MANIPULAREA GLOBALA E.COLI: Originea bacteriei nu sunt nici semintele germinate. Cu cat mai multa confuzie, cu atat mai multa panica profitabila! S-A TRECUT DEJA LA O FAZA SUPERIOARA A ISTERIEI: SUSPICIUNEA DE “TERORISM ALIMENTAR SAU BIOLOGIC”

7-06-2011 11 minute Sublinieri

In ciuda tuturor evidentelor si dezmintirilor, ISTERIA ANTI-LEGUME ESTE INTRETINUTA MASIV, IN MOD OFICIAL, DE GERMANIA

De acum este oficial, castravetele a fost sacrificat nevinovat. Nu are nici o treabă cu bacteria e.coli şi de aici înainte se pune problema responsabilităţii cuiva pentru acest dezastru economic. Probabil ţara cel mai grav lovită, Spania, va fi cea care va ieşi cel mai bine din acest scandal. În bâjbâiala primelor zile oficialii nemţi au pronunţat cuvântul Spania şi de acolo în colo Spania a căpătat un drept de compensare pe care îl poate folosi oricând împotriva Germaniei. Altfel spus, şi ultimul agricultor din Spania, dacă poate dovedi că a rămas cu castraveţii în soare, va putea cere şi probabil că i se vor şi plăti castraveţii respectivi. Numai că economia este o fiinţă vie şi calculul aritmetic al pagubelor pur şi simplu nu funcţionează.

Să derulăm puţin filmul înapoi. După ce oficialii nemţi au afirmat că doar castraveţii din Spania sunt infestaţi cu e.coli, sistemul european de alertă rapidă s-a activat şi toate ţările membre au primit o comunicare oficială şi publică în acest sens. A urmat un moment de derută în care nemţii şi-au dat seama că există cazuri de îmbolnăviri ce nu pot fi legate de castraveţii spanioli. În acel moment spaimele s-au propagat prin intermediul televiziunilor europene şi s-au extins la toate legumele din Europa. Aşa că nimeni n-a mai cumpărat castraveţi, indiferent că erau din Spania sau că erau din comuna Matca, judeţul Galaţi.

Desigur nemţii nu mai pot fi făcuţi vinovaţi şi de această a doua fază a crizei care a dus de exemplu în România la căderea vânzărilor de castraveţi cu 90% şi la prăbuşirea preţurilor cu 60%. Îi poate cere neamţului despăgubiri şi precupeaţa ce vinde castraveţi în piaţa Obor? Teoretic nu, pentru că nici un oficial german nu a pronunţat cuvântul România. Practic, o dată declanşată unda de panică a afectat toată Europa şi Germania ar trebui să plătească toţi castraveţii de pe continent.

Ironia acestei pseudo-crize alimentare stă în faptul că fructul bicotiledonat mai cunoscut şi sub numele de castravete este printre cele mai puţin nutritive dintre legume. Toată lumea ştie, castravetele contine 95% apă. Altfel spus nu ţine de foame! Şi cu toate astea, criza castravetelui poate aduce sărăcie şi foamete pentru agricultorii care l-au produs.

Autorităţile sanitare au anunţat lunea aceasta că primele teste efectuate asupra seminţelor germinate din Saxonia Inferioară ( Germania) au ieşit negative, relatează AFP.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, a declarat ieri că epidemia cauzată de bacteria E-coli ar fi putut izbucni de la nişte seminţe germinate din Saxonia Inferioară.

Ministerul Agriculturii suspecta un producător din regiunea Uelzen, care vinde seminţe germinate în Germania şi colaborează şi cu alte ţări europene şi din Extremul Orient.

Medicamentul numit Eculizumab, produs de compania farmaceutică americană Alexion, este folosit de medicii din Germania pentru a trata cazurile severe de infestare cu bacteria E.coli. În lipsa altor soluţii şi dat fiind faptul că asemenea cazuri nu pot fi tratate cu antibiotice, specialiştii au încercat inclusiv varianta dializei în speranţa că vor reuşi să elimine din organism toxinele generate de această bacterie parazită, scrie pu­blicaţia germană Der Spiegel, citată de Agerpres. Pentru că nici dializa nu a funcţionat, medicii germani au început să folosească de câteva zile, medicamentul american Eculizu­mab, comercializat sub marca Soliris. (…)

Alarmaţi de faptul că Eculizu­mab este folosit în prezent în toate spitalele unde există cazuri grave de contaminare cu E.coli, cercetătorii sunt de părere că nu putem genera­liza eventuala eficienţă a medicamentului. Tot ei insistă şi asupra faptului că la pacienţii cărora li s-a administrat Eculizumab s-a înregistrat „o stare de sănătate mai bună, dar continuă să rămână gravă”. În prezent sunt tratate aproximativ 100 de persoane pe întreg teritoriul Germaniei, fiecare dintre pacient fiind întrebat în prealabil dacă este de acord să încerce tratamentul cu Eculizumab şi să participe astfel la un experiment medical riscant. Acest medicament, unul dintre cele mai scumpe din lume, nu a fost testat suficient şi nici aprobat pentru folosirea în cazul infecţiilor cu E.coli. El este folosit în spitale, cu aprobare, doar pentru cazul unei boli rare de sânge, PNH (paroxysmal nocturnal hemoglobinuria). (…)

  • Adevarul:

Terorismul alimentar, la modă

Temerile privind existenţa unei mâini criminale în cazul contaminărilor cu E.coli ucigaş câştigă teren. Atac terorist alimentar sau biologic? Numărul deceselor provocate de bacteria ucigaşă a ajuns la cel puţin 24 în Germania. Un gram de E.coli enterohemoragic poate infecta întreaga omenire.

Cotidianul „Die Welt” avertizează că un singur gram de E.coli enterohemoragic mutant poate contamina toţi oamenii de pe planetă. Publicaţia aminteşte că bacteria hibrid este extrem de periculoasă din cauza toxinei ,,Shigella” pe care o emană şi care se face vinovată de epidemiile de dizenterie din Africa. Chiar dacă serviciile secrete germane au negat informaţiile apărute pe internet, cum că ar investiga un posibil atac terorist biologic sau alimentar în cazul conatminărilor cu E.coli, psihoza unor posibile atentate continuă să ia amploare în Europa, în lipsa unor informaţii clare despre sursa epidemiei.

Londra este deja în alertă bioteroristă, existând riscul unui atac biologic din partea grupurilor extremiste precum Al-Qaida, relatează „Sunday Telegraph”. Consilierii de securitate ai guvernului de la Londra au avertizat patronii lanţurilor de magazine alimentare că anumite grupări teroriste ar putea încerca să „otrăvească” băuturile sau produsele alimentare, pentru a îmbolnăvi oamenii din mai multe colţuri ale ţării.

Alimentele, ţinta Al-Qaida?

Publicaţia notează faptul că acest avertisment, inclus şi într-un raport al Centrului Naţional pentru Protecţia Infrastructurii (CPNI), care operează sub umbrela serviciilor secrete britanice, a fost lansat imediat după apariţia primelor cazuri de contaminare cu bacteria E.coli mutant în nordul Germaniei. Documentul atrage atenţia asupra posibilităţii  unui atac organizat de aşa-numiţii „agroterorişti”, care s-ar fi infiltrat în reţeaua de producţie şi de distribuţie a produselor alimentare. Raportul CPNI avertizează că vulnerabile la atacuri bioteroriste sunt, în primul, rând, fabricile care angajează muncitori străini.

Holeră, dioxină şi melamină

Speculaţii privind implicarea unor grupări teroriste în apariţia unor molime apar frecvent mai cu seamă atunci când autorităţile nu oferă informaţii clare. Presa de la Kiev a ridicat semne de întrebare privind sursa cazurilor de holeră apărute recent în regiunea Doneţk. Anunţul autorităţilor că oamenii s-au îmbolnăvit din cauza consumului de peşte marin sau a contactului cu apa de mare nu a pus capăt teoriilor conspiraţiei. La începutul anului, când în Germania au fost găsite ouă şi carne contaminate cu dioxină, Ministerul Agriculturii de la Berlin a evocat „indicii care pledează pentru o origine criminală” în scandalul contaminării.

În 2009, când Nestle a trebuit să retragă un anumit tip de prăjituri, pentru că erau contaminate cu E.coli, presa a lansat iarăşi ipoteza unor mâini criminale care au vrut să boicoteze compania. În 2008, laptele contaminat cu melamină a ucis şase copii şi a îmbolnăvit alţi 300.000, în China, lucru ce a ridicat mari semne de întrebare presei internaţionale. În decembrie 2010, Slate.fr anunţa că serviciile secrete americane au avertizat că SUA s-ar putea confrunta cu un val de atentate bioteroriste simultane, în resturante şi hoteluri.

UE critică Germania

Cazuri de contaminare există deja în 13 ţări europene, în SUA (unde a murit o fetiţă de doi ani) şi în Canada. Iar Germania continuă să fie în centrul criticilor pentru modul deficitar în care a gestionat criza epidemiei de infectări cu E.coli. Comisarul UE al Sănătăţii, John Dalli, a reproşat autorităţilor germane că au făcut publice informaţii imprecise referitoare la sursa epidemiei de E.coli. Oficialul comunitar a sfătuit Berlinul ca pe viitor să evite „concluziile premature” sau să stârnească temeri nejustificate. „Sunt foarte îngrijorat în legătură cu povara economică pe care această bacterie a adus-o populaţiei din Europa”, a declarat Dalli. Şi ministrul belgian al Agriculturii, Sabine Laruelle, a reproşat nemţilor că au lansat şi „avertismente de amator”, care au cauzat pierderi uriaşe cultivatorilor de legume.

Viruşi şi bacterii, arme letale ale prezentului

Laboratoarele lumii analizează potenţialul letal al bacteriei E.coli mutant  Foto: Reuters

Statele lumii se pregătesc de mult pentru eventuale atacuri cu arme biologice, cel mai greu de prevenit. Unele ţări au luat în serios pericolul bioterorismului, mai ales după atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA. Franţa are un plan „Biotox”ce prevede reconstituirea stocurilor de vaccin împotriva variolei. Apa potabilă din reţeaua publică a fost clorată pentru a evita contaminarea. Aşa cum au făcut Marea Britanie, Irlanda şi SUA, Franţa a organizat exerciţii de alertă în metrou pentru a testa capacitatea de reacţie la un atac bioterorist asupra populaţiei.

François Bricaire, specialist francez în boli infecţioase şi tropicale, a amintit într-un interviu pentru ,,France Info” că autorităţile sunt în alertă de obicei în momente sociale şi politice sensibile, când riscul terorist creşte. Atentatorii pot utiliza bacterii sau ,,otrăvuri” naturale (substanţe toxice produse de plante sau animale). Specialiştii numără printre bacteriile care pot deveni arme letale antraxul, Yersina pestis, care provoacă ciuma, Vibrio cholerae care declanşează holera şi Coxiella burnetti, care stă la baza febrei Q, o boală infecţioasă care se manifestă prin febră şi are simptome de intoxicaţie.

Antrax şi gândaci de colorado

Experţii includ în rândul armelor biologice şi bacteria Francisella tularensis, care provoacă tularemia, o maladie infecţioasă şi febrilă. Armele biologice sunt folosite de sute de ani. În secolul al XVIII-lea britanicii şi francezii au dat indienilor din America de Nord pături ale unor bolnavi de variolă, boală care a decimat populaţia indigenă. La începutul Primului Război Mondial, armata germană dispunea deja de arme biologice. Germania intenţiona să folosească bacteria ciumei împotriva britanicilor. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la ordinul direct al lui Winston Churchill, britanicii au făcut şi ei experimente cu bacterii, aceasta după ce bănuiau că germanii ar dispune de bacteria care provoacă antraxul şi de toxina care declanşează botulismul. Serviciile secrete germane primiseră şi ele informaţii – false – că britanicii pregătesc un atac asupra ţării lor cu gândaci de cartofi, care să distrugă recoltele.

Şi despre americani s-a spus că în timpul Războiului din Vietnam intenţionau să folosească variola împotriva inamicilor şi că în 1962 ar fi vrut să ,,atace” Cuba cu diverse bacterii. În 1972, marile puteri ale lumii au semnat o convenţie privind bioterorismul, care interzicea utilizarea armelor alimentare. URSS a continuat însă să experimenteze viruşii Ebola, Marburg sau febra hemoragică boliviană. (…)

Mana criminala? Da, extrem de probabil! Atata doar ca este… propria lor mana! Pentru alibi-ul perfect insa s-au inventat “teroristii”….

VIDEO Panică de la E.coli: Tone de castraveţii româneşti au fost aruncaţi la groapa de gunoi Glina

Sezonierii români şi polonezi care lucrează în Germania consumă legumele refuzate de magazine

Isteria castraveţilor e întreţinută de Germania

Deşi analizele de laborator au demonstrat că nici legumele, dar nici seminţele germinate nu sunt purtătoare ale bacteriei E.coli, Berlinul continuă să recomande populaţiei să nu mănânce legume crude. Guvernul german este învinuit că a gestionat prost criza infectării cu bacteria E.coli şi că pus pe butuci afaceri de milioane de euro.

Autorităţile din landul Saxonia Inferioară au anunţat duminică seară că seminţele germinate de soia şi mugurii de fasole mungo, cultivate la o fermă din oraşul Uelzen (nordul Germaniei), sunt – cel mai probabil  –  sursa epidemiei de infecţii cu E.coli, care a ucis cel puţin 22 de oameni în Europa.

Ferma, situată la aproximativ 100 de kilometri de Hamburg, furnizează seminţe germinate restaurantelor şi pieţelor din oraş şi din landurile învecinate.

Potrivit ministrului Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, în Uelzen erau produse 18 sortimente de seminţe germinate.

Fasole, lucernă, broccoli, mazăre şi linte erau lăsate la germinat la temperaturia de 38 de grade Celsius, mediu „ideal pentru dezvoltarea bacteriilor”, a explicat Lindemann. Ferma a fost închisă, iar imaginea produselor bio a avut de suferit.

Testele contrazic guvernul

Moment stânjenitor pentru Berlin. Testele de laborator au arătat însă că nici germenii de soia şi mugurii de fasole mungo nu sunt infestaţi cu bacteria ucigaşă.

Cu toate acestea ministrul german al Agriculturii, Ilse Aigner, a anunţat că autorităţile îi sfătuiesc în continuare pe cetăţeni să nu consume seminţe germinate, roşii, salată şi castraveţi, până când nu va fi descoperită originea bacteriei care a îmbolnăvit peste 2.000 de oameni.

„Institutul Robert Koch şi Institutul federal pentru evaluarea riscurilor îşi menţin recomandările de a evita consumul de legume crude”, a declarat Aigner, precizând că alerta alimentară emisă de Germania a fost justificată, pentru că există încă suspiciuni sursa contaminărilor cu E.coli.

La isteria nejustificată a castraveţilor „ucigaşi” a contribuit într-o bună măsură şi ministrul german al Sănătăţii, Daniel Bahr, care a sfătuit şi el populaţia să evite seminţele germinate folosite în salate, dar şi legumele.

Bursa speculaţiilor

„Indiciile arată că ar fi vorba de apă contaminată în care au germinat seminţele. Este posibil ca şi seminţele să fi venit gata infestate din străinătate“, specula cotidanul „Die Welt”.

Acuzaţiile făcute de Berlin, care în urma testelor de laborator de până acum s-au deovedit nejustificate, au pus pe butuci afacerile cultivatorilor de legume europeni. Pierderile fermierilor spanioli, primii afectaţi, se ridică la sute de mii de euro pe zi.

De teama E.coli, europenii nu mai cumpără legume. Restaurantele din Germania au scos din meniu salatele.

Criticaţi de toată lumea

Modul în care guvernul de la Berlin a gestionat criza epidemiei de E.coli a atras criticile opoziţiei germane. Autorităţile germane au reacţionat ,,prea târziu, greoi şi necoordonat”, au reproşat Verzii din Bundestag.

Spania a criticat şi ea Berlinul. „Vrem să ne exprimăm iritarea faţă de modul în care a fost gestionată criza şi care a lezat interesele ţării noastre”, a spus ministrul Sănătăţii de la Madrid, Leire Pajin.

Vrem să cerem despăgubiri pentru pagubele majore, chiar ireparabile, suferite de Spania”, a adăugat oficialul.

Autoritatea sanitară din Rusia, ţară care a suspendat importurile de legume din UE, s-a declarat şi ea nemulţumită de haosul creat. „Nici autorităţile germane, nici cele europene nu au demonstrat disponibilitatea de a clarifica situaţia“, a declarat Ghenadi Onişcenko, şeful Autorităţii sanitare ruse.

Tratament revoluţionar

Medicii germani folosesc un tratament revoluţionar pentru cazurile grave de contaminare cu E.coli. Este vorba despre un medicament american, numit Soliris şi cotat de „Forbes” ca fiind ,,cel mai scump medicament din lume“. El este utilizat de câţiva ani, în spitale, pentru boli de sânge rare.

Seminţele bio, bune de mâncat

Testele de laborator preliminare făcute în Germania arată că seminţele germinate de la ferma din Uelzen nu sunt vinovate pentru epidemia de E.coli. Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, anunţase anterior că există indicii clare că cerealele germinate într-o seră din nord-vestul Germaniei ar fi declanşat molima. „Bild” relata că seminţele ,,incriminate” ar proveni din China.

Tabără promite despăgubiri

Legumele produse în România sunt sigure pentru consumatori, până în prezent pe teritoriul ţării nefiind depistaţi castraveţi contaminaţi. Este asigurarea pe care a dat-o, ieri, populaţiei ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. „Bacteria E.coli  se găseşte pe suprafaţa, şi nu în în interiorul plantelor. Orice fruct trebuie spălat“, a avertizat totuşi Tabără în cadrul unei conferinţe de presă. El a estimat că producătorii locali de castraveţi vor pierde aproximativ nouă milioane de euro în următoarele două luni din cauza “isteriei E.coli”. Ministrul Agriculturii a anunţat că producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cu maximum 247.200 euro, bani care provin de la UE. Ajutorul financiar va fi de 4,6% din valoarea producţiei comercializate anul trecut, dar nu mai mult de o treime din cheltuielile făcute în perioada în care se estimează pierderi.

Castraveţi gratis pentru elevi şi deţinuţi

Mii de tone de castraveţi au rămas în depozitele româneşti, iar alte cantităţi uriaşe au ajuns deja la gunoi, pentru că nimeni nu mai cumpără castraveţi de teama contaminării cu bacteria ucigaşă. Organizaţia de producători Hortifruct a propus Ministerului Agriculturii distribuţia gratuită a 3.500 tone de castraveţi către fundaţii de caritate, penitenciare, şcoli, instituţii de educaţie publice şi tabere de vacanţă pentru copii, precum şi către spitale şi cămine de bătrâni. „În acest scop, fiecare lot care va face obiectul distribuţiei va fi însoţit de buletine de analiză”, a spus Tabără. Analiza unui lot durează trei zile, iar marţi vor fi emise primele buletine.

Reuniune la Luxemburg

Spania şi România au cerut Comisiei Europene soluţii pentru despăgubirea agricultorilor, care pierd din cauza isteriei castraveţilor zilnic 110.000 de euro. Uniunea Europeană a trimis experţi în Germania ca să ajute autorităţile să identifice sursa epidemiei de E.coli. „Este o criză majoră şi trebuie să ne asigurăm că nu se va repeta” a declarat John Dalli, comisarul european pentru sănătate. Despre gestionarea crizei discută astăzi, la o reuniune extraordinară la Luxemburg, şi miniştrii Agriculturii din UE. Roger Waite, purtătorul de cuvânt al comisarului agriculturii, Dacian Cioloş, speră ca miniştrii să ajungă la un acord privind măsuri compensatorii pentru fermieri, ,,la nivel comunitar”, aşa cum a propus CE.

9 milioane  de euro vor pierde cultivatorii români de castraveţi până la 1 august din cauza „isteriei E.coli“.

De ce se bâlbâie Germania în identificarea cauzei epidemiei de E.coli

Lupta Germaniei cu epidemia de E.coli enterohemoragică este departe de a se fi sfârşit. Cauza celei mai severe epidemii de E.coli din ultimii ani rămâne în continuare necunoscută, după ce suspiciunile s-au îndreptat iniţial asupra castraveţilor din Spania şi apoi asupra germenilor de fasole cultivaţi de o fermă germană. Recenta criză epidemiologică ne arată cât de greu este de identificat un agent patogen de-a lungul lanţului de aprovizionare cu alimente, precum şi dificultatea cu care sunt identificate bolile cu rata mare de mortalitate de către serviciile medicale, informează New York Times.

Cauza epidemiei care a ucis deja 22 de persoane şi a băgat alte 600 la terapie intensivă este în continuare un mister, iar indicii dispar zi de zi pe măsură ce tone de legume sunt aruncate la gunoi, iar aparatele din ferme sunt curăţate. De asemenea, cei pe care bacteria E.coli i-a băgat în spital au dificultăţi în a-şi aminti ce au mâncat exact în ultima perioadă.

Dr. Robert Tauxe, director adjunct la divizia privind bolile determinate de alimentaţie din cadrul Centrului de Control al Bolilor din SUA, a declarat pentru NYT că este foarte greu să identifici fără urmă de indoială care este cauza epidemiei.

Explicaţiile sunt multiple. Testele luate de la restaurante, puncte de procesare şi ferme ar putea fi negative şi pentru că acele unităţi au fost de curând curăţate. De asemenea, anchetatorii se bazează pe amintirile aproximative ale unor persoane privind alimentaţia din urmă cu câteva zile sau chiar în urmă cu peste o săptămână.

După infectarea cu E.coli, diareea se poate instala la circa o săptămână, iar o altă săptămână va trece până când vor apărea complicaţiile majore, precum amenia şi insuficienţa renală.

Cea mai serioasă epidemie de E.coli s-a înregistrat în 1996 în Japonia, când peste 8000 de persoane s-au îmbolnăvit. Cauza epidemiei a fost pusă în seama germenilor de ridiche, însă cercetătorii nu au putut să demonstreze acest lucru în laborator. Nici cauza epidemiei din 2006 din Statele Unite nu a fost identificată repede.

Unii oameni de ştiinţă se plâng că testele de rutină efectuate pacienţilor care suferă de diaree acută nu iau în calcul şi infectarea cu E.coli. ci urmăresc identificarea unor altor bacterii: shigella, salmonella şi campylobacter.

“Nu există o identificare din timp a infectării cu E.coli. Alerta a fost dată după ce primele persoane au ajuns la spital”, a declarat dr. Flemming Scheutz, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Copenhaga.

De asemenea, acesta a adăugat că sistemul sanitar descentralizat existent în Germania a favorizat răspândirea epidemiei, deoarece medicii au fost familiarizaţi doar cu cazurile de la ei din regiune.

Comisia Europeana a propus marti deblocarea unui ajutor de 150 de milioane de euro pentru producatorii de legume si fructe care s-au confruntat cu o prabusire a vanzarilor, in urma epidemiei cu E.Coli, anunta AFP.
UPDATE Compensatia pentru agicultorii romani, intre 41,9% si 67,7% din pretul mediu european.

citeste tot articolul

  • Antena3:
  • News Alert SUA. O fetiţă de 2 ani a murit în urma infectării cu bacteria E. coli

    O fetiţă în vârstă de doi ani a murit în Statele Unite ale Americii, în urma infectării cu bacteria E.coli.

    Recent, bacteria ucigaşă a făcut alte două decese în Germania. Numărul morţilor a ajuns la 26, dintre care 24 sunt în Germania, au anunţat autorităţile sanitare din Saxonia Inferioară.

    Cele două victime sunt femei, de 74 şi 88 de ani, decedate pe 31 mai şi 1 iunie, amele având simptome ale sindromului hemolitic şi uremic, afecţiune renală gravă provocată de bacteria E.coli.

    În afara celor 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul german, un alt caz a fost înregistrat în Suedia, unde o femeie a murit după ce a efectuat o vizită în Germania.

    Originea contaminării, care afectează 13 ţări europene şi chiar SUA şi Canada, unde au fost semnalate cazuri suspecte, rămâne un mister pentru oamenii de ştiinţă.

    Primul caz de infecţie cu bacteria E.coli, confirmat în Polonia

    Autorităţile medicale din Polionia au confirmat primul caz de infectare cu bacteria E.coli în ţară. Infecţia a fost descoperită la o femeie, în vârstă de 29 de ani, care a venit din Germania, scrie AFP.

    Reprezentanţii Inspectoratului Sanitar Naţional din Polonia au declarat că există acest caz confirmat şi alte două cazuri suspecte. În toate cele trei este vorba despre persoane care au fost în Germania.

    Legaturi:


    Categorii

    Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva sanatatii, Teroarea "terorismului", Video

    Etichete (taguri)


    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    9 Commentarii la “MANIPULAREA GLOBALA E.COLI: Originea bacteriei nu sunt nici semintele germinate. Cu cat mai multa confuzie, cu atat mai multa panica profitabila! S-A TRECUT DEJA LA O FAZA SUPERIOARA A ISTERIEI: SUSPICIUNEA DE “TERORISM ALIMENTAR SAU BIOLOGIC”

    1. Vor sa ne sperie cu dusmani inventati , sa tremuram de frica. Iar ei, marii ” salvatori” care se preocupa de grija noastra. Vad ca s-au uitat la prea multe filme americane politieste, aplica principiul ” politistul bun, politistul rau”. Mai elibereaza un virus, mai mor oameni, apoi elibereaza un antidot, mai iau 2-3 masuri care sa ne ingradeasca drepturile..Ei ne ataca, tot ei “ne apara”…si tot asa intr-o hora a minciunii, iar in care lantul se strange in jurul liberatii noasatre pretioase, data noua de Bunul Dumnezeu. Doamne ajuta! Ma rog ca oamenii sa se trezeasca, sa caute Lumina cea datoare de viata care e numai in credinta si in Dumnezeu, si sa iasa din bezna in care traiesc cu gandul ca asta e singura viata!

    2. Erori grave de logica – la acest nivel, miros urât a manipulare. Cum e posibil ca tu Germania sa nu stii ce au mancat exact oamenii carora le e rau si totusi hazardat sa dai vina pe legumele importate din Spania?

      La acest nivel declaratiile trebuie sa fie rezervate: ne asumam toti fie faptul ca nu stim de unde provine bacteria fie ca toti folosim chimicale periculoase in agricultura.

      Eu una nu pot manca deloc castraveti, de exemplu, de cativa ani incoace pentru ca stiu ca ma simt rau dupa ce mananc castraveti de la piata.

      Dar cei care se grabesc sa invinovateasca un stat sau altul sunt pur si simplu raspunzatori juridic pentru ca declaratiile lor afecteaza nu numai imaginea producatorilor cauzandu-le prejudicii ci se rasfrang si asupra beneficiilor nerealizate ca urmare a legaturii de cauzalitate dintre acuzatiile neintemeiate si scaderea vanzarilor. M’as mira foarte mult sa nu aiba juristi competenti cei care vehiculeaza acuzatii impotriva Spaniei inainte de a avea rezultate clare ale analizelor. Cu speculatii nu poti sa iesi in presa – sau raspunszi atat pentru “damnum emergens” cat si pentru “lucrum cessans”.

      Mai exista si ideea ca poate castiga din ruinarea agricultorilor mai mult decat pierd prin plata daunelor interese, idee care mi-a venit acum, tastand.

      in rest, nu sunt de acord sa platesca subventii “ue” asa, in general adica eu, tu cel care citesti si noi toti cei ce contribuim cu drag si spor inclusiv la bugetul ue. sa raspunda cei responsabili direct. Deocamdata eu continui sa mananc legume si sa ma simt in forma strasnica. Dar daca se schimba ceva promit sa va anunt rapid.

      Cu stima 🙂

    3. Poate adevarul e undeva la mijloc. Cineva a avut acum 5 ani probabil Salmonella de la un peste afumat cumparat din magazin in Romania, cu febra de 38.5 si mare rau (diaree si crampe cumplite).

      Apoi jumate de an nu a mai avut nimic si dup-aia mancand pizza si alte cele inghetate si coapte la cuptor a reinceput diareaa cu crampele mari. Fiind in Vancouver, constata ca raul era de la legumele si vegetalele din timpul iernii, aduse pe vapor din America de Sud, China sau California timp de 1 luna si probabil tratate cu tot felul de chimicale. Doctorul de familie i-a facut teste de alergie, de scaun – nu iesea nimic, apoi doctorul specialist i-a dat un antibiotic puternic care producea ameteala mare si ardea tot tractul digestiv. N-a putut lua medicamentul decat 1-2 zile si s-a hotarat sa-si puna nadejdea in Dumnezeu. Duhovnicul i-a recomandat sa manance cartof crud pe stomacul gol cand are probleme, avea aproape saptamanal timp de 1 an jumate.

      Pana la urma i-a mai trecut, dar tot are probleme primavara-vara cand se schimba regimul alimentar si trece pe fructe si legume proaspate. Cantemir spunea ca polonezii cand veneau sa cotropeasca Moldova faceau pantecaraie de la cate fructe mancau…

    4. Saptamana trecuta de miercuri pana Duminica am fost la Dresden, in nord, spre Berlin, ca asa a fost programul bursei sa facem o excursie acolo in aceasta perioada.
      Am mancat cu pofta, in zilele de post rosii, castraveti si paine, si cate o fructa la desert, iar in celelalte cam la fel, si cate o felie de branza. Ma distrau privirile speriate ale colegilor si de aceea luam chiar si de 2 ori cate o farfurie de rosii si castraveti, cat puteam sa mananc. Nu-i nici un pericol de contaminare.
      La fel si aici in Heidelberg, nu tin cont de panici absurde, eu tot salata o prefer oricarui alt meniu.
      Personal cred ca au stiut ei unde au avut de contaminat, si scopul a fost distrugerea economiei si panicarea oamenilor.

    5. @Ingrid: 🙂 Bravo! Si noi ne gandim la fel….

    6. Pingback: Gripa aviara se intoarce in VARIANTA MODIFICATA GENETIC, ce ar putea avea efecte devastatoare
    7. Pingback: INTERNETUL OBIECTELOR e din ce in ce mai APROAPE… varianta IBM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare