gaze (cred ca e si o obsesie genetica) incat potentialul agresor (oricare ar fi) va ataca altfel. Cum, nu stiu, cu rachete, cu arme biologice (virusuri, antrax), habar nu am, dar in niciun caz cu o arma pentru care adversarul are deja antidot.

 7. Tinand cont de faptul ca americanii vor sa-l reinscauneze pe Basescu cat mai repede,in contextul in care Romania va fi baza de lansare a atacurilor ,s-ar putea ca atacul sa aiba loc in cel mult o luna.

 8. “Romania va fi baza de lansare a atacurilor” .????

  Apropo: si soldatii din Afganistan au votat pentru plecarea lui Basescu. Trebuie sa faci analize cu abacul ca sa-ti bazezi o strategie militara (vorbesc de USA) pe nisipuri miscatoare.

  Ceausescu tinea mult (ca doctrina de partid si stat) la o expresie leit-motiv: ‘unitatea de monolit in jurul.’ A fost suficienta deruta si a ramas singur cu spatele la zid. Chiar si celor care si-au facut calcule (cum e acum, revenirea lui Base) pot avea surprize.

 9. @c2- foarte bun comentariul….

 10. Cam penibile chestiile astea ale evreilor. Daca vrei sa-l ataci pe unu il ataci si gata. Nu incepi cu faze d-astea gen “vezi ca te atac peste o luna sau la inceputul lui 2013”.

  Ar fi interesant sa facem o statistica a acestor declaratii “de razboi” impotriva Iranului. Cred ca vom gasi cam 3-4 pe an, date in cam aceleasi perioade, de vreo … sa tot fie un 20-25 de ani.

  Intr-un fel, e ca in curtea scolii, unde batausul clasei se tot da la ala pe care il crede el mai slab/fraier pe sistemul “bai vezi ca te bat”. Nu ajunge, poate, niciodata sa-l bata, decat daca e vorba de unul f.f. slab vis-a-vis de care stie sigur ca daca-i da una nu se mai ridica de jos pt. a riposta.

  E … Iranul nu este in niciun caz in aceasta situatie. Iar evreii stiu acest lucru foarte bine. D-aia nu au atacat pana acum, nu ataca acum si nu vor ataca nici in viitorul apropiat, atata vreme cat nu vor exista premizele unei slabiciuni majore in interiorul conducerii politice a Iranului (poate, dupa ce va muri actualul ayatollah).

  Plus ca nu e vorba numai de vointa Israelului. Un atac asupra Iranului ar avea consecinte economice care, de data asta, cred ca i-ar afecta drastic pe multi dintre “mai marii” vremii (asa-zisele elite). Deci … mai vin si de acolo anumite presiuni importante.

 11. Pingback: Ahmadinejad si Ali Khamenei ataca Israelul prin declaratii vitriolante - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: NETANYAHU AR VREA SA ATACE IRANUL INAINTE DE NOIEMBRIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: ARMADA AMERICANA DE NAVE MILITARE TRIMISA IN GOLFUL PERSIC pentru simulari privind eventualul atac al Israelului asupra Iranului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare