Marele Muftiu al Arabiei Saudite vrea ca TOATE BISERICILE DIN TARA SA FIE DISTRUSE

2-10-2013 48 secunde Sublinieri

aziz

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susţinând că islamul este singura religie legitimă în regiune, informează Interfax, potrivit Agerpres.

Liderul religios a adus ca argument o afirmaţie a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică ”nu ar trebui să existe două religii”.

Muftiul a făcut aceste declaraţii după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Nu este pentru prima dată când şeicul Abdul Aziz ben Abdullah face o asemenea declaraţie. În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Kuweit, marele muftiu, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara acelaşi lucru – ”că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune”.

Expertul rus în studii islamice, Roman Silantiev, a declarat pentru Interfax că această declaraţie a muftiului Arabiei Saudite, ”care cheamă la acţiuni agresive faţă de creştini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriştilor, care acum distrug bisericile creştine împreună cu enoriaşii lor, din Pakistan până în Nigeria, şi îndeosebi acum în Siria”.

În Arabia Saudită s-ar afla la lucru între 3-4 milioane de imigranţi creştini, menţionează agenţia de presă rusă Interfax. Creştinii din regat nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private, iar apostazia de la islam este pedepsită cu moartea.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Marele Muftiu al Arabiei Saudite vrea ca TOATE BISERICILE DIN TARA SA FIE DISTRUSE

 1. Asta cred toti musulmanii, chiar daca nu toti se manifesta in mod agresiv direct, si asta isi invata si copiii.
  Coranul spune clar ca evreii si crestinii trebuie sa devina musulmani, daca nu sa fie exterminati.
  “Expertul rus in studii islamice” ar trebui sa inteleaga ca musulmanii, desi nu sunt toti teroristi, in sinea lor sunt in mare majoritate de acord cu teroristii si le aproba actiunile impotriva crestinilor si evreilor…

 2. @ Hrisanti:

  Este exagerat ceea ce sustii, nu se verifica asta peste tot.

 3. @admin

  Chiar daca “nu se verifica asta peste tot”,Hrisanti are dreptate !
  Nici nu este necesar sa se verifice peste tot,acesta este spiritul majoritar.
  Insa la urma urmei nu agarenii sunt de vina,ci tot “crestinii”.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare