JAPONIA: AGENDA EUTANASIEI FASCISTE are sustinatori criminali la varf: MINISTRUL DE FINANTE crede ca BATRANII ar trebui lasati SA MOARA MAI REPEDE!

22-01-2013 1 minut Sublinieri

Ministrul japonez al Finanţelor, Taro Aso, a declarat luni că statul ar trebui să lase bătrânii “să moară mai repede”, în loc de a apela la servicii medicale specifice pe banii guvernului.“Ferească sfântul să fii forţat să trăieşti când vrei să mori. Nu poţi dormi bine când ştii că totul este plătit de guvern. Această situaţie nu va fi rezolvată până nu îi laşi să moară mai repede. Nu am nevoie de astfel de îngrijiri medicale. Voi muri rapid”, a afirmat vicepremierul în timpul unei reuniuni a Consiliului naţional privind reforma sistemului de securitate socială, citat de AFP şi preluat de Business Insider.Oficialul a precizat că a lăsat în scris ca viaţa sa să nu fie prelungită artificial de medici.

Aso (72 de ani), fost premier, a preluat portofoliul Finanţelor la sfârşitul anului trecut. El nu este la prima declaraţie controversată. În 2001, Aso a afirmat că o ţară de succes este aceea unde doresc să trăiască “evreii bogaţi”.

Ministrul a revenit asupra comentariilor de luni, insistând că s-a referit strict la dorinţele sale personale la sfârşitul vieţii.

“Am spus ceea ce cred personal, nu cum ar trebui să fie sistemul de îngriji medicale pentru cei aflaţi aproape de moarte. Este important să îţi poţi petrece liniştit ultimele zile”, a arătat oficialul.

Îmbătrânirea populaţiei este o problemă sensibilă în Japonia, care are una dintre cele mai înaintate medii de vârstă din lumea industrializată. Aproape un sfert din cei peste 120 de milioane de locuitori au peste 60 de ani, procentaj estimat să crească la 40% în următorii 50 de ani.

Scăderea numărului de persoane aflate în câmpul muncii în paralel cu îmbătrânirea populaţiei exercită presiuni puternice asupra sistemului de securitate socială, care nu mai poate aduna suficiente venituri pentru a finanţa transferurile.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare