KOSOVO: fortele NATO si EULEX s-au ciocnit cu sarbii

22-10-2011 25 secunde Sublinieri

Situatie tensionata in Kosovo

Pentru cotidianul sârb Danas, este “escalada”.

Pe 20 octombrie, forţele NATO şi Eulex, misiunea europeană de poliţie şi de justiţie, au început să demoleze baricadele ridicate de sârbi în nordul Kosovo, la frontiera cu Serbia. 22 de sârbi şi 8 soldaţi ai NATO au fost răniţi în coliziunile care au însoţit această intervenţie.

Populaţia sârbă din această zonă, care nu a recunoscut independenţa provinciei sârbe, nu acceptă controlul funcţionarilor kosovari prin locurilor de trecere a frontierei.

Chiar dacă Bruxelles a recomandat recent celor Douzeci şi Şapte să ofere Serbiei statutul de ţară candidată aderării la UE, problema recunoaşterii Kosovo de către Belgrad rămâne un obstacol pentru deschiderea negocierilor.


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “KOSOVO: fortele NATO si EULEX s-au ciocnit cu sarbii

  1. Paradoxal, Kosovo s-ar putea in cele din urma sa fie salvarea sarbilor, tocmai prin asa-zisa neacceptare a lor in UE. Ce sa caute in UE serbii? Nu au avut Yogoslavia, cu ce e altceva UE fata de Yugoslavia. De ce europenii nu s-au luptat pentru pastrarea Yugo daca doreau binele popoarelor ci din contra au inarmat croatii ca sa ii zgarme pe sarbi si sa ii arunce in haos pe toti.

  2. Pingback: Monah sarb atacat de albanezi in KOSOVO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare