LEGEA TOTALITARA A DEFAIMARII SOCIALE – ADOPTATA IN TIMP RECORD LA SENAT

7-10-2015 1 minut Sublinieri

Cenzura pe Internet

Controversata Lege a “defăimării sociale” iniţiată de şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, despre care se spune că instituţionalizează practic poliţia politică a gândirii şi liberei exprimări, a fost adoptată, miercuri, de Senat, într-un timp record – la doar două săptămâni de la depunere. Până la adoptare mai este doar un pas – Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege semnat de Dragnea prevede că “defăimarea socială” s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1.000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 la 60.000 lei, dacă vizează un grup social.

Prin “defăimare socială” se înţelege fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la o categorie de persoane “care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA [sublinierea noastră, n.r.].

Avocatul Antonie Popescu a declarat recent, pentru Epoch Times, că iniţiativa este de sorginte comunistă, contrară jurisprudenţei CEDO şi specifică statului totalitar.

“Apare ca o reintroducere pe o cale ocolită a vechilor fapte de insultă şi calomnie! Instituţii de drept penal (contravenţional) ineficiente, generatoare de abuzuri, inutile din moment ce în Codul Civil şi în legea pentru combaterea discriminării exista instituţia răspunderii civile delictuale încă din Codul lui Cuza promulgat de Carol I – art. 998-999!

“Iniţiativa este de sorginte comunistă, contrară jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi specifică statului totalitar. Vine dintr-una din cele mai retrograde zone ale securităţii şi partidului comunist!“, a precizat Antonie Popescu.

În opinia avocatului, iniţiativa lui Dragnea limitează libertatea de exprimare şi, totodată, surprinde, în contextul în care vine după abrogarea celebrului art. 276 din Codul Penal care punea botniţă avocaţilor şi jurnaliştilor referitor la problemele din justiţie. “Acum ameninţarea pentru criticii (uneltitorii) sistemului social (orânduirii sociale) este extinsă…”, a adăugat Antonie Popescu.

Pentru a afla mai multe despre proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea vă recomandăm să citiţi Proiect de lege marca Liviu Dragnea. “Defăimarea socială” s-ar putea sancţiona cu amenzi de până la 60.000 de lei


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “LEGEA TOTALITARA A DEFAIMARII SOCIALE – ADOPTATA IN TIMP RECORD LA SENAT

  1. Asta de abia a ajuns sef si “primii pe romani “i-a lovit, asa cum e prin alte parti unde nu ai voie sa zici ceva de cineva care face rau, dar toti pot zice de crestini, ca nu e o problema.
    Partidele astea nu ne reprezinta, ei fac ceva ce noi nu le cerem, fac pe ascuns lucruri care arata colaborarea lor cu tot felul de indivizi cu viziuni totalitare. Rezultatul il vedem prin legile care distrug dreptul de a arata ceea ce nu e bine.

  2. Pingback: ACTIVEWATCH a lansat primul Raport asupra anual privind discursul instigator la ură din România. “Influencerii” cer si CAZURI instrumentate de PROCURORI. CRESTINILOR SI SARACILOR LI SE REFUZA DELIBERAT STATUTUL DE VICTIME ALE INSTIGARII LA U
  3. Pingback: Proiectul totalitar al LEGII DEFAIMARII – votat in comisiile Camerei Deputatilor. “O SA AVEM O POLITIE A DEMNITATII UMANE” | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: LEGEA ANTI-DEFAIMARE A LUI DRAGNEA, LEGEA TOTALITARISMULUI “CORECTITUDINII POLITICE” – pumnul in gura pus adevarurilor incomode anumitor “grupuri sociale” influente? Legea este produsul LOBBYULUI UNUI ONG condus de un oligarh
  5. Pingback: DRAGNEA RENUNTA LA SANCTIUNILE DIN LEGEA DEFAIMARII, DE FRICA “LICURICIULUI”, DAR NU SI LA PROGRAMELE “EDUCATIONALE”. Cum isi aduce aminte Ambasada SUA, oportun si selectiv, de “libertatea de exprimare” | Cuvântul Orto
  6. Pingback: DRAGNEA RENUNTA LA SANCTIUNILE DIN LEGEA DEFAIMARII. De ce ramane proiectul o AMENINTARE? CONTROLUL EDUCATIEI in sens “CORECT POLITIC” – aspectul ignorat al legii. Cum isi aduce aminte Ambasada SUA, oportun si selectiv, de “liberta
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare