MĂMĂLIGA EXPLODEAZĂ? Val masiv de proteste în toată țara. Participanții, cei mai mulți tineri, cer LIBERTATE și demisia decidenților „dictaturii medicale”/ MASSMEDIA a încercat să ignore, iar apoi să diabolizeze protestele

29-03-2021 12 minute Sublinieri

 

G4Media:

LIVE VIDEO Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe faţă de noile restricţii. În Capitală participă și sindicaliștii de la Metrou, la Constanța oamenii s-au rugat la catedrală

Știripesurse:

VIDEO De la Galați, la Brăila: Violențe cu jandarmii, protestatarii au năvălit ca să își apere colegii

Hotnews:

VIDEO Noi proteste față de restricțiile din România, în Capitală și în mai multe orașe: “Libertate” / Manifestațiile sunt organizate de AUR – UPDATE

Digi24:

Raed Arafat a prezentat cât de grav este valul 3 de COVID: „Cei care urlă că nu vor măsuri să înțeleagă”

Un bărbat a fost săltat de jandarmi la manifestația anti-restricții de la Universitate. Protestatarii au ajuns la Guvern

 Proteste în marile orașe împotriva restricțiilor anti-COVID. Sindicaliștii de la metrou s-au alăturat protestului din Piața Victoriei

(…) Proteste tensionate în țară
Proteste similare au loc și în mai multe orașe din țară. La Drobeta-Turnu Severin, manifestanții au devenit violenți la adresa jandarmilor și au vrut să atace o dubă a forțelor de ordine, potrivit unei filmări publicată de Actual Mehedinți. (…)

GSP:

Suporterii lui Dinamo și-au anunțat prezența la protestul de la Universitate. George Simion: „Azi ne luăm țara înapoi!”

R3Media:

Proteste împotriva restricțiilor în toată România. Mii de oameni la București. Imagini de la Brașov, Arad, Craiova, Sibiu, Timișoara, Iași, Constanța, Târgu Jiu și Vaslui

Presa condamnă aspru protestele împotriva noilor restricții. Florin Cîțu: Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația. Îi înțeleg că după un an au obosit, toți am obosit

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a abordat o atitudine conciliantă față de protestatarii care nopțile trecute s-au unit împotriva noilor restricții. Jurnaliștii prezenți au fost revoltați și indignați puternic de această atitudine a prim-ministrului, condamnând brutal protestele pe motivul „nerespectării legii”.

„Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. (…)

Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea. (…)

Îi înțeleg pe români că după un an au obosit, toți am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie, pentru a ne asigura că dacă este nevoie și anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie, vom putea să exportăm. Adică trebuie să ajutăm și populația din jurul României, nu este de ajuns să vaccinăm cetățenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile și sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluții pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă.”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Între timp, atât în mediul online, cât și la TV, îngrijorarea presei a fost că „s-au acordat prea puține amenzi”. Aceste emancipări ofensive vin după ce, în timpul protestelor, toate agențiile mari de presă din România evitau complet acest subiect, oferind știri neutre, mai puțin importante. Dubla măsură iese la iveală, gândindu-ne la retrospectiva anului 2017, când aceiași jurnaliști erau „la secundă” cu fiecare informație de la protestele de atunci. Acele manifestații s-au bucurat inclusiv de susținerea artiștilor influenți sau a liderilor de opinie care acum tac.

Jurnalistul Marius Tucă vine cu o perspectivă justă, de luat în seamă: „Ultimele luni de când s-a instalat Guvernul Cîțu au fost cele care au umplut paharul: restricții peste restricții, măsuri luate de la cel mai înalt nivel după ureche, folosirea amenzilor și a poliției cu un dispreț de care România nu a avut niciodată parte, cu o guvernare de o aroganță nesfârșită, România părea să fie scufundată în carantină, izolare și întuneric.”

În mod normal, presa reprezintă „vocea poporului”, „avocatul” cel mai de seamă al acestuia în fața nedreptăților sau abuzurilor venite din mediul intern sau extern. Astăzi, în schimb, trăim alături de o presă ce acuză, ce stârnește dispreț, polemici dăunătoare și, în cele din urmă, este „catalizatorul” divizării sociale și culturale.

Conform datelor oferite de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în acest weekend au avut loc proteste în 24 de orașe ale țării, în 7 dintre acestea depășindu-se limita maximă pentru adunările publice, limită de 100 de persoane.

Luni, 29 martie, începând cu ora 17:00, protestele continuă, fiind organizate de către partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Vor avea loc manifestații în fiecare dintre județele țării.

Mihai Șomănescu: PE EI, BĂ!

Duminică, 28 martie, am văzut în direct, cum nu credeam că o să apuc, răspunsul conștient al unei părți însemnate a poporului român, la dictatură, la abuz, la tiranie. O revoltă în direct.

Când a început Pompiliu Diplan live-ul din Piața Universității, erau patru inși. Strigătele sale disperate, aproape, de a ieși din case, mi-au amintit de felul în care tinerii ieșiți în 21 decembrie 1989 sau la Timișoara, pe 16 și 17, strigau către cei amorțiți de frică prin apartamente.

Atunci, o parte a sistemului a „lucrat” ca să iasă. Și-au ieșit. Ieri, sistemul a făcut tot ce-a putut ca lumea să rămână în case. Mass-media „democratică”, câinele de pază al democrației și toate celelalte bla-bla-uri, a tăcut.

A suprimat. În cel mai pur stil dictatorial, s-a făcut că nu vede miile, poate peste 10.000 de oameni ieșiți în stradă. Nu într-un oraș, cum era Timișoara pe 16 decembrie 1989, ci în 24! Oameni buni, rețineți acest număr: douăzeci și patru. Din Dobrogea, în Muntenia, până-n Ardeal și Banat. A trebuit să vină organul de represiune prin excelență, Jandarmeria, ca să spună adevărul trecut sub tăcere de cei care aveau ca primă datorie să-l expună.

Sigur, nu mai este o dictatură ca-n 89: acum efectele ei sunt mai camuflate, prin divertisment, prin aparența abundenței mâncării, etc. Dar în esență, este același lucru: un stat polițienesc, în care cetățenii sunt intimidați prin metode brutale, în care li se impun reguli în care nu mai crede nimeni, acoperite de slogane goale de conținut. Suntem terorizați psihologic prin metode mai rafinate: urlete de sirenă, anunțuri privind iminente dezastre sanitare pe care nu le vede nimeni.

Revenind, duminică am văzut în direct, cum cei patru de la început din Piața Universtității s-au făcut 15-20, apoi 100, apoi 1.000 și în final, câteva mii.

Nu-mi venea să cred ce priveam: crearea, în mod natural, a mulțimii psihologice. În 1989, revolta s-a transformat în lovitură de stat când mass-media aservită puterii s-a întors împotriva ei, astfel încât să împiedice răsculații în a schimba ceva.

Duminică a fost o revoltă reală, pentru că s-a făcut ÎN CIUDA mass-mediei puterii și a așa zisei opoziții PSD-iste.

Când manifestanții au cântat „Treceți batalioane române Carpații” între Piața Romană și Piața Victoriei, mi-am adus aminte de strigătul de luptă al soldaților români din Primul Război, în momentul plecării la ofensivă, descris așa de bine de către Henry Stahl, în „Porumbacu”. Acel amestec de sinceritate și curaj, atât de specific românesc: PE EI, BĂ!

Bogdan Ioachim:

Am trecut azi prin mai multe bule rezist și este incredibil ce am citit.

Toți vor să se păstreze restricțiile și cer jandarmeriei să acționeze mai energic și să disperseze protestele.

Pe mulți îi știu bine, sunt oameni mișto, prieteni buni.

Unii chiar au înghețat prin piețe la protestele rezist.

Acu par toți loviți de Sindromul Stockholm, se roagă de autorități să înăsprească restricțiile ca să nu mai iasă în stradă primitivii ăia.

Să-i apere de untermenschen.

Seidler zice că

la proteste sunt numai oamenii needucați, Fritz zice că Timișoara nu e a protestatarilor, Vlăduț îi invită să fie voluntari la ATI, Digi24 minte că protestatarii strigă că nu există Covid și pandemie.

Iohannis doarme mahmur, că e luni.

Și mâine ies toți și se scuză că a fost o problemă de comunicare.
Nu, coconașilor, e o problemă de cinism, nesimțire și dispreț.

Alin Bogdan:

Mai respingătoare decât abjecția majorității mass-media,

care tac sau îi înfierează pe oamenii ieșiți acum în stradă este doar manifestarea dublei măsuri care guvernează discursul public al liderilor, membrilor și țambalagiilor de partid din zona USR-PLUS (și, parțial, din zona PNL), al oengiștilor sau al influențărilor pandemiști care denunță caracterul politic al protestelor pentru că la ele participă și ăia de la AUR.

Sunt aceiași oameni care, acum patru ani, pe Facebook, elogiau caracterul „spontan și civic” al protestelor anti-PSD și postau selfie-uri făcute, în Piața Victoriei, cu Barna, cu Cioloș și, atunci când sărea la castană la intrarea dinspre Iancu de Hunedoara, ca să nu ia pedeapsă cu executare de la Sistem, chiar cu Șică Orban.

Dacă-mi amintesc bine, era și Câțu pe-acolo, însă, pe vremea aceea, el juca în liga celor care-și făceau poze cu băieții, dat fiind faptul că încă nu devenise, la rândul lui, „băieții”.

Silviu Dancu:

Amploarea protestelor

(atât prin numărul mare de orașe, cât și prin numărul mare de participanți), îmi pare cu mult, cu foarte mult peste puterea AUR de organizare și de activare.

Iar teza asta că protestatarii sunt “auriști” sau “șoșoci” începe să semene cu auto-amăgirea.

Hopa,

Ciolacu vrea înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să verifice eventuala falsificare a datelor legate de pandemie. Lol, PSD-ul se vrea “viu”. Culmea e că-și sprijină proiectul pe ce-a zis Voiculescu, legat de neclaritarea informațiilor și de incongruența dintre formulele de calculare a incidenței. Evident, Voiculescu nu vrea acum nici o comisie. Oare de ce l-ar deranja dacă nu-i nimic de ascuns?

PS văd că azi televiziunile-s pe teren, la protest.

PPS Arafat pe B1, se străduiește să arate ce blânde sunt măsurile de la noi, comparativ cu alte țări. Mai și minte pe alocuri, dar trecem peste. Apropo, zice că dacă totul merge bine cu vaccinarea “vom putea să relaxăm măsurile la final de vară, început de toamnă”. Ați prins ideea? Vară-toamnă și relaxare, nu renunțare la restricții. Asta DUPĂ campania de vaccinare. Minunata Lume Nouă

Așadar, au ieșit oameni în stradă.

Iar televiziunile, cu mici excepții, au fost mute. Pur și simplu, toți ăștia care-și trag generice și spoturi pompoase, în care se dau obiectivi și surse sigure au ignorat un eveniment extrem de notabil și anume acela că au ieșit oameni pe străzi, în mai multe orașe ale țării, bătând bulevardele până spre dimineață. Mâine, fără pic de rușine, aceleași televiziuni vor prezenta o bârfă din viața vreunei vedete de carton sub sloganul: ”telespectatorii noștri au dreptul să știe!”

Telespectatorii lor nu au nici un drept, în realitate. Ei constituie o masă amorfă, bine feliată statistic, în care se injectează în doze prestabilite ce știri ”trebuie”, când trebuie, cât trebuie și cum trebuie. Sintagma ”privitorii noștri” indică doar un fond uman în esență disprețuit, un ”capital” manipulabil, ce trebuie (re)direcționat în zone pe care nici măcar ele, televiziunile, nu-l decid independent, dar din care trebuie să iasă un profit politic.

Revenind la proteste: ele vor fi cu adevărat semnificative dpdv politic, atunci când celor de azi-noapte li se vor alătura cei care sunt direct afectați de aceste măsuri fără noimă: cei din Horeca (patroni, ospătari, bucătari, barmani, recepționeri, cameriste, oameni din serviciile de întreținere…), taximetriștii scoși în șomaj tehnic de la orele ”miraculoase” (pe ei i-aș vedea cu mașini cu tot, blocând artere și claxonând infernal), cei din magazine ale căror vânzări au căzut semnificativ prin închiderea absurdă la ore care produc, nicidecum nu evită aglomerarea (inclusiv micii proprietari și de angajați de și la non-stopurile și prăvăliile de cartier). Cei din cultură!! Organizatori de evenimente, muzicieni, actori, galeriști (care nu mai au voie să organizeze un vernisaj), pictori, sculptori etc. Și tot așa (că nu am epuizat lista).

Evident, în toate aceste categorii sunt aceia care sunt de acord cu retorica Puterii, care aderă necondiționat la discursul care pe de o parte indică motivul fricii, pe de altă parte, în baza acelei frici induse, impune și mijloacele de ”salvare”. Nu mă aștept ca ei să iasă. E treaba lor și dreptul lor să creadă ce doresc. Dar ceilalți, cei nemulțumiți, dacă ei ar ieși de azi în stradă, ar fi ca un cutremur.

Că mă uit că nici n-au început bine protestele și deja avem mici semne de ”îngăduință”, aproape hilare. Citesc că, în mod miraculos: ”Pacientul COVID va avea dreptul să cheme preotul la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia.” Îmi amintește de Ceaușescu declarând la balcon, pe fondul luptelor de la Timișoara, că mărește alocația copiilor cu niște mărunțiș, colea.

Sigur, poate că aceste ”relaxări” și acte de ”mărinimie”, nu au musai treabă cu protestele, deși coincidența e cam ciudată. Dar un lucru e de zis:

Poate că e momentul să nu ne mai fie nouă frică de ce zic autoritățile! Poate că e momentul să le fie lor frică de ceea ce zicem noi!

S-au dat și amenzi aseară. Pentru că legile de azi (adică de mai bine de un an, deja!) spun așa:

1. ai dreptul să protestezi, dar nu în număr mai mare de 100 de persoane. În traducere: îți respect dreptul constituțional de a protesta, dar numai în măsura în care protestul tău este irelevant.

2. ai dreptul să protestezi, dar numai în intervalul orar admis, chiar dacă motivul protestului este fix impunerea acelui interval orar admis.

3. ai dreptul să protestezi, dar te amendez dacă nu ai mască și nu păstrezi distanțarea socială, chiar dacă, printre altele, chiar împotriva acestor reglementări protestezi. Altfel zis: te amendez pentru că nu respecți regulile pe care le contești prin protest.
OK, sunt de acord că o lege trebuie, de regulă, respectată până ce este modificată (chiar dacă protestezi spre modificarea sau pentru abrograrea ei), dar una e ”de regulă”, alta e ”întotdeauna”. Că aici nu vorbim despre modificarea legii impozitelor, de exemplu! Pe-alea ți le ia statul, fie că protestezi, fie că nu, iar tu doar mizezi pe faptul că vei face ca prin protest să se modifice legea, așa încât să plătești mai puțin, mai transparent etc. Dar aici vb fix despre protestul care cere dreptul REAL la… protest!

Nu-l poți face fără să-l faci!

Într-o astfel de lume trăim de mai bine de un an! Într-o lume în care autoritățile ne-au restrâns drepturi, libertăți etc., transformându-le într-o caricatură, în numele unei chestii pe care pare deja disperată să o gonfleze pentru a-și justifica super-puterile pe care și le-a asumat pe fondul fricii (induse) și la care nu vrea să renunțe.

Cătălin Sturza:

De ce protestează oamenii?

Oamenii protestează pentru că din ce în ce mai multe businessuri mici și mijlocii se închid. Pentru că tot mai mulți își pierd locurile de muncă sau o parte din sursele de venit. Pentru că simt cum se apropie foamea și dă târcoale; pe unii deja i-a lovit. Pentru că simt că sunt supuși unor măsuri din care multe sunt incoerente, când nu sunt de-a dreptul aberante.

Mai țineți minte „taraba cu deplorabili”? Umilirea țăranilor ținuți în frig și ploaie afară în parcare, în timp ce hipermarketurile rămâneau deschise? Sau „virusul cult în cap”? Când teatrele, săile de spectacol și sălile de concerte au fost închise, în vreme ce păcănelele au rămas deschise? Câți actori, artiști, cântăreți de toate felurile nu suferă, de luni de zile, de foame? Și altele, și altele. O lungă listă, ce-i drept neupdatată, de „zmeuri de aur” pentru astfel de măsuri mai jos.

Unii protestează, poate, pentru că măsurile „anti-pandemie” le-au luat debușeele. Nu mai pot să iasă prin oraș seara, când bucuria asta le rămăsese. Ce egoist din partea lor, nu? Dar dacă acești tineri simt că li se face în fapt o nedreptate? Și dacă și ei sunt fragilizați, ca noi toți, de această joacă de-a intervențiile non-farmaceutice nesusținute de cifre, de-a lockdownurile nesusținute de studii, de politizarea pandemiei, de teroarea care se răspândește de mai bine de un an prin toți porii mass-media?

Proteste anti-lockdown au avut loc încă de la începutul pandemiei, în toată lumea. În marile orașe din Europa au loc în fiecare weekend. Rar mai răzbește prin presa de la noi câte un zvon. Și când mai scrie câte un cotidian mainstream, de obicei aflăm despre „extremiști” care au participat la „proteste violente”; chiar dacă violența (excesivă) pare a fi de multe ori cea a autorităților, împotriva protestatarilor.

La noi se merge pe tactica ignorării – unde am mai văzut oare asta în istoria recentă? Sau pe tactica etichetelor stigmatizante și a represiunii prin defăimare, când o parte din mass-media nu o dă direct în teoriile conspirației. Susținând că protestele sunt plătite de romulani, klingonieni, bubuli. În toată Europa? În toată lumea? În fiecare weekend?

Astfel de proteste au avut loc, mai mult, în timpul tuturor pandemiilor din istorie. Cu cât măsurile restrictive se prelungeau, cu cât creștea disperarea oamenilor prinși între molimă și măsurile aberante ale autorităților, cu atât se intensificau protestele. Cine nu crede, să citească „Jurnal din anul ciumei” al lui Daniel Defoe.

Autorul „Jurnalului din anul ciumei” acuză autoritățile că au omorât mii sau zeci de mii de oameni sănătoși. Printr-o măsură absurdă, care prevedea închiderea (baricadarea) caselor în care apărea un singur caz de ciumă, cu toți cei în casă zidiți practic înăuntru. Măsura decima, inevitabil, întreaga familie, cu tot cu servitori, adică 10-12 suflete, cât avea de regulă o familie la vremea respectivă. Defoe insistă iar și iar că acești oameni ar fi putut să scape, în marea lor majoritate. Măsura aberantă a autorităților s-a făcut direct răspunzătoare de moartea lor.

Măsura încuierii oamenilor sănătoși în case împreună cu cei bolnavi a dus, inevitabil, la proteste, dintre care unele au fost foarte violente. Reacția oamenilor este descrisă în mod detaliat în roman. Nici o secundă nu se gândește cititorul lui Defoe să ia partea autorităților. Nu ai cum să empatizezi cu autoritățile, într-o astfel de situație. Când este atât de mare, atât de nedreaptă suferința miilor de victime.

Ah, și să nu uit. ATI Piatra Neamț. Și ATI Matei Balș. Și Sibiu. Și Arad.

În concluzie:
1. Știu, pentru o anumită gândire așa-zis medicală pare că nu există oameni sănătoși, există doar oameni care nu și-au descoperit încă boala. Putem să empatizăm oare un pic și cu pacientul? Ca să nu zic: cu omul de rând?

2. Așa cum spuneam, foamea dă deja târcoale. La un moment dat, poate mai curând decât credem, oameni vor pune mâna pe furci și topoare ca să caute întâi o bucată de pâine. Și apoi ca să caute un țap ispășitor. Câte un Moțoc pe care să-și verse năduful. Ne-o spune, din nou, istoria. Și literatura pe care o studiem (sau o studiam) la școală.

3. Oare cum vor citi generațiile viitoare un eventual „Jurnal din anul Covid”? Cu cine vor ține ele, atunci?

P.S.: Cum se numește devierea aia de personalitate când nu ești în stare să prezinți nici un fel de empatie, zero capacitate să simți vreun strop din oful și durerea celuilalt?

Anghel Buturugă:

Raed Arafat

Arată încă odată că e o lumină de înțelegere și competență și cere protestatarilor… să vină cu cifre. Cu date. E ca și cum Ceaușescu ar fi cerut mulțimii scăpate de sub control de la mitingul fatal să vină cu analize care să demonstreze că socialismul multilateral dezvoltat a eșuat. La fel de adecvat. Și eficient pentru a rezolva chestiunea socială. Căci domnu’ de la urgențe nu vede că, între timp, chestiunea medicală a devenit o uriașă chestiune socială. Iar aia se tratează cu carantină și poliție doar dacă ești realmente tiran. Ceea ce și e.

Arafat plimbă, de asemenea, niște grafice, care, în mintuța lui strâmtă, arată că mobilitatea înseamnă creșterea ratei infectărilor. Atât vede, atât poate. Unde-i viață, se mișcă virusul, cu alte cuvinte. De unde și „restricțiile”. Nu mai zic că n-are cine să-l întrebe despre incoerența logicii (este o corelație perfectă între toate datele mobilității și rata infectării?; cum s-au obținut datele respective?; ce fel de mobilitate, pe ce bază se calculează rata?; etc…). N-are cine, când ai gura plină cu euroii de la guvernele covidiene, de unde să mai iasă de acolo vreun scâncet care să semene a jurnalism. Însă dacă atâta poate competența lui, Arafat ar trebui demis urgent. Pentru că e o catastrofă și o crimă să lași un astfel de monument de iraționalitate să aibă putere de decizie într-o poziție atât de sensibilă. Nu e admisibil ca, după un an de pandemie, studii, date, singurul lucru cu care să vii este că virusul se ia când oamenii nu sunt închiși în case. Nu poți, nu ai cum. Asta nu e știință, asta nu e logică, e delir.

Ana Iordănescu:

Am revenit.

Deschid televizorul și aud comentatorii din studiouri, de la toate posturile, fără excepție de data asta. Toți au senzația (greșită!) că este strict un protest antiguvernamental și depun și eforturi pentru a înfige concluzia asta în mințile telespectatorilor. Toți se vaită în cor că protestatarii nu poartă mască, iarăși fără excepție, și prevăd apocalipsa. Greșit, băbăieți! Sunteți pe lângă Adevăr din nou!

Ținta nu e guvernul, în sensul înlocuirii cu alt guvern care pune reguli bune. Nu închide la 18.00, ci e bun, la 24.00 sau alte măsuri de despoți luminați în ale covidului.

Nuuu!! Oamenii s au saturat și de guvern și de pandemie! Nu mai vor protocoale, medici, plătiți din banii lor, care să i certe! Nu mai vor morți dubioase de covid! Nu mai vor mască, reguli!

PS. Lăsați minciunile! Nu crapă nimeni fără mască! BLM ul a stat zile întregi în stradă fără mască. Lăsați minciunile! Lumea are net, citește! Sunt țări fără restricții, ZERO, numai recomandări, și trăiesc normal!!!

Scârbe până la capăt!

Valer Simion Cozma:

Partea „bună” pentru cei de la guvernare e că acuma o să poată explica eventuala explozie a infectărilor prin aceste proteste, nu prin gestionarea defectuoasă, pe alocuri chiar stupidă, a crizei sanitare, într-o manieră care arată o mai mare grijă a guvernanților pentru profiturile privaților din industria medicală (lipsa testării gratuite extinse, restricționarea accesului la îngrijire medicală pentru altceva decât Covid și urgențe, inflația de măști neconforme, scumpirea măștilor și imposibilitatea populației de a cumpăra și schimba măștile pe cât de des se recomandă pentru ca efectul purrtării acestora să nu fie exact opusul etc.) decât pentru sănătatea fizică și psiho-emoțională a populației.

Partea „interesantă” a acestor proteste (și foarte nasoală pentru cei de la guvernare) e că din înregistrările video și live-urile distribuite de diverse pagini ale mass-media națională sau locală, grosul protestatarilor în multe orașe e alcătuit din populația tânără. Probabil or fi mulți dintre cei rămași fără job sau în șomaj tehnic, nevoiți să revină în orașele natale din orașele devenite prea scumpe pentru eu, plus dintre studenții rămași acasă pentru a „studia” online. Adică, din categoriile celor care alimentau într-o mare măsură electoratul partidelor aflate la putere.

 

 

 

Sursă foto: hotnews


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MĂMĂLIGA EXPLODEAZĂ? Val masiv de proteste în toată țara. Participanții, cei mai mulți tineri, cer LIBERTATE și demisia decidenților „dictaturii medicale”/ MASSMEDIA a încercat să ignore, iar apoi să diabolizeze protestele

  1. Doamne ajuta!
    Sa fim totusi atenti: avem, inca!, vreo 150 de tone de aur la Londra, pe care un fost guvern n-a reusit sa le aduca inapoi (a fost maturat de la putere…), sa luam aminte si la asta, mai ales ca un post de radio strain a aruncat zilele astea niste acuzatii, nu din intimplare…

  2. Să nu ne bucurăm prea tare! Adevărată putere nu stă în demonstrațiile de acest fel ci în felul consecvent în care ignorăm la lumina zilei reguli absurde ca purtarea măștii sau respectarea nu știu cărei distanțe.

  3. @Iulian
    Buna observatia, pai nu degeaba Maia si ceilalti racnesc ca romanii-s anti-semiti, rabinu’ a pus gand rau la tonele alea.
    Citind cele de mai sus si vazand mizeria umana a altor romani de azi, imi aduc aminte de 1990 cand rude si prieteni ma persiflau ca eram gata sa plang ca a castigat FSN si Iliescu si cripto-comunistii.
    Atunci am fost bolnav sufleteste catva timp, bine ca nu mai vad figurile si ranjetul nenorocititlor din 2021 si nu mai aud batjocurile lor fata de “noii teroristi”…
    Vino Doamne, cat mai zabovesti? Ca ne-am saturat de defaimare, de dureri si batjocura vrajmasilor !

  4. @Mihail
    Subscriu.

  5. Adevărata putere a poporului stă în rugăciune.
    Numai prin rugăciune putem evita sacrificarea ritualica a praznicului Invierii Domnului. Unii abia așteaptă motive să ne încuie în case și anul acesta și să ne țină departe de Hristos în noaptea biruinței Lui asupra mo… rții.

  6. Cum sa mai explodeze mamaliga daca purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, s-a vaccinat si recomanda si altora vaccinul ?

  7. GeluS,
    În acest caz, mămăliga va face implozie.
    Purtătorul de vorbe în vânt va culege furtună, așa vaccinat cum este. Că nu-l scapă vaccinul nici de boală, nici de judecata Domnului.

  8. @cititor
    Eu stiu acestea, insa multi altii nu le stiu si o iau ca atare, astfel ca mare rau a facut omul asta, nu numai siesi, ci si altora…

  9. GeluS,
    Da, vai de cel prin care vine sminteala!
    Eu sper, totusi, ca nu se vor inghesui preotii sa convinga oamenii sa se vaccineze.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare